Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & SkyBet Championship 2013/14

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by AK47 View Post
    EDIT: Jos nesto,Erice to sto ti govoris sa tim igracima jeste tacno,ali Martinez je glavni "krivac" sto je prepoznao te dobre igrace i doveo ih na posudbu,nije to bas lagano
    Prepoznao Lukakua, Barija i Delofua?

    6. strelca lige prosle sezone, skusaru koji godinama igra u samom vrhu PL i jednog od najtalentovanijih Barsinih klinaca?

    Da, mora da je strasan skauting odradio, niko prosto nije cuo za te igrace.
    sigpic

    Comment


    • Originally posted by KingEric7 View Post
      Prepoznao Lukakua, Barija i Delofua?

      6. strelca lige prosle sezone, skusaru koji godinama igra u samom vrhu PL i jednog od najtalentovanijih Barsinih klinaca?

      Da, mora da je strasan skauting odradio, niko prosto nije cuo za te igrace.
      Pa sto ih niko drugi nije doveo,nije valjda taj Everton imao najbolje uslove?

      Taj Lukaku je vrlo nestabilan bio prosle sezone,cesto Long igrao prvu.Zasto najbolji trener na svijetu Mourinho ga ne ostavlja,a ostaju mu jedan smijesni Demba Ba,sve receno o Torresu Fernandu i dovodi covjeka(kome sam se i ja radovao) koji je prestao da se interesuje za fudbal sto je javno rekao Roberto Carlos sportski direktor Anzhija,sve je kako ti kazes jednostavno zasto ga onda nije ostavio makar za klupe pa pitao se jbt!?

      Taj Delofeu je potencijal sigurno,ali u Evertonu krila u prvoj postavi igraju Pienaar i Mirallas nije on bas toliki faktor,ali uostalom zasto i njega niko drugi nije trazio na posudbu?

      Barry je ismijavan prakticno posljednje dvije sezone,drvo,ovakav,onakav i covjek ga dovede,zasto niko drugi nije pa Arsenal i Liverpool nemaju takve igrace(dali bi im ga isto kao sto je i Chelsea dao Mosesa nista sporno),a on bi tamo otrcao

      Najlakse je biti general poslije bitke,prepoznao je i Brendo Sahina,Mosesa i Cissoka koji su skroz provjerena imena pa su mu igrali kao kurac...
      Last edited by AK47; 25-12-13, 17:39.
      Zeljko Malnar-Nocna mora <3


      #the return

      Comment


      • Anhel Ranhel, Diame, Mekarti iz Hamiltona, Nejtan Dajer, Skot Sinkler na pozajmici u Viganu, Kleverli je doduse imao vec ulogu u Votfordu, Mekartur(iako on i nije bas top klasa)...Imao je on, da se ne lazemo, sasvim solidne odluke sto se dolazaka tice...

        Mislim da niko nije ocekivao da ce Beri igrati ovako, mnogi su ga vec otpisali. A Barsa je Delofeua dalo pomalo olako, videcemo na kraju sezone ko je tu profitirao.
        Last edited by Bogi; 25-12-13, 17:49.

        Comment


        • Meni je Barry sjajno pojacanje, secam se i ja ismevanja, a on je i u City-u igrao vrlo dobro, cak sam Batici predlagao da bi bio dobar za Arsenal, pa i za LFC.

          Ovde se menjaju teze, doduse bar sto se mene tice i mojeg misljenja, da se ogradim, Moyes nije postao kanta kada je dosao u Utd, on jednostavno nema to iskustvo vodjenja velikog kluba. On je uvek bio dobar trener, da li ce da bude bolji, videcemo ove sezone i sledece, veliki teret, plus pritisak, on je covek koji ima najtezi posao u ligi.

