Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• [/quote][/quote]
    A sto se cene tice, u Nemackoj je najjeftinija karta bila 50 EURA (ako se ne varam) i sa tom kartom mozes da ides gde god nema napravljenih stolica. Tribine sa stolicama su nesto skuplje, ali ako je lepo vreme onda je super da sednes na neko brdasce, video bimovi sa svih strana, svi su odlicno raspolozeni, barem polovina je ili u zutim majicama ili obuceni u belo doktorsko odelo... Neki ponesu sator, rostilj, pivo i to je manje vise to sto ti treba za savrsen vikend... Oko staze imas izlozene motore, opremu, suvenire, ma sta god ti padne na pamet... A motori ti se smuce narednih 10 dana ;) Toliko ih ima da ne mozes da poverujes, na sve strane samo zuje... zamisli najgoru guzvu u Beogradu, e pa umesto kola, sve motori... ;D Do duse ne secam se da je bilo onog przenja zujalica kada ga u leru dovede do beskonacnog broja obrtaja da izazove detonacije... u stvari mozda je i bilo ali se naviknes na silno brujanje... Sve u svemu ludnica, mogu misliti kako je tek u Italiji... ;D ;D :o :o

Comment

• Odg: MOTO GP

Ducati hasn't given up hope on Pedrosa
      ;D

Comment

[quote author=ferrari1 link=topic=1368.msg87710#msg87710 date=1251812802]
        Ducati hasn't given up hope on Pedrosa
        ;D
        [/quote]

Comment

• [/quote][/quote]
          A sto se cene tice, u Nemackoj je najjeftinija karta bila 50 EURA (ako se ne varam) i sa tom kartom mozes da ides gde god nema napravljenih stolica. Tribine sa stolicama su nesto skuplje, ali ako je lepo vreme onda je super da sednes na neko brdasce, video bimovi sa svih strana, svi su odlicno raspolozeni, barem polovina je ili u zutim majicama ili obuceni u belo doktorsko odelo... Neki ponesu sator, rostilj, pivo i to je manje vise to sto ti treba za savrsen vikend... Oko staze imas izlozene motore, opremu, suvenire, ma sta god ti padne na pamet... A motori ti se smuce narednih 10 dana ;) Toliko ih ima da ne mozes da poverujes, na sve strane samo zuje... zamisli najgoru guzvu u Beogradu, e pa umesto kola, sve motori... ;D Do duse ne secam se da je bilo onog przenja zujalica kada ga u leru dovede do beskonacnog broja obrtaja da izazove detonacije... u stvari mozda je i bilo ali se naviknes na silno brujanje... Sve u svemu ludnica, mogu misliti kako je tek u Italiji... ;D ;D :o :o
          [/quote]http://www.gpticketshop.com/en/motogp.htmlwww.booking.comwww.expedia.com, www.skyscanner.com ili www.wizzair.com

Comment

• www.booking.com, dobra je i www.hrs.com

Comment

• Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg87485#msg87485 date=1251718609]
                blizi se kraj prelaznog roka...
                Yamaha fiat je zavrsila: 1. Rossi, 2.Lorenzo
                Suzuki takodje: 3. Capirossi, 4. Bautista
                Honda repsol samo sto nije: 5. Pedrosa, 6. Doviziozo
                Honda Gresini: 7. Melandri, 8. Simoncelli
                Honda LCR najverovatnije: 9. De Puniet
                Ducati ja pretpostavljam ne menja nista: 10. Stoner, 11. Hayden (u svakom slucaju ostaje u motogp)
                Ducati Aspar (valjda samo jadan motor): 12. Barbera
                Honda scott: 13. Talmachi
                Yamaha tech3: 14. Edwards(logicno) 15.? Spies
                Ducati pramac: 16. ?x, 17. ?x Da im Rossi vozi tesko bi sta mogliali neka ih,da bar popune gridToseland
                To je 4 znaka pitanja...
                Moguci preostali vozaci su: 1. Elias (podijum), 2. DeAngelis (podijum), 3. Toseland (Britanac, sto znaci da ima ogromne sanse da vozi), 4. Vermulen (kao Toseland s tim sto nije Britanac) ;) 5. Spies (svakako ima ugovor sa Yamahom samo pitanje da li MotoGP ili superbike), 6. Kalio (neka vrsta nade za Dukati???) 7. Canepa( jedini koji izgleda nema sanse) 8. Espargaro (posle samo nekoliko sati na motoru vec bodovi i bolji od Gabora i Canepe) 9.Aoyama (mislim da je neko rekao da zeli da ostane u 250)
                Ko treba da ostane a ko da ide?
                [/quote]

