Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Apsolutno, ta priča ne pije vode uopšte

Comment

• Originally posted by NI View Post
      shminka je realista sto se Federera tice. Ali on previse love kesira svake godine. Nije se lako toga odreci.
      On ima potpisane ugovore, 2010. je potpisao jedan od najvecih ugovora sa Nikeom valjda na 8 godina, ove godine mu je sponzor postao Moet&Chandon, Wilson mu je dozivotni sponzor...nema on cega da se odrice, sve je to potpisano
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Mirka je pored svega jos i ballgirl
        nisam videla juce ovaj detalj

http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Pecaros,
          Bas imas problem da me ignoriras.
          Nije valjda da sad imam problema zbog svog misljenja?
          Uzivaj u pobedi tvog miljenika i ostavi me da zivim u svoju zabludu.

Comment

• Evo Craig O'Shannessy:

http://www.atpworldtour.com/News/Ten...c-Federer.aspx

Najinteresantnije je ovo:

Attacking
            Federer correctly came to the net as much as possible against Djokovic to find an edge, winning 78 per cent (28/36) serving and volleying and 66 per cent (44/67) approaching. It was a smart strategy that especially got Federer back into the match after he trailed 2-5 in the fourth set. Federer came to the net 16 times in the fourth set, which was second only to 17 in the opening set, which he also won. If there was one strategy he might regret not using more, it would be the drop off in getting to the net in the fifth set - where he came in only 14 times, winning eight. With Djokovic on the ropes physically and mentally, an all-out assault on the front of the court may have yielded a different result.
            Idi ga znaj, da li je Federer trebao vise ili manje da izlazi na mrezu? Ili je mozda bilo sve jedno?

Comment

• u 4. setu je gradio izlaske na mrežu, prije toga je nerezonski izlazio naprijed...na 1-2 00-40 u 4. je počeo udarati FH kako treba...i odmah je sve izgledalo dosta bolje

Osnovna razlika i kada porediš Grišine izlaske na mrežu sa Rogerovim...nije isto izaći na mrežu C&C kada slajs pada 30cm od osnovne, Novak sprema i svjež da prodje...ili nakon razmjene od barem 6-7 udaraca, kada se protivnik malo prošeta, kada se FHom izradi situacija za izaći naprijed i kada Novak pasing mora odraditi iz trka

Recimo na BP u 2. setu ide na S&V kombinaciju sa sigurnim servisom koji je daleko od linije servis polja...znači ide sa namjerom da volejom izgradi poen, a ne da ga završi...a Roger nije dobar S&V igrač protiv dobrog reterna...dobar je na mreži kada treba samo završiti poen

ko zna kako je uspio pogoditi i onaj poluvolej na 3-4 u 5...nestvaran poluvolej
              Last edited by shminka; 07-07-14, 13:29.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                Pecaros,
                Bas imas problem da me ignoriras.
                Nije valjda da sad imam problema zbog svog misljenja?
                Uzivaj u pobedi tvog miljenika i ostavi me da zivim u svoju zabludu.
                Beskonačno ponavljanje neistine vodi ka materijalizaciji iste u svesti neupućenih. Predugo traje ponavljanje nametnutih floskula da bi se ignorisale. Nije problem imati mišljenje, nego je u datom slučaju problem njegove valjanosti. Pošto priznaješ da je predmetno mišljenje zabluda završili smo raspravu.
                sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                  u 4. setu je gradio izlaske na mrežu, prije toga je nerezonski izlazio naprijed...na 1-2 00-40 u 4. je počeo udarati FH kako treba...i odmah je sve izgledalo dosta bolje

Osnovna razlika i kada porediš Grišine izlaske na mrežu sa Rogerovim...nije isto izaći na mrežu C&C kada slajs pada 30cm od osnovne, Novak sprema i svjež da prodje...ili nakon razmjene od barem 6-7 udaraca, kada se protivnik malo prošeta, kada se FHom izradi situacija za izaći naprijed i kada Novak pasing mora odraditi iz trka
                  Ili je Novak bio malo pasivniji u udarcima sa usnovne poslije 3:1 u cetvrtom, sto je otvorilo prostor Federeru?

