Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by MarRF View Post
    Godinama se pricalo da su njih dvojica najbolji prijatelji...da su veoma bliski. I sam Novak je to nekako potvrdjivao.
    Pa zato što je Nole u to verovao, ili želeo da veruje.
    Mica
    Ali prestao je (bogu hvala)
    "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

Comment

• 1.
      To nije ista stvar. Razlika je u bezobrazluku. Sudija i Djokovic su skupa pogledali trag u Madridu. I Djokovic je vidio da se prezaletio.

Rafa nije uopste htio da gleda dokaze! Nego se ekstremo drsko postavio po principu - to je jasno. Paskal se ponio...

2.
      To pravilo je savrseno jasno. U Parizu je 20 sekundi. Ja ne slazem sa tim pravilom. Paskal je poslije druge opomene dozvoljavao Nadalu rutinski preko 25 sekundi.

3.
      Zasto se uopste poliva teren? U protivnom postaje presklizak i opasan za igru. Sjecas li Rafinih izjava poslije juznoamericke turneje? Brinuo je o zdravlju saigraca.

Temperatura i vjetar uticu na brzinu kojom se susi. Organizatori su odlucili da se u petak prska svaka dva seta. Gdje su dva seta u dugom petom setu? Ja mislim da je na 10:9 apsolutno vrijeme.

Dakle organizatori su trebali da kazu na 10:9 ili ako hoces 11:10 prskamo a prije toga samo ako se obojica slazu. To bi bilo u redu. Ovako je ostavljeno Nadalu da odluci!

Nadal je i te kako imao na pameti Novakovu povredu. Igraci znaju i zapaze mnogo vise nego ti i ja.

Sve u svemu Nadal moze da maksimuma mijenja pravila i uslove na RG-u. On nema uzusa da to zadrzi u granicama pristojnog. Federer i Djokovic imaju.

Comment

• Al najjaci je onaj komentator na ES...Novak u poenu 2 puta pogodi vrh mreze i izvine se...a on napada Rafu sto se nije izvinuo

On ih idalje naziva velikim prijateljjima

Comment

• Rafael Nadal nabija komplekse

Comment

• Originally posted by Rafa View Post
            Rafael Nadal nabija komplekse
            Kako kome, neko i njemu nabije kompleks.

Comment

Sto mi se cinis poznatim?

Mozda zato sto je banovano bruka naloga sa istim nacinom postovanja
              sigpic
              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Dobrodošao! U pravom trenutku!

Comment

• 1. Novak je i na presu rekao da idalje misli da je ta loptica bila vani Dakle, greska je moguca! Hawk eye i oci ne moraju vidjeti isto!

2. Da se postovalo to pravilo barem bi se jedan set zavrsio bez ikakve igre...stopao sam im vrijeme u prvom setu...isli su obojica preko 25 sve vrijeme

3. Ako je trebalo posuti teren pri rezultatu 10:9 onda je sve cisto
                  Rafa nije odlucio, ali se nije slagao. Sto nas ostavlja u situaciji da je prvobitna odluka vazeca. Da je mec otisao do tih 10:9...teren bi vjerovatno bio posut

Comment

• Ova konverzacija postaje dan mrmota

Comment

• Da presečem malo raspravu...

Ekaterina Makarova i Elena Vesnina pobedile prvi dubl sveta, prošlogodišnje šampionke, Saru Erani i Robertu Vinči 2-0. Ovo im je prva Gren Slem titula u karijeri, Vesnina imala tri izgubljena finala pre, a Makarovoj je bilo prvo. Čestitke

Comment

• shminka,

1.
                        Koja loptica? Mislimo li na istu lopticu.

2.
                        To nije tacno! Nadal bi ubrzao! ne bi izgubio set ali bi gem.

Inace znas li zasto nece da stave satove pa da se vidi koliko je izmedju vremena proslo izmedju poena?

Da bi Rafa mogao krsiti pravilo. To je kompromis. Federerovo pravilo, Rafino krsenje.

3.
                        Nisu su sudije odlucili, Rafa je odlucio!

Cuo si onoga kometatora na Eurosportu: "Novaku je odlucno receno da nema polivanja!"

