Announcement

Collapse
No announcement yet.

KK Crvena Zvezda MTS

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sut za 3p od 32-40% osrednji
    MAJKO SVETA!

    Comment


    • Originally posted by dekkard View Post
      Neko opšteprihvaćeno mišljenje je da je šut od 40+% za 3 odličan, od 32-40% osrednji, a ispod toga loš. U našem slučaju bi baš bilo nategnuto da se kaže da nam je šut od 28% bio osrednji.
      Nakon tvog odgovora, malo sam 'brljao' po netu, i nadjoh sledece (sto negde odgovara onome sto sam napisao i sto ja mislim da je opste prihvaceno)

      • Great Shooters will make 40-50%
      • Good Shooters will make 35%
      • Average Shooters will make 30%
      • Below Average Shooters will make 25%
      • Poor Shooters make 0-20%
      Last edited by Grof; 17-12-17, 12:04.

      Comment


      • Originally posted by Grof View Post
        Nakon tvog odgovora,malo sam 'brljao' po netu, i nadjoh sledece (sto negde odgovara onome sto sam napisao i sto ja mislim da je opste prihvaceno)

        • Great Shooters will make 40-50%
        • Good Shooters will make 35%
        • Average Shooters will make 30%
        • Below Average Shooters will make 25%
        • Poor Shooters make 0-20%
        ovo vec ima smisla.

        Comment


        • Originally posted by dekkard View Post
          Slažem se oko ovoga da lopta kada su nas stizali, nije dobro cirkulisala u napadu, napisao sam to i na lajvu, a baš mi je drago da si spomenuo Feldina u ovom kontekstu, jer se on, iz ne znam kojih razloga nipodaštava kao ball handler, a recimo otkako se Davidovac iskristalisao kao backup Ročestiju unekoliko se promenila naša igra. Kada je Tejlor na terenu u ne manje od 80% situacija on radi i prenos i organizaciju napada. Međutim, kada je DD u petorci onda se barem prenos lopte deli ravnomerno na njega, Feldina pa čak i Dangubu i Lazu i mnogo se češće dešava da onaj igrač koji prenosi loptu ne organizuje napad. Najčešće je to ipak Davidovac, ali desi se da to radi i Feldin pa otud i te asistencije koje si spomenuo. Ova poslednja utakmica je jako bitna sa psihološkog aspekta jer su dokazali (barem nevernim Tomama kojih je i ovde u izobilju) da utakmica može da se dobije sa lošim šutem spolja, i čak u takvoj situaciji imali smo ofanzivni doprinos od 11 igrača, tj. od svih koji su ulazili u igru. Prilično raznovrsno, ako mene pitaš i tako nešto svaki trener može samo da poželi. Enis bi trebalo da održi ritam na istom nivou kad izađe Ročesti ili čak i da ubrza igru što je ipak preveliki zalogaj za Davidovca, prosto čovek iznuđeno igra na poziciji pleja
          Upravo je to moja poenta - igramo solidno u napadu, s`obzirom na okolnosti, ali svakako možemo bolje. Raznovrsnost i bolje raspoređeni poeni su ključ. Na počeku sezone morao je da vuče Ročesti, pridružio se Bjelica, Pero davao konstantan doprinos, a u poslednje vreme predvodi Feldin. Kako se tim upoznaje među sobom i sa trenerom, iskaču novi igrači koji su, iz različitih razloga, manje ili više opravdano, imali spor početak. Uigrava se tim i sada smo negde na početku nove epizode u našoj igri (dolazak Enisa je još jedan dokaz za to) i moramo tražiti načine da je još unapredimo. Svakako je bolje da imamo 12 igrača sa po 2-3 asistencije, nego jednog sa 10. Isto važi i za poene. Ali to ne znači da po svaku cenu treba poenterski "spuštati" Roča ili Feldina, već samo da igrači prihvate da ima i drugih rešenja, da veruju i pomažu jedni drugima i da se bira najbolje rešenje u napadu. Treba vremena da se nauči čitanje odbrane i generalno situacije na terenu, ali mi smo na dobrom putu i verujem da će igra biti sve bolja. Da li će to biti dovoljno za nešto više u EL je veliko pitanje, ali ja lično se ne opterećujem time. Za ABA ligu smo već sada dominantan tim sa tendencijom rasta, što ne vidim da važi za glavne konkurente Budućnost i Cedevitu.

