Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koji fakultet upisati ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Mladen View Post
    To što tebi neko duguje uslugu ne znači da će taj dug vratiti tako što će tebi naći neko radno mesto. Svi u današnje vreme nude da će ti pomoći kada bude trebalo zaposlenje, al kad stvarno dodje taj dan, retki su oni koji će stvarno pokušati da ti pomognu. Svi će naći neki izgovor. Drugo ne možeš reći da ljudi koji su završili te fakultete i sede na birou su prosti lenjivci koji ne žele da rade. Nije poenta u tome samo da radiš. Postoji veliki broj ljudi koji sa fakultetskom diplomom rade kao taksisti, konobari, jer nekako moraju prehraniti svoje porodice. Postoje porodice koje maltene gladuju da bi svojoj deci omogućili školovanje, i te porodice ne poseduju veze koje će sutra povući za zaposlenje svoje dece, niti imaju para da im kupe radno mesto. Sesti i naučiti neki jezik sam od sebe nije baš tako lako, a svaki vredan sertifikat o položenom kursu nekog jezika ili druge veštine dobro košta. I ponovo, ne može to svako priuštiti.

Ti si se baš udubio u psihologiju i sve to, al to sranje da ćeš ti svojim znanjem, ili nekim drugim veštinama impresionirati neku zverku, može da prodje u nekoj normalnoj zemlji. U nekoj u kojoj je kapitalizam prisutan stotinama godinama, a ne ovde gde se još uvek sve vrti oko toga ko će koga da zajebe, jer tako danas funkcioniše naš privatni sektor. Uspeti kao samostalni preduzetnik u ovoj zemlji na pošten način gotovo je nemoguće, a biti uspešan preduzetnik ne zahteva posedovanje diplome ekonomiste, ili bilo koje druge diplome. Ne kažem da nije plus, ali nije i X faktor uspeha.
    Sve sto ti kazes istina je, ali moj fazon je samo da sam okruzen ljudima koji imaju te neke opcije i pozicije. Ne moraju oni meni nista pomoci, moje okruzenje s njima je meni dovoljno da ja sebi manevrisem nesto. Nebitno krajnje.

Glavni fazon je se psihologija je primjenljiva svugdje. Redovno pokazujem raji kako okrenuti situacije.

Zavodjenje djevojke cista psihologija isto je i u korporativnom svjetu.

Ako si dovoljno uvjerljiv i imas MUDA da probas nesto drugacije onda ce se to isplatiti 99% sigurno. Samo je fazon sto je nas balkanski mentalitet taj da ne treba nista mjenjat, samo da nije gore, jer ocito u nasim mozgovima je usadjeno, evolucijski, da ne mozemo bolje i to je to..
    sigpic
    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Originally posted by Maric91 View Post
      @Mamba

Poenta mog posta gde si se ti iz prva umesao je da dobro proceni sebe koliko moze da se potrudi i posveti ucenju, jer opet vecina nas bi zelela da bude na trosku drzave, a ne da budes na kucnom budzetu.Ne znamo ni koju srednju pohadja, kakav je ucinak i on je najvise svestan koliko zapravo moze i samo bih ga posavetovao da bude svestan toga, jer pogresan i pretezak izbor mu moze doneti puno problema a pre svega na finasijskom planu.Ako je spreman da potrosi puno vremena i para na faks, onda neka upise E1 ili E2.Ako misli da on to moze i da svake godine skupi 48 bodova za budzet, slobodno neka upise to.Ti ces moci da placas skolarinu i u sledecih par godina, ali to ne mora da znaci da ce to biti i kod drugih.Moze na sajtu svakog fakulteta da vidi studijske planove i da vidi kojih predmeta ima na smerovima koji su njemu interesantni.
      Pa to je njegova privatna stvar i nema on sta traziti od nas savete kad je to u pitanju. Ne znam sta si hteo da postignes time, nije retardiran, dovoljno je zreo cim upisuje fakultet, roditelji su odgojili dete, tako da mislim da ta odluka oko finansija nije veliki zalogaj za njih. Ti i ja ne mozemo nikako tu da mu pomognemo, samo mozemo povuci paralele izmedju plana i programa na fakultetima.
      sigpic

Comment

Originally posted by maliajnstajn View Post
        To sto kazes ekonomist na birou. Ekonomija i pravo su ti fakulteti sa najsirim spektrom zanimanja i brzinom koju dobijes posao tako i ostanes bez njega, ali je cinjenica da su EKONOMISTI I PRAVNICI najtrazenija roba na trzistu rada, jer svaka firma treba ekonomistu i pravnika.

