Announcement
Collapse
No announcement yet.
Australian open 2013.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Koliko Novak može biti dominantan kad ima vrhunski servis pokazao je ovaj turnir. U prva 3 meča Novak se suočavao sa 5 brejk lopti i svih 5 spasio. U četvrtfinalu, polufinalu i finalu, svojim protivnicima je dozvolio ukupno 9 brejk lopti, od čega su oni iskoristili 1 (Berdych na početku drugog seta). U 6 mečeva je samo jednom brejknut, podatak za svaki respekt. Polufinale i finale je odradio bez izgubljenog servisa bez nekih većih prijetnji, u današnjem tenisu to je svakako podatak za respekt i teško će neko ponoviti u bližoj budućnosti.
Što se tiče meča sve ste vidjeli. U meč je ušao sa koncetracijom na svoj servis, a na protivnikov šta uradi (to se obično radi protiv velikih servera). Tako se ponašao na brejk loptama, a Murray nije morao ništa uraditi da ih spasi. Na mrtvu lopticu odgovarao je mrtvo i iz nje pokušavao mijenjati ritam izlascima na mrežu i iznenadnim winnerima, a koliko mu ta igra ne odgovara pokazuje njegovo kretanje i broj UE. Meč je išao u smjeru finala USO 2012, a Novak se nije puno trudio da promjeni stvari, on je čak krenuo rutinski da izgubi i do kraja drugog seta tako je djelovalo. Cijeli meč Murray nije ništa ni pokušavao osim mrtvačkih lopti i potezanja FH, sa BH DTL je uspijevao odvući neke poene na svoju stranu, ali je i od toga odustao. Ko veli čovjek što da napadam kad imam čovjeka preko puta koji će sve pobacati, što je ovaj uspješno radio dobra 2 seta. On i Lendl su probali sa jedinom taktikom koja je moguća i koja je spletom više okolnosti prošla na USO, ovaj put nije iz istog razloga, jer on nije mogao fizički da iznese cijeli meč. Od dobijenog TB se nema šta reći, meč je otišao u jednom smjeru, a Murray više nije mogao fizički da prati svoju grobarsku igru. Ništa Murray nije pokazao ni u polufinalu, vidjelo se da Goaterer ne može servirati kako zna, ne može da bije FH i opet je došao do 6 setova. Nakon tog meča javio sam Shminki da ne treba gledati finale i da je pobjednik poznat, prekaljeni Shminka je već to znao i bez menePobjedom je došao do nekih brojki koje su već pomenute, a finale je dobio na Jovandan. Nije to bila neka nezaboravna igra, ali koga briga, polako se korača ka dvocifrenom broju Slamova.
Murray ako ne promjeni svoju igru ostaje u vječnoj sjenci prve trojice, a on i Goaterer će se boriti za Wimbledon jer su im tu najrealnije šanse. Žalosno ga je gledati kad pređe u ofanzivu duži vremenski period, vidjelo se na šta to liči u 4 setu. Po nekima on ima više kvaliteta od Novaka, problem je što su ti kvaliteti nevidljivi. Uhvatio sam sebe pred kraj meča da mi je žao što nema Rafe, i da bi ovo danas bilo mnogo zanimljivije. U svakom sportu fale šampioni, i ne može da se ne osjeti takav nedostatak. Njegova povreda i Soderlingova bolest su uticale da Ferrer bude tu gdje jeste, što su neki jedva dočekali potcjenjivajući jednog velikog fajtera. To što je on osvojio od 28 godine može da govori o kasnoj zrelosti, o mnogo boljem radu na sebi, a ne lošoj eri kako ste jedva dočekali. Kapiram da je zasmetao lagani poraz od omraženog tenisera, ali nije razlog za potcjenjivanje, i onda se čudite kad se pominje prethodna generacija. Koliko su Roddick, Hewitt, Robredo osvajali nakon 28 godine, a koliko do tad? Nekima smeta kad se porede neke stvari, a nekima ne u zavisnosti kako kome odgovara. Dobre rasprave nikad dosta, ali potcjenjivanje je ono što ne fali ovom forumu. Ne fali ni forumaša koji navijaju protiv Novaka umotavajući se u šalove drugih tenisera, sami će se prepoznati.