Comment

Circuit Length 4.064 km
                  Turns 11
                  Lap Record 1:33.918 (Casey Stoner, Ducati, 2007)

Comment

• [/quote]

Comment

@ Srdjan, Vezara, Ferrari1, N_Trooper i ostala kompanija

Hvala puno na dobrodoslici, trudicu se da budem sto redovniji, kako mi slobodno vreme bude dozvoljavalo.

Da, ostavljao sam par puta komentare tamo, ali ovo je prava stvar, i od sada sam deo ekipe.

Hvala za link za Faster, nisam imao prilike da ga pogledam, osecam da je prava stvar.

Veliki sam Rosijev fan, pratim ga od samog pocetka, od kraja '96-te, preko rekordne '97-me pa sve do danas, i coveku sa takvim rezultatima, ali i takvom harizmom na i van staze prosto moram da odam maksimalno postovanje. Po meni, on je najveci vozac u istoriji Moto GP-a, iako Ago ima 122 pobede i 15 titula, nacin na koji je Valentio pobedjivao, i jos uvek to radi, i kako je konstantno prilagodjavao svoj stil voznje i trkanja svakom motoru, i svakom rivalu posebno, to je zaista impresivno, i srecan sam jer smo u prilici da prisustvujemo takvoj legendi i da uzivamo u njegovim vratolomijama. Iako ima ''samo'' 102 pobede, 76 od njih su u najjacoj klasi, to treba da bude dovoljan dokaz da je najbolji. E sad, da li je savrsen, naravno da nije, jer takav ne postoji, svakako da su tu bili i porazi, i padovi, i bice ih jos, ali bih zavrsio sa veoma pametnom konstatacijom jednog vozaca (kojeg postujem iskljucivo i jedino zbog voznje na stazi), kojeg je ona kostala cak i psihickog zdravlja, ''That's racing...''

Mislim da ce Mizano biti odlucujuca trka za sampionat, Lorenco je opasno brz, sada je vratio samopouzdanje skroz, i pritisak je na Valentinu, trka je u domovini, mora da odgovori Lorencu za ovaj pad, a znamo da se Valentino nikada ne predaje i da je najjaci upravo kad svi ostali misle da su ga dobili, a pritom se medjusobno ne podnose i verujem da ce to biti pravo uzivanje za gledanje, da ce od petka da prsti na sve strane! Ne bih se usudio da prognoziram, ali verujem da ce Cika Doktor smisliti neki trik ''a la Barselona'', ''a la Laguna Seka'' ako bude potrebno; kad tu umesamo i Pedra, a mozda i domacina De Andjelisa, mozda i Nikija, bice zanimljivo, mada ''The Untouchables'' ce biti u svojoj ligi, niko im nece prici. Samo se nadam lepom i suncanom vremenu, jel zna mozda neko prognozu?

Sto se tice uzivog gledanja trka, ja imam veliku zelju, jos ako srede oko viza, mislim da sledecu godinu ne treba propustiti i otici npr. u Mudjelo ili Brno...

Srdjane svaka cast za informacije, sve sto je potebno je tu.

Pozdrav svima

The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
                      As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
                      From that stage there is no progress.

Comment

[glow=red,2,300]Pedrosa considering Ducati move[/glow]

"With Ducati there are some discussions, some talks. They are interested in me," Pedrosa told Italian magazine Motosprint. "I don't know the positive and negative points with Ducati, even though from the outside it seems that only Stoner can ride it in a certain way."

"As far as I'm concerned, the situation [with Honda] is totally similar to the way it was in Brno: there's nothing new, there's nothing concrete. In any case, talks with Honda are quite advanced.

