Zavisi od perspektive iz koje je posmatrao. Pritom, ovo je samo skica, siguran sam da će se bolid dosta razlikovati na prezentaciji. Nos bi morao da se malo zaobli ako ništa drugo, sa podzvučnim strujama vazduha oštre ivice se ni malo ne slažu... Ovo je bukvalno samo da znamo šta da očekujemo. Na prvi pogled osim tih noseva neće biti ništa specijalno drugačije. Na prvi pogled...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Sezona 2014. - Velike promene
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
I neminovno se dogodilo - Lotus neće imati spreman bolid za test u Jerezu...
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/01/0...dy-first-test/
Nadao sam se da će se ispostaviti nekako da je dobro što Hulk nije prešao u Lotus i ispostavilo se...
Comment
-
Ponovo se javljaju glasine o budućem glavnom sponzoru McLarena... Sony Computer Entertainment se opet pominje, kao i par puta pre Nove godine, njihov logo je narandžast, šuška se da će McLarenovi bolidi sledeće godine definitivno biti narandžasti, Sony tesno sarađuje sa Hondom na polju automobila... Malo detaljnije:
http://joesaward.wordpress.com/2014/...title-sponsor/
Naravno, sve uzeti sa velikom dozom rezerve...
Comment
-
Nije dobro što se tako veliki tim ovako kasno pred novu sezonu nateže sa glavnim sponzorima.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Nebojša je čim je Lewis za sobom povukao dobar broj ljudi rekao da je velika verovatnoća da McLaren lako zapadne u sredinu grida... Ako Honda ne pomogne u privlačenju sponzora, to će se lako desiti...
Inače, sviđa mi se ova shizofrenija - Caterham potvrđuje da će bolid predstaviti u Jerezu i da će učestvovati u svim testovima, samo još uvek ništa ne govore za vozače...
Evo i dve varijante prednjih krila za ovu godinu, sa usmeravanjem vazduha ka bolidu i van bolida...
Piola tvrdi da će FI VJM07 imati blagi korak na samoj šasiji...
A ovo je neka varijanta sa mogućim ubacivanjem S-voda u celu priču (koja bi bila dosta logičnija)...
Last edited by Vanja #66; 08-01-14, 18:06.
Comment
-
Čisto vizuelno, ovo je nijansa narandžaste na koju sam mislio kad sam rekao da možemo videti jarko narandžast McLaren, tzv. lava narandžasta...
Sa prezentacije McLaren P1 u Parizu krajem 2012. Sva tri P1 su bila u ovoj nijansi, kao i ceo bolid, mislim da je ovo MP4-24 iz 2009, mada nije ni bitno.
Sada malo tračeva... Scarbs dodaje ulje na vatru povodom vrlo uskog Ferrarijevog motora, sada sa izduvima koji odmah izlaze vertikalno, kako ne bi zalazili u bočne usisnike.
https://twitter.com/ScarbsF1/statuse...40446375075840
https://twitter.com/ScarbsF1/statuse...37017011863552
if you want a legal and possible Ferrari engine rumour how about the exhausts exiting upwards through the head?
(that would bring) a super narrow engine installation, no exhausts projecting into the sidepods
Dakle, ideja je da izduvne grane budu na samoj glavi motora, kako bi se izbeglo nepotrebno povijanje cevi. Vrlo elegantno rešenje...
Podsećanja radi, ovo je skica koju je pustio onaj italijanski novinar odmah nakon "prezentacije" motora... Auspuh je normalan, mada sad mi nekako deluje manje detaljno nacrtano nego ostatak motora.
Aaaa više, valjda ćemo za 20 dana imati neke konkretne fotke...Last edited by Vanja #66; 09-01-14, 09:53.
Comment
-
To sam upravo hteo da postavim. Shots are fired! Jeste licemerno i prevrtljivo do dna, pritom nije rekao ništa što neko ko malo bolje prati F1 ne zna. Masa ostaje neko ko kasno reaguje, a Alonso ostaje... pa, Alonso.Last edited by MarkedOne8; 09-01-14, 17:42.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Vidi, Alonso je u svim istragama koje su se vodile povodom toga rasterećen svih optužbi, istrage su bile detaljne, čak je i Nelsinho rekao da koliko on zna - Alonso ništa nije znao o tome. Massa je i dok je bio u Ferrariju govorio kako nema sumnji da Alonso nije umešan i šta ti ja znam... Ovo je klasično Barichelovsko kupovanje medijskog prostora, postao je pay driver, ta trka je jedna od onih koje su ga koštale titule, ovo je jedini način da ostane iole bitan faktor u F1... Klasično šupakanje, izvinjavam se na izrazu, ali ne može se drugačije nazvati... Naročito jer mu je baš taj Alonso obezbeđivao produženje ugovora 2 puta. Nebitno je zašto, njemu je Alonso završavao mesto, Massa nije ni pokazao da zaslužuje išta više od toga da se sklanja Alonsu sa puta. Na početku F1, samo da se podsetimo, bilo je dozvoljeno da se menjaju bolidi između vozača, ako jednom od njih rikne mašina u sred trke...
Comment
-
Dakle, šta Ferrari petlja sa motorom. Koliko sam shvatio sve ovo na brzaka: drugačiji raspored izduvnih cevi od samih glava cilindara i od turbine do onog standardizovanog auspuha. Koliko mogu da budem objektivan, mislim da je zanimljivo i dobro rešenje. S obzirom na to da će ERS biti u donjem delu, ovo pozicioniranje na gore bi trebalo da rastereti donji deo od pregrevanja. Što se tiče kraćih cevi, to nije nezavidna prednost. Lotus je bio ubedljivo najjači bolid na pravcu dok nisu ubacili Coanda auspuhe. U Monci 2012. su bili najbrži.
Monca 2012 (bez Coanda auspuha, kraće cevi) http://www.formula1.com/results/seas...peed_trap.html
Monca 2013 (sa Coanda auspuhom, duže cevi) http://www.formula1.com/results/seas...peed_trap.html
Realna razlika kada se uračunaju ostale aerodinamičke promene je oko 3-3,5 km/h na pravcu u Monci kada je u pitanju Coanda auspuh. Mislim da ovo s Ferrarijem nije tolika razlika, ali stvar je u tome što se sa Coanda auspuhom dobijalo na potisku produvavanjem difuzora a sada se traži čista snaga iz motora (ili bar još uvek mi tako mislimo ),,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Comment