          Comment


          • Originally posted by Grof View Post
            Nakon tvog odgovora, malo sam 'brljao' po netu, i nadjoh sledece (sto negde odgovara onome sto sam napisao i sto ja mislim da je opste prihvaceno)

            • Great Shooters will make 40-50%
            • Good Shooters will make 35%
            • Average Shooters will make 30%
            • Below Average Shooters will make 25%
            • Poor Shooters make 0-20%
            Kako se menja igra, menjaju se i razmišljanja o pojedinačnim segmentima igre. Svedoci smo da se od ove godine igra znatno ofanzivnije nego do sada, igra je koncipirana tako da se uzima puno otvorenih šuteva za 3, i u toj situaciji se šut vrednuje otprilike onako kako sam izložio. Treba reći da postoji podela šuta prema težini (da li je otvoren, preko ruke, van balansa i slično...) i da u zavisnosti od toga mogu da variraju procenti koji su prihvatljivi.
            Last edited by dekkard; 17-12-17, 14:23.
            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

            Comment


            • ДЕЈАН ДАВИДОВАЦ, ЗВЕЗДИН ДИЈАМАНТ
              17/12/201729

              пише: Жарко Дапчевић – Даба

              Црвена звезда је у 12. колу Евролиге на гостовању у Валенсији против истоимене екипе забележила трећу победу заредом, а пету у досадашњем делу такмичења. Поред победе Црвена звезда је добила и кошаркаша, небрушени дијамант који ће у наредном периоду под диригентском палицом њеног тренера Душана Алимпијевића добити кошаркаша за будућност, кошаркаша који ће, савим сам сигуран, остварити велику каријеру.

              Дејан Давидовац кошаркаш Црвене звезде који је пре свега изузетно скроман и добар младић, поливалентан кошаркаш који може да игра на неколико позиција у тиму без поговора извршава све замисли свог тренера Алимпијевића, па тако и игра на позицији плеја као „бек ап“ Рочестију. Када је Црвена звезда у Београдској Арени изгубила меч против Басконије једна од светлих тачака у том поразу је управо био Дејан Давидовац.

              Тејлор Рочести на тој утакмици је био изузетно чуван од стране противничких кошаркаша, Никола Радичевић његова замена једноставно се није уклопио у ту причу, када је он био на терену противник би за тили час направио двоцифрену предност, онда је Душан Алимпијевић повукао изузетно храбар потез убацивши младог Давидовца да он покуша да повеже Звездине редове.

              И не само да их је повезао већ је са њиме у игри Звезда стигла предност гостију и повела, међутим, ипак је то био превелики залогај и за младог Давидовца у том тренутку, пред сам крај меча остао је без даха ушао је поново Рочести, противник је са две брзе тројке пред сам крај меча преломио резултат и однео победу.

              Звезда је те вечери и поред болног пораза имала разлога да буде задовољна, добила је вансеријског играча пред којим је мукотрпан рад, али и светла будућност. Да та утакмица против Басконије није била случајност показало се у наредним мечевима како у АБА лиги, тако и у историјској победи над Реалом у Мадриду после 44 године. Давидовац је попут прекаљених асова који у својим рукама имају стотине и стотине таквих мечева одиграо изузетно паметно, натеравши противника да над њиме праве фаулове и изађу из бонуса, а потом хладан као шприцер, као да је то радио на хиљаде пута, од четири слободна бацања погодио три и то у моментима када се меч ломио, пред сам крај и тако допринео историјској победи.

              У мечу са Валенсијом када Рочести није био у елементу када су га кошаркаши Валенсије затворили, а он срљао из грешке у грешку, ушао је Давидовац и заједно са маестралним Пером Антићем и Џејмсом Фелдином, минус 13 колико је Валенсија имала предност пет минута пред крај меча, претворио у Звездину победу.

              Али до свих ових горе поменутих утакмица Дејан Давидовац је морао проћи дуг пут до Звездиног дреса и ове приче о њему, а све је почело у Зрењанину пре 23 године тачније 17. јануара 1995. године када је Дејан дошао на овај свет.