Originally posted by era konkurencija varijacija napad View PostNe nego je jasno da smo vidoviti i tačno znamo kako se desilo.
Koje pravilo sprječava igrača da koristi MTO ?! Niko ne može znati kada je igrač stvarno povrijeđen, a kada folira.
Novakovo slanje u mp3 vlastitog navijača je x puta gore od toga, bez obzira što nijedno tenisko pravilo nije prekršio. Rogerovo 'be quiet' svakako nije daleko od toga.
Naravno da je bitno. Smiješno je govoriti o prosječnim igračima, a ne analizirati njihov igrački repertorar, nivo kvaliteta koji su pokazali u mečevima i slično. To je samo nabacivanje pukih imena i 'nazovi' čuđenje njihovim igračkim kvalitetima, bez da smo rasčlanili išta od prethodno navedenih stvari. ;)
Činjenica je da David nije napravio nikakav igrački upgrade, a da bolje stoji na rang listi u odnosu na prethodne godine, kada je bio dosta mlađi i imao bolji temelj na kojem je gradio svoj fizičko-rudarski tenis. Mentalno sazrijevanje ?! Kakvo crno sazrijevanje, pa čovjeku se i dan danas gače tresu kada je neko od favorita preko puta mreže. Samo icjepkanost toura i ništa više. ;)Nije daleko utišavanje Goaterera, kao i obraćanje Murrayu, ali nije na tom nivou pretpostavljam. Uvijek objektivni Prle. Da se razumijemo, meni ne smetaju takve čarke među igračima, kao ni Novakova galama i cijepanje majice, kad pocijepa majicu pobjeda nekako dobije dodatni štih. Što se tiče Ferrera reći da nije napredovao igrački te potpuno diskvalifkuje iz daljnje rasprave. FH mu je mnogo konstantniji, a return je miljama otišao naprijed, upgrade za 2 nivoa najmanje. Važno da si krenuo sa potcjenjvanjem ere, a onu generaciju par godina ranije si branio kao da su tvoji, a svega je bilo u toj generaciji, svega, samo nigdje konstantnosti. Nemoj uopšte pokušavati da me opet uvučeš u tu priču, jer nisam gramofonska ploča i neću se ponavljati. Ima forumaša kojima ni 5 foruma nije dosta da jedno te isto ponavljaju po 100x, ne spadam u takve. Nastavi potcjenjivati Novaka i Rafu umotovajući u razne falš priče, taj segment ti jako dobro ide, ne bih ja tu ništa dirao.
Originally posted by era konkurencija varijacija napadSmiješno. Gdje god se treba barem malo prilagođavati nema ga nigdje. Ona dvojica kopali 4h po ovakvom vremenu, improvizovali, borili se i nisu se žalili. Davidu također sve ulazi, odlično se kreče, ima dobar tajming, udara, sjajno riternira, nadmočniji je u razmjenama i njemu očito ne smeta ovakvo vrijeme. Kojom normalnom logikom bi trebalo smetati Novaku ?! Pogrešno pitanje, kakva je logika da se on žali na ovakvo vrijeme po kojem jedan igrač igra vrhunski, a drugi meda ne može ?! Isto je i njemu i Davidu, obojici puše vjetar, obojica se moraju kriviti ko špaga da udaraju lopticu, obojica moraju biti izuzetno skoncentrisani, ali samo se jedan igrač žalio na sve to. Je li to uredu ?! Očigledno djeca navikla da im sve bude ko po loju, a oni trebaju samo da udaraju po loptici. Prilagodba drugačijim uslovima je za njih strana riječ. Zaštićeni su ko bijeli međedi, da je David taj koji gubi, nastavili bi igrati makar tornado, uragan i cunami zajedno udarili u kompleks.
Vjerujem da na ovom forumu i dan danas vrijedi da je Novak prekinuo meč i da je nešto zavisilo od njega
Comment
-
Ne, čini ti se, gore je tražiti MTO kada protivnik osvoji set (USO 2011) nego reči :'Čuti bre p***o jedna, bre, j****m ti mater' ?! Naravno, samo ako je poremećen sistem vrijednosti ili ako takve tvrdnje idu Novaku u prilog. Uvijek objektivni Novaktardovci.
