Agresivan Endi = udaranje punom snagom = veći broj neiznuđenih = brže zamaranje
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2014.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Iznenadjen sam nivoom tenisa jutros. U prva dva seta su prikazali jedan bas brutalan nivo. Ali je Djokovic ostao na tom nivou, Marej nije. Endi Marej nikad nije i nikad nece dobiti Novaka Djokovica agresivnom igrom. I ne znam dje mu je pamet i cemu takav pristup? Kad je god bio daleko pozadi i samo vracao u seriji je uzimao poene. Jer on ima snagu u udarcu, ali nema kontrolu tih udaraca na duze staze, a jednim ili sa dva snazna FHa se ne osvaja poen protiv Djokovica. No, sledece sezone je ponovo konkurentan za titule. Novak u fizicki impresivnom stanju, inteligentna igra i stvarno da se covjek zapita kako je sad na ovom nivou, a prije 15 dana je bio van svih tokova.sigpic
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostProtiv Rodzera ce to da deluje mnogo efikasnije, usotalom videces i sam ....
Svaki ali bukvalno svaki mec Djoko - Marej je smorcina uz po koji ekstra potez udarac i slicno ...http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Andy je bio bolji u prva dva seta za nijansu i trebao je da vodi 2-0,posle je sve bilo rutinski za Novaka.Originally posted by CasiraghiAl bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre CanOriginally posted by CasiraghiOriginally posted by CasiraghiSrecan Mane svima koji slave.
Comment
-
Pa ti Vladane kao da ne znas da je posetio Jelenu u MC .... Odatle mu snaga covece.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
A i vi se pravite mutavi, jedna stvar su mastersi, a druga stvar su slemovi...http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
Vjerovatno je najtezi posao u istoriji igre dobiti Nadala i Djokovica na tri dobijena seta. Mozes ih i nadigrati, ali fizicki nema sanse da iko moze da ih prati.
Bice strasan mec sa Japancem, ima Kei dovoljno vremena da se dobro oporavi i da onda pogledamo najbolji mec sezone.sigpic
Comment
-
Ima Kei (kinez kako ga moja zena zove) dva dana da se odmori .... Mora biti fit, ako ne bude slepac je ...
Kada us igrali Raonic i Kei poranila ona taj dan i kaze mi kasnije u toku dana: "Vidim igraju jutros neka dvojica, neki kinez i jos jedan, ostali do pola osam i duze!"
Crko sam ... jos ona i poznaje solidno tenis, ne znam kako Raonica nije provalila.
KINEZ!!!Last edited by Sandugp; 04-09-14, 11:29.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Mislim da Kei-u ne lezi Novakova igra i ne ocekujem neki dobar mec,vise rutinskiOriginally posted by CasiraghiAl bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre CanOriginally posted by CasiraghiOriginally posted by CasiraghiSrecan Mane svima koji slave.
Comment
-
1.
Cini mi se da se mnogima nije svidio mec. Mani jeste, ali opet, meni se vecina meceva u kojem igra cetvorka svidi. Na moment je nivo tenisa bio izvanreda, na momente los. Sve u svemu cak ga ni ja ne mogu nazvati velikim mecom.
Ako bih Novakov nastup opisao u jednoj rijeci onda bi to bilo - sampionski. Za Marijev bih rekao da je to bila kombinacija klase, lutanja i manjka vjere u sebe.
Cini mi se da striktnije primjenjivanje pravila o vremenskom ogranicenju izmedju poena ima efekta. Ne moze se vise lupati 4 sata.
2.
Marijeva igra je bila na gornjoj granici ocekivanog, ali shminka je bio u pravu , nema on kondicije za veliki mec sa ostalima iz cetvorke. Trebace mu jos neko vrijeme da to postigne.
U svakom slucaju je Mari odredjivao sto ce se desavati u mecu. Novak bi uglavnom uspjesno odgovarao. Stari Marijev problem je prisutan. On je fantastican defanzivac, ali to nije dovoljno. Mora povremeno napadati. Pitanje je kad i koliko. Lendl je relativno dobro rijesio taj problem. Izgleda da Moresmo hoce vise ofanzive. Za sada to nije pretoceno u efikasnu igru.
Mec bih podijelio u pet faza.
3.
Mari je poceo jako agresivno. I dobro je pogadjao, odmah je brejknuo Novaka. No, poslije zaostatka od 4:1 pokazlo se da to ne ide. Imao je Mari 9 vinera ali i 13 neiznudjenih. Nije lose, ali u svakom slucaju nedovoljno dobro jer je Novak imao 5 vinera i 4 neiznudjene. Dakle, Mari je direkno odlucio 22 a Novak samo 9 poena. Potpuna promjena uloga u odnosu na njihov standardni mec.
I bolji napadaci imaju problema da probiju Novaka. Pogotovo onog jutrosnjeg, koji nije panicario i koji je vjerovao da ima nacina da izadje na kraj sa Marijem, bez obzira kako Mari igra.
4.
Iza toga je Andi promijenio igru i vratio se smaranju. Obrni, okreni, smaranje je njegova najbolja taktika sa Novakom. Na njega treba nadograditi povremenu i pravodobnu agresivnost. To sinoc nije islo. Sinoc se pokazalo da je Novakov novi paket, efikasniji nego stari protiv Marijevog smaranja. To bi bilo rezultatski ociglednije da Novak nije pokazo znake opustanja poslije 4:1. Imao je prvo 30:0 na Marijev servis a potom i na svoj da bi, zahvaljuci padu sopstvene igre i neiznudjenim, oba izgubio. To opustanje, u trenutku kad je zakljucio da ipak nema cega da se plasi, je razumnjivo ali ce ga kostati dosta napora, i fizickog i mentalnog, u nastavku meca.
