Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eno ga onaj lik sto jede govna u prirodi (ali bukvalno) pravi lik za pocetak ovog meca ....
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Live tema
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
        Čije godine?
        Rodzerove.
        Dayman (a-a-ah...)
        Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
        Champion of the sun (a-a-ah...)
        You're a master of karate and friendship
        For everyone

Comment

• Originally posted by Johnny View Post
          Rodzerove.
          Slabo se danas kapiramo.
          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
            Slabo se danas kapiramo.
            Izgleda , takav je dan.

Dayman (a-a-ah...)
            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
            Champion of the sun (a-a-ah...)
            You're a master of karate and friendship
            For everyone

Comment

• Fed je na terenu proveo 4h manje, a mozda je i veca razlika, fizicka sprema nece da presudi u nedleju
              mozda i hoce, Djokovic ce prvi d'umre
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                pecaros,

Danas ce biti test i za Dimitrova i za Milosa.

Za Dimitrova ce to biti test vjere u sebe i sposobnosti da se drzi intezitet dovoljno dugo. Do ovog turnira Novak ima 20:8 u mecevima od 5 setova, a Grigor 2:3. U odlucujucem setu Novakov rezultat je 121:46 a Grigorov 40:21. Jasno se vidi da je Novak jaci u izjednacenim mecevima.

Za Raonica je to u prvom redu test mogucnosti. Milos pokazuje izvanrednu smirenost i pribranost. Ali da li njegov FH moze da se nosi sa Federerovim na travi? Vidjeti cemo. Za BH sam siguran da ne moze.

I Dimitrov i Raonic mogu proci test ako i izgube.
                Obojica su izgubila i obojica su pala test.

Raonic
                Ako je za prolaz trebalo 50 poena od 100, on je osvojio 15. Nije pao, tresnuo je. Ni jedan TB.

Dimitrov

To nije bio test Grigorovog umijeca. Pokazo je vise umijeca nego sam mislio da ima, a mislio sam da ga ima puno.

Sto se tice drzanja inteziteta, prosao je test. Drzao ga je duze nego sam ocekivao. Sto se tice vjere u sebe pao je test. Ne vjeruje u sebe. Igao je najbolje kad je rezultatski zaostajao. Mislim da se dva puta vratio u mec dijelom iz straha da pogleda Rodzer i pogotovo Masi u oci ako ne pokaze da se borio koliko moze.
                Last edited by NI; 04-07-14, 19:00.

Comment

• Dobar mec, puno izlazaka na mrezu i lepih voleja Federer kao sat. A u nedelju, najbolji moguci matchup na touru, jedva cekam da zabodem u kafic sa drustvom, da se prozivamo i da uzivamo u dobrom mecu

Comment

• Ocjene:

Originally posted by NI View Post
                    Novak – Dimitrov

Daleko najtezi Novakov mec do sada. Dimitrov moze da pobijedi iako je Novak jasan favorit. Po mom misljenju ce odlucivati 5 faktora.

1. Novakov servis

Ako bude 2-3 sata servirao kako zna, skoro sigurno dobija. Ali on ipak nema serversku kondiciju. Zato je za ocekivati da povremeno ima los servis gem. Vazno je da ih bude malo.

Novakov servis je prosao test, jedava ali proso. Prosao bi ga glatko ad nije izgubio dva servisa za redom u drugom setu.

2. Novakov return

To je najveca nepoznata. Conga sigurno bolje servira od Dimitrova. Svejedno, Novak bi povremeno uspijevao da ucini Congu nervoznim svojim returnima.

Problem je sto Dimitrov ima daleko bolje udrace sa osnovne linije od Conge. Teze je Dimitrova returnom dovesti u podredjenu poziciju. U zadnjem mecu u RG-u prosle godine nije bilo problema. Ali u predzadnjem u Madridu, Novakov return nije polozio ispit. Na travi je teze returnirati nego na sljaci. Bojim se da Novak imati problema da ga brejkne.

Nije prosao test iako nije podbacio. Inace ovo brine za mec protiv Rodzera.

3. Novakova BH paralela

Novak jako tesko gubi meceve ako ona funkcionise. Protiv Cilica veci dio meca nije funkcionisala.

Nije prosla test.

4. Dimitrovljev BH slajz

Bio je odlican u prethodnim mecevima, a Novaku nista ne stvara problema u razmjenama na travi kao BH slajz.

