Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2013 - Live thread

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Vladan View Post
    Sve cisto, lopta nije bila na obrucu, sudjen faul Gecevskom.
    Ovo zboris od inata, znam ja to. Ja nisam rekao nista protiv Crnogorce, igraci nisu krivi sto su sudije retardirane. Ali da kazes da ja sve cisto treba da si totalna neznalica il da trolas, trece nema. Cekovski je izbacio loptu a u taj moment Crnogorac dira mrezicu, sto je nedozvoljivo i automatski su to poeni za nas.
    I ako je dosudjen faul od Cekovskom trebalo bi da sutira igrac Crne Gore dve slobodne bacanja, a ne da bude lopta sa strane ;)
    OVAKO

Comment

• Ne zborim, konsultujmo pravila

A player cannot touch the ball, ring, or net while the ball is on the ring or within the basket. A player cannot touch the ball if it is in the imaginary cylinder above the ring.However, it is legal to touch the ring or the net if the ball is above the ring and not touching the ring, even if the ball is in the imaginary cylinder above the ring.
      sigpic

Comment

• Tacno, cel svet video Vladan nije video. Da ti malo razjasnim to pravilo, ne znam dali cu uspeti na srpski ali cu probati. Kada igrac izbaci loptu, odbranbeni igrac smee da dira loptu ako je ona iznad obruc, a ako dirne mrezicu on izmrda obruc i automatski lopta moze da izadje iz kosa. Nzm da li si me shvatio ali to je to, ne znam kako da ti objasnim na drugi nacin.
        OVAKO

Comment

• Obruc se tresao, ali pogledaj da je on skoro miran kad je lopta na njemu. To su malene vibracije. No nebitno potpuno, izgubili ste dobijenu utakmicu, kako nemam pojma, meni je smao vazno da jeste.

Srbija mocno, Duda otac kosarke!
          sigpic

Comment

• To sam hteo da kazem, nebitno koliko obruc vibrira, to je Ofensive Interference i poeni su morali biti priznati. A i one 3 brze licne Cekovskog i ona tehnicka, sve je to bila sramota. Al ako, bice pravde bez brige.
            OVAKO

Comment

• Vladane ceo svet prica da su Makedonci pokradeni. I ja mislim da jesu. Ali cinjenica je da su trebali da rese utakmicu mnogooo pre tog detalja. Tako da sta ces.

A Stefane znam kako se osecas. Ja sam se osecao bas bas lose nakon onog meca sa Turcima 2010 godine i to nikada necu zaboraviti.
              sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

• Al sta cu, moram da zivim sa to, nema nazad. Ja Crnogorce ne krivim za nista, momci su izigrali borbeno i muski i iscupali su ovu utakmicu. Ono sto ja hejtujem su sudije koje su bile katastrofalne, pokrali su nas za sve pare. Sta je tu je, idemo sutra na Litvancima, pa ako nekako uspemo da to dobijemo to ce biti sjajno za nas.
                OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                  To sam hteo da kazem, nebitno koliko obruc vibrira, to je Ofensive Interference i poeni su morali biti priznati. A i one 3 brze licne Cekovskog i ona tehnicka, sve je to bila sramota. Al ako, bice pravde bez brige.
                  Не нервирај се пријателе, имавме 6-7 разлика на 4 мин, кој ни е крив што стигнавме до таква ситуација.Факт е дека имаше судиски грешки, ама секогаш имало и ќе има, мене ме боли тој еден ( полукош) разлика и играта на центрите, моја прогноза, не само заради оваа утакмица туку и заради целокупен амбиент во мак кошарка (федерација, кланови, кошаркари-ѕвезди итн ) 13 место нагоре.

Comment

• Sudije nista bolje nisu bile ni kod nas na nasem mecu. No dobro. Bitno je da smo mi pobedili bez nekih vecih uzbudjenja pri kraju meca.

Sutra sa Bosnom polako i mislim da ce to biti ok.

Sto se tice Makedonaca i Litvanaca to ce biti bas zanimljiv mec. Ako Litvanci budu igrali kao veceras imate sanse. Ako se oporavite nakon ovakvog poraza...
                    sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

• Cisto sumnjam da bilo ko sem Makedonaca prica o tome, a ostatak svijeta vjerovatno ni ne zna niti ga zanima da se odrzava Eurobasket u Sloveniji.