          Sto se tice Martineza, vec je rekao Eric, to je covek koji pored sjajnog taktickog misljenja, ima onu stvar, da gurne sve u napad, da promeni na terenu kad ne ide, vidi se napredak. Moyes mi je na tom planu za sada limitiran.
          sigpic

          “We have to change, from doubters, to believers, now.”
          -Jürgen Klopp

          Comment


          • Pa taj mali je u Evertonu pretezno klupa,a to je lagano mogao da bude i u Barceloni umjesto jednog Tella koji je ograniceniji igrac od njega 100% ali eto oni nisu mudri kao mi s foruma...

            Sto drugi "talentnovani" Barcelonini klinci nisu pokazali to sto ovaj mali s vremena na vrijeme odigra u Evertonu.Pa sjetimo se samo hajpova oko Bojana Krkica,Dos Santosa,Cunce i ostalih cijenili ih u klauzulama po 70 miliona.Santos je tek sad poceo da igra dobro,ali poenta je da to nije bas tako kao sto izgleda dovedes klinca iz Barse i on dominira kakav je to skauting sta je tu mudro slovo,nije to tako
            Last edited by AK47; 25-12-13, 17:54.
            Zeljko Malnar-Nocna mora <3


            #the return

            Comment


            • Manchester sa Fergunsonom i Manchester sa Moyesom su kao nebo i zemlja. Skoro pa isti igraci kao i prosle sezone, kontam nema Scholesa, ali bilo je vremena dovesti igraca slicnog profila ako je "nasledni" smatrao da mu takav treba u timu. Al opet od proslogodisnjeg Manchestera nema ni traga ni glasa.

              Ima faktora koji uticu na trenutnu situaciju, istrosenost ekipe i neumece Moyesa da iskoristi trenutni kvalitet ekipe kojeg sigurno ima. Covek pokazuje da nije imao predstavu sta raditi kada dodje u ovako velik klub, kakvu taktiku igrati, kakvu formaciju uigravati, kako igrati protiv jaciih a kako protiv slabijiih, kako biti autoritet zvezdama(koje nije imao u Evertonu)...

              Kontam da je lako biti general posle bitke, ali cim on nije doveo igraca slicnog kalibra kao Scholes, tj takav tip igraca jasno da nije imao viziju za svoj Manchester tako da se izrazim. Vec je kontao da je dosao na gotovo i da ce ovaj aktuelni sampion biti dobar takav kakav mu je ostavljen od strane Fergija.

              Mnogim igracima treba dobro vodjstvo da bi davali svoj maksimum i da bi tim liceo na masinu. Neki igraci su rodjene vodje pa mogu igrati na visokom nivou bilo gde. Rooney je najbolji primer.

              Mozda nas/mene lik demantuje, pa krene sa pravim potezim vec od januara. Ali ocigledno je da ovako ne ide.

              Comment


              • Ma Mancester jos na nesto i lici dok u klubu postoje koreni Fergijevog rada, ali kada ovaj Mojes krene da pravi ekipu ako ostane na duze staze, ima da stvori smejuriju od ekipe. Pa sta reci drugo za coveka koji celo leto juri plejmejkera i na kraju dovede Feleinija, a pritom ga Everton odere. I koliko sam pratio, skoro je pokusavao da dovede Guarina koji takodje nije profil igraca kakav treba Mancesteru.

                Comment


                • Originally posted by PRINCE View Post
                  Ma Mancester jos na nesto i lici dok u klubu postoje koreni Fergijevog rada, ali kada ovaj Mojes krene da pravi ekipu ako ostane na duze staze, ima da stvori smejuriju od ekipe. Pa sta reci drugo za coveka koji celo leto juri plejmejkera i na kraju dovede Feleinija, a pritom ga Everton odere. I koliko sam pratio, skoro je pokusavao da dovede Guarina koji takodje nije profil igraca kakav treba Mancesteru.
                  Ma jok, Fredi bio neka back-up opcija, on ako bude išao na zimu putuje u zagrljaj Romanu i Murinju.

                  Comment


                  • Иако навијам за Тотенхем морам бити објективан и признати да је Јунајтед фудбалска институција у Енглеској. Ферги зна зашто је довео Дејвида. Није лако преузети тим који има тенденције да освоји титулу и догура што даље у ЛШ.