Do TB su bili uglavnom ravnopravni. U tom periodu je mec bio najkvalitetniji. No, statistika jasno pokazuje trend. Novak je dobijao daleko vise kljucnih poena. Realizovao je 2 od 4 brejk lopte, a Mari 2 od 7. Trend ce se nastaviti do kraja meca 7 od 10 za Novaka i 4 od 16 za Marija. Trend ce se nastaviti i u TB koji Novak lako dobija. Razlog tome je veca Novakova samouvjerenosta ali isto tako veca efikasnost Novakovog novog paketa protiv Marijevog smaranja. Kad dodje stani pani, Mari ne moze da se osloni na smaranje. Mora da ide na vinere.
Drugi set je nastavio u istom stilu, s tim sto je, sada prilicno smouvjereni, Novak dosao lako do 3:1.
5.
Da je nastavilo tako, bila bi to vrlo laka pobjeda Novaka. No, Mari je odlucio da nesto promijeni i to radikalno. Tacno se vidjelo kako poslije jednog poena vice: "Komedija." Pretpostavljam da mu ponos nije dozoljavao da tako lako prizna da je nadigran. Bilo kako bilo, skupio je svaki atom energije i volje i krenuo je tornado. Kapa dolje za ono sto je pokazao. Gledao sam i ranije Marijve tornado periode. Prvi set protiv Nadala u Uimbldonu 2011, 5. set protiv Novaka na USO 2012, pola 5. seta protiv Novaka 2012. na AO, treci set protiv Nadala u Shangaju 2011.(?), treci set protiv Federera u Shangaju 2012... Ali onako razoran FH kao jutros od strane Andija nisam vidio. Totalno je probio Novakovu odbranu. Je li tome bio dijelom razlog i fizicka krza Novaka, kako Nikola misli? Moguce. U svakom slucaju Novak nije imao odbranu. Jedino je cudo kako je Novak uopste dogurao do TB.
Sandugp je zapazio da je u tom periodu Novak promasivao returne. Jeste. Ali to je logika sampiona: "Bolje da ja promasim return, nego da mu dam sansu da lupi jos jedan FH viner i jos digne samopouzdanje." Mari je ostvario 4 FH vinera i iznudio 8 Novakovih FH gresaka i 7 BH gresaka. Ocigledno je da Moresmo radi sa njime na FH-u, ali jos nisu nasli nacin kako da efikasno koriste to oruzje.
6.
Na kraju drugog seta se Prle! pitao do kada moze Mari tako da pogadja, a skeptik ko ce prvi fizicki da padne. Odgovor je dosao uskoro. Iako vidno razocaran, pa i zabrinut, Novak nije gubio glavu u trecem setu. Koncetrisao se na drzanje servisa. Ubaci ce cak 71% prvog. Pomoglo je i to sto Andi nije znao kako da nastavi. Kao tornado ili manje agresivno? Umor je uskoro rijesio tu dilemu. Iako je ostao agresivan vise nije imao snage za FH-de kao iz 2. seta. Novak rano dolazi do brejka i uspijeva da sacuva servis i pored dvije BL za Marija u narednom gemu.
7.
Poslije tih 4:1 u trecem, sto zbog umora a sto zbog rezultata, Mari jedava da moze da nesto da preduzme. Srecom za njega i Novak je bio prilicno umoran. Mec se sada odvija "penzionerskim" tempom. S tim sto Novak tacno zna sto radi. Ne cudi da je dobio treci set 6:2, cudi kako je doslo do 5:4 u cetvrtom setu bez Novakovog brejka. Novak, kao stari lisac, se samo koncetrisao na drzanje servisa i cuvanje snage, potpuno siguran da ce u najpovoljnijem trenutku brejknuti Marija.
Sve u svemu zanimljiv i uzbudljiv mec. Mari je jos jednom pokaza da je najopasnij protivnik za Novaka, pogotovo ako udje u mec bez prevelikih ambicija. Ako Moresmo nadje nacina da efikasnije upotrijebi Marijev razorni FH, bice jos i opasniji. Novak ipak nije potrosio previse energije.Last edited by NI; 04-09-14, 14:40.
Comment
-
Novakov ritern na drugi servis je bio sasvim dobar. Svega 47 % osvojenih poena na svoj drugi servis je imao Endi. Mala novina sa Novakove strane je više izvlačenja na fh na druge servise koji su mu išli u bh.
Bolji prvi servis, bolja realizacija prvog servisa, bolja realizacija drugog servisa, bolji na mreži, bolji u realizaciji brejk prilika, bolji u broju ukupno osvojenih poena, ukupno bolji - Novak.sigpic
Comment
-
taj drugi servis je na nivou WTA, presmesno...
to je nesto na cemu Marej mora najvise da radi, posto verujem da ce fizicka sprema ipak da dodje kad tadhttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by pecaros View PostNovakov ritern na drugi servis je bio sasvim dobar. Svega 47 % osvojenih poena na svoj drugi servis je imao Endi. Mala novina sa Novakove strane je više izvlačenja na fh na druge servise koji su mu išli u bh.
Bolji prvi servis, bolja realizacija prvog servisa, bolja realizacija drugog servisa, bolji na mreži, bolji u realizaciji brejk prilika, bolji u broju ukupno osvojenih poena, ukupno bolji - Novak.
Comment
Comment