Announcement

Collapse
No announcement yet.

EuroBasket 2013 (kvalifikacije, pripreme, test utakmice,...)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Aleksa9 View Post
    Ja pricam o EP 2009 u Poljskoj...svi ovi igraci su nastupali na tom prvenstvu Evrope...
    Izgleda da sam pogresio,izvinjavam se.
    Verovatno zbog toga sto veliki deo kosarkasa u tom trenutku nije bio poznat,priznaces.Pogotovo kosarkasi Litvanije. Nisu ni na SP usli kao blagi favoriti,pa su zavrsili treci.
    Mislim da je tada bio hoas unutar Grcke reprezentacije.
    Otisli smo predaleko od vecerasnje teme,ali kao sto sam napisao vec,slazem se s tobom,uspeh sa EP 2009. godine ne treba uopste umanjivati.

Originally posted by Batman View Post

@Black Mamba 24

Naravno da ne umanjuje uspeh, samo sam hteo da kazem da mi tada nismo ostvarili rezultat koji nam daje za pravo da mislimo da smo vele sila u kosarci i da mozemo protivnike da ljustimo sa po 20 razlike. To je i sam Ivkovic puno puta rekao, nema tu niceg cudnog.
    To necemo moci dok nam liga malo ne stane na noge,sto znaci necemo bar narednih 5-10 godina (u najboljem slucaju),cime bismo dobili veliki fond igraca. Kad Partizan ne moze u Evroligi da dobije neki Francuski tim sa 10+ razlike,vec se muci od pocetka do kraja,nesto nije u redu.Tesko i gubi od nekoga sa 20 razlike,ali mi nije jasno kako ne mogu nadigrati slabijeg protivnika tokom svih 40 minuta igre.
    Last edited by Black Mamba 24; 19-08-12, 00:37.
    sigpic

Comment

• Originally posted by Batman View Post
      Skorcijanitis nije igrao tada, imas na netu sastave pa nadji. Dakle, nije bilo njega, nije bilo Dijamantidisa, nije bilo Carcarisa, nije bilo Papadopulosa, nije bilo Papalukasa...Dakle, to su igraci koji cine maltene 50% reprezentacije, ako ne i vise. Igraci poput Printezisa i Kajmakoglua tada nisu vredeli nista. Ne mozes da ih svrstavas u najbolje igrace samo zato sto su oni sada, posle 3 godine dobri i dokazani. ;) Isto tako i kod Litvanaca kojima su takodje falili igraci poput Jasikeviciusa, Songaile, Kaukenasa, Siskauskasa itd. Jos kada se uzme u obzir da su ih treneri i strucni stab tada jurili po nocnim klubovima, kakav rezultat onda od njih treba ocekivati osim 12-og mesta, koje su na kraju i zauzeli. Dakle, njih ne mozes svrstati u ozbiljne protivnike. Cak su ih i Poljaci lako dobili tada u grupi. Za Francuze se nesto ne secam da je igrao Parker tada, ali ok, posto nisam siguran, necu da tvrdim. Turci su godinama unazad katastrofa na svakom prvenstvu. Jedino sto su uspeli da urade jeste da stignu do finala 2001. na svom terenu i 2010. kradjom opet na svom terenu.

Njihov plasman na prvenstvu:

Grcka - 3
      Francuska - 5
      Turska - 8
      Litvanija - 12

Nije bas neki plasman, slozices se...

@Black Mamba 24

Naravno da ne umanjuje uspeh, samo sam hteo da kazem da mi tada nismo ostvarili rezultat koji nam daje za pravo da mislimo da smo vele sila u kosarci i da mozemo protivnike da ljustimo sa po 20 razlike. To je i sam Ivkovic puno puta rekao, nema tu niceg cudnog.
      SKORCIJANIDIS JE IGRAO-
      http://www.eurobasket2009.org/en/cid...eamID_291.html

Kao i Toni Parker http://www.eurobasket2009.org/en/cid...eamID_282.html
      http://www.avangarda.in/forum/viewforum.php?f=56

Comment

• Originally posted by Black Mamba 24 View Post
        To necemo moci dok nam liga malo ne stane na noge,sto znaci necemo bar narednih 5-10 godina (u najboljem slucaju),cime bismo dobili veliki fond igraca. Kad Partizan ne moze u Evroligi da dobije neki Francuski tim sa 10+ razlike,vec se muci od pocetka do kraja,nesto nije u redu.Tesko i gubi od nekoga sa 20 razlike,ali mi nije jasno kako ne mogu nadigrati slabijeg protivnika tokom svih 40 minuta igre.
        Koja liga, mislis na nasu domacu ligu? Mislim da je tu tesko bilo sta ocekivati...

