Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg119161#msg119161 date=1268946617]
    "Evo potukoh ih par puta sad me pustite da testiram malo u miru" .
    [/quote]

+*@WT*48* $%&5@$A +*@WT*48* $%&5@$A +*@WT*48* $%&5@$A
    The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
    As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
    From that stage there is no progress.

Comment

Session 1 - 18/03/10
      Pos Rider Team Fastest lap Prev. Gap Lead. Gap Laps
      1 Valentino Rossi Fiat Yamaha Team 1:55.402 - - 64
      2 Casey Stoner Ducati Marlboro Team 1:55.717 +0.315 +0.315 48
      3 Ben Spies Monster Yamaha Tech 3 1:55.954 +0.237 +0.552 44
      4 Colin Edwards Monster Yamaha Tech 3 1:56.540 +0.586 +1.138 59
      5 Randy De Puniet LCR Honda MotoGP 1:56.588 +0.048 +1.186 54
      6 Andrea Dovizioso Repsol Honda Team 1:56.811 +0.223 +1.409 65
      7 Jorge Lorenzo Fiat Yamaha Team 1:56.838 +0.027 +1.436 45
      8 Nicky Hayden Ducati Marlboro Team 1:56.855 +0.017 +1.453 77
      9 Mika Kallio Pramac Racing Team 1:56.923 +0.068 +1.521 72
      10 Dani Pedrosa Repsol Honda Team 1:57.047 +0.124 +1.645 60
      11 Loris Capirossi Rizla Suzuki MotoGP 1:57.099 +0.052 +1.697 40
      12 Marco Melandri San Carlo Honda Gresini 1:57.605 +0.506 +2.203 63
      13 Hector Barbera Aspar Team 1:57.822 +0.217 +2.420 62
      14 Hiroshi Aoyama Interwetten-Honda MotoGP 1:57.888 +0.066 +2.486 75
      15 Marco Simoncelli San Carlo Honda Gresini 1:57.891 +0.003 +2.489 63
      16 Aleix Espargaro Pramac Racing Team 1:57.898 +0.007 +2.496 67
      17 Alvaro Bautista Rizla Suzuki MotoGP 1:57.960 +0.062 +2.558 56
      [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Molim Troopera i Srdjana da prokomentarisu ove rezultate. Za sad Valentino je pokazao da je ozbiljan i da ima mnogo, mnogo snage u tom motoru.
        Casey prati kao sto smo i ocekivali a rezultati Ben-a i Edwardsa pravo da vam kazem me uopste ne iznenadjuju. Jos prosle godine smo pricali i pitali se dal je ta Yamaha sada univerzalni motor za svaciji ukus a ove godine su ga samo pobosljali. Ako uzmete u obzir da Valentino moze da popravi za pola sekunde u svakom trenutku svoje najbolje vrijeme na stazi na kojoj u proslosti nije briljirao onda mozemo zakljuciti da ovi ostali moraju da budu tu blizu tik uz njega. Niky jeste 8i sada ali uzmite u obzir da i dalje vozi Ducati koji je potpuno promjenio politiku svog motora i da je ovo za njega opet neka vrsta privikavanja doduse milion puta laksa nego prosle godine. Sad nek uhvati ritam na tom motoru, nek pocne da stice povjerenje u tu masinu bice i on blizu nivoa Casey-a mozda veliko MOZDA cak i bolji. Recimo da ocekujem puno od njega ove godine.

Comment

Pozdrav dame i gospodo... nije me bilo nekoliko dana, citao sam svako vece ali nisam stigao i da pisem... &@/+W
          0.3 mi se cini kao ogromna razlika za jedno testiranje, ali ok, tek je prvi dan... Nadam se da ce se jos cetvorica- petorica pribliziti na razliku manju od sekunde... Rossi je neverovatno dominantan, pogotovo kada znamo da ovo nije "njegova staza".
          Prijatno me je iznenadio Dukati jer iskreno nisam ocekivao da budu preterano jaki s obzirom na promenu nacina rada motora, pogotovo sada sa menje testiranja... Nema logike, da predju sa scream-era na big bang i da odjedanput budu jaci od Yamahe koja usavrsava tu tehnologiju godinama... Ok Yamaha mozda izmislja toplu vodu sa rednim motorom, ali nasli su nacin da to funkcionise i na taj nacin, ako je njima lepo, meni je jos lepse... @(*6sd$%
          Koliko mi je sa jedne strane drago zbog konkurentnosti Yamahe i Ducatija, toliko me zaprepascuje Honda... 1.5 sekundi je svetlosna godina... mozda im je bolje da uzmu proslogodisnji model pa koliko izdrze izdrze... barem se nece brukati prvih 6 trka, a za kasnije... o tome ce tada razmisljati... *%@(D!RY- l5'%9
          Ma... skoro mi se nista ne dopada kada pogledam vremena, deluje mi kao da niko nije spreman sem prve trojice... Nadam se da ce sutra biti bolje... &*%R*

