Originally posted by NI
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wimbledon 2014
Collapse
X
-
Originally posted by pecaros View PostMarin je ispucao šta je imao, a da mu je nestalo snage video je i Novak, što je potvrdio na presu. Dobra stara taktika protiv Marina a to je ‚‚šetnja" uz konačno dobru realizaciju brejk priliku završili su posao.Last edited by NI; 03-07-14, 10:37.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Postcovek 23.6 napisao ovaj clanak, predvideo SF: Raonic-Federer, Djokovic-Dimitrov
Wimbledon men's seed report: Watch out for Roger Federersigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
-
Evo jedno mišljenje i Marinovog navijača,čini mi se i jedinog na ovome forumu
Prvo da kažem čitajući komentare od jučerašnjeg meča,nekako mi izgleda da Novak odigrao najlošije mečeve ove godine baš protiv Marina,pa ima valjda i Marin zasluge kako svaki ovogodišnji meč dobije barem set,kako npr. Novak protiv Tsonge bar ove godine odigra svaki put odličan meč
Za razliku od 2 prijašnja meča,ovaj meč je počeo potpuno drugačije, Novakovim brejkom i laganim završetkom seta,prošlogodišnjii Čilić bi se poslije toga raspao i vjerovatno osvojio još 5,6 gemova do kraja meča,uotalom tako je i bilo do ove godine dok ga Goran nije preuzeo i on ima najviše zasluge za to...
Vidim kako komentirate kako je teško biti Novakov navijač,a kako je tek teško biti Marinom pa to je čudo,odigra odlična 2 seta i kad treba zaključiti to sve servisom za set,zakači reketom o mrežu,što je najgore Novak je već i odustao od poena ,pa onako nebi odreagirao ni 200. igrač na touru neznam stvarno što mu je došlo,stvarno mi je čudno kak je uspio izvući taj set,mora se reći da mu je i Novak dosta pomogao...
I onda ključan gem po meni,prvi game četvrtog seta,vidim da to nitko ne spominje gdje je opet usrao sve što je mogao,prvo čini me se kod 30-30 izbacuje laganu lopticu okvirom reketa vani,pa onda na deuceu odigrava odličan poen izbacio je Novaka izvan terena trebao je samo prebaciti u desni dio terena a on šalje drop u dno mrežei onda sljedeći poen isto tako odigrava odličan poen opet izbacio Novaka iz terena,imao potpuno otvorenu lijevu stranu terena i smeč,ali to ovaj put ide u aut
i dalje vjerujem da je odigrao ta 2 poena kako odigrava inače,vjerujem da bi se meč kretao skroz drugačije i stvorio bi bar mali pritisak na Novaka ipak nije isto servirati kod 1-2 0-1 i s brejkom,u sljedećem Novakom servis gemu je imao i zadnju šansu za brejk,ali spasio je to odličan servis,i poslije toga se jednostavno raspao i osvojio 3,4 poena na reternu do kraja meča...
Servis mu nije bio na visokoj razini kao što je bio prethodna 4 meča,jedva je prebacio 50%,i onda prvi gem u 5 setu gdje čini mi se da je ubacio možda jedan servis u unutra i jbg teško je s 2. servisom kroz cijeli game protiv najboljeg reternera na touru i tu je bio kraj....svaki et bi isto počeo u prva 2 servis game-a Čilića bi Novak imao brejk lopte,od 5 puta uzeo mu je 3 puta servis u prvom gemu i poslije je bio raspad,ali ako bi spasio Čilić odigrao bi odličan ostatak seta,i zato me još više boli one 2,3 užasno odigrane lopte u prvom game-u 4.eta jer realno to je Novak dobio jedan veliki poklon koji do kraja nije ispuštao.
