Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg115682#msg115682 date=1266413048]
    [quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg115681#msg115681 date=1266412633]
    [quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg115674#msg115674 date=1266410457]
    [quote author=ferrari1 link=topic=1368.msg115663#msg115663 date=1266408584]
    [quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg115648#msg115648 date=1266405533]

http://www.motomatters.com/news/2010...s_well_as.html
    [/quote]Opaaaaaaaaaa,ipak nije toliko bezazlena povreda.
    [/quote][/quote]

Mozes da se kladis da ce biti tako, a sto ce biti jos iritantnije je cinjenica da novinari i komentatori (Srdjane izbjegni da to radis molim te) ce ga uzdizati do neba da bi stvorili neku senzaciju od toga bas kao i prethodne dvije godine.

Sad svi znamo da je Valentino padao i on je bio u sl situaciju prve sezone pa ipak zavrsio na drugo i novinari su ga obozavali ali:
    1. Valentino nikad nije propustio trku
    2. Valentino vozi bez obzira na sve
    3. Valentino je druge godine uzeo titulu i jos "par" kasnije
    4. Tada se vozilo na zverskim masinama a ne u poptuno kontrolisanim uslovima sa gomilom elektronike.

Dakle nema tu neke senzacije shto ce on uzet ili nece uzet mjesto, i biti protiv bolova. Vozi najbolju masinu koju je mogao da dobije, ima odlicne uslove da vozi, niko mu ne smeta, niko ga ne sabotira, ima potpunu podrsku Yamahe mislim da tu nema nigdje prostora za previse hvale. Nek napravi neshto osim sto pada kad je najteze.
    Covjek 10 godina u Motogp-u im diktira tempo iz trke u trku slobodno hvalite njega do beskonacnosti, zasluzio je.
    [/quote][/quote]
    Tacno potpuno, mislim zavrsio 4 pa? Dosli ste iz klase koja vas je bukvalno pripremala za ovako neshto, na kontrolisane masine gdje mozete da pokazete talenat. Pogledaj Ben-a na Tech 3 to je posao. Fino je rekao u pocetku ce biti 10ti al kasnije mogu dogurati do bolje pozicije i vidi shto je napravio.Ima ideju plan, zna shto zeli, nema tu mnogo vrdanja, te povrede te prvi put ja na masinu. Popeo se na masinu i uradio to sto je htio. Na testove leti. Colin Edwards takodje. Sto godina je tu zavrsio je ispred fabrickih vozaca prosle godine. Ispred Dovia na fabrickoj Hondi mnogo bolje od timskog druga, a u novinama i uopste komentatorskim diskusijama ne pominje se. Pa daj mjesta nekome umije da vozi a ne nekome ko se lomi.
    Randy De Puniet dobija vise podrske od Edwardsa i to je katastrofalno.
    Opet da se vratimo na Valentina, 10god imas o cemu da pricas, on je MotoGp-u donio slavu i dalje obara rekord za rekodrom. To koristi da napravis senzaciju i da privuces narod. Ne ljude koji padaju.
    A Lorenzo se dobro krije za sada dok ne pukne pa i on pocne da place kao Stejsi Stoner kad neshto ne ide dobro. Zaboga gdje su oni dani kad su padali pa stisnu zube i idemo dalje, vozim, nije bitno na koju sam masinu dacu sve od sebe. Hayden ima mnogo vise srca od Lorenza btw. Mnogo vise, ja bih ga radje za timskog kolegu makar se na krv borili za titulu nego Lorenza.
    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg115686#msg115686 date=1266413743]
      A Lorenzo se dobro krije za sada dok ne pukne pa i on pocne da place kao Stejsi Stoner kad neshto ne ide dobro. Zaboga gdje su oni dani kad su padali pa stisnu zube i idemo dalje, vozim, nije bitno na koju sam masinu dacu sve od sebe. Hayden ima mnogo vise srca od Lorenza btw. Mnogo vise, ja bih ga radje za timskog kolegu makar se na krv borili za titulu nego Lorenza.
      [/quote]

Comment

Ljudi mislim da ste preterali u kritici prema Lorenzu... Ok nije najsimpaticniji lik na svetu, daleko od toga, ali je zato opak vozac. On je za razliku od mnogih drugih uspeo da pobedi po neku trku, i to u svojoj debitantskoj sezoni... Ja jako puno volim Edwardsa, ali se on jos uvek nije domogao pobede bez obzira na to sto je vozio fabricku Yamahu...
        Drugo, setite se u kakvom je stanju bio Lorenzu posle onih brutalnih nekoliko padova, pa je ipak vozio i ne secam se da se nesto preterano zalio. To je itekako za pohvalu. Tako da ne bih ja stavio Lorenza u isti kos sa Stonerom. Covek prizna kada pogresi, ume da se bori, ume da vozi brzo, svidelo se to nekome ili ne ali sve vise lici na velikog Doktora.
        Nemojte pogresno da me shvatite, daleko je on da postane vozac kao sto je Valentino Rossi, ali je na odlicnom putu. Jedina mana su mu "cesti" padovi, za vreme trke i van nje...
        A sto se tice povrede, ona ce, sasvim sigurno, njemu stetiti najvise... Ali ako on uspe da napravi dobar rezultat i pored toga sto je propustio testiranja onda mu svaka cast. Ali ako ne napravi dobar rezultat, nema on nista od toga sto ce imati utehu u povredi... Realnost je da ce zaostajati za vodecim, i to se jedino racuna... [0)-*

Comment

• The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
          As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
          From that stage there is no progress.