              Захваљујући свом деди Божидару Вукановићу (мајчин отац) је заволео Звезду, деда је поред родитеља и брата Бојана његова највећа подршка, и свака победа и свака добра партија је намењена и деди Божидару. Захваљујући старијем брату Бојану који је тренирао кошарку, такође је и Дејан кренуо његовим стопама. Своје прве кошаркашке кораке Дејан је направио у својој Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Зрењанину код наставника физичког Саше.

              Потом је почео озбиљније да тренира у КК Уно Гранде код тренера Рада Првулова, да би одатле прешао у КК Пролетер из Зрењанина где су га тренирали Жељко Стајић и Зоран Бајин. Већ тада је одкскако од својих вршњака и тада је већ показивао да у њему постоји нештоо више, а то није промакло искусном вуку Жарету Вучуровићу који је још једном показао да је непогрешив у проналажењу младих вансеријских талената. На његов позив са 17 година прелази у КК Вршац.

              На завршници Купа Радивоја Кораћа у Нишу 2015. године је својим одличним партијама скренуо на себе пажњу шире јавности, прво је у четвртфиналу предводио свој тим у победи над Металцем из Ваљева што је било велико изненађење, Давидовац је био нерешива енигма за Ваљевчане. На тој утакмици је постигао 18 поена. У полуфиналу Вршац је заустављен од екипе Мега Лекса, али је Давидовац и на том мечу био одличан и показао да је једноставно прерастао ту средину и да мора ићи даље. На том мечу је постигао 12 поена и имао 6 скокова.Те године на крају КЛС лиге Дејан Давидовац је био изабран у најбољу петорку.

              По завршетку КЛС лиге, а пред сам почетак Супер лиге Дејан Давидовац и Драган Апић 27. марта 2015. године потписују за Црвену звезду, али бивају прослеђени у ФМП на позајмицу, што је било и разумљиво јер су њима биле потребне јаке утакмице и минутажа, а то у тадашњој Звезди не би имали.

              Већ следећег дана 28. марта 2015. године Давидовац је имао свој деби у дресу ФМП-а у првом колу Супер лиге против Тамиша где је са својих десет поена допринео победи свог тима. Стрпљиво је тренирао, играо, чекао своју шансу, било је и падова и повреда што је и нормално за његов узраст, али никада није клонуо духом, већ је марљиво тренирао. Када је прошле сезоне пред почетак Супер лиге на место тренера у ФМП-у дошао Душан Алимпијевић, Дејан Давидовац је просто експлодирао, пронашао свој игру, неки свој ритам и показао да је сазрео да се врати у Звезду.

              Преласком Душана Алимпијевића из ФМП-а у Звезду на месту тренера је итекако била још једна повољност за Давидовца, јер је управо под његовом диригентском палицом и Дејан одиграо најбоље до тада. Почетак у Звезди није био лак ни за њега, а ни за Алимпијевића који је имао тежак задатак да настави да кормилари Звездиним бродом тамо где је његов претходник стао.

              Дејан је и на почетку сезоне марљиво тренирао, чекао својих пет минута и почео да игра на позицији која њему није природна, али је прихватио и у потпуности оправдао поверење. Дебитовао је за Звезду у 5. колу у Загребу против Цедевите где је на том мечу забележио и своје прве поене (постигао је три поена).

              Уследиле су добре партије које смо већ горе описали, а као награда за све то су биле овације које је добио од Звездиних навијача на утакмици са Игокеом када га је тренер Алимпијевић пред сам крај меча извео из игре.

              Звездини навијачи су добили свог љубимца, а Давидовац их је освојио својом игром, својом интелигенцијом коју показује на терену.

              Ликом много подсећа на сјајне спортисте Андрију Прлаиновића и Душка Савановића, па нека му и каријера буде слична или боља од њихових.

              http://sd-crvenazvezda.net/2017/12/1...zdin-dijamant/
              Doslo vreme pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati.

              Comment


              • Браво Жарко !

                Comment


                • Originally posted by LosmiSK View Post
                  Pa nista, pises tu totalno nepotrebne stvari. Zelis da omalovazavas druge. Zivo se pitam dali si nesto vise uradio za taj klub nego sto ovde prosipas nepotrbne stvari. Moja vera u tim i rezultate se ogleda na skroz drugi nacin. Pisem kritike, ono sto mislim, a ti pokusavas vec par puta (kao jos njih par) da to spustis na neki drugi nivo.