To je najlakse. Ne mogu Rafi odlucno da kazu ali zato mogu Novaku!

Kukavicki sudije uvijek stanu na stranu siledzije!
                        Last edited by NI; 09-06-13, 13:46.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Niki,

Da cujemo sto i jedan objektivni Nadalov navijac misli.

1. Potcjenjivanje?

Niko nije potcijenio Nadala. Ni navijaci ni Novak. One izjave prije meca su dijelom bile junacenje (hrabrenje samog sebe). Pogotovo od strane Novaka. Svodile su se na - ucinio sam sve, znam sto trebam da radim, MC to dokazuje... Preskako je nekolike stvari - sto ako Nadal digne igru, sto ako Nadal dodje sa necim novim, kako cu se snaci po toplim uslovima?

2. Da li je Nadal dobio mec?

Apsolutno, i zasuzeno. Da je Novak dobio bila bi velika 'kradja', bitno veca nego bi bila da je Rafa kojim slucajem dobio Australiju. Nadal je vodio 1:0 u Australiji, Novak ni u jednom trenutku nije ima brejk u cetvrtom setu. Prekjucer je Nadal vodio 1:0, imao prednost brejka u sva cetiri prva seta, konacno dva puta servirao za mec.

Dalje u Australiji je Nadal sprovodio istu taktiku citavo vrijeme. Prekjucer je Novak 2 puta mijenjao taktiku.

3. Fernando

Fernando nije bio u pravu iako je prognozirao Nadalovu pobjedu. Fernando je hvalisavac a ni jednom rijecju nije komentarisao mec poslije pobjede. S pravom, Nadalu je sve islo na ruku i opet je bio na pragu poraz.

4. Nadalov kompleks

Suprotno tebi ja mislim da Nadal ima kompleks, da ga je pokazao prekjucer, bez njegovog kompleksa taj bi mec zavrsio 3:0 ili mozda 3:1. I sto je vaznije, taj kompleks nije manji, nego veci poslije prekjucerasnje pobjede.

5. Peti set

Nadal je protiv vrlo umornog protivnika zaostao brejk u petom setu. Iza toga je igrao odlicno, ali Novak mu je pomogao. Ne mislim ovdje samo na neke bazicne promasaje. Mislim na Novakov strah! Isti onaj strah, iako manje izrazen, koji je bio prisutan sredinom prosle godine u velikim mecevima. Strah da ce mu izmaci trofej koji toliko zeli. Taj strah se pojavio tek u 5. setu, jer se tek u 5. setu ukazala prilika da pobijedi i to pobijedi u mecu u kojem ga je protivnik nadigrao. Bazicni promasaji su dolazili od Novakovog straha. Zadnji gem meca je uzasno licio na zadnji gem meca Mari-Djokovic na Olimpijadi.

U petom setu je u konacnici presudio veci pritisak na Novaka. Pritisak o kom smo znali i prije meca.

S druge strane u petom setu kod Nadala nije bilo straha. Nadal je bio hrabri sampion! Ova izjava Novaka to fino pokazuje:

Pravo u sridu. Zna Novak da je dosao do petog seta zato sto je Nadal pokazo kompleks. I zna da je dobio set jer je potom pokazao sampionsku hrabrost. A on nije pokazao hrabrost. Novak nije rekao najvazniju stvar. Nadal je osjetio strah kod Novaka. Zato je igrao onako dobro. On je fantastican predator.

Da se razumijemo, vrlo slicno je bilo prosle godine u cetvrtom set, s tim sto je Novak bio zasluzio da dobije taj mec. Kad se mec nastavio u ponedjeljak, obojica su pokazivali strah. Novak vise od Nadala. I tom prilikom je Novak izgubio mec svojim servis gemom.

6. Prskanje terena

Teren je trebao biti prskan u 5. setu. Nebitno je da li poslije 8:8 ili 9:9 ili najdalje 10:10. Nepoprskani teren je klizav i postoji rizik od povrede. U krajnjoj liniji plava sljaka u Madridu je napustena zbog klizavosti terena. Tu su se i Nadal i Novak slozili. Za Novaka, koji se oporavlja od povrede gleznja, strah od obnavljanja povrede je morao biti naglasen. Odbijanje Nadala da razgovara o tome i pri rezultatu 6:7 ili 7:8, puno govori o njemu kao covjeku i sporisti.