Što se tiče Davidovog igračkog upgradea, očigledno tenis ne gledamo istim očima. Ritern je uvijek tu bio, samo što na bržim podlogama nikada nije mogao dolaziti do izražaja kao danas. U forhendu ne vidim ništa što već nije imao. Kao igrač je konstantniji, a rekao sam zašto mislim da je to tako.
Ne želiš da te uvlačim u raspravu, a direktno me povlačiš da to uradim. No dobro, neću to raditi, jer poređenje konkurencije ne radim tako što upoređujem imena igrača, već kvalitete mečeva u datom trenutku.
S druge strane, uvijek ste mješali kruške i jabuke, a vidim i sada to radite. Osporavajući današnju eru, nikada nisam uzdizao onu 00-06 i govorio da je zlatna, sem što mislim da je kvalitetom nudila više, ali dobro to nije tema priče. Tema je da ste vi tu eru smatrali 'primitivnom', a ovu uzdizali do neba. Naravno da ću je braniti, kada je poredim sa današnjom. Da sam je poredio sa 70-tim, 80-tim ili 90-tim, smatrao bih je isto tako primitivnom, kao što smatram i ovu i pljuvao bih po njoj, kao što pljujem po ovoj. Druga stvar je što je Novak prvi na svijetu, pa bi vi voljeli da je sve onako kako pompezni članci i medijski hype to predstavlja, ali nije. Pomirite se sa činjenicama.
A što se tiče posta sa USO-a 2012, ne znam kad sam poslije toga govorio išta o toj temi i prebacivao Novaku to što se desilo. Izrazio sam svoje nezadovoljstvo tim činom, možda je bilo ishitreno od mene, možda ne, nije bitno. Da li sam bio u pravu ?! Vjerovatno ne, pogriješio, idemo dalje.
A ovdje se i dalje vjeruje da vlada ona ' Novak Đoković vs the world'. Žrijebovi, kozmičke sile, Nadal, ujka Toni, ATP, ITF, sponzori, kiša, vjetar, sve se urotilo protiv Novaka. Poslije one kuknjave sa žrijebovima, pa onih scena tokom Pariškog finala, nikad se ne bih usudio nekome nešto prebacivati, a kamoli izvlačiti postove iz naftalina.
A što se mene lično tiče, evo iz ovih 400 i kusur postova, nek svako izvuće moje prebacivanje Novaku, Rafi, Rogeru ili bilo kojem drugom igraču glede njihove persone i osobenosti i obećavam da ću se permabanovati sa ovog foruma.
Navedem jedan primjer o Novaku i odma' se digne hajka. Vjerujem da sam takvo nešto prebacio Flaviu Cipolli, da niko ne bi obračao pažnju, kao što nije kada se izjavljivalo da je Andy Murray bruka za sport, Rafa folirant (Novak tobože duša, nikad meča u karijeri nije predao) i slične nebuloze. Šega, dvostruki aršini i za mene lično obične gluposti. Inače, rijetko kad kome prebacujem takve stvari, svako piše šta mu je volja i svako ima svoje mišljenje. Ali kad već hoćete tako, nije problem. Možemo i na malo budalastiji način diskutovati. ;)
I ako ćemo več cjepidlačiti, mogao si bar moj nick citirati, da odmah skontam kome se obraćaš, a ne da čitam nekoliko puta i dumam kad sam šta napisao i gdje.Last edited by Prle!; 28-01-13, 00:00.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Mislim da nema potrebe da se poteze ponovo prica o tome, pogotovo ne na ovom topic-u posto je turnir zavrsen, mislim da je Andre Agassi sasvim lepo i realno objasnio stanje stvari :
As for tennis, the former world No1 is as taken aback as anyone by the rising standard at the top of the men's game.
"It's been amazing watching the standard continually get better. You wonder how it's possible to continue at that sort of rate. What [Roger] Federer did when he came and when I said goodbye, a lot had to do with what I knew was untouchable.
"It's just a different standard of tennis. It's different rules of engagement when guys can do what these guys can do. I don't recognise it from a standpoint of strategy, because I counted on getting somebody behind in a point and then slowly smothering them. But nobody's behind in a point. You never know when they're behind in a point. That would have eliminated any ability I had to move forward in the court.