Sat, 33 minuta, 53 sekunde

sigpic

Comment

• Originally posted by Bonomo View Post
                        Sudije nista bolje nisu bile ni kod nas na nasem mecu. No dobro. Bitno je da smo mi pobedili bez nekih vecih uzbudjenja pri kraju meca.

Sutra sa Bosnom polako i mislim da ce to biti ok.

Sto se tice Makedonaca i Litvanaca to ce biti bas zanimljiv mec. Ako Litvanci budu igrali kao veceras imate sanse. Ako se oporavite nakon ovakvog poraza...
                        Pogledao sam samo trecu cetvrtinu od vaseg meca, i video da ste nenormalno borbeni, odusevio sam se. Duda je car, stvorio je nenormalan timski duh. Reci mi, kakve si bile Litvance??
                        @Jablane, ne zanima me koliko smo vodili i koliko smo gresili, bitno nam je oduzeta cista pobjeda. Kad te neko pokrade, nije nista bitno, jednostavno previse boli takav poraz.
                        OVAKO

Comment

• Kako god bilo, zalba Makedonaca koja je ulozena 99% nece biti usvojena. Pravila jesu mozda takva, ali lopta ne bi usla u kos i da se obruc nije pomerio ni milimetar. Po meni to je jedna sudijska greska zbog koje nije vredno remetiti ceo program takmicenja tako sto ce ponoviti utamicu ili neki njen deo.

EDIT: Jablan je svojim komentarom objasnio. Niko nije kriv Makedoncima sto su izgubili dobijenu utakmicu. Sudijske greske se desavaju i desavace se tako da mislimd a ne treba prevelika frka da se dize oko toga.
                          Last edited by colke995; 05-09-13, 00:01.
                          sigpic

Comment

• Mozda ovo pomogne
                            Official Baskeball Rules FIBA
                            31.2.1 Goaltending occurs during a shot for a field goal when a player touches the ball
                            while it is completely above the level of the ring and:
                            • It is on its downward flight to the basket, or
                            • After it has touched the backboard.
                            31.2.2 Goaltending occurs during a shot for a free throw when a player touches the ball
                            while it is in flight to the basket and before it touches the ring.
                            31.2.3 The goaltending restrictions apply until:
                            • The ball no longer has the possibility of entering the basket.
                            • The ball has touched the ring.
                            31.2.4 Interference occurs when:
                            • After a shot for a field goal or the last or only free throw a player touches the
                            basket or the backboard while the ball is in contact with the ring.
                            • After a free throw followed by an additional free throw(s), a player touches the
                            ball, the basket or the backboard while there is still a possibility that the ball will
                            enter the basket.
                            • A player reaches through the basket from below and touches the ball.
                            • A defensive player touches the ball or the basket while the ball is within the
                            basket, thus preventing the ball from passing through the net.
                            • A player causes the basket to vibrate or grasps the basket in such a way that, in
                            the judgement of an official, the ball has been prevented from entering the
                            basket or has been caused to enter the basket.
                            • A player grasps the basket to play the ball.

Comment

• Originally posted by colke995 View Post
                              Kako god bilo, zalba Makedonaca koja je ulozena 99% nece biti usvojena. Pravila jesu mozda takva, ali lopta ne bi usla u kos i da se obruc nije pomerio ni milimetar. Po meni to je jedna sudijska greska zbog koje nije vredno remetiti ceo program takmicenja tako sto ce ponoviti utamicu ili neki njen deo.

EDIT: Jablan je svojim komentarom objasnio. Niko nije kriv Makedoncima sto su izgubili dobijenu utakmicu. Sudijske greske se desavaju i desavace se tako da mislimd a ne treba prevelika frka da se dize oko toga.
                              Nema veze dali lopta bi usla il ne bi usla, obrac ili mrezicu se ne smeju dirati. Inace lopta ne bi usla, uocljivo je to.
                              I kakve zalbe kakve bakrce hahahaha gde ste videli da se neka utakmica od jedno EP il SP da se preigra? Nema to sanse, jedino moze da kaznu sudije, ali meni to apsolutno nista ne znaci, mi svakako cemo imati poraz od ovu utakmicu, sudije sad moze da krse glavu.
                              OVAKO

Comment

• Kao da je Crna Gora Majami pa ce lagano protiv Letonije i BiH. Lagano samo, bice tu iznenadjenja koliko oces, imacete popravni.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X