Comment

• http://www.tennis.com/pro-game/2014/.../#.U7qS2LFqP-B

...

Vidi mu nika... UMRO SAM
                    Last edited by Nesic; 07-07-14, 13:32.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      Ili je Novak bio malo pasivniji u udarcima sa usnovne poslije 3:1 u cetvrtom, sto je otvorilo prostor Federeru?
                      Na 1-2 00-40 nije postao pasivniji sigurno

Činjenica je da je FH na komplet turniru funkcionisao kako treba ili kako je nekad funkcionisao u samo tih par gemova...oštrine je falilo u svim mečevima...stvar koju je recimo peca primjetio, ako ćeš njemu više vjerovati jer ste iz istog tabora

a sve je to povezano sa kretanjem...tu negdje je shvatio da je vrag odnio šalu, da mora ubaciti u brzinu više i tačno se vidi da je tu počeo hvatati lopticu ranije, da je tijelom više prolazio kroz udarac...do tada je vjerovatno rasporedio snagu da jednim ritmom može igrati 5 setova
                      Last edited by shminka; 07-07-14, 13:39.

Comment

• Fh vineri su u jednom trenutku bili mislim 18-9 za Novaka...na kraju je bilo 24-19

Griša je u polju bio bolji...da je imao Rogerov servis, dobio bi 1/2
                        Last edited by shminka; 07-07-14, 13:43.

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                          Beskonačno ponavljanje neistine vodi ka materijalizaciji iste u svesti neupućenih. Predugo traje ponavljanje nametnutih floskula da bi se ignorisale. Nije problem imati mišljenje, nego je u datom slučaju problem njegove valjanosti. Pošto priznaješ da je predmetno mišljenje zabluda završili smo raspravu.
                          Slazem se za ovo zavrsili smo raspravu, kada uopste nije trebala ni postojati.
                          A sta je istina, a sta neistina ne odlucujemo mi.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                            Na 5:3
                            0:15 čist FH zicer u aut...
                            0:30 BH u mrežu.. iznuđena
                            !5:30 S&V
                            30:30 drugi... kik u T liniju
                            30:40 BH dijagonala daleko u autu, mlak ceo poen, Role preuzeo inicijativu
                            brejk R..odličan Role, posle N drugog servisa, Role agresivniji, N na travi, fh w
                            Dva Novakova vinera
                            Dva poena koja je Rodzerova odlicna igra donijela
                            U jednom pasivni Novak sto Rodzer koristi
                            I jedna Novakova neiznudjena

Da li je to losa Novakova igra ili dobra Rodzerova? Na pola otprilike, Novak losiji nego u prosjecnom servis gemu, Rodzer bolji nego u prosjecnom return gemu.
                            Last edited by NI; 07-07-14, 13:58.

Comment

• Milina vrhunski highlights, ceka se drugi deo

It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                                Na 1-2 00-40 nije postao pasivniji sigurno
                                Apsolutno!

Činjenica je da je FH na komplet turniru funkcionisao kako treba ili kako je nekad funkcionisao u samo tih par gemova...oštrine je falilo u svim mečevima...stvar koju je recimo peca primjetio, ako ćeš njemu više vjerovati jer ste iz istog tabora
                                Ne mozes i ovce i novce. Novi reket je poboljsao BH i servis, pogorsao FH.

a sve je to povezano sa kretanjem...tu negdje je shvatio da je vrag odnio šalu, da mora ubaciti u brzinu više i tačno se vidi da je tu počeo hvatati lopticu ranije, da je tijelom više prolazio kroz udarac...do tada je vjerovatno rasporedio snagu da jednim ritmom može igrati 5 setova
                                Ja imam razlicito tumacenje. Poslije 3:1 u cetvrtom se opustion. Nema vise sto da izgubi. Kao Novak na onom returnu na mec lopti na USO 2011.
                                Djelimicno se slazem.

Comment

Working...
                                X