"I would have had to be a different player, would've had to have a different body. It means the game has gotten a lot better. Fed raised it; [Rafael] Nadal matched and raised it; [Novak] Djokovic, for that intense little period of time, even raised it. It seemed like last year settled down a bit, and now all of a sudden [Andy] Murray is in the equation.
"When I see those top three guys, I see what history will say is the golden age of tennis. You're talking about arguably the three best guys. Djokovic will still need some distance to cover, but best of all time, if you're having that discussion in the same generation, it's remarkable."
Comment
-
IN years to come, Andy Murray will be asked by his grandkids about what happened in the 2013 Australian Open final.
He will slowly put down his pint and with a wry grin say in his Scottish drawl: "A bloody feather beat me."sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
I ja bih izjavljivao da je zemlja kockasta i ubijeđivao raju u to, kada bih dobijao honorar. ;) Normalno da će izjavljivati ono što raja želi da čuje, trebali bi eto da kude današnji tenis, u cilju povećanja popularnosti ovog sporta ?! How yes no.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Ali i "objektivni Novaktardovci" nisu imuni na čestitke, a ne nikako.... naprotiv... i to zaslužene.
.Last edited by miloolja; 28-01-13, 00:52.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Originally posted by Prle! View PostI ja bih izjavljivao da je zemlja kockasta i ubijeđivao raju u to, kada bih dobijao honorar. ;) Normalno da će izjavljivati ono što raja želi da čuje, trebali bi eto da kude današnji tenis, u cilju povećanja popularnosti ovog sporta ?! How yes no.
Comment
-
Poslije svakog turnira ista prica, man'te se toga ljudi, jedni podbadaju umjesto da puste druge da uzivaju u pobjedi i uspjehu njihovog sportiste, drugi umjesto da uzivaju odgovaraju i tako u krug... I jos se izvlace postovi od prije pola godine... Cemu sve to?
Comment
-
Svi treba da ih hvale, posebno Novaka danas, ali Andre je ovom izjavom pre svega pogazio svoja ostvarenja, kojih bi valjda trebao bolje da se seca od uspeha igraca kojima ni on sam nije do ramena
Ako se razume u danasnji tenis kao i Lendl koji ga nije gledao 14 godina onda ga ne treba kriviti ni za ovo zlatno dobaPancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal
sigpic
Comment
-
Originally posted by Prle! View PostI ja bih izjavljivao da je zemlja kockasta i ubijeđivao raju u to, kada bih dobijao honorar. ;)Ti to nazivas cinjenicama, a zapravo nisu nista drugo do konstrukcije u koje si najpre ubedio sebe, da bi zatim, poput misionara, krenuo da ubedjujes ostale. Nemam ja nista protiv tvog subjektivnog vidjenja stvari, ali ne mozes to nazivati cinjenicama. ;)
Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Pretpostavljam da je glavni protuargument ono što je Agassi rek'o. A svi možemo imati mišljenje o nekome ili nećemu, međutim činjenice pokazuju realno stanje stvari. Činjenica je da je u 70-tim, 80-tim i dijelom 90-tim igralo više ATG igrača, što je konkurenciju činilo jačom. Činjenica je da su podloge bile raznovrsnije, što je zahtjevalo kvalitet više. Činjenica je da je bilo daleko više mladih konkurentnih igrača, što je otežavalo posao favoritima, činjenica je da se baš tad potrefilo da Amerikanci, Južnomerikanci i Europljani izbace svoje najbolje igrače, kao što je činjenica da takve stvari između ostalog, taj teniski period čine zlatnim.