Comment

Ljudi, rekoh ja da će Rosi da krene odlično, i da ovogodišnji test nosi "veću težinu" nego testovi prošlih godina iz više razloga kao što su:
            1. Stoner je uslovno rečeno promenio motor, a ima Katar u džepu 3 godine u nizu... Možda je vreme da mu se prekine niz sada u momentu kada je malo više ranjiv nego ranije...
            2. Faktor Lorenzo i pokušaj da mu se odmah stavi do znanja kako će se odvijati sezona - možda i poruka istom u cilju da se "smori" od samog početka....
            3. Lagani pritisak prema menadžmentu Yamahe - ne zaboravite da Rosi ima običaj da potpiše novi ugovor negde na sredini sezone... neka menadžment polako počne da prati njegove poruke između redova !!!
            4. Yamaha je, kao što Sale reče - počela da dostiže svoj vrh i otprilike ima kapacitet u nivou 990-ica 2005-e godine... Izgleda izuzetno stabilno i savršeno komforno na stazi .
            Još pre ovih testova sam potencirao da osećam da će Rosi biti strašno konkurentan Stoneru ove godine u Kataru i da je u principu glavni favorit za pobedu tamo... Srđan se doduše nije složio sa mnom verujući da je to Stonerova staza bez obzira na sve, a možda je u pravu, jer ipak : tests mean nothing h5g6k8 ... Ipak, i prošle sezone, Stoner jeste pobedio sa 6 ili 7 sekundi prednosti, ali ako se setite trke, Rosi uopšte nije imao loša vremena krugova... Zapeo je na početku sa Lorenzom i Capirexom, ali je kasnije čak uspeo da siđe na 2,5 sekunde u jednom momentu, pa je ipak odustao od jurnjave, jer nije bilo vredno izletanja i slično... Šta ovo znači ? Znači, da je ta Yamaha i prošle godine imala LEVEL sa Stonerom na Dukatiju, a ove godine - još je jača, a Dukati dolazi sa novom koncepcijom....
            Svejedno, prvi mačići se u vodu bacaju, a i ovo je tek prvi dan testiranja... Videćemo šta će se dešavati danas... verujem da će vremena još padati, videćemo...
            Što se tiče ostalih : zar je potrebno naglašavati da je Ben Spis pravo otkrovenje ? Mislim da je dokazao šta i koliko može još prošle godine...
            Randy na privatnoj Hondi ispred fabričkih ? Verujem da Repsol tim ima mesta za napredak i to enormni napredak... videćemo danas... ova vremena Dovija i Pedra su mi , ajde da kažemo sumnjiva... Možda opet kombinuju sa elektronikom i suspenzorima ?
            Lorenza neću da komentarišem iz razloga što je njegov domet u ovom momentu nepoznat iz poznatih razloga. Nikiju očigledno treba neko vreme da "mapira" mašinu kako treba, nadam se da će danas da ide bolje, zaslužio je to ... +*@WT*48*
            Što se tiče rukija (ne računajući Spiza), i bilo je za očekivati da se manje više nađu na dnu tabele... malo me iznenađuje Melandri, očekujem od njega bolje rezultate...

Comment

Mislim da sad ne vazi ono "test means nothing",jebo ja sve,ako Doktor danas ne obori rekord staze,covjek trenutno razvaljuje,Stoner je tu,ali nedovoljno,Spis leti,ocekivano,Hayden ima opet problema,nije samo rijec o problemu koji ima sa mapiranjem masine,vec jednostavno,covjeku ne leze 800cc masine.Sto se tice Honde i meni je nesto sumnjivo,nema sanse da budu ovako losi,De Puniet ispred Dovija i Pedrose,no way,mislim da ce oni tek danas pokazati pravi potencijal,ali svakako da zaostaju za Yamahom i Dukatijem.I ja sam ocekivao malo vise od Melandrija,a sto se tice novajlija,sve je ocekivano.