Ko god misli da ce bit go kurac sa ekonomijom naravno da ce biti jer je osudjen na to od samog starta svojim misljenjem. A ako mislis da ces da budes novi Jordan Belfort samo ulaganjem u sebe mozes biti novi Jordan Belfort. Ekonomija kao temelj, je najjaci temelj koji mozes imat. Niko te ne moze zajebat, a mozes da napravis poljski wc na tim temeljima isto kao sto mozes i da izgradis dvorac, samo je fazon u percepciji. Ja npr u 8. razredu osnovne sam rekao jebo te ekonomija, smjesan fax, malo malo pa ekonomista, a na kraju skontam da je to nauka koja je najzastupljenija u svijetu i najvise sansi daje.
        Ajnstajne rode, neka je ziv i zdrav Giroud ali kako da me ubedis u ovo boldovano? Fazon knjiga ,,Moc podsvesti'' uzeo bih 5 litara benzina (nema veze sto je dovoljan i 1dl, ja bih uzeo 5l) i zapalio to smece da gori do preksutra. Evo prvi ja mislim ceo zivot za sebe da sam go kurac i da cu biti go kurac ali sve mi se nesto crta da necu. Sto li je to tako nemam pojma ali siguran sam da na temelju poljskog wc-a ne mogu da napravim Djuzepe Meacu :/ Cist primer iz knjige ti navodim: covek dobio rak i bez ikakve terapije uz pomoc podsvesti se izlecio asfhashiofioasfjipasjpfjpasfpaskfasiagsfuasficji jeste brate ajde daj onda i ja da razvijam tu vestinu, dobijem tumor i lagano ga pocistim k'o metlom.
        Postujem tvoj stav i zelim ti sve najbolje, da izjebes maksimalno tog Dzordana ali evo imam musli tropiko mix pored sebe i za divno cudo nemam jogurta. Daj mi taj fazon u percepciji da ja stvorim jogurt a da ne moram da odem do prodavnice <3
        sigpic

http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

Comment

Ajnstajne tebe treba restartovati malo ozbiljno ti kazem,udarilo ti je ludilo u glavu opasno

Jebu te dosta ti prirucnici koje citas...
          Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

Originally posted by bice View Post
            Ja isto ne znam sta da upisem.U dilemi sam.Jos od 4. razreda osnovne skole zelim da postanem sportski komentator(ili novinar) na TV-u i to mi je zaista ogromna zelja.Ali taj novinarski fakultet tj Zurnalistika ima u BG-u i u Nisu a ja iako sam odlican u srednjoj nisam siguran da li bih se uklopio u zivot van KG-a i bio bih pod zestokim pritiskom i ucio bih ceo dan jer opet ne bih sebi dopustio da cimam roditelje za pare ako okinem godinu i nazalost nece od toga biti nista.Zat ocu najverovatnije upisati smaracku ekonomiju i ako je zavrsim cekacu kao poslednji debil na birou i opet ce biti go k....c od mene,ali to je zivot.
            Imao si na DIF-u BG smer zurnalistika, bas sportska, ali su ga ukinuli pre dve godine, iz ne znam kojeg razloga, valjda manjak ljudi. Opet imas FPN za novinarstvo, ali taj smer ne ide mnogo ka sportstkom novinarstvu, a takodje imas novinarstvo na Fakultetu za Sport koji je valjda privatni, i cuo sam da je nikakav. U sva tri slucaja, na posao bi cekao dugi niz godina, jer je novinarski posao sve manje profitabilan, a i nema neku perspektivu pored internet novinarstva, gde ce polako ali sigurno papir i novine, zameniti telefoni, iPad-ovi, tableti itd, a vec ih zamenjuju.