                  Jedan pametan covek jednom rece :''Osobina glupih je da zapazaju greske drugih, ali ne i svoje''.
                  Druze, ja ti pricam da pises kao da titl od filma nisi procitao, ne d'o bog knjigu posle Bele grive u drugom osnovne. Kakav klub, kakvi bakraci. Ne udaram ti na suštinu, nego na formu, koja je losa.
                  Da, slazem se za ovu recenicu koju si napisao, odlicna je, samo sto je totalno neprimerena ovom slucaju. Ne pricamo o zivotu, generalizacijama i slicnom, nego o hebenoj gramatici na forumu.

                  Comment


                  • Originally posted by Dubiozni goblin View Post
                    Druze, ja ti pricam da pises kao da titl od filma nisi procitao, ne d'o bog knjigu posle Bele grive u drugom osnovne. Kakav klub, kakvi bakraci. Ne udaram ti na suštinu, nego na formu, koja je losa.
                    Da, slazem se za ovu recenicu koju si napisao, odlicna je, samo sto je totalno neprimerena ovom slucaju. Ne pricamo o zivotu, generalizacijama i slicnom, nego o hebenoj gramatici na forumu.
                    Naprotiv, ja nisam ni pisao o gramatici. Vec o tebi kao personi. Jasne su tvoje strelice i prosto nema sta da polemisem o tome. Potrudicu se da bude bolje. Dok bi ti trebao da se potrudis oko sebe. Delujes nekako nezadovoljan zivotno..Moras se pronaci druze.
                    3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                    6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                    3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                    2× German League champion (2018, 2019)
                    6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                    4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                    2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

                    Comment


                    • "Koji si ti meni kralj".

                      Comment


                      • Originally posted by LosmiSK View Post
                        Naprotiv, ja nisam ni pisao o gramatici. Vec o tebi kao personi. Jasne su tvoje strelice i prosto nema sta da polemisem o tome. Potrudicu se da bude bolje. Dok bi ti trebao da se potrudis oko sebe. Delujes nekako nezadovoljan zivotno..Moras se pronaci druze.
                        Ako cemo o omalovazavanju od pocetka sezone si ostar kriticar trenera, igraca pojedinih i reyultata, zanima me da li Alimpijevic sad bar malo je kupio mir ili je i dalje amater.

                        Comment


                        • A zasto je kritika omalovazavanje??????

                          Comment


                          • Originally posted by Grof View Post
                            Nakon tvog odgovora, malo sam 'brljao' po netu, i nadjoh sledece (sto negde odgovara onome sto sam napisao i sto ja mislim da je opste prihvaceno)

                            • Great Shooters will make 40-50%
                            • Good Shooters will make 35%
                            • Average Shooters will make 30%
                            • Below Average Shooters will make 25%
                            • Poor Shooters make 0-20%
                            Sve zavisi od broja suteva...jebes 50% ako imas sut za 3 1-2 i onda eto ti 50%...

                            Comment


                            • Tema je kkcz. Da imas dobre namere mislim da bi mi poslao pp. Ipak, to si ti. Mozemo o obrazovanju, procitanim knjigama, poslu, zivotu..Cenim da bi bio donji u bilo kojoj prici. Ako imas neku licnu kritiku mozes na pp. Ovako izgledas blago iskompleksiran.
                              3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                              6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                              3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                              2× German League champion (2018, 2019)
                              6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                              4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                              2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

                              Comment


                              • Originally posted by LosmiSK View Post
                                Tema je kkcz. Da imas dobre namere mislim da bi mi poslao pp. Ipak, to si ti. Mozemo o obrazovanju, procitanim knjigama, poslu, zivotu..Cenim da bi bio donji u bilo kojoj prici. Ako imas neku licnu kritiku mozes na pp. Ovako izgledas blago iskompleksiran.

                                I meni deluje da Goblin ima neke frustracije u RL zbog kojih neretko pokusava da omalovazava forumase koji ne dele njegovo misljenje, ako je uopste u stanju da ima svoje misljenje, u sta ja sumnjam. Kao da sve od sebe daje da ne bude korektan u kul tip.. Ili jednostavno pokusava da ispadne pametan tim svojim nastupima prema drugima. Mozda je ipak ovo drugo
                                Last edited by Antona; 17-12-17, 15:08.

                                Comment

                                Working...
                                X