Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg155955#msg155955 date=1281877840]
    Spis je takodje bio odllican i bas mi je krivo sto se nije popeo na postolje,decko iz trke u trku napreduje i sve je bolji.
    [/quote]Spis je odličan, on će biti šampion za koju godinu. Sviđa mi se i Simončeli... ima petlju i on će biti dobar... @R&}*

Comment

Da li neko moze da mi odgovori sta ce biti sa Doviziosom?Jel potpisao za Gresini ili ne?Ako neko zna neka molim vas napise.Svaka cast Lorenzu na pobedi.Opet je dokazao da je najbolji.
      sigpic

Comment

[quote author=milosxm link=topic=1368.msg156561#msg156561 date=1282038440]
        [quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg155955#msg155955 date=1281877840]
        Spis je takodje bio odllican i bas mi je krivo sto se nije popeo na postolje,decko iz trke u trku napreduje i sve je bolji.
        [/quote]Spis je odličan, on će biti šampion za koju godinu. Sviđa mi se i Simončeli... ima petlju i on će biti dobar... @R&}*
        [/quote]

Da je odlican, slazem se, al' se ne slazem sa onim "za koju godinu".
        Momak je kao dvostruki sampion AMA SBK (Americka SBK serija) prosle sezone debitovao u WSBK.
        Prva sezona i titula &8@^J
        Kazu da se u prvoj sezoni vozac upoznaje sa novim stazama, prilagodjava novoj masini, al za njega
        to pravilo izgleda ne vazi. Kada su Mata Mladina (sestostruki sampion AMA SBK) pitali, koji je recept da se pobedi
        Ben, on je u sali rekao "Da ne dodje na trku" %QWT&W
        Ukoliko Yamaha napravi jedini, po meni, pametan potez i Spies-u dodeli Doktorovu Yamahu M1 Lorenco, Pedrosa i ostali iz vrha
        ove kategorije su u velikom problemu. Doktora ne pominjem jer je on posebna prica.
        Mislim da ce Ben sledece sezone biti jedan od ozbiljnijih kandidata za titulu. Rossi ? @(*6sd$% Doktor je Doktor &8@^J
        Novcem se ne moze kupiti sreca ali moze pivo, a to je skoro isto.

Comment

Slazem se za Spies-a. Priznajem da nisam cuo za njega dok nije poceo da se takmici u MotoGP, medjutim njegov stil voznje ne ostavlja ravnodusnim. Ima materijala za sampiona. Takodje i sreca mora malo da ga pogleda. Nadam se da ce dobiti mesto u Y, i time uciniti sampionat znatno zanimljivijim %QWT&W

Comment

Kad Spis edne na fabričku jamu, biće belaja ... Ipak je to fabrička mašina... @(*6sd$%

Comment

Glasamo da li treba u MotoGP-u ukinuti traction control u cilju poboljsanja kvaliteta trka?
              Probacu da ukratko objasnim sta je "traction contol" ili tzv. ""anti-spin" tehnika.
              Ideja je da se spreci da se tocak "vrti u prazno" i doprinosi proklizavanju.
              Medjutim, pred kraj trke, nastaju problemi.
              Zasto? pa ogranicena je kolicina goriva.
              Traction control radi tako sto "retardira" paljenje i uzalud trosi benzin.
              Ako je kolicina goriva ogranicena (trenutno, u MotoGP, 21 litar), onda je bitno doci do cilja - bitnije nego odvoziti najbrzi krug.
              Pa se pred kraj trke "traction control" iskljuci, ne bi li bilo dosta goriva do kraja.
              Novcem se ne moze kupiti sreca ali moze pivo, a to je skoro isto.

Comment

[quote author=nucle0 link=topic=2766.msg157311#msg157311 date=1282227461]
                To za Eliasa mi je potpuno neverovatno, ali makar ce osvojiti Moto2 i prirediti zanimljive trke.
                Izgleda da timovi u MotoGP bas slabo stoje s parama, kad oni moraju da uzimaju vozace poput Talmacsia, to je bilo prosle sezone, ili ove sezone Espargara, sve zbog sponzora, a ne obracaju paznju na kvalitet. Isto vazi i za Miku Kallia, koji nista nije pokazao za 3 godine.
                I jos jedno pitanje: Vidim da svi misle da je dobra odluka prelazak na 1000cc od 2012, kako ce to uticati na sampionat
                [/quote]

Upravo tako pare rade svoje u GP-u. Spanci se opucishe da dovedu Spanca na tron evo vec godinama. Namjestili su 4 trke u sampionatu koje se voze u spaniji. Honda se probila kao glavni sponzor moto2 kategorije sa motorima. Uzasi i katastrofe, kao i u vecini sportova.

