Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2013. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Klasik

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
      Dobra stara taktika često korišćena. Malo napraviš frku, izbaciš protivnika iz ravnoteže a ako zatreba zatražiš i MTO.
      @NI
      Nije ovo mec zivota Fonjinija ali je odigrao odlican prvi i pola drugog seta. Pretendent nepoznato nervozan sa dosta gresaka. Posle rasprave pretedenta sa sudijom Fabio se raspada.
      Znaci, malo jedno a malo drugo.

Rafa je najbolji igrac da izbaci protivnika iz ritma ponasanjem izvan terena. Strasno prljav igrac!

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Znaci, malo jedno a malo drugo.

Rafa je najbolji igrac da izbaci protivnika iz ritma ponasanjem izvan terena. Strasno prljav igrac!
        Sad cekamo FCa, da vidimo reakciju
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• @NI
          mala ispravka
          Strasno prljav igrac na terenu .
          Na trućanja van terena o mističnim povredama i kako ih ti imenuješ "ukrivanjima" već se oguglalo i dobrano sviklo.
          sigpic

Comment

• Sposobnost Fogninija i ostalih Fogninija da 'choknu' onda kada je sve na njihovom reketu nema veze sa Nadalom i njegovom prljavom i prgavom igrom. Ne dešava se to prvi put, ako je neko 'phicka', on je 'phicka' i to će se prije ili kasnije pokazati, bez obzira na ponašanje protivnika. Lako je lupati po loptici kad si rasterećen i kad nemaš šta izgubiti. Međutim, kad si u situaciji da dobiješ i imaš gotovo osiguranu pobjedu, percepcija poimanja stvari se bitno mijenja, jer si došao u dobijenu situaciju, te sada imaš šta da izgubiš. U takvim situacijama, srce brže lupa, ruka se steže, mozak ne reaguje bistro. Naravno, ukoliko ne znaš kontrolisati emocije i nemaš damu. To je razlika između jednog šampiona i običnog igrača ili u prevodu, između Nadala i Fogninija.
            “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
              Sposobnost Fogninija i ostalih Fogninija da 'choknu' onda kada je sve na njihovom reketu nema veze sa Nadalom i njegovom prljavom i prgavom igrom. Ne dešava se to prvi put, ako je neko 'phicka', on je 'phicka' i to će se prije ili kasnije pokazati, bez obzira na ponašanje protivnika. Lako je lupati po loptici kad si rasterećen i kad nemaš šta izgubiti. Međutim, kad si u situaciji da dobiješ i imaš gotovo osiguranu pobjedu, percepcija poimanja stvari se bitno mijenja, jer si došao u dobijenu situaciju, te sada imaš šta da izgubiš. U takvim situacijama, srce brže lupa, ruka se steže, mozak ne reaguje bistro. Naravno, ukoliko ne znaš kontrolisati emocije i nemaš damu. To je razlika između jednog šampiona i običnog igrača ili u prevodu, između Nadala i Fogninija.
              Prle!

To su dvije medjusobno povezane stvari. Nesamouvjereni igrac 'trazi' razlog, podsvjesno naravno, da 'casno' izgubi mec. Prljavi igrac mu u tome jako pomogne.

Fonjini je izgubio zato sto se raspao, zato sto se uplasio pobjede. Rafa ga je gurnuo preko ruba u kriticnim trenutcima, kad je Fonjini trebao da prevazidje taj strah. A koliko vidim po rezultatu bilo je blizu. Fonjini je imao tri BP za dupli brejk u dva razlicita gema. Dakle igralo se u Rafinom sesnaestercu. Izgubio je kljucni servis u gemu od 18 poena. Bilo je blizu.

------------

Inace, mec je ponovo pokazao da ko god moze rano da udara loptu, moze da previ Rafi problem. Isto tako je ponovo pokazao da jednom kad se pokaze da nema kontrolu u razmjenama, Rafa i te kako zna da grijesi. (Sudim na osnovu pecarosovog izvjestaja).

Originally posted by pecaros View Post
              @NI
              mala ispravka
              Strasno prljav igrac na terenu .
              Na trućanja van terena o mističnim povredama i kako ih ti imenuješ "ukrivanjima" već se oguglalo i dobrano sviklo.
              U pravu si.
              Last edited by NI; 04-10-13, 08:00.

Comment

• U mecu sa Kohlyem besneo na decake skupljace loptica zbog TV, dramio zbog boje sadrzaja flasica, zapao mu jedan od reket za klupu pa je decko morao pod nju, sve su to sampionske odlike, uvek nesto novo cim ne ide kako je on zamislio.
                Similis simili gaudet

Comment

Sposobnost Fogninija i ostalih Fogninija da 'choknu' onda kada je sve na njihovom reketu nema veze sa Nadalom i njegovom prljavom i prgavom igrom. Ne dešava se to prvi put, ako je neko 'phicka', on je 'phicka' i to će se prije ili kasnije pokazati, bez obzira na ponašanje protivnika. Lako je lupati po loptici kad si rasterećen i kad nemaš šta izgubiti. Međutim, kad si u situaciji da dobiješ i imaš gotovo osiguranu pobjedu, percepcija poimanja stvari se bitno mijenja, jer si došao u dobijenu situaciju, te sada imaš šta da izgubiš. U takvim situacijama, srce brže lupa, ruka se steže, mozak ne reaguje bistro. Naravno, ukoliko ne znaš kontrolisati emocije i nemaš damu. To je razlika između jednog šampiona i običnog igrača ili u prevodu, između Nadala i Fogninija.
                  То би то било одприлике...ни први ни последњи пут у овој лепој и племенитој игри....
                  sigpic

