Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sezona 2014. - Velike promene

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kako bi Mitar Mirić pevao: Neka puca, puca... nek eksplodira!

Neću da stavljam link pesme, previše je stresna. lol
    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Raikkonen je izgleda broj 2 u Ferrariju.

http://www.motorsport-total.com/f1/n...-13122002.html

Ne znam nemački. Čitao sam neke prevode. U fazonu, Raikkonen je u drugoj polovini svoje karijere (Alonso kao nije?), ali može da donese Alonsu podršku koju Massa nije mogao.

Sve to po meni strateški nema smisla. Massu su i onako morali s vremena na vreme da usporavaju. Moje mišljenje je da bilo šta ili bilo ko, ko je iole brži od Masse, pravio problem Alonsu u borbi za titulu - prelazio bi liniju kada više oduzima od njega nego što mu daje podršku.
      Last edited by MarkedOne8; 20-12-13, 12:30.
      ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
      I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Samo da ne bude kao u Meklarenu 2007 ...Kimi je tada uzeo titulu samo zahvaljujuci rivalitetu Alonsa i Hamiltona,nadam se da Ferrari zna sta radi....
        sigpic http://caseystoner.com.au/

Comment

• Džoni vređaš me, Raikkonen je tu titulu zaslužio
          If a bike and rider coming past you three feet from your face at 180mph down a hill on a public road doesn’t raise even a grin, you are already dead.

Comment

• Ove delove intervjua koji se odnose na navodne Montezemolove reči za Kimija i o tome kako je u zalasku karijere nigde drugde nisam nalazio do sad, tako da bih ih uzeo sa rezervom. Mečka je vrlo ambiciozna za ovu sezonu, uneti nemir među suparničke navijače nije isključeno oružje...

Ovo je neki klip koji je Ferrari pustio o svojoj pogonskoj jedinici za sledeću godinu, ali ništa specijalno...

Skica koju je izvesni Paolo Filisetti ostavio na twitteru, na osnovu klipa koji je prikazan samo retkima... Ne znam šta da mislim, ali sam siguran da motor koji je Ferrari predstavio kao 059/3 nije onaj koji će biti na testovima u januaru...

A ovo je i taj navodni 059/3...

Evo i sta dotični kaže o tom motoru i prezentaciji...

https://twitter.com/paolofilise/stat...31852358221824
            Last edited by Vanja #66; 20-12-13, 15:55.

Comment

• Da, dobra ideja. Nemački mediji.

Što se tiče 059/3, meni ništa od ovoga što sam do sada video ne liči na motor koji se očekuje i koji je pravi.

sigpic

Comment

• Skica od ovog Italijana meni deluje najpribližnije od svega... Ovo što je Ferrari predstavio kao motor deluje kao jedna od prvih iteracija dosadašnjih V8 motora... A klipovi su malo reklamiranje Shell-a, a prevashodno su za njihovo pojašnjenje o tome šta i kako je trebalo promeniti za ov godinu. Ugrubo, naravno...

Comment

• Da, jedino ta skica ima smisla, ali to je skica a ne slika.

sigpic

Comment

• Hej, i to je nešto... Ako ništa drugo, to na skici deluje jako fino upakovano, naročito mi se sviđa kako idu izduvi. Na onome što je Mečka pokazala idu slično, ali ne ovako lepo, a Renaultovi idu skroz široko i postavili su karbon zaštitu oko njih, verovatno da se ne bi videlo kako su stvarno rešili unutra. Možda preko njih skupljaju dodatno toplotu...

Comment

• Originally posted by Nikoletina View Post
                      Džoni vređaš me, Raikkonen je tu titulu zaslužio
                      Nikad Nikoletina ,naravno da jeste nadam se da ce 2014 jos jednu
                      sigpic http://caseystoner.com.au/

Comment

• Da, a Ferrari ne zadržava neka vozila za sebe i ne može da napravi još neki model svojih vozila...

Comment

• A sto Kimi i Alonso ne bi krenuli sezonu 50-50, pa ce se lako vagati na stranu onoga kome bolje krene...

Comment

• Nema ništa od Sirotkina, srećom tu je Danil Kvyat
                            If a bike and rider coming past you three feet from your face at 180mph down a hill on a public road doesn’t raise even a grin, you are already dead.

Comment

• Originally posted by MarkedOne8 View Post
                              Update za brojeve:

Tim Motor Prvi vozač Drugi vozač
                              Red Bull Racing Renault Sebastian Vettel #1 (#5) Daniel Ricciardo
                              Mercedes F1 Team Mercedes Lewis Hamilton #22 Nico Rosberg #6
                              Scuderia Ferrari Ferrari Fernando Alonso #14 Kimi Raikkonen #7
                              McLaren Mercedes Jenson Button Kevin Magnussen
                              Lotus F1 Team Renault Romain Grosjean Pastor Maldonado
                              Force India Mercedes Nico Hulkenberg Sergio Perez #11
                              Torro Rosso Renault Jean-Eric Vergne #27 Danil Kvyat
                              Sauber F1 Team Ferrari Esteban Gutierez Adrian Sutil
                              Williams F1 Team Mercedes Valteri Bottas #77 Felipe Massa #19
                              Caterham Renault / /
                              Marussia Ferrari Jules Bianchi /
                              Još tri mesta, a Chilton je gotovo izvestan u Marussiji....

Prevod sa AMuS vezan za Ferrarijevu prezentaciju motora... Solidan posao Google prevodioca, na osnovu teksta reklo bi se da je ona skica koju sam postavio real deal... Ferrari je auspuh sproveo gore i tako dao dosta prostora za manevrsianje za aerodinamičare... Izveštaj kaže da je zvuk jako dobar, grubo i tupo režanje. Iako je to iz test sobe i u bolidu će zvučati drugačije...

http://translate.google.com/translat...n-7961352.html

E, sad, takvo pozicioniranje auspuha lako dovede do velikih problema sa pregrevanjem gornjeg dela motora, tako da je moguće da su tu primenjeni neki nesvakidašnji materijali kako ne bi došlo do prevelikog širenja delova usled velike količine toplote...

I izgleda da je uz pomoć Shell-a rešen problem Ferrarijeve žeđi...
                              Last edited by Vanja #66; 21-12-13, 12:49.

Comment

• Što se tiče Montezemolove izjave:
                                (http://www.autosport.com/news/report.php/id/111932)

"I think Fernando knows that he drives not for himself but for Ferrari, and Raikkonen knows that he is in the second half of his career, and [there are] two very important years for him in front. Experience, responsibilities."

Stoji i dalje ono da je u drugoj polovini svoje karijere, ali se sada pojavljuje i dodatak ‚‚slede 2 veoma važne godine ispred njega". Zanimljivo je to da Montezemolo pominje tačan broj godina ispred Raikkonena - 2.

sigpic

Comment

Working...
                                X