Imao je veliku šansu danas,jer realno Novak nije odigrao kako zna,ali mu je zato servis bio na vrlo visokoj razini,i zato mi je krivo što nije iskostio ovu lijepu šansu,tko zna kad ćemu se više ukazati da dobije Novaka,istina da je Novak puno kvalitetniji od Čilića,ali ipak 10-0 je previše,ali ako ništa tješim se da je i Wawrinka imao i gori score protiv Nadala pa je napokon dočekao tu pobjedu i to na finalu GS
Što se tiče ostatka sezone,trenutno je 20. igrač do kraja ne brani više ni bod,i vjerovatno će u jednom trenutku biti i u top10,nadam se da će na US openu napokon izbjeći Novaka bar do polufinala,jer kao što sam rekao i jučer prije meča,da bi imao vrlo dobre šanse protiv bilo koga ostalih iz top4,ali Novak mu jednotavno ne leži,a i već dobiva veliki kompleks od njega, eto toliko od mene,nadam se da nisam previše udavio
Comment
-
Плашио сам се Вавринке али пошто га је Роле победио, сада је он страх и трепет...
Ноле ће имати добру пробу са Димитровиме који подсећа на Раожера и ако то лепо прође има у финалу да буде лудило... свашта се овде дешавало и више нисам сигуран ко ће кога овде да добије? Ето и кладионице су бациле паре....
Mario Ancic
да, све је то тачно, значи није издржао ментално оне пехове који су га закачили... значи да је Ноле ментално јачи! јер ако је неко морао да буде скрхан у мечу онда је то Новак, јер га је Чила у другом и трећем сету заблесавио и Ноле је отворено показивао говором тела да је немоћан и да незна више шта да покуша... гледао у свој штаб немоћно као да пита, ма шта више да урадим? .... ипак испада да је Ноле имао стрпљења да сачека да се нешто догоди и ето догодили се ти пехови код Чиле који су му сломили жељу да изгара и да некако све заборави... значи ипак има шта још да се бруси код Чиле!!!
Ако неко може да утиче на Чилу и да му буде узор онда је то Горан.. каква је то прзница и инађија била!!! Знам га још као клинца. Играо је турнире у Београду, ја сам му судио мечеве.. ма живац и кавгађија у игри, никад пасиван, очи као у ђавола, никад миран, а на шљаци је могао да држи лопту у релију цео дан... много је био симпатичан, уосталом као и дан данас...Last edited by Žika; 03-07-14, 11:10.sigpic
Comment
-
Novak taman moze da se lepo pripremi za Rodzera. Igra sa njegovom kopijom. Idealan protivnik !
Jos samo da Rodzer dodje do finala.
Dayman (a-a-ah...)
Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
Champion of the sun (a-a-ah...)
You're a master of karate and friendship
For everyone
Comment
-
@Mario
Lepo napisano, ali najiskrenije nema sanse ni protiv Nadala u tri dobijena seta, zbog te probleme kojih je imao protiv Novaka juce.
Juce od kad sam video prva 2 gema znao sam da Novak dobija ovo pa makar gubio 6-0 6-0 5-0. Cilic je usao u mec preplasen, kao da ga zadesila neka katastrofa pre meca. Procenat prvog ocajan, a bez servisa protiv najboljeg riternera svijeta se ne moze. Druga negativna stvar, gde se video strah Cilica je igra na mrezi. Milion puta je Marin lepo otvorio teren i imao priliku laganim volejom da zavrsi poen a on nije isao naprijed nego sedeo na baseline-a i pokusavao da razbije Novak od tamo. Ne ide to tako Marine, i nadam se da ce Goran dobro da zaprimeti taj detalj. Ali to sto Marin ne ide na mrezi protiv Novaka je strah od vrhunskih pasing shoteva koji poseduje Novak, ali po meni to nikako ne sme da se desava, narocito na travi. Igraj muski bre, i ako izgubis muski si izgubio. On ne moze da pobjedi Novak u razmenama, to treba da mu bude jasno.
Oko 1/2 finala, Novak dobija Grisa, mislim da Grisa nije spreman da uzme skalp Djokovica na GS, ne treba da nas zavarava ona pobjeda juce jer je Marej bio nestvarno katastrofalan, u zivotu nije odigrao slabijeg mec. Marej nije mogao da ostane u razmenama, Novak ce sigurno ostati, a i milion puta bolje servira od Skota.