"I know, however, the reasons that could prevent me from renewing with Honda. The problem is that I'd like to know if the current bike is the one I'd have in 2010 too - that's the most important issue for me. Yamaha has already gone to the track with the new bike, while we need to know what the plans are for next year.

"It's important that, at the end of the last race of the season at Valencia, HRC is already able to not only go on the track with the 2010 bike, but that this is already at a good level.

"I don't want a repeat of what has happened in previous seasons, when I had to start the season with a bike that still needed to be sorted, and with several parts changed during the season. Starting with a good base avoids many problems."

Comment

Citavo jutro nisam nesto imao struju, sto i nije tako strasno, ali sam krizirao da se nakacim na net i dodjem na forum... ;D ;D ;D Opasno zapostavljam obaveze, priznajem da sam zavistan! A za to optuzujem pre svih N_Trooper-a, ferarija, lawliet-a od ranije a sada i Srdjana, Saleta i sve ostale koji cine ovaj forum... ;) ;D
                          Najezio sam se i sijao od srece kada sam citao o Srdjanovim putesestvijama... Inace obozavam putovanja, pogotovo da gledam trke, a pogotovo motorom... ;D Na zalost, samo jednom do sada, ali bice prilike za jos! Neverovatno je koliko covek napravi bauk od toga pre samog putovanja, a kada stignes vidis da nema niceg prostijeg! Poenta je da se samo odlucis na isto... Ok treba nesto para, ali ne mnogo, tj zavisi kako ces ih trositi. Primera radi 2006 je nas cetvoro sa dva motora i jednim kolima koja su nam se pridruzila tek u Saksenringu, napravilo turu po evropi koja je trajala mesec dana za "samo" hiljadu eura po osobi. Znam da hiljadu eura nije malo ALI to je MESEC dana uljucujuci gorivo, putarine, trajekt do Londona i nazad, smestaj, karta za trku... Naravno nije nas ni jedan restoran video za tih mesec dana sem po neki Mec, uglavnom smo spavali u satorima koje smo poneli. Mozda nekome sator zvuci mnogo ekstremno (npr. mojoj devojci kojoj sam pricao o tome) ali je sator po meni bolje od hostela. Da ne duzim mnogo o tome ali najteze kod takvog putovanja ili bilo kog slicnog, je to da se odlucis na samo putovanje, cim krenes sve ostalo je lako... Sto se bolje organizujes pre samog putovanja jeftinije ce te ispasti, ali i bez ikakve organizacije, sve ide kao po loju... Od citavog putovanja jedino sto smo organizovali je da smo morali 16-og jula da budemo na trci blizu drezdena i to je to, sve ostalo smo u hodu organizovali.
                          Sto se trke tice, SAMO DA BUDE SUNCANO!!!
                          Pedrosa izgleda da po malo igra istu igru kao i Lorenzo,flertuje sa dukatijem da bi izvukao bolji ugovor, mada je u pravu. Honda ima neku cudnu politiku, cine se kao da im je mnogo bitniji razvoj nego sami rezultati. Videli smo i sa Rosijem. Do duse i njima bi bilo lakse da se Dani nije prosuo pred pocetak sezone... na pocetku mi se Pedrosa cinio ka nevidjeni mrgud ali izgleda da je neka dobrica samo je pod negativim uticajem mnedzera/mentora pa ne ume da se nasmeje i raduje.
                          Kada sam vec spomenuo mentora, jeste li culi da je izgleda izasla neka knjiga o Lorenzu, gde prica kako je, dok je bio u krizi, isao kod raznih psihologa i mentora koji su ga ucili kako da promeni stav prema trkanju i kako da promeni stav gledaoca prema njemu i da ga zavole, cini mi se da je interesantna...
                          Toliko od mene za sada, i previse, ali sam morao da nadoknadim dnevnu dozu... ;)

Comment

A lap of Misano with Andrea Dovizioso

Corner 1: The start is very difficult because it is a very narrow track and there are three corners very close together where you cannot overtake: it is very important to start near the front of the grid because they are slow corners and the riders are strung out immediately from the start of the race.

