Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sezona 2014. - Velike promene

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ferrari president says Formula 1 simulators are a joke

Obično smatram ovakve izjave navlačenjem vode na svoju vodenicu, ali neke stvari koje je Montezemolo pomenuo su tačne... Simulatori su zadnjih godina sve skuplji i skuplji, infrastruktura oko aerotunela i dela za računarske simulacije takođe. Onaj trošak koji se ne plaća u toku sezone, mora da se plati negde drugde da bi tim bio konkurentan. FIA će to konačno uzeti u obzir za sledeću godinu sa limitom budžeta, ali zaista nisam siguran koliko će to biti dobro izvedeno znajući ih...

Comment

• Nisam siguran za Denisa. Ustvari koliko se on pita u vezi sa F1 timom?

Comment

• I ja sam prokomentariosa u jednoj grupi na linku da mislim da je ipak u pravu. Na stranu što se tiče budžeta, Formule 1 pravim fanovima nikad dosta. Pratio bih i testiranja ako bi prikazivali.
        ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
        I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Originally posted by Alen P View Post
          Nisam siguran za Denisa. Ustvari koliko se on pita u vezi sa F1 timom?
          Koliko razumem, sve više i više se uključuje u aktivne odluke... Nikad on nije u potpunosti ni napuštao F1 sektor, ipak je izvršni direktor McLarena, izgleda da ima i želju da se vrati u potpunosti na čelo tima, moguće od povrtakta Honde dogodine... Whitmarsha je pravio po svojoj meri, ali je zanemario koliko je Whitmarsh, kao njemu lojalan, malo koristio glavu dok mu je bio šegrt i koliko je malo naučio, a previše se posvetio PR poslovima...

Originally posted by MarkedOne8 View Post
          I ja sam prokomentariosa u jednoj grupi na linku da mislim da je ipak u pravu. Na stranu što se tiče budžeta, Formule 1 pravim fanovima nikad dosta. Pratio bih i testiranja ako bi prikazivali.
          Svidelo mi se ono - dajte fiksni budžet i pustite nas sa stazama da ih koristimo, a ostali neka se akaju sa simulatorima... Sumnjam da Newey ne bi koristio A1 Ring ili neku drugu Red Bullovu stazu, sad kad je A1 u kalendaru i na njemu neće moći individualno da se tesitra nikako...

Realno govoreći, stazu baš ništa ne može da zameni, ako ne moraš da je iznajmljuješ...

Comment

• Simulatori su mnogo unapređivani proteklih godina, ali postoji previše varijabli za koje i sami inženjeri ne znaju koje bi mogle da utiču na bolid. Makar na izdržljivost. Videćemo šta će biti. Uzgred, čak se i rad u aero tunelima limitira. Zamisli da dozvole po malo od svega. Po malo od testiranja na stazi, malo simulatora, malo aero tunela. Za svaku stvar bi se jedan top tim pripremio maksimalno. I umesto da se priprema za jednu, on se priprema za 3 stvari i plaća 3 puta više jer niko ne želi da se i ta najmanja šansa ne iskoristi do kraja.
            ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
            I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• http://mladenjergovic.com/five-of-ten#comment-26609

Da, ali dobio sam danas signal da je prilično sigurno da će u siječnju F1 glavonje (vođeni Montezemolom) ubiti tu sugestiju.
              Vezano za pravilo duplih bodova...

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                http://mladenjergovic.com/five-of-ten#comment-26609

Vezano za pravilo duplih bodova...
                Još kad bih ja znao koji se siječan mesec

Ae da vidimo koliko će ovi Red Bullovi navodni gubici inženjera da škode a pogoduju Mercedesu.
                Last edited by MarkedOne8; 27-12-13, 16:51.

sigpic

Comment

• Januar... Rekao je pre nekog vremena Montezuma da će pozvati sve šefove ekipa u Maranello na razgovor, kako se ne bi zivkali telefonima, nego lepo domaćinski u sedištu najbitnijeg tima... Tad je valjda rekao da su se neki timovi inicijalno složili sa ovim pravilom, ali da ga mogu oboriti ako budu jednoglasni...

Nisu navodni, jesu gubici... Biće po malo na obe strane, ali konkretno ti transferi neće ni blizu doneti prevagu.

Comment

• Hamilton peva i bira broj 44 za 2014.
                    http://www.motorsport-total.com/f1/n...-13122707.html

Comment

• Nobody could've seen that one coming! Glas mu se ni ne prepoznaje u pesmi.
                      Last edited by MarkedOne8; 27-12-13, 21:57.

sigpic

Comment

• Ništa od #3, Alene...

Comment

• Kako sam razumeo 44 je prelazno resenje za 2014 a onda nekoilko godina broj 1.

Comment

• Alen Prost hvali motore za 2014, i rado bi prvozao jedan. A Prostu treba verovati.
                            http://www.motorsport-total.com/f1/n...-13122906.html

Comment

• Naravno da je dobro što se nešto menja, promene su uvek potrebne... Naročito oko agregata, tj. sada će to biti pogonska jedinica više nego motor/agregat... Ušlo se u kolotečinu povodm njih, nije ni čudo što niko nije pominjao Renault pri uspesima Red Bulla, motor je praktično isti već dugo vremena. Sad to neće biti slučaj...

Zanimljivo je da se pominje da Renault ima problema sa turbo punjačem, tj. kašnjenjem firmi koje im rade komponente...

Comment

• A trac da Reno i Mercedes zajednicki rade na F1 motoru?

Comment

Working...
                                X