Fed mora preko Raonica, ma koliko dobro servirao Milos. Mislim da ce ga ubiti slajsovima i totalno poremetiti njegovu igru. Lepo rekao Shminka, Raonic nece napraviti brejk, edino samo ako se Fed izlupira, a Role ce svakako imati BL koje za sada ocajno koristi na ovom turniru.
Oko dame, ocekujem Petra i Genie da igraju finale, iako Genie nije favorit protiv Simona. Znam da Simona ima vece sanse ali nadam se da ce Genie doci do svog prvog finala Slema.OVAKO
Comment
-
Originally posted by Johnny View PostNovak taman moze da se lepo pripremi za Rodzera. Igra sa njegovom kopijom. Idealan protivnik !
Jos samo da Rodzer dodje do finala.
sigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
-
Originally posted by Mario Ancic View PostVidim kako komentirate kako je teško biti Novakov navijač,a kako je tek teško biti Marinom pa to je čudo,odigra odlična 2 seta i kad treba zaključiti to sve servisom za set,zakači reketom o mrežu,što je najgore Novak je već i odustao od poena ,pa onako nebi odreagirao ni 200. igrač na touru neznam stvarno što mu je došlo,stvarno mi je čudno kak je uspio izvući taj set,mora se reći da mu je i Novak dosta pomogao...
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View Post@Mario
Lepo napisano, ali najiskrenije nema sanse ni protiv Nadala u tri dobijena seta, zbog te probleme kojih je imao protiv Novaka juce.
Juce od kad sam video prva 2 gema znao sam da Novak dobija ovo pa makar gubio 6-0 6-0 5-0. Cilic je usao u mec preplasen, kao da ga zadesila neka katastrofa pre meca. Procenat prvog ocajan, a bez servisa protiv najboljeg riternera svijeta se ne moze. Druga negativna stvar, gde se video strah Cilica je igra na mrezi. Milion puta je Marin lepo otvorio teren i imao priliku laganim volejom da zavrsi poen a on nije isao naprijed nego sedeo na baseline-a i pokusavao da razbije Novak od tamo. Ne ide to tako Marine, i nadam se da ce Goran dobro da zaprimeti taj detalj. Ali to sto Marin ne ide na mrezi protiv Novaka je strah od vrhunskih pasing shoteva koji poseduje Novak, ali po meni to nikako ne sme da se desava, narocito na travi. Igraj muski bre, i ako izgubis muski si izgubio. On ne moze da pobjedi Novak u razmenama, to treba da mu bude jasno.
Očito još nije previše siguran na mreži ,iako znam da mu Goran to forsira,ali ići će na bolje,a i uspio je bez mreže odigrati 2 vrlo dobra seta,čak mu ni servis nije bio dobar samo 54 % je po meni premalo da dobije Novaka,ali držao se u meču do tog nesretnog game u 4. setu...
Po meni mu je falio prvi servis,zamisli npr da Raonić ima 54% posto protiv Novaka pa nebi skupio 3 gema po setu s takvim serviranjem,a može još pogoljšati servis,jer je i veći od Raonića,a on uvijek kada je bitni meč uvjek mu je servis na ispod 55%,čim je to bilo više od 60 tak posto,onda dobije Berdiha 3-0 npr
@Zika
s obzirom kakva mu je bila prije psiha ovo je još i odlično,odma se sjetim meča na US openu 2012 QF protiv Murraya vodio je 6-2 5-1 i prokocka sve u 2 setu,i u 3 i 4 setu je skupio 4 gema sveukupno,danas se ipak nije raspao u tiebrejku ko protiv Murraya tada... ali mora se reći da ni Novak nije dao nikakvu šansu,ipak više od 70 posto servisa unutra je fantastično,pogotovo za njega,koji nije prije bio poznat po tome
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostPohvalio sam tvoj post jer si ga napisao iz dubine duse kao Marinov navijac ali mislim da si u zabludi. Marin je generalno odigrao los mec cak i ta dva po tebi odlicna seta on je trebao izgubiti jer je Novak imao sulne brejk lopte ali pri realizaciji pravio pocetnicke greske. Takodje delovao mi je umornije od Novaka u pojedinim trenucima a definitivno je u 5.setu ostao bez gasa. Ne znam sta da ti kazem, tesko ce on do GS. Morace da mu se neke kockice sloze kao Vavrinki pa da ga osvoji. On moze da pobedi Delpa, Mareja, Vavrinku cak i Nadala na hardu ( ako je mogao Dodig moze valjda i on )... ostaju Novak i Federer preko kojih ce tesko do titule. Mlad je ipak on, ko zna mozda bude late bloomer.