Comment

Mladin: Ben Spies 'maybe' as good as Rossi &Q45q@%

Comment

Comment

[quote author=ferrari1 link=topic=1368.msg119205#msg119205 date=1268987300]
                    Mladin: Ben Spies 'maybe' as good as Rossi &Q45q@%
                    [/quote]

Kako mrzim ovo. Ne skode samo sebi(glupiraju se) ovim izjavama vec i Benu. Stavljaju nepotreban pritisak na njega kad on nije ni priblizno klasa Rossi. NA jednom testu je odradio neshto dobro i vec je klasa Rossi. Uvijek se nadje neka budala da ovakve gluposti izjavljuje u 2007 se pricalo da je Rossi osvoji ovliko titula jer nikad u zivotu nije sreo rivala kao Stoner. Evo se trka s njim nekoliko godina i vec mu je dvije titule uzeo a sada ce vjerovatno i trecu. Toliko o tome. Onda kad je dosao Jorge opet ista prica pa opeth u dvije godine ga je dva put isprasio. Mrzim ovakve novinare koji imaju obraza o ovome da pisu.

Comment

Pusti budalu,covjek govori kako je Spies ubjedljivo najbolji,protiv koga je on ikad vozio,pa koji je on k...c,pa da na osnovu toga,govori da je Spies ko Rossi,pa cak mozda i bolji ,prvo da je vozio protiv Rossija,drugu bi pricu pricao,a imao je i debi u 500cc,ali nista od toga,a i AMA superbike serija je deset levela ispod moto gp-a.

Comment

Ma ne uzbuđujte se tbog M(i)ladina... Spies ga je prašio, pa sad da bi se opravdao nešto se proserava... a Rosija video samo na TV-u, a zna on da izmeri ko je kakav vozač... nebitan lik skroz...

Comment

Simon tests for Ducati at Jerez

Ducati gave reigning 125cc champion Julian Simon two days of testing at Jerez this week.

The Spaniard was called up after Ducati's scheduled test rider Franco Battaini was injured.

Simon completed 115 laps for the Italian squad, including a race simulation, as he carried out development work. Although full timings were not issued, he lapped in the 1m41s region.

His main focus this season will be the new Moto2 championship, which he is graduating to with his 125cc squad Aspar.

Nicky Hayden - 10th fastest - 1'42.098 (69 laps) his time from his early/first Duc Test jerez

FB Corse Admit They're Not Yet On The Official Entry List

After the jubilant tone in yesterday's press release from FB Corse, today the team have been forced to issue a retraction. The team had run a timed test at Valencia in front of Franco Uncini as Dorna representative, to demonstrate that they deserved to be on the MotoGP grid and that the team was capable of being competitive if they were allowed to enter. As reported here and at GPOne.com, Uncini was impressed by the FB01 machine, but felt it was still some way from being ready to race. With some more testing, Uncini said, they could possibly join the grid when MotoGP returned to Europe.

The team, however got a little ahead of itself. They immediately issued a press release stating they were to be admitted to the grid from Jerez, the third round of the series, and expressing their determination to compete at the highest level.

Today, they were forced to issue a press release softening that statement, admitting that they had not officially been offered a grid slot, but would have to prove to Franco Uncini and Dorna that they had made sufficient progress to be permitted to join the grid. The bar they have to reach is a race simulation, to demonstrate that the bike can hold together and run consistently at race pace.

Below is the text of the new press release from the FB Corse team:

The FB Corse Team, would like to clarify, after talking to Dorna delegates, that the team FB Corse is not yet inside the MotoGP entry list following the decision, made by the team together with Franco Uncini and Oscar Gallardo, of continue developing the FB01 until Jerez MotoGP race, in order to be more competitive in the World Championship.

The Team FB Corse has had clearance to test at any time, before Jerez race. Due to the lack of time before Qatar and Japan race, the FB Corse will have to show a race simulation to Dorna before the first European round, that is the FB Corse main goal.

Franco Uncini and Dorna’s delegate Oscar Gallardo, are very pleased to see the work done by the FB Corse.

The FB Corse Team, would like to thank you Dorna and Franco Uncini, for the chance given to the team to be part of the MotoGP World.

Comment

Zaboravih da napišem da je ovo prvi susret Spiza i noćne vožnje... Impresivan dečko, Švanc je počupao kosu kada je čuo kako ga je Suzuki olako ispustio... A kleo se kleo .. *T_*@SR &*#GI(] .
                            Sa ovom formom mladog amerikanca - par podijuma i uz malo sreće (tipa Doviozo/Donington prošle sezone) možda i jedan najviši stepenik ...

Comment

Za sada Stoner veoma blizu svom vremenu od juče... trenutno prvi, ali ima još dosta do kraja... ima tu prostora za još veliki napredak...

Comment

Jeste ali je Rossi samo 0.139 iza njega {-8*.Ovo je tek pocetak

Comment

Working...
                                X