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg115700#msg115700 date=1266422918]
            Ljudi mislim da ste preterali u kritici prema Lorenzu... Ok nije najsimpaticniji lik na svetu, daleko od toga, ali je zato opak vozac. On je za razliku od mnogih drugih uspeo da pobedi po neku trku, i to u svojoj debitantskoj sezoni... Ja jako puno volim Edwardsa, ali se on jos uvek nije domogao pobede bez obzira na to sto je vozio fabricku Yamahu...
            Drugo, setite se u kakvom je stanju bio Lorenzu posle onih brutalnih nekoliko padova, pa je ipak vozio i ne secam se da se nesto preterano zalio. To je itekako za pohvalu. Tako da ne bih ja stavio Lorenza u isti kos sa Stonerom. Covek prizna kada pogresi, ume da se bori, ume da vozi brzo, svidelo se to nekome ili ne ali sve vise lici na velikog Doktora.
            Nemojte pogresno da me shvatite, daleko je on da postane vozac kao sto je Valentino Rossi, ali je na odlicnom putu. Jedina mana su mu "cesti" padovi, za vreme trke i van nje...
            A sto se tice povrede, ona ce, sasvim sigurno, njemu stetiti najvise... Ali ako on uspe da napravi dobar rezultat i pored toga sto je propustio testiranja onda mu svaka cast. Ali ako ne napravi dobar rezultat, nema on nista od toga sto ce imati utehu u povredi... Realnost je da ce zaostajati za vodecim, i to se jedino racuna... [0)-*
            [/quote]

Znash kako ne slazem se s tobom ni u jednom segmentu mada to pokazuju i moji postovi odozdo. Sto ne znaci da te mrzim daleko bilo nemoj sad da mislis da vodim rat potiv tebe
            Edwards je vozio sa Valentinom kad je Yamaha bila tek u razvoju i kad je Yamaha bila pravljena za Valentina. Onda su uslijedile dvije godine kad Yamaha nije bila za nikog. Njegove pobjede je uvijek sprijecila neka glupost na fabrickoj Yamahi recimo Donington 2007 je moj najsvjeziji primjer.
            I pored sveg toga on je nekako uvijek tu u vrhu top 5 shto je recimo za pohvaliu za nekog ko je dosao iz Superbike sampionata gdje se stvari rade malo drugce.
            Shto se tice Lorenza, ne mora on da se zali, ima citavu medijsku pratnju koja od njega pravi heroja (uvjeren sam da neki PR uzima dobre pare za to).

Reci cu ti par stvari: Ima vozac iz 90ih koji ne moze vise da hoda zbog MotoGp sampionata (da znam kako se zove i ko je ko nego je Trooper zaduzen za istoriju pa neka on objasnjava za one koji ne znaju) a dan danas je na stazi i prati vozace. Odgledaj trke iz 90tih kakvi su to padovi bili pa su u svojim i debitantskim i kasnijmi sezonama vozili toliko blizu da se covjek pita kako su zivi. Heroji motogp konkurencije do dan danas. E sad opet ja vrtim istu plocu i izvinite zbog toga ali i Valentino je padao u debitatnskoj sezoni i stisnuo zube i zavrsio drugi. I nikad nije propustio trku i opeth naglasavam to su tada bile zverske masine u odnosu na ovo danas. I da trenutna Yamaha je najbolja koju su imali u istoriji. Valentino je razvio i JB, normalno da je uzeo koju pobjedu sramota bi bilo da nije za tako velikog najavljivanog talenta. Al kad sve saberes i oduzmes neka bude i to moje subjektivno misljenje za to moze da zahvali samo Valentinu. A njegov odnos prema Valentinu je tek zivi uzas i to govori o kakvom se covjeku radi. On je realno dobar vozac na perfektnom motoru sa dobrom podrskom ali kad pritisak udari kad sampionski mentalitet treba da se pokaze taj opaki vozac samo cmokne asfalt i preko medija vodi bitku isto kao Stejsi Stoner. @(*6sd$%
            [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg115773#msg115773 date=1266442808]
              On je realno dobar vozac na perfektnom motoru sa dobrom podrskom ali kad pritisak udari kad sampionski mentalitet treba da se pokaze taj opaki vozac samo cmokne asfalt i preko medija vodi bitku isto kao Stejsi Stoner. @(*6sd$%
              [/quote]
              The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
              As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
              From that stage there is no progress.