Ali ovdje je nesto drugo bitno. Po sopstvenoj izjavi, Novak je prvi put pitao o prskanju terena pri rezultatu od 4:3! To je neshvaljivo i mogu pripisati jedino strahu. U tom trenutku je Novak imao brejk i da je sve islo po planu ostala su samo jos 3. gema. Naravno cesto stvari ne idu po planu, ali ti ne dajes protivniku do znanja da racunas da ce mec nece zavrsisti 6:4 u petom. Time mu pokazijes strah, time ga hrabris! Pecanje, bazicne smesh greske itd. ce da se dese iza toga. Taj zahtjev pri rezultatu 4:3 je bio onaj isti strah da ce mu mec izmaci.
                          NI,
                          Ostajem na stavu da je Djokovic potcenio Nadala i to je pokazao kroz sopstvenu nervozu i u nekoliko navrata nestrpljenjem u razmeni. On je u mec usao ubedjen da on dobija mec, bez obzira na rezultat a pritom ocigledno psihicki nije bio spreman na takvu igru. U odnosu na to sam rekla da je onaj Fernando bio u pravu, na mentalnu spremnost Djokovica. To je u velikom delu i krivica njegovog tima, zato je Toni Nadal u tom pogledu nenadmasan. Za navijace manje bitno.
                          Nadal ima veliki respekt prema Djokovicu, ima i strah od njega jer zna sta on moze u tren uraditi, ali mislim da je kompleks koji je i mozda dobio tokom 2011 prevazisao u AO2012 bez ozbzira sto je izgubio mec. Da je imao kompleks izgubio bi peti set sa 6-2 ili 6-3 recimo, posle dva puta brejk prednosti i servis za mec. I jas sam sama pomislila da ce se to desiti, i zato je meni jos jednom na prijatan nacin sokirao igrom i stabilnoscu u peti set.
                          Slazem se za peti set, veliku igru je odigrao i strah Djokovica i promasaje, ali pet set je vise mentalna bitka nego igracka, svakako igra proizlazi iz mentalne slabosti. Zato sam i rekla Djokovic nije bio mentalno spreman za svakakvu vrstu bitke. On nije ocekivao onakvu igru Nadala u prvom setu, igrao je na maksimumu i dobio drugi set, a onda opet pomislio da je zavrsio posao i dosao krah u trecem, to je i Nadal primetio i sam izjavio. Naravno on je veliki borac i izborio i peti set, strahom Nadala i svojom igrom, a onda se ponovo iznenadio razvoju nastana u peti set. Ishod je poznat.
                          Prskanje terena je jedna od onih "sporednih" stvari koje su opterecivali Novaka, kao recimo kad je svom boksu pokazivao koliko je Nadal udarca odigrao ramom reketa. Kao da je to bitno. . .kao da srecu treba imati samo jedan igrac. . .kao da je nekome pisano da nesto osvoji. Ja sam procitala da su pitali Nadala zeli li polivanje terena, i da je on rekao ne, ali nece se protiviti ako se to uradi. Ne znam zasto se ovo pripisuje Nadalu, to je ipak zaduzenje organizacije. To je valjda pitanje straha kao sto i sam kazes.

Comment

• Samo da vam ponovim to pravilo u vezi prskanja terena, potrebno je da se oba tenisera sloze. Ako je samo jedan protiv-nema prskanja.
                            Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• ITFu i ATPu bi dobro dosla pomoc ljudi sa stopericama
                              Similis simili gaudet

Comment

• Ferer moze do titule!!
                                Covek je dosao do finala bez izgubljenog seta
                                Red je da prekine neprijatnu seriju poraza od Rafe
                                Red je i da novi igrac osvoji gs titulu-a ko ce ako ne Dvid
                                Danas nema sta da izgubi
                                Nadal moze da ne ponovi igru od petka
                                Ferer moze da odigra mec zivota

Malo navijacki a valja i biti optimista
                                Nadajmo se dodrom mecu, uzuvajte!!

Comment

Working...
                                X