Sto se Partizana tice, tu nista nije cudno, jer vec godinama unazad imamo najmanji budzet koji sa druge strane uspevamo da nadoknadimo trenerskim znanjem, znanjem uprave i navijacima. Bez navijaca Partizan ne bi mogao 2 pobede u evroligi da ostvari. Sto bi Dule rekao: "mi imamo 3 opcije u evroligi, da izgubimo sa velikom razlikom, da izgubimo sa malom razlikom ili da dobijemo utakmicu u poslednjim momentima minimalnom razlikom". Nama je kosarka u jako teskoj situaciji, a najvise brine nedostatak mladjih igraca, ali onih pravih talenata. Ako Dule ne uradi nista sa ovom gomilom klinaca u Partizanu, crno nam se pise...

Comment

• Da se ispravim od sinoć: Poljska 2009 i Turska 2010 nisu došle slučajno. Uspjeh na EP 2009. je došao jer 80% igrača nisu bili zvijezde. Ono u Turskoj se nadovezalo na tom dobrom ritmu iz Poljske, a onda su košarkaši iz ove generacije postali zvijezde. Nažalost u košarci se dešavaju stvari kao i u fudbalu, a to je da kada ti momci koji uz pomoć reprezentacije postanu poznati i obezbijede sebe u nekom jakom evropskom klubu, odmah ih boli ona stvar za plavi dres. Trebamo biti uvijek uz njih, ali oni moraju u dresu Srbije davati svoj maksimum..

Na kraju izgubiti od tima CG u kome nije igralo 4-5 glavnih igrača i to u Beogradu je SRAMOTA...

Najbolje rješenja za našu košarku je da se istupi iz NLB lige. Znam da bi nas to koštalo Evrope 2-3 godine, ali jednostavno ovaj pad se mora zaustaviti..
          sigpic
          http://www.youtube.com/watch?v=yOzFjbiH4mk

Comment

• To vazi samo za Teodosica tj igra sam protiv svih, nas glavni problem je to sto su nam mnogi igraci stagniraju i ne igraju bitnu ulogu u svojim klubovima, a i prosle godine su nas samo povrede sprecile da udjemo u polufinale.Jucerasnji poraz gledam kao samar u pravo vreme i dobro je da smo ga dobili u tako ranoj fazi kvalifikacija.Krajnje je vreme da se uozbiljimo.Bice bolje, u to sam siguran.Ima dovoljno vremena da se forma digne do gostovanja u Izraelu.

A sto se tice NLB lige, dok Partizan nije usao u tu ligu mogao je samo sanjati o TOP 16.Da ne pricam o tome sta su nasi timovi radili u Evrokupu.

Comment

• Istupanje iz jadranske lige bi sada bio totalni promasaj, jer ne bi mogli da igramo Evropu a bez toga se ni jedan mladi, talentovani, perspektivni igrac nece zadrzavati u zemlji, vec ce da ide u inostranstvo, a tamo je pitanje da li ce neko napraviti nesto od njega.

Comment

• jeste da bi bio cist promasaj, ali
                nase prvenstvo igramo dzabe ,
                nista ne znaci

Comment

• Znam da nista ne znaci, ali sta mozemo? Sva prava smo predali njima, od njih zavisimo, ako zelimo mozemo da igramo nasu ligu i to je to.

Sve dok se to pitanje ne resi, moramo da budemo zadovoljni i ovim sto imamo, jer bez jake like nema ni dobih igraca ni dobre kosarke. Zasto su Spanci najbolji u Evropi? Zato sto imaju najkvalitetniju ligu. ;)

Comment

• pa i ima neke koristi od ove ABA Lige ,
                    jer mozemo da imamo i tri predstavnika u Evroligi ,
                    a mozemo da nemamo ni jednog

Comment

• raspored utamica za danas:

It is not the violence that sets a man apart.
                      It's the distance he's prepared to go.

Comment

• Na koju foru su pozvani Nedović i Musli, gdje su se oni to pokazali? kod Miška Štimac u reprezentaciji, onaj Štimac iz Zvezde ili je to neka šprdnja? Koliko limitiranih igrača, tu je i čuveni Paunić i onda udrite po Milošu tako je najlakše, mi bez njega ne možemo protiv Babine Grede dominirati. Mnogo fale Krstić, Veličković i Lučić, a i Bjelicu bi morao više koristiti. Sreća pa je sistem takav da se ispasti ne može.

Comment

• MA Stimac glavni igrac.
                          There's something wrong with me chemically
                          Something wrong with me inherently
                          The wrong mix in the wrong genes
                          I reached the wrong ends by the wrong means
                          It was the wrong plan
                          In the wrong hands
                          With the wrong theory for the wrong man
                          The wrong lies, on the wrong vibes
                          The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Nema prenosa?

Comment

• RTS ponovo dominira.

Comment

• Slovacka TV ne radi prenos, gledao sam i na drugim
                                njihovim kanalima, nigde nema
                                It is not the violence that sets a man apart.
                                It's the distance he's prepared to go.

Comment

Working...
                                X