Comment

Despite being team-mates, Rossi and Lorenzo had a divided garage last year, and have confirmed they will continue with that set-up in 2010.

Comment

• [/quote]Vejn Rejni

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg115675#msg115675 date=1266410733]
                    Veoma zanimljiv intervju sto ga le dao Zeelenberg, u vezi Lorenca. I do sada je davao slicne izjave, ali je ova mnogo drugacija-ton je sasvim drugaciji.
                    Moj utisak je da ja manje vazno ono sto je kazao, vec je mnogo vaznije sto NIJE kazao. To se da itekako naslutiti.
                    [/quote]
                    [quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg115685#msg115685 date=1266413716]
                    Pokusacu da ga pronadjem (intervju je od pre 2-3 dana ). Sada zurim na posao, a kada dodjem, bacicu se na posao. Vec sam pokusala, ali mi je u medjuvremenu stiglo jos milion informacija, da moram da "kopam", da pronadjem tu. Jos sam i zaboravila ko je objavio.
                    [/quote]

Comment

Jutros od 6 sati pokusavam da ga pronadjem-bez uspeha.Prelistala sam tonu materijala. Ipak, pokusacu da prepricam sadrzaj.Zeelenberg kaze da sada sa Lorencom radi tim odlicnih strucnjaka i da im je najvaznije da obuzdaju njegovo nestrpljenje, sto je svojstveno njegovoj mladosti. Kao vozac nesumnjivog, ogromnog talenta, on je vec na putu da to i dokaze ali im to ipak nije najvaznije ove sezone.Ono sto hoce od njega (sa cim se slaze i Lorenco) je da se nauci strpljenju, jer samo tako nece praviti greske-one od prosle godine. Po njemu on je mnogo sazreo i mocicemo da gledamo nesto drugacijeg Lorenca.Osvrnuo se i na Rosija (samo pohvale) ali na pitanje o Stoneru i Pedrozi kazao je-videcemo. Po meni, ne uzima ih za opasne rivale-ja se slazem sa tim.Ono sto nije kazao, a sto je nekako provejavalo tokom celog intervjua je da ce se Lorenco polako zahuktavati, kako sezona bude odmicala i da ce tek u drugoj polovini pokazati svoj puni potencijal. Dotle ce nastojati da ga rasterete svakok pritiska da kada postane potpuno psihicki stabilan pokaze svo svoje umece i snagu.To sam ja zakljucila ali ne znaci da sam u pravu (mada retko gresim kada je u pitanju psihologija)

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg115814#msg115814 date=1266481143]
                        Jutros od 6 sati pokusavam da ga pronadjem-bez uspeha.Prelistala sam tonu materijala. Ipak, pokusacu da prepricam sadrzaj.Zeelenberg kaze da sada sa Lorencom radi tim odlicnih strucnjaka i da im je najvaznije da obuzdaju njegovo nestrpljenje, sto je svojstveno njegovoj mladosti. Kao vozac nesumnjivog, ogromnog talenta, on je vec na putu da to i dokaze ali im to ipak nije najvaznije ove sezone.Ono sto hoce od njega (sa cim se slaze i Lorenco) je da se nauci strpljenju, jer samo tako nece praviti greske-one od prosle godine. Po njemu on je mnogo sazreo i mocicemo da gledamo nesto drugacijeg Lorenca.Osvrnuo se i na Rosija (samo pohvale) ali na pitanje o Stoneru i Pedrozi kazao je-videcemo. Po meni, ne uzima ih za opasne rivale-ja se slazem sa tim.Ono sto nije kazao, a sto je nekako provejavalo tokom celog intervjua je da ce se Lorenco polako zahuktavati, kako sezona bude odmicala i da ce tek u drugoj polovini pokazati svoj puni potencijal. Dotle ce nastojati da ga rasterete svakok pritiska da kada postane potpuno psihicki stabilan pokaze svo svoje umece i snagu.To sam ja zakljucila ali ne znaci da sam u pravu (mada retko gresim kada je u pitanju psihologija)
                        [/quote]

OK, hvala ... prokomentarisa?u ovo malo kasnije...

Comment

"It's difficult to say. Objectively speaking, I think that Jorge Lorenzo is a rider who has the potential to go well and I hope he can also win more races than me. I wouldn't mind that."

Ovo je izjavio Max bijadji-zaboravila sam kako se pise njegovo ime, ali sigurno znate na koga se odnosi

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg115818#msg115818 date=1266483888]
                            "It's difficult to say. Objectively speaking, I think that Jorge Lorenzo is a rider who has the potential to go well and I hope he can also win more races than me. I wouldn't mind that."

Ovo je izjavio Max bijadji-zaboravila sam kako se pise njegovo ime, ali sigurno znate na koga se odnosi
                            [/quote]

Comment

MotoGP 2012 1000cc Regulations: More Fuel, More Engines, "Claiming Rule"

Barcelona Moto2 Test: Day 1 A Washout

Comment

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mv4O8hnXg9M[/youtube]
                                O0

Comment

Working...
                                X