Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sezona 2014. - Velike promene

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• http://www.autosport.com/news/report.php/id/112254

Šta reći... koju posluku porati? Kome?!
    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
      ...
      Iskrslo mi je nesto, ljudi, nadam se da ce me uvece docekati detalini izvestaj o MP4-29, sa sve slikama i svim analizama...

Čisto da se novim gledaocima F1 pojasni ko je odgovoran za te noseve...

Još manje od 20 minuta do McLarenove prezentacije...

Ništa čudno za Erica i Lotus, neki kažu da je jako sposoban, definitivno je sposoban da odlaže isplaćivanje i da "garantuje" da će plata biti na računu. U svakom slučaju, Whitmarsh mora da ode zbog izostanka rezultata, u McLarenu ne postoji Il Presidente kao u Ferraiju koji voli svoje poslušnike... Tako da, ako ne može Brawn, od ovih koji su na tržištu Boullier je svakako najbolji. Ovo deluje poražavajuće za Lotus...

I da, Ferrari će se zvati:

Alonsu se ispunila želja... Ako je Kimi Iceman, vozilo F14 T, onda Alonso mora da dobije nadimak Maverick i da imamo kompletnu Top Gun postavu...

Last edited by Vanja #66; 24-01-14, 12:47.

Comment

• Bilo je teorija da su neki trolovi glasali namerno za F14T da bi, u slučaju da podbaci, mogli Ferrari da zavitlavaju u stilu da je spor kao Fiat-ov sličnoimeni model. Zbog Alonsovog broja su Kimijevi navijači glasali za F166. F10 je bio brz, valjda će biti i ovaj. Nije loš naziv.
        ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
        I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Last edited by Vanja #66; 24-01-14, 13:05.

Comment

• Ruznog li nosa..

Comment

• GG FIA

sigpic

Comment

• Meni se njihovo rešenje mnogo sviđa. Znali smo već 6 meseci da će nosevi biti ovakvi, napravili su fenomenalne tunele za skupljanje vazduha oko nosa, a kasnije su ga suzili kako bi vazduh tu imao veću brzinu. Ima još par mnogo finih rešenja, mislim da će ovi ogromni otvori za hlađenje oko auspuha biti dosta drugačiji na startu sezone, prednje krilo je mnogo dobro za ovu prvu iteraciju, vidi se koliko više vazduha moraju da šalju oko točkova... Bočne strane zadnjeg krila pokazuju promenu filozofije tog dela zbog izbacivanja donjeg krila, ovi ogromni otvori treba da iskontrolišu onaj haos od vazduha koji se sad stvara u tom delu (ko se seća one slike iz Autosporta koju sam postavio)...

Comment

• I paf, i Lotus je hteo da zafrkne McLaren...

Od sad ga zovemo morž! Jedna od ovih izraslina je nos, druga je vanity panel, koncept koji se pokazao kao moguć pre jedno mesec dana na f1technical...

Ok, hlađenje deluje slično kao na Mclarenu, Williams je imao drugačije rešenje, koje mi se više sviđa. Osim toga, ne vidi se previše, prednje krilo ni malo, vidi se da im je slišan oblik bočnih usisnika, samo je veća površina (povećao sam kontrast i osvetljenje kod sebe). Ni Mcalren ni Lotus mi ne deluju tako lepo podsečeni kao Williams... Gornji usisnik im je sad kružnog oblika, ima naglo savijanje što sugeriše da oni renderi od Ranuelta nisu bili toliko nerealni, makr što se toga tiče...
                  Last edited by Vanja #66; 24-01-14, 13:37.

Comment

• Iz McLarenovog klipa na YT... Mene iskreno mrzi da jurim te crteže po klipu, inače bih već postavio bar 10, biće ih sigurno u sledećih sat vremena gomila..

Comment

• Lotus je u ovom modu:

Ovi nosevi izgledaju OČAJNO! Ni ja ne mogu da ih podnesem! Stepenaste sam lako svario, ovo je nepodnošljivo. Totalno veštački, neprirodno, neestetski...
                      Last edited by MarkedOne8; 24-01-14, 13:44.

sigpic

Comment

• Ne znam, meni se sviđa McLarenovo rešenje, elegantno su zaobišli dosta problema... Evo i njihova prezentacija bolida...

Dakle 8 zupčanika za celu sezonu... Pa, jedna muka manje u toku vikenda, ali velika muka ako neko zafrkne u startu.

Comment

• Jel ovo novi Lotus ili neka photoshop verzija?
                          If a bike and rider coming past you three feet from your face at 180mph down a hill on a public road doesn’t raise even a grin, you are already dead.

Comment

• Originally posted by Nikoletina View Post
                            Jel ovo novi Lotus ili neka photoshop verzija?
                            To je njihov odlično neprecizni render. Ti vrhovi nosa su asimetrični koliko vidim, zadnji deo nije po pravilima jer bi izduv produvavao onaj centralni stup.

sigpic

Comment

• To je odsjaj, nema stuba... Kljove su mu asimetrične zbog pravila da mora biti jedan poprečni presek veći od 9000 mm^2 na 50 mm od krajnje tačke tog dela, tj. od vrha. Tako da ako na 50.000001 mm od vrha ima 2 poprečna preseka onda to nije problem.

Comment

• Erik Bulije pametno odradio, povukao se sa broda koji tone
                                If a bike and rider coming past you three feet from your face at 180mph down a hill on a public road doesn’t raise even a grin, you are already dead.

Comment

Working...
                                X