Mogu li ovo nazivati činjenicama ili sam ja to sebi nedgje u glavi utuvio, čisto onako da mogu po forumima pisati i zajebavati raju?!Last edited by Prle!; 28-01-13, 00:50.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Prle, ti kada kazes 70-tim , 80-tim i delom 90-tim ispadas poprilicno neodredjen. Iz prostog razloga jer obuhvatas period od 25 godina najmanje. I onda je logicno (ako ne i glupavo-logicno) da je tada - za taj mnogo duzi vremenski period nego sto je od 2007-2013 (na primer) bude vise konkurentnijih igraca. Sto se mladje konkurentnije generacije tice, tu si u pravu, ali ja bih pr rekao da je to vise zbog shvatanja i nacina na koji danasnji tenis funkcionise, a ne zato sto trenutno nemamo nekakvih supertalenata. Btw u periodu 80-tih pa cak i pocetkom 90-tih je bilo sasvim normalno da se pojavi klinac od 17 -20 godina i oduva sve na nekom velikom turniru. Sada to nije slucaj, prevashodno zbog kasnog sazrevanja igraca,a i zbog drugacijeg nacina zrebanja-izmedju ostalog (jaci igraci su mnogo zasticeniji trenutno) pre si kao prvi nosilac na slemu u prvoj rundi mogao da igras sa sedamnaestim covekom na svetu, ali nisu tu oni toliko krivi (trenutne "mlade nade"), niti njihov talenat (koji je neosporan ali u vecini slucajeva jos uvek nedokazan) vec postavka tenisa i njegova evolucija kroz vreme, "fizika" sto kazu neki ovde, koja je trenutno na mnogo vecem nivou sada nego pre.
A da se vratim na teniske velikane koji su se slivali sa svih strana sveta u tom periodu. I to je delimicno tacno, delimicno samo jer kada bi tih 25 godina koje si naveo podelio na periode od 5 opet ne bi toliki priliv sa toliko "strana sveta" "sveze krvi" uplovljavao u teniske vode. Sve teniske period je vrlo tesko porediti (moze da se kaze i nemoguce) ali mnogo BUKVALNO VELIKA VECINA nekadasnjih superstarova obelezava ovu eru kao najjacu. Nije tu samo Agasi u pitanju, vec i mnogi drugi. Glavni njihov adut za te izjave je NEVEROVATNA konstantnost prva cetiri igraca sveta. Sto ti pravdas manjkom adekvatne konkurencije u ostatku tura, a bivsi velikani svetskog tenisa pravdaju to neverovatnim radom zalaganjem i teniskom vestinom vodeceg cetverca. Realno, nikada do sada nismo imali ovoliko ujednacena prva cetiri igraca na svetu - kada kazem ujednacena ne mislim na igracke razlike medju njima, vec na njihovu ujednacenost u postizanju odlicnih rezultata duzi vremenski period .... Ne bih ja bas rekao da je samo ocajna konkurencija uzrok tome, ima nesto i u njima cetvorici.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Daj ljudi smirite se. Pa to je samo tenis, to je samo sport.
Ja se cesce slazem sa notoriousom nego sa Prlom! ali je interesentnije diskutovati sa Prlom! upravo zbog tog neslaganja. Prlu! i Warrioru se svidjaju neke druge teniske ere kad se igralo drugim stilovima vise od ove. Sto tu ima lose?
Meni se na odredjeni nacin svidjaju sve ere i svi stilovi. Svidjaju mi se i Karlovic i Simon i sve izmedju. Svi oni pokusavaju da maksimiziraju talent koji posjeduju. I svi se oni nadmudruju na terenu. Vrhunski tenis pomalo lici na sah. Jucer su se Mari i Djokovic nadmudrivali u mecu prosjecnog kvaliteta ali samo nadmudrivanje je bilo vrhunsko. Uzivajte u njemu.
I malo vise tolerancije prema igracima koji se ponasaju na terenu razlicito od onoga sto mi smatramo pozeljnim. Pod velikim su pritiskom. Uzecu primjer Marijeve mame. Kad je vidite kako zustro bodri svog sina cini vam se da se radi o jednoj sirovoj osobi. Ali kad je cujete kako govori, ukljucujuci i onu divnu cestitku Novaku jucer, odmah shavatite da ste u krivu. Radi se o jednoj decentnoj zeni prilicno sofisticirane pameti.
Meni se Novakovo cijepanje dresa ne svidja, ali njegove medijske nastupe obozavam. Pametni, koncetrisani, sa tacnom mjerom.
PS
Rafa definitivno nedostaje tenisu.Last edited by NI; 28-01-13, 08:10.
Comment
Comment