Ni sa ekonomijom se ne bi proslavio, sa diplomom ne mozes nista bez jake veze, ekonomista na birou koliko hoces, kao i pravnika. FON je vec druga prica, i tu bi se slozio sa Maricem, sa njihovom diplomom imas daleko vece sanse za posao od ostalih, imam drugaricu i ortaka tamo, i samo mi hvale fax, koji nije previse tezak, a izuzetno je dobro organizovan.

Aki, to o cemu ti pricas je slaba vajda, ako nemas kliker za to, ne moze svako to znati i umeti. Da ne kazem, da bi se slozio sa vecinom, da ta fora ovde i ne prolazi tako lako, ako nemas neko pokrice poput diplome, to ti je samo plus u tvom fiktivnom CV-u, kao sto su to i jezici. Cist skill.
            sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
            -Jürgen Klopp

Comment

Originally posted by Condition23 View Post
              Ajnstajne rode, neka je ziv i zdrav Giroud ali kako da me ubedis u ovo boldovano? Fazon knjiga ,,Moc podsvesti'' uzeo bih 5 litara benzina (nema veze sto je dovoljan i 1dl, ja bih uzeo 5l) i zapalio to smece da gori do preksutra. Evo prvi ja mislim ceo zivot za sebe da sam go kurac i da cu biti go kurac ali sve mi se nesto crta da necu. Sto li je to tako nemam pojma ali siguran sam da na temelju poljskog wc-a ne mogu da napravim Djuzepe Meacu :/ Cist primer iz knjige ti navodim: covek dobio rak i bez ikakve terapije uz pomoc podsvesti se izlecio asfhashiofioasfjipasjpfjpasfpaskfasiagsfuasficji jeste brate ajde daj onda i ja da razvijam tu vestinu, dobijem tumor i lagano ga pocistim k'o metlom.
              Postujem tvoj stav i zelim ti sve najbolje, da izjebes maksimalno tog Dzordana ali evo imam musli tropiko mix pored sebe i za divno cudo nemam jogurta. Daj mi taj fazon u percepciji da ja stvorim jogurt a da ne moram da odem do prodavnice <3
              Vidi ta sranja sa podsvjecu fakat ne znam, ali fazon o percepciji samoga sebe i svoje slike u svijetu mnogo znaci. Fazon je da tvoja slika samoga sebe proizilazi iz podsvjesti. To ljecenje raka mozdanim mocima, I don't buy that shit. Ne vjerujem u magiju, vjerujem u postepeno ulaganje u sebe. Svakakvog trasha sam ja procitao od knjiga, ali sam kombinovao taj trash sa necim korisnim i mogu ga iskoristiti. Ulazi sto je vise moguce u sebe i imat ces uspijeha prije ili kasnije.

Moji primjeri su metaforicki to poljski wc i to. Fazon je ako izgradis jedan ogroman temelj u vidu diplome jednog faxa sirokog spektra zanimanja, sa ulaganjem u sebe i krakter svoj mozes dogurati daleko. Kako? Pa jednostavno. Nauci jezike, nauci kako raditi u programima raznim, nauci kako razgovarati sa ljudima, nauci kako ljudi funkcionisu, kako razmisljaju. Ljudi su jednostavni. Ja sam ljudski mozak doveo do pecinskog covjeka i skontao da mi isto tako i sada razmisljamo, samo prilagodjeno dobu. Niko ne zeli biti propalitet, imas sliku o sebi kao o propalitetu, stani pred ogledalo i reci sebi " ja jesam kita, sta da uradim" i onda bulji u svoj odraz sve dok ti se ne pojavi slika u mozgu ili ti onaj unutrasnji glas kaze da si kita i da od ovog sranja nema nista. Ignorisi taj unutrasnji glas. Taj unutrasnji glas zvuci autoritativno, zamisli ga da zvuci kao neki retard kad prica, da mrmlja i neces ga shvatati ozbiljno. Uskoro taj inner voice nece ni postojati. Preispitivanje svake odluke je kretenizam, jer onda tu ulaze i osjecaji i logika u sukob i na kraju ces odluciti dominantnijim parametrom, a to je urodjeno ili si logicar ili emocionalac.