Da puno previše je grešio pogotovo na deuce-u ili kod prednosti,sjećam se jedno 4,5 puta kad bi lagani forhend zabio u mrežu,i gotovo uvijek bi morao spašavati brejk lopte poslije,al jbg s obizorom da se nije raspadao poslije tih grešaka,a pogotovo poslije onog poena kod 6-5,meni je to odlično,s obzirom kakvih sam se svih mečeva nagledao s njim
A što se tiče osvajanja GS,ni ja nevjerujem da je to moguće,prvo neka osvoji jednom atp500Goran je imao san osvojit Wimbledon i poslje 3 teška poraza(ne rezultatski nego psihički) dočekao je taj W i to kad se ni on nije nadao,u Qvensu je izgubio prilično lagano od kvalifikanta,Ljuba je tako imao neuspjeha u finalima mastersa (poraz nakon 3-2 od nadala i berdiha) i 2 puta od Federera,ali i on je dočekao svoj masters,s 30 godina kad mu se sve poklopilo,tko zna možda se i Marinu jednom sve poklopi pa barem osvoji neki ATP 500 za početak,i on je imao niz od 3,4 poraza u finalima atp500,pa očekujem da ga i on osvoji s 30 godina ko prethodna 2 tenisača koja sam pratio,i koja su ostarila svoj cilj kad su ih svi otpisali
Comment
-
E ovako podijeljena misljenja kao oko Ciliceve igre jucer nismo imali.
Od pet setova Cilic je vise od dva i po odigrao lose. Ali je set i po odigrao odlicno. (Uglavnom treci set.)
1.
Napravio sam par komparacija sa mecom protiv Berdiha (sva tri seta). Taj mec je Marin odlicno igrao. I trecim setom sa Novakom.
Pretpostavljam da vas vara omjer vinera i neiznudjenih. Uzmite u obzir da Novak ima mnogo bolju defanzivu od Berdiha i da se bolje krece. Isto tako uzmite u obzire da je Novak imao los odnos vinera i neiznudjenih, daleko losiji od Berdiha. Marin, koji je igrao uspjesnu ofanzivnu igru, ga je tjerao da forsira.- sa Berdihom 3. set 1. unutra 64% 63% 1. dobijen 69% 64% 2. dobijen 44% 53% return 40% 39% na mrezi 72% 73% w/UE 46/27=1.7 14/20=0.67 protiv. w/UE 36/20=1.8 6/14=0.43
2.
Grijesio je i na lakim FH blizu mreze poslije dobrog servisa. Za to je dijelom kriv Novakov return. Taj udarac inace nije tako lak kako izgleda. Raonic je izgubio jucer prvi set zbog iste greske.
Tu je Marinova slabost, ali jedini pravi odgovor je da bude brze na mrezi i igra volej.Last edited by NI; 03-07-14, 12:17.
Comment
-
Meč na USO sa Andy-em je bio prava katastorfa za Marina , mnogo bolji je bio u igri do tog tragičnog meltdowna u drugom , meni je bilo mučno gledati, verujem tebi navijaču još gore. Ipak dinamika tog meča je nešto drugačija, nije Marin bio ni u kom segmentu bitno bolji od Novaka juče pa da je samo respekt /fizička nepripremnjenost u pitanju, Novak je njemu poklonio TB nije mogao servu sačuvati i raniji brejk 3 setu svojim katastrofalnim neshvatljivim greškama propuštanjem BP, nekoliko sretnih loptica preko mreže, drugi set je bio čisto bolje odigran od strane Marina i to je mislim do njega bilo. Obojica su servirala slabije u odnosu na svoje prethodne partije. Ipak je to malo za zaključiti da je bio nadomak ..Similis simili gaudet
Comment
Comment