Corner 2: A left-hander and typical of what you find at the circuit: a 90-degree corner where you have to move the bike to the centre of the track.

Corner 3: This is one of the most difficult corners at the circuit because it has a very narrow entrance but a very wide exit so there are many different lines to take - but you have to choose a good one.

Corners 4 and 5: The next corner is very slow, almost a fork which is linked to number five, and you take it as if it were just a single corner.

Corner 6: You have to come out of number five as fast as possible because you then have a right-hander in front of you - and you are coming from a very slow section.

Corner 7: This is downhill and you have to be careful with the braking because it is easy to go too long. It also has a very narrow entrance and a very wide exit so again there are several different lines to choose from.

Corner 8: This is a very nice section because you arrive leaning over as far as you can and have to lift the bike a little to take the corner. It is very wide - both the entrance as well as the exit - and you can choose from a few different lines to take.

Corner 9: This is a very difficult corner on a MotoGP bike because it is the middle of a very long straight: although there is only one line you are in sixth gear and have to take it accelerating with the front wheel always about to close, and the rear - when you open the throttle - has a lot of traction.

Corners 10 and 11: These two corners are very similar: you don't have to brake hard, you have to lean the bike over, lift it, lean over again and lift it once more till you get to the following corner a bit slower.

Corner 12: A very slow corner: a long right-handed fork where you almost go in the opposite direction to take the final two corners.

Corner 13: This is the best at the circuit for me. It is quite simple but it transmits a lot of sensation to the front wheel, and you can really enjoy the ride.

Corner 14: This is a very difficult corner because it is very bumpy and it is hard to take the right line lap after lap. And it is the corner that takes you to the home straight - you always have to bear that in mind.

Comment

?????, kako ga Doktor vec zove, je izuzetan vozac. Licnost? Nekako lici kao da nema svoj stav. U stvari, zna on sta hoce, al mu to bas i ne ide. Besan je sto je tako pa pocinje da oponasa Doktora. Dize motor na zadnji tocak par krivina do cilja. Psiholozi su davno rekli da je imitiranje ili oponasanje znak divljenja!
                              Novcem se ne moze kupiti sreca ali moze pivo, a to je skoro isto.

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg87850#msg87850 date=1251907903]
                                Pedrosa izgleda da po malo igra istu igru kao i Lorenzo,flertuje sa dukatijem da bi izvukao bolji ugovor, mada je u pravu. Honda ima neku cudnu politiku, cine se kao da im je mnogo bitniji razvoj nego sami rezultati. Videli smo i sa Rosijem. Do duse i njima bi bilo lakse da se Dani nije prosuo pred pocetak sezone... na pocetku mi se Pedrosa cinio ka nevidjeni mrgud ali izgleda da je neka dobrica samo je pod negativim uticajem mnedzera/mentora pa ne ume da se nasmeje i raduje.
                                Kada sam vec spomenuo mentora, jeste li culi da je izgleda izasla neka knjiga o Lorenzu, gde prica kako je, dok je bio u krizi, isao kod raznih psihologa i mentora koji su ga ucili kako da promeni stav prema trkanju i kako da promeni stav gledaoca prema njemu i da ga zavole, cini mi se da je interesantna...
                                Toliko od mene za sada, i previse, ali sam morao da nadoknadim dnevnu dozu... ;)
                                [/quote][glow=red,2,300]Pedrosa considering Ducati move[/glow]

"As far as I'm concerned, the situation [with Honda] is totally similar to the way it was in Brno: there's nothing new, there's nothing concrete. In any case, talks with Honda are quite advanced.
                                "I know, however, the reasons that could prevent me from renewing with Honda. The problem is that I'd like to know if the current bike is the one I'd have in 2010 too - that's the most important issue for me. Yamaha has already gone to the track with the new bike, while we need to know what the plans are for next year.
                                "It's important that, at the end of the last race of the season at Valencia, HRC is already able to not only go on the track with the 2010 bike, but that this is already at a good level.
                                "I don't want a repeat of what has happened in previous seasons, when I had to start the season with a bike that still needed to be sorted, and with several parts changed during the season. Starting with a good base avoids many problems."

[/quote][/quote]

Comment

Working...
                                X