Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nije rec jel ce tenis propasti ili ne, nego kakav ce biti kvalitet tenisa. A, i to se nikako ne moze reci samo na osnovu ovog GS.
    Pa nije US Open osvojio igrac od 18 godina, pa da pricamo od mladim igracima. U finalu su igrali vec formirani igraci koji su dosta napredovali ove godine.
    Ako podele i naredne 4 GS, mozemo reci smena je nastala, doduse ne onakva kakvom se nadamo, ali nekakva smena ipak.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
      Istrošio se čovjek, pitanje je kako je izdurao u SF uopšte, u trećem setu je zaigrao, al nije imao sreće nikako...al nikako...da je neka od linija/mrežica otišla na njegovu stranu bilo bi svega do kraja
      Ne mislim da je Nishikorijev fizicki umor igrao neku ulogu sinoc. S druge strane medijska paznja je morala igrati prilicnu ulogu. Vjerovatno je i emotivno bio ipraznjen. Pogoto ga je mec sa Novakom iscijedio. On i Chang su dugo i prcizno spremali taktiku. Sad sumnjam da je i ono odustajenje u Maimiu bilo u prvom redu motivisano da se ne izadje nespreman na mec sa Novakom. Sve im je dobro funkcionisalo i moralo je nastupiti opustanje.

Nije imao srece, ali i da jeste vjerovatno Marinova pobjeda ne bi bila vrlo laka nego samo laka.

Originally posted by bojanaBG View Post
      Pre par dana sam na Fedovom forumu procitala post nekog ipak starijeg fana tenisa, koja je glasila otprilike: kad je Borg otisao u penziju, svi su izjavljivali da je tenis gotov, a on se poprilicno dobro drzi

Skroz se slazem sa tobom, niko nije veci od igre, pa cak ni ova trojka koja je delovala toliko nedodirljivo
      To je tacno, ali je bilo i perioda, od povlacenja Borga na ovamo, kad tenis nije bio posebno zanimljiv.
      Last edited by NI; 09-09-14, 12:54.

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
        Mozda sam pogresio sto nisam naglasio da njegov uspeh posmatram kroz prizmu GS sampiona i onoga kroz sta su morala da prodju ova cetvorica na putu do mnogih titula( verujem da cete mi naci i primer nekih njihovih titula koje su mozda i na laksi nacin stecene ali moja poenta je da ce ovakav nedostatak velike borbe i poduhvata biti ucestao ).

Sto se tice samog Marina i njegovih kapaciteta lepo sam rekao da nisam ni svestan da je on GS sampion, mislim da i dalje ne verujem. Bez blama mogu da kazem da pre 2 godine godinu dana, mesec dana bih se lagano kladio u nekih soma evra da nece biti Gs sampion.

Njemu svaka cast
        Ja sam 2009 ocekivao da ce on vec 2010 biti GS sampion, najkasnije 2011. ALI od polufinala AO 2010 pa do ove godine, stagnirao je ... cak je to i blag izraz ... Sada je krenuo kako treba, mozda ostane 1 slam wonder, mozda uzme jos nekoliko GS titula, ali jedno je sigurno. On je na ovom turiru dokazao najpre sebi pa onda i celom svetu da moze. Psihicki sazreo igrao je veoma mudro i veoma pametno. ISKUSNO .... A pored toga ga je jos i kenjalo u odredjenim situacijama nevidjeno - pogadjao je BUKVALNO sta je pozeleo.
        Samo neka tako nastavi.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Sve u svemu...očekuje nas nikad zanimljiviji AO

koji možda neće ni biti zanimljiv, ni ovako ni onako

i Sandugp svjestan Marinove kvalitete već godinama
          Last edited by shminka; 09-09-14, 12:48.

Comment

• Gledajte onda WTA pa će vam ovakva finala ponekad biti melem za oči

Comment

• Ja ne znam sta ste vi ocekivali, Cilic je juce izdominirao, unistio je Keija, sa osnovne linije, servisom, bukvalno u svakom segmentu...da je finale bilo npr. Djokovic i Nishikori i da je Djokovic odigrao kao Cilic, pricali bi o 6.,7.,8...25. brzini i neverovatnom nivou tenisa, nikad vidjenom
              malo objektivnosti nije na odmet...
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                Pre par dana sam na Fedovom forumu procitala post nekog ipak starijeg fana tenisa, koja je glasila otprilike: kad je Borg otisao u penziju, svi su izjavljivali da je tenis gotov, a on se poprilicno dobro drzi

Skroz se slazem sa tobom, niko nije veci od igre, pa cak ni ova trojka koja je delovala toliko nedodirljivo
                Niko nije veci od igre, ali su dvojica uspela da dodju do same granice, po nekima i da postanu veci od igre. I zahvaljujuci njima dvojici (najvise njima dvojici) tenis je dobio na popularnosti generalno i na globalnom nivou postao jedan od najpopularnijih sportova. Bjorn Borg i Rodzer Federer.
                sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