Prelazak na 1000c ce biti zeznut.
                Pravilo je da prve dvije godine nece morati svi da predju, drugo ne mora biti tacno 1000cc moze biti i 950 i trece fabricke ekipe ce imati manji kapacitet rezervoara nego privatne kao i broj motora koji ce moci da koriste a bice manji od privatnih timova koji ce iznajmljivati motore . Sve to mene lici na buckurish nego ajde, vidjecemo
                [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Koje su po vama pet najboljih trka ikada ?
                  Po meni :
                  1) Valensija 2006
                  2) Katalunja 2009
                  3) Laguna Seka 2008
                  4) Jerez 2010
                  5) Jerez 2004
                  JUST PUNK

NO NATIONS
                  NO RELIGION
                  NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

Neznam zašto ali najviše volim Mugelo i njegovu ciljnu ravninu pa prema tome i svaku trka na toj stazi čekam sa posebnim osećajem...ali ova godina //h*svb //h*svb //h*svb //h*svb

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg157369#msg157369 date=1282239911]
                      [quote author=nucle0 link=topic=2766.msg157311#msg157311 date=1282227461]
                      To za Eliasa mi je potpuno neverovatno, ali makar ce osvojiti Moto2 i prirediti zanimljive trke.
                      Izgleda da timovi u MotoGP bas slabo stoje s parama, kad oni moraju da uzimaju vozace poput Talmacsia, to je bilo prosle sezone, ili ove sezone Espargara, sve zbog sponzora, a ne obracaju paznju na kvalitet. Isto vazi i za Miku Kallia, koji nista nije pokazao za 3 godine.
                      I jos jedno pitanje: Vidim da svi misle da je dobra odluka prelazak na 1000cc od 2012, kako ce to uticati na sampionat
                      [/quote]

Upravo tako pare rade svoje u GP-u. Spanci se opucishe da dovedu Spanca na tron evo vec godinama. Namjestili su 4 trke u sampionatu koje se voze u spaniji. Honda se probila kao glavni sponzor moto2 kategorije sa motorima. Uzasi i katastrofe, kao i u vecini sportova.

Prelazak na 1000c ce biti zeznut.
                      Pravilo je da prve dvije godine nece morati svi da predju, drugo ne mora biti tacno 1000cc moze biti i 950 i trece fabricke ekipe ce imati manji kapacitet rezervoara nego privatne kao i broj motora koji ce moci da koriste a bice manji od privatnih timova koji ce iznajmljivati motore . Sve to mene lici na buckurish nego ajde, vidjecemo
                      [/quote]

Pa zvuci kao velika zbrka, ali i u formuli su promenili neka pravila ove sezone, i sve je zvucalo isto ovako, bez smisla. Medjutim trke su ponovo zanimljive, ponovo postoje borbe za prvo mesto, poslednji put kad se to desilo je bilo jos u Sumaherovoj eri, tako da mozda bude dobro i u motorima.

Sto se tice trka ovaj Jerez 2010 mi i nije medju pet najboljih, to si stavio samo zato sto si Lorenzo-fan, mada Moto2 u Jerezu ove godine je bila neverovatna trka. I inace mislim da nijedna iz ove sezone ne moze da udje na tu listu.
                      Ali stavio bih:
                      Katalunja 2009
                      Laguna Seca 2008
                      Katalunja 2007 (Stoner vs Rossi vs Pedrosa)
                      Saschsenring 2009
                      Assen 2007 (Rossi sa trinaestog mesta pobedio)
                      Muggelo 2007

P.S. Nznm mnogo ovih starijih trka, tako da nemojte mi zameriti
                      Nisam siguran kada je bilo ono Rossi vs Gibernau kada ga je Rossi izgurao u poslednjoj krivinu, ali to je bila vrhunska trka

Comment

[quote author=Lorenzo-fan link=topic=1368.msg157384#msg157384 date=1282243620]
                        Koje su po vama pet najboljih trka ikada ?
                        Po meni :
                        1) Valensija 2006
                        2) Katalunja 2009
                        3) Laguna Seka 2008
                        4) Jerez 2010
                        5) Jerez 2004
                        [/quote]
                        Bolje dodaj jednu nulu... jer kada se dodaju 250-ice...

Comment

Upravu si, pogresio sam.
                          JUST PUNK

NO NATIONS
                          NO RELIGION
                          NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

Mislim da je u pitanju Jerez 2005.A sta mislite na njihovu trku na Philip Islands-u? I tamo su se gurkali do samog kraja

Comment

[quote author=milosxm link=topic=1368.msg157392#msg157392 date=1282244568]
                              Neznam zašto ali najviše volim Mugelo i njegovu ciljnu ravninu pa prema tome i svaku trka na toj stazi čekam sa posebnim osećajem...ali ova godina //h*svb //h*svb //h*svb //h*svb
                              [/quote]

Isto, Mugelo prvo mesto +*@WT*48*

Comment

Jedna od najboljih trka ikad je Estoril 2006.Elias vs Rossi vs Roberts JR.Elias je dobio sa 2 hiljaditinke razlike.Naravno tu su jos Katalunja 2009 i 2007,Laguna Seca 2008,Valencia 2006,Assen 2007,itd ne mogu sad da se setim svih.Izvinite za one trke koje sam izostavio.Ove su na mene najvise uticale.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X