Prosao test i to sa peticom. Nije mi jasno zasto ga nije vise koristio. Pretpostavljam da htio da napada.

5. FH razmjene po dijagonali

Uvijek mi dodje zlo kad se sjetim koliko je Rodzerova FH dijagonala bila superiorna Novakovoj 2012. Grigor je samo beba Federer, ali ima odlican FH. Bio bih prezadovoljan ako Novak u tim razmjenama bude koliko toliko ravnoparavan.

U CC FH razmjenama Novak je prosao test.

Ako u 3 od ovih 5 faktora Novak odigra blizu maksimuma, pobjedjuje.

Novak je samo u 2 faktora bio OK. Osim toga Dimitrov je iznenadio na returnu, koji je bio bolji od ocekivanog i igri na mrezi koja je bila izvanredna.

Kako je onda Novak uopste pobijedio? Dimitrov je imao strasne padove, iako kratkotrajne, i Novak je igrao sampionski kad je bio najpotrebnije.
                    Last edited by NI; 04-07-14, 19:18.

Comment

• NI, sta ocekujes u nedelju i koja ce razlika biti u odnosu na 2012? Ja je ne vidim

Comment

• Prvo da napisem analizu danasnjeg meca. A o nedjelji poslije zenskog finala.

Kladionice u ovom trenutku, na moje iznenadjenje, daju Novaku 60.7%.

Comment

• Ako se igra po toplom vremenu i bez krova Federer je apsolutni favorit. Ove oscilacije kod Djokovica nisu slucajne, nije mu prvi put u zadnjih nekoliko meseci da on ovo radi. A ako pati fizicki u duelu sa Federera on ce biti surovo kaznjen jer Fed nije Dimitrov da pravi 3 duple u istom gemu. Novak poceo mec nestvarno, pogodio 19 prvih servisa za redom i vrlo lako osvoijo set. Napravio je brejk u drugom i mislim da je imao sansu za dupli brejk i nakon toga izgubio 5 gemova za redom. Neopisljiv pad. On je malo podigao igru u trecem setu ali to po meni nije dovoljno iako je uzeo taj set. Previse je bio pasivan, previse kratkih lopti... U cetvrtom setu potpuno ista prica kao i treci s tim sto je Dimitrov bio puno bolji ali to nije materijalizovao. Nema Grisa glava jos za da dobije najbolje na Slemu.

Tako da Novakovci molite se da bude kisa u nedelju i da bude hladnije nego danas.
                          OVAKO

Comment

• Nadalovci navijaju za Novaka. Dino i Stafko napokon ste na pravoj strani.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                              Nadalovci navijaju za Novaka. Dino i Stafko napokon ste na pravoj strani.
                              Tu smo, naravno. Ipak je previse 18. i to jos u 33. godini
                              Ali nakon sve vidjenog danas ipak se bojim za Novaka u nedjelju.

EDIT: NI, tebi svaka cast kako si uspio da izvuces ista pozitivino iz Dimitrove igre danas, necu da bas u tolikoj mjeri generalizujem ali ocajno je izgledao u pojedinim trenucima sa cisto igracke strane. BH odavno gori nisam vidio, znaci ne znam jel stvorio ijednom prednost u poenu iz BH, bolje bi mu bilo da je svaki udarac odigrao iz slajsa. FH isto izuzetno cudan, mora se fino da se poslozi da bi preuzeo kontrolu i odigrao viner. Mora on jos dosta popraviti FH I BH, servis, slajs i igra na mrezi moze se reci da su najveci nivo. A da ne pricam o tome da se vise klize od Novaka. Pa dalje da kada ima neke prilike u vidu set lopte da se toliko usere da ne smije da udari lopticu nego je samo gura, itd,itd.

Iskren da budem, Novak me ni cim nije iznenadio to je ta igra koju on uvijek pruza u zavrsnici Wimbledonu. Jednostavno se covjek ne osjeca dobro na ovoj podlozi i to je to, svi znamo kakve standarde ima na drugim podlogama i covjek kada ga vidi ovdje ne moze da vjeruje sta gleda ali to je njegova igra na travi koja ocito prolazi ..... sve dok ne dodje do nekoga ko je ipak previse na travi.
                              Last edited by DinoFC; 04-07-14, 19:40.

Comment

• Nadajmo se da cemo ljepotane gledati na slikanju. Svi zele da vide Busar i Djokovica, niko Kvitovu i starog na fotosesnu
                                sigpic

Comment

Working...
                                X