Ja ne znam sta ste vi ocekivali, Cilic je juce izdominirao, unistio je Keija, sa osnovne linije, servisom, bukvalno u svakom segmentu...da je finale bilo npr. Djokovic i Nishikori i da je Djokovic odigrao kao Cilic, pricali bi o 6.,7.,8...25. brzini i neverovatnom nivou tenisa, nikad vidjenom
                  malo objektivnosti nije na odmet...
                  Vrlo verovatno da bi NI pricao o 6 brzini (dalje od toga mislim da niko nije otisao).
                  Cilic za njega je zaista imao nevidejni nivo tenisa, ali Nishikori je par dana pre toga nadigrao Djokovica sa osnovne, tako da ono juce je bilo ocajno.
                  To znaci da je Cilic trenutno najbolji igrac?
                  Salim se naravno . . . i NI izvini sto si prva asocijacija kad se prica o brzinama.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                    Niko nije veci od igre, ali su dvojica uspela da dodju do same granice, po nekima i da postanu veci od igre. I zahvaljujuci njima dvojici (najvise njima dvojici) tenis je dobio na popularnosti generalno i na globalnom nivou postao jedan od najpopularnijih sportova. Bjorn Borg i Rodzer Federer.
                    Slazem se, ali eto, posle Borga se pojavio Role i nema sumnje da ce se posle Roleta pojaviti neki nov klinac koji ce da pomeri granicu

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                      To je tacno ali oni nikada ne bi tako uspjeli da nisu imali velike rivalitete. Borg sa Konorsa i Mekinrom a Rodzer sa Rafom.

Originally posted by Niki View Post
                      Vrlo verovatno da bi NI pricao o 6 brzini (dalje od toga mislim da niko nije otisao).
                      To je vjerovatno bila sesta brzina, ali nije sigurno. Ni Berdih, ni Federer ni Nishikori nisu bili u petoj da bilo ocigledno da je Cilic u sestoj.
                      Last edited by NI; 09-09-14, 13:05.

Comment

Slazem se, ali eto, posle Borga se pojavio Role i nema sumnje da ce se posle Roleta pojaviti neki nov klinac koji ce da pomeri granicu
                        Kako mislis pojaviti se? Pa pojavio se Rafa.

Comment

• Rafa je samo još više digao Federera, a na njegov nivo nikad neće doći
                          Last edited by shminka; 09-09-14, 13:05.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                            Sve u svemu...očekuje nas nikad zanimljiviji AO

koji možda neće ni biti zanimljiv, ni ovako ni onako

i Sandugp svjestan Marinove kvalitete već godinama
                            Pa oybiljno shminka, secas i se kako je igrao 2009 ... i kako su ga tada svi hvalili. Od priucenih tenisera, laika i slicnih do teniskih eksperata. Onda posle tog polufinala AO kao da su svi zaboravili na njega a i on sam im je dao podosta povoda za tako nesto. Kada ga je spicila ona suspenzija tada sma i sam digao ruke od njega, ali opet vratio se Cilkan jaci nego ikada i uzeo SLEM !
                            sigpic

Comment

• Jesu posle Borga ostale tri legende, ali to ne bi bilo dovoljno za zlatne osamdesete da se nisu pojavili Vilander, Edberg, Beker, Ceng i Agasi, da ne pominjemo jos dosta njih na pocetku devedesetih. Mekinro je poceo da se drogira, Konors je vec imao 30 godina a Lendl ne bi mogao sam. Ovo finale mozda nije donelo uzbudjenje koje se ocekivalo od neceg novog, ali sa onakvim Marinom ne znam ko bi mu mogao pruziti veci otpor. Ni porvo ni poslednje slabije GS finale, moglo bi se reci da sam gubio vreme analizirajuci Vimbldon 2003. ali znamo sta se iz toga izrodilo

Sve bi u 2015. moglo da se vrati na staro, sad tek imaju motiv da povrate primat, ali ce biti sjajno ako se ovakav turnir ponovi bar jednom u toku godine, mozda vec u Australiji. Niko od cetvorke ne ide nigde, bar ne do Olimpijade 2016., ali bi mi bilo uzasno krivo da se penzionisu sa pricom da im nikada niko nije prisao. Ima vise nego dovoljnom dobrih igraca koji ce preuzeti sport, a onda, verujte mi, sledi novo zlatno doba jer su momci rodjeni izmedju 1995-98 pravo blago
                              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                                Kako mislis pojaviti se? Pa pojavio se Rafa.
                                nije Nadal veci od Roleta niti ce ikad biti

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X