Comment

• Zonfa je što se ovdje traži razlog samo da se Nadal ocrni. Čovjek se bezbroj puta izvlačio iz ovakvih situacija, bez da je morao tražiti MTO, raspravljati se sa sudijama ili na bilo koji drugi način 'davati protivniku razlog da časno izgubi'. Prije bih rekao da bi u takvim situacijama trebalo hvaliti njegove šampionske odlike da i sa prosječnom igrom u uslovima koji mu najmanje odgovaraju, uspjeva preokrenuti stvari i dobiti meč.

Naravno, uz par pogrdnih riječi upučenih prema igraču koji glumi mangupa, a pokaže pravu stranu svoje prirode i osobenosti onda kada se lome mečevi. To su 'pichkice' i njih treba pljuvati na svakom koraku. Biti 'pichka' je najgora osobina, a glumiti da si neko i nešto, a pritom redovno dokazujući svoje chokerske sposobnosti mental midgeta je još gore.
                    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Prle!

U jednoj stvari te moram ispraviti. Plasljivost u presudnim trenutcima nema veze sa polom.

1.
                      Originally posted by Prle! View Post
                      Zonfa je što se ovdje traži razlog samo da se Nadal ocrni.
                      To ne stoji. Samo se konstatuje Rafino ponasanje.

2.
                      Čovjek se bezbroj puta izvlačio iz ovakvih situacija, bez da je morao tražiti MTO, raspravljati se sa sudijama ili na bilo koji drugi način 'davati protivniku razlog da časno izgubi'. Prije bih rekao da bi u takvim situacijama trebalo hvaliti njegove šampionske odlike da i sa prosječnom igrom u uslovima koji mu najmanje odgovaraju, uspjeva preokrenuti stvari i dobiti meč.
                      Tacno je da je Rafa bezbroj puta pokazao sampionske kvalitete i izvukao se iz slicnih situacija bez MTO-a. Ali ako bas ne ide, ako bas protivnik nece da pukne, u prilicnom broju slucajeva je i nesportskim ponasanjem pokusao i uspio da izbaci protivnika iz ritma. To dvoje se ne iskljucuje, nego nadopunjava.

3.

Naravno, uz par pogrdnih riječi upučenih prema igraču koji glumi mangupa, a pokaže pravu stranu svoje prirode i osobenosti onda kada se lome mečevi. To su 'pichkice' i njih treba pljuvati na svakom koraku. Biti 'pichka' je najgora osobina, a glumiti da si neko i nešto, a pritom redovno dokazujući svoje chokerske sposobnosti mental midgeta je još gore.
                      Nekom je Fabio simpatican a nekome nije. Ja volim njegov tenis i zato sam mu spreman oprostiti ono sepurenje koje meni definitivno nije simpaticno. Ali meni nije simpaticno ni Rafino slaganje bocica i stavljanje protivnika da ceka, ni Novakovo cijepanje dresa, ni jos podsta toga... Sve jedno to ne daje pravo protivniku da ga nesportski izbacuje iz ritma.

4.
                      Boris Becker je bio veliki sampion, sa velikm srcem. Jednom je pricao kako su veliki sampioni, ukljucujuci i njega, jedan drugome dobacivali izmedju gemova u nadi da ce priotivnika izbaciti iz ritma. Onda su uveli mikrofome.

Provokacija je oprobana metoda koja i te kako radi. Protiv nekoga uvijek, protiv drugog ne tako cesto, porotiv treceg samo u rijetkim prilikama. Rafa zna to! Tu Rafinu karakteristiku ne valja prevelicavati, tj svoditi ga samo na provokacije. On je veliki sampion, mozda najveci kojega je tenis ikada vidio. Ali isto tako te njegove prljavstine ne valja presucivati. Tu se ne radi o nagadjenju, sve se radi otvoreno. Miloni ljudi to vide.
                      Last edited by NI; 04-10-13, 08:27.

Comment

• Ima veze sa terminologijom kojom, barem mi balkanci, objašnjavamo tu crtu ponašanja. Nemoj da se pravimo laici.

Comment

• Mislim da Prle rec "pi..." dozivljava kao karakteru osobinu, koja nema veze sa polom
                          I najcesce osobe muskog pola imaju tu osobinu

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Prle, nadji neki novi izraz

Mogao bi Rafa da ne izadje na teren sutra uopste, da sacuva perfektni omjer na tvrdoj podlozi

Comment

• Ne može 'noviji' od ovog, izgleda da se prije nije spominjao ovdje.

Bojana, da me pogrešno ne shvatiš, doživljavam ja nju i figurativno i bukvalno, u zavisnosti od situacije.

Comment

Ne može 'noviji' od ovog, izgleda da se prije nije spominjao ovdje.

Bojana, da me pogrešno ne shvatiš, doživljavam ja nju i figurativno i bukvalno, u zavisnosti od situacije.
                                dakle i Fabio i npr. Serena mogu isto da se klasifikuju?

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X