                    Одређеног притиска има али Мојеш није под огромним притиском. Стоји да је испустио бодове од релативно слабих тимова и то на домаћем терену, али сигурно да има пуно поверење управе. Остаће до краја сезоне таман био 7. на табели. надам се и до краја уговора ако не засере домаћински, али ево ако тренутно погледамо табелу Јунајтед је на позицији 8 и разлика између њих и првог је 8 поена (римујте) :d

                    Ако буду добро одрадили неке ротације у постави сигурно могу до позиције 2,3 што мислим да је добар посао за бившег тренера Карамела.


                    Са друге стране критичари ће сигурно споменути да дејвид има врхунски тим што и јесте истина, али ни један појединац није изнад клуба,историје и части. Све у своје време како кажу. Дићиће се јунајтед из овог пепела сигуран сам.

                    Поздрав свим љубитељима острвског фудбала. Иначе Скај Спорт је избацио топ 10 зисмких трансфера-позајмица,окачићу код себе на профилу само да пронађем
                    Last edited by Casual Squad; 25-12-13, 23:14.
                    Не заборави никад, да иза тебе стоји армија права, чак и на небу је војска, што је за твоје боје животе дала, и зато храбро се бори, препреке нема играј храбро до краја, јер колико год да је тешко, ВЕРУЈ УВЕК ТЕЖЕ ЈЕ НАМА!!! НАПРЕД ПАРТИЗАН

                    Comment


                    • 14 bodova vise nego u isto vrijeme prosle godine,11 pozicija bolji nego prosle sezone,trenutna pozicija koju nisu ocekivali ni najoptimisticniji navijaci Liverpoola i igra koja odusevljava.



                      Gospodin Rodgers
                      TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                      "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                      LFC:18+5=THE GREATEST

                      Comment


                      • Originally posted by Casual Squad View Post
                        окачићу код себе на профилу само да пронађем
                        sigpic

                        Comment


                        • Ne znam kojim cudom, ali Everton je opet uspeo da ukrade Liverpoolovih pet minuta slave, koji je na iznenadjenje svih docekao Bozic kao lider Premijer lige. I dok je na Ostrvu glavna tema Suarez, ekipa o kojoj svi pricaju je bez sumnje Everton. Naravno, odmah se vuku paralele, postavlja se pitanje koliko je to zapravo zasluga bivseg menadzera, ali niko ne spori da ovosezonski Everton izgleda daleko mocnije nego prethodnih sezona. Svakako glavi krivac sa to je Roberto Martínez.


                          Ono sto je osnovna razlika je takticko znanje. I tu nema dileme: Martínezov Everton takticki igra daleko bolje od Moyesovog. Gotovo pa savrseno, shodno igrackom potencijalu koji poseduje. Po meni, proslogodisnja igra Evertona je bila predvidljiva, i zasnovana na kvalitetu pojedinca, dok se danasnji Everton oslanja na timsku igru, posed lopte, i besprekorno pokrivanje terena, pritom nestrahajuci da napadnu protivnika bilo da se radi o Aresenalu ili Swansea.

                          Niko ne spori da dvojac Jagielka - Distin nikad ne bi bio uparen da nije bilo Moyesa, ali isto tako centralna linija odbrane pod Martínezom igra dosta tecnije s loptom, opustenije, takodje i znatno sire u odnosu na prethodnu sezonu, sto rezultuje sa znatno vise utakmica bez primljenog pogotka nego prethodnih sezona. Ono sto je takodje velika razlika, i sto jako malo ljudi primecuje, je koliko zapravo zadnjoj liniji doprinosi Gareth Barry. U situacijama kada Oviedo i Coleman krenu u ofanzivu po bokovima, od zauzima mesto treceg igraca u zadnjoj liniji kako bi pokrio teren u slucaju gubitka poseda, dok njegovu poziciju popunjava McCarthy, koji deluje poput osiguraca za mladog Barkleya.


