Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by zdravkelja View Post
    Berdih ko fudbaler.
    FK Buducnost
    Ne sjecam se kad sam vidio goru opremu, on i Stepanek definitivno dominiraju. Mornar jbt.
    Moram da cujem sta ce Sharda da kaze kad vidi ovu tragediju

Nocas nema pretjerano interesantnih meceva, taman da se odspava malo.
    Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Isti dres OFK Beograda.

Spoiler

Dubl Rafter/Hjuit ne pre 7:00.
      sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Veceras mec: Roger-Vasselin - Garcia-Lopez. Neko bi rekao da su u pitanju dublovi.
        It is not the violence that sets a man apart.
        It's the distance he's prepared to go.

Comment

• Vesna večeras igra protiv Serene

Comment

• Susret prijatelja u Melburnu

To mi je najljepsi opis meca Dodig-Dzumhur veceras. Pokupio sam ga iz Damirovog intervjua na dnevniku

Ponikli su u istoj baruštini, u teniskim porodicama i okruzeni ljudima sa istim mentalitetom. Da Dodig nije digao sidro i otisao igrati za Hrvatsku, danas bi bez ikakve dileme bio covjek koji bi najvise pomagao Damiru u periodu kada upoznaje svijet profesionalnog tenisa. Kada malo bolje razmislim, Damirov AO je do sada bio idealan, a Dodiga smatram idealnim protivnikom upravo zbog cinjenice da su krenuli iz iste sredine!!

Tesko je bilo ocekivati da Damir u drugom kolu dobije nekog protivnika s kojim se ravnopravno moze nositi, a ako se vec mora birati protivnik od kog ce poraz najlakse pasti i poraz iz kog ce se najvise nauciti i na kraju ostati pozitivan...bez ikakve dileme-Ivan Dodig!

Ivan je postao stalni clan top 50 drustva, a u zadnjoj godini je bio i u top 30 jer je igrao najbolji tenis u karijeri. Svi segmenti igre su mu odlicni i po njima je apsolutno zasluzeno tu gdje jeste. Jedan je od rijetkih koji moze igrati S&V, ofanzivno sa osnovne linije, defanzivno sa par metara iza osnovne linije.

Damir ce se, dakle, suociti sa kompletnim igracem i nakon vecerasnjeg meca ce tacno moci ustanoviti koje segmente igre mora popravljati. Od Dodiga se tesko braniti, tesko ga je proci na mrezi i po meni najteze probiti, jer je veliki borac koji vraca lopticu više od mnogih. Damir takodjer moze na terenu ostaviti sve sto zna i dobiti odgovor koliko pojedini segmenti njegove igre vrijede!

Najpozitivnija stvar bi mogla biti ta da ostanu u malo boljem kontaktu poslije meca, da mu sam Dodig da par savjeta...jer je on upravo prosao put koji je pred Damirom. Do samog vrha svjetskog tenis iz trnja, krša i grbavih terena u BiH!

S obzirom da su ih stavili da igraju na parkingu, ne sumnjam da ce naši ljudi iz Melburna napraviti kvalitetan pored terena

Jedina negativna stvar u cijeloj price je ta sto mi necemo moci gledati mec

A bit ce i za to prilike, DC je za 15 dana u Sarajevu, pogled na tenis sa terena...challengeri pokriveni kamerama! Damirovog tenisa nece faliti, samo nek je zdravlja, rada i pameti!!!
            Last edited by shminka; 14-01-14, 18:05.

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
              FK Buducnost
              Ne sjecam se kad sam vidio goru opremu, on i Stepanek definitivno dominiraju. Mornar jbt.
              Moram da cujem sta ce Sharda da kaze kad vidi ovu tragediju

Nocas nema pretjerano interesantnih meceva, taman da se odspava malo.
              u shoku sam, da nema Federerovih patika da naprave ravnotezu ne znam sta bi bilo sa mnom...
              ko god da je rekao da odelo ne cini coveka lagao je.
              in another life
              I will love you again, RF.

Comment

• Damir ima jednu sansu, a to je da on sam servira perfektno, a da Dodig uopce nema prvi servis kakav svi znamo..
                sigpic
                "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Damir sutra igra za sebe, za prolaz u 3. kolo i za smanjene broja ucesnika odredjene igrice
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Koliko se svi žale na vrućinu pa to je strašno, moraju nešto poduzeti povodom toga, ljudi će da kolabiraju na terenu. Ali najjače mi je Iznerova slikovta usporedba

http://www.b92.net/sport/tenis/maste...&nav_id=799853
                    * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
                    * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
                    NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• pa bilo je toga i prethodnih godina...cak nisu zatvorili krov na 2 glavna terena...znaci da nije nepodnosljivo...bilo je i gorih dana

Comment

• Veceras mnogo zanimljivih meceva, mada deluje sve da je uobicajno.Bice zanimljivo.
                        Novak igra bas po zvizganu onom poslepodnevnom, kada je sve ustajalo i sve se lepi.
                        A i ovaj moj PIK-ac nadam se da nece zbog vrucine igrati preko milokliza.
                        Last edited by AIRBORNE; 14-01-14, 19:31.
                        >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Vala i Novaka je baš potrefilo vrijeme, ima da prokuva na terenu... jeste da oni uzmu velike pare za ovo što rade, ali nije im lako, treba izdržati toliku vrućinu, teško bi bilo da samo stojiš na jednom mjestu, a tek njima koji trče 2-3 sata
                          * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
                          * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
                          NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Veceras hocu da Thiem odere ovog drvosjecaa, a ima velike sanse za to jer Anderson je veoma slab na riternu a Thiem servira vrlo dobro. Samo da malo posustane servis Kevina i sve ce biti u redu Zato, VAMOS DOMINIC!

Po meni vrlo interesantan duel ce da bude Chardy-Dolgopolov, ispraticu i to ako je na neki teren pokriven kamerama.
                            Last edited by Stefan-kobe; 14-01-14, 19:38.
                            OVAKO

Comment

• kad moze matori Role, mogu i ti klinci
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                                kad moze matori Role, mogu i ti klinci
                                Lako je njemu kada se nigde ne znoji. On je "temperature untouchable" man!
                                >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

Working...
                                X