Ja sam jednom izjavio da pesmizam ne postoji, vec da je to cisti frame of mind. Na casu se 40 ljudi okomilo na mene i nisu mogli da dokazu svoju tezu cak ni kad su uzeli knjigu psihologije i dali mi definiciju. Znate zasto me nisu mogli dobiti u diskusiji koja je ocito besmislena bila? Postavio sam se autoritativno, rekao sam sebi boli te kurac sta drugi misle ti si glavni, ugasio inner voice i samo kreno sa argumentacijom svojih odgovora. Oni su imali definiciju, nisu imali snagu da tu definiciju pretvore u argument, zato sto su i sebe preispitivali da li sam fakat u pravu zato sto sam se postavio autoritativno, kao glavna alfa grupe.

Zivi zivot ne razmisljajuci o posljedicama. Svako vece prije nego ste krenem da spavam razmisljam o tome sta bi bilo da je bilo, a onda razmisljam o pozitivnim stvarima tih posljedica. Svaka posljedica kreira novi sljed dogadjaja te zahtjeva nove planove. Shvati svaki pad kao neki znak, ali kao i plus, jer sve se dogadja sa nekim razlogom, a na tebi je da taj razlog shvatis i ucinis taj razlog pozitivnim na kraju.
              Last edited by maliajnstajn; 24-01-14, 00:38.
              sigpic

Comment

Samo FON, samo informatika i u Srbiji si miran. Eh, sto ne znam matematiku, fiziku i ta sranja

Znam bez preterivanja jedno 15 ljudi (svi 88. godiste) koji su to zavrsili i nemaju brige za posao.

Comment

Akija ce ljudi skapirati tek kada umre, kao i druge velike umove

Comment

Ja da pocnem da ucim za ove ispite na faxu ja bi imo cist 10.0 prosjek, al fazon je sto ko kreten otvorim knjigu procitam nesto kazem ma znam ja ovo prakticno i odem zajebajem se, pa mrtvo hladno dodje pitanje na ispitu ja veze nemam
                    sigpic

Comment

• Originally posted by Ljuba90 View Post
                      Samo FON, samo informatika i u Srbiji si miran. Eh, sto ne znam matematiku, fiziku i ta sranja

Znam bez preterivanja jedno 15 ljudi (svi 88. godiste) koji su to zavrsili i nemaju brige za posao.
                      Znamo istog lika sa FON-a, samo je veliki lenjivac.

Spoiler
                      Nemoj to da mu kazes.

Ne znam ni ja vala te prirodne, samo sam hemiju nesto znao u srednjoj.
                      sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Phahahahahaha Kralju xDDDDDDDDDDD. Cim dodjem do kompa ima u potpis da stavim ovaj deo koji se odnosi na to da stanes pred ogledalo i govoris ja sam kita

Comment

• Originally posted by Freshman91 View Post
                          Znamo istog lika sa FON-a, samo je veliki lenjivac.

Spoiler
                          Nemoj to da mu kazes.

Ne znam ni ja vala te prirodne, samo sam hemiju nesto znao u srednjoj.
                          Dobar je Bejn, samo da malo batali kafice
                          Ali on ne spada u tih 15 situiranih fonovaca koje znam. Spadace kad ga zavrsi

Comment

Dobar je Bejn, samo da malo batali kafice
                            Ali on ne spada u tih 15 situiranih fonovaca koje znam. Spadace kad ga zavrsi
                            Grdim ga ja kad god mogu, a ja skoro isti.
                            sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Originally posted by Freshman91 View Post
                              Grdim ga ja kad god mogu, a ja skoro isti.
                              Pazi, juce nije dosao kod mene na Riziko da bi ucio. To je dobar znak
                              Trebam li da napomenem ko je pobedio u toj strateskoj igri?

Comment

Pazi, juce nije dosao kod mene na Riziko da bi ucio. To je dobar znak
                                Trebam li da napomenem ko je pobedio u toj strateskoj igri?
                                Rekao mi je da ce da zagreje stolicu.
                                Ne moras.
                                sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

Working...
                                X