                          Formacijski tako Barkley ima kljucno mesto u timu, pogotovo kada govorimo o distribuciji lopte, s jedne strane, kao i o dosta opustenoj i tecnijoj igri, znajuci da iza sebe ima perfektnog korektora. Tako je recimo na poslednjoj utakmici sa Swansea, Barkley imao najveci broj dobijenih duela na terenu, dok je McCarthy izgubio najmanji broj lopti.

                          Sigurnost koju je Barkley dobio takvom taktickom postavkom i poverenjem Martíneza rezultovalo je da on bez problema uzme slobodnjak u odlucujucem trenutku utakmice i pogodi, iako je kasnije i sam priznao kako uopste nije bilo planirano da on uzima sut, vec je jednostavno tok utakmice to zahtevao od njega. Tu dolazimo do one kljucne: veliki treneri stvaraju velike igrace. Nema sumnje da je Barkleyev potencijal prepoznat i ranije, ali nacin na koji s njim radi Martínez nam govori da izrasta u jednog od najboljeg igraca lige na toj poziciji.


                          Tako dakle, imamo Jagielka - Distin - Barry liniju pozadi, pa Oviedo i Coleman mogu igrati veoma istureno odvlaceci igrace na sebe, i pritom stvarajuci vise prostora u poslednjoj trecini terena za Pienaara i Mirallasa, koji takodje na sebe kace po najmanje jednog igraca, sto u krajnoj liniji znaci da Lukaku ostaje sa samo jednim cuvarem.


                          Jednostavno, ne mogu zamisliti Moyesa da toliko dobro prepozna mogucnosti svojih fudabala, i da onda jos to takticki pretoci na terenu. Opet, u drugu ruku ne treba ni od njega praviti pajaca. Setimo se samo podrugljivih tonova prema Brendanu Rodgersu prosle sezone. Potrebno je vreme, nekome vise, nekome manje, da svoje ideje pretoci na teren. Brendan Rodgers nikad nece biti bolji menadzer od José Mourinhoa, ali to ne znaci da ga nece pobediti, pa mozda i zavrsiti sezonu na tabeli ispred njega.

                          To nas vraca na temu, da je Martínez svakako najbolji menadzer prvog dela sezone. Ako bi se gledala kalendarska godina onda bi to bio Brendan Rodgers, koji je konacno stabilizovao Liverpool, posle visegodisnjeg lutanja. Naravno, ne treba zaboraviti ni Pellegrinija, koji je Mancinijevo zonsko branjenje preko noci zamenio strogom markacijom, a po rezultatima se gotovo ni ne primeti da je izvrsena strahovita tranzicija, u kojoj je najvise ispastao Hart, ali ruku na srce, on je i najslabija karika te ekipe. Venger je takodje u samom vrhu, iako ono sto meni licno smeta kod Arsenala je jednolicnost ekipe, tacnije nemanje raznovrsnosti, koja ce pre ili kasnije stvoriti probleme. Upravo to gledamo vec tri kola za redom. I naravno, naposletku, tu je José Mourinho. Svi kazu da Chelsea igra ubedljivo najruzniji fudbal u poslednjih desetak godina, a ipak, i pored toga oni su na samo dva boda zaostaka od vodeceg dvojca, postavlja se pitanje sta ce se desiti kada se uspavani div konacno probudi. Nemojte zaboraviti ko je José Mourinho.
                          It is not the violence that sets a man apart.
                          It's the distance he's prepared to go.

                          Comment


                          • Kako je tvrda ova ekipa kod kuce covece...
                            sigpic

                            “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                            -Jürgen Klopp

                            Comment


                            • Steve Bruce nastavlja da terorise svoj bivsi klub.
                              It is not the violence that sets a man apart.
                              It's the distance he's prepared to go.

                              Comment


                              • Jest' da su ovi dali gol iz nepostojeceg kornera, ali dobro.
                                sigpic

                                “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                                -Jürgen Klopp

                                Comment

                                Working...
                                X