Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liga sampiona i Liga Evrope 2012/2013

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ogorcen sam ovim rasporedom lige prvaka. Danas dvije odlicne utakmice, a sutra PSG-Valencia i jos gora Juventus -CelticPa stvarno ono...
    sigpic

    Comment


    • Originally posted by RvP View Post
      Ogorcen sam ovim rasporedom lige prvaka. Danas dvije odlicne utakmice, a sutra PSG-Valencia i jos gora Juventus -CelticPa stvarno ono...
      Sad ce Brajkulica da ti objasni par stvari vezanih za drugu tekmu sutra ;)
      Originally posted by Vladan
      SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
      :vinjaksmajli:

      Comment


      • Kad vidim sve vas koliko se cimate prosto me sramota sto imam sve 4 Arene
        sigpic

        Comment



        • Originally posted by Vladan
          SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
          :vinjaksmajli:

          Comment


          • Originally posted by RvP View Post
            Ogorcen sam ovim rasporedom lige prvaka. Danas dvije odlicne utakmice, a sutra PSG-Valencia i jos gora Juventus -CelticPa stvarno ono...
            Sram ih bilo kako se samo usuduju.
            Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

            Comment


            • Pa nema sta da se ljuti bilo ko , ta utakmica je kastastrofa , ali ne zbog sjajnog Juventusa , nego zbog Celtica
              https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

              Comment


              • Originally posted by KingEric7 View Post
                Kad vidim sve vas koliko se cimate prosto me sramota sto imam sve 4 Arene
                Nemoj da se kurcis. Skoro uvek kad je LŠ imam 6 Arena, 4 u HD, ali veceras se nema.
                sigpic

                Comment




                • To ce svakako biti sudar titana na Old Trafordu ovog utorka gde se dva kluba u najboljoj formi trenutno i iz dve trenutno najjace lige u Evropi susrecu u drugom mecu runde 1/8 finala Lige Sampiona.
                  Manchester United je pobedio u sve tri utakmice nakon remija na Santiago Bernabeu, primivsi samo jedan gol. Trka u Premier ligi je pratkicno gotova, i skoro sigurno titulu uzima Utd, nakon sto su otisli opet na +12 bodova ispred drugoplasiranog Manchester City-ja, posto su dominantno pobedili Norwich rezultatom 4:0. Fergie zeli jos jednom da uzme triple krunu, i nada se da ce im taj jedini gol u gostima na Santiagu pomoci da prevazidju Real Madrid. United ima masivnu podrsku od strane svojih navijaca na domacem terenu i Ferguson se zbog toga nada da ce njegova ekipa izaci na kraju kao bolja u ovom nestrpljivo ocekivanom duelu.

                  Iako je Realova trka za trofej La Lige, prakticno gotova, Real nije ustuknuo pred Barselonom posto su ih pobedili dvaput nakon sto su ugostili Manchester United na Santiagu, izbacivsi ih iz Copa del Rey-a. Real je takodje zabelezio pobedu protiv Raya Vallecana i Deportiva i sam moral igraca ce biti "skyhigh" kada budu izasli na Old Traford. Iako idu u goste, daleko od kuce, njihova dominantna pobeda na Camp Nou protiv Barse rezultatom 3:1 je dokazala da se Los Blancosi sjajno drze pod jakim pritiskom i mogli bi vrlo lako da nokautiraju Crvene Djavole na njihovom putu ka vrhu Lige Sampiona.

                  Danny Wellbeck je dao krucijalan gol u gostima u toj njihovoj poseti Madridu, nakon sto je glavom nakon kornera Rooney-ja, pospremio u mrezu. CR7 je odgovorio samo 10 minuta kasnije, takodje postigavsi glavom nakon centar-suta Di Marie. Utakmica je bila atraktivna i puna akcije, i golman Djavola De Gea je pruzio sjajnu igru, odbranivsi neke velike sanse Reala i tako uspeo da donese remi svojoj ekipi.
                  Oba tima su u sjajnoj formi pred ovaj mec, i veceras cemo sigurno videti jedne od konkurenata za osvajanje Lige Sampiona kako ispada iz daljeg takmicenja.

                  Forma timova





                  United je nastavio sa svojom skoro neverovatnom tromesecnom nizu nepobedivosti, nakon sto su zabelezili sigurne pobede kao sto su pobeda protiv Readinga u FA Cupu, a u Premier Ligi su stradali Norwich i QPR. United je na dobrom putu da zabelezi jubilarnu dvadesetu titulu u Premier Ligi, nakon sto su daleko ispred svojih gradskih rivala Manchester City-ja.
                  Ferguson ce biti zeljan i spreman da zabelezi tripletu jos jednom nakon sto su izdrzali da ne budu porazeni na Realovom stadionu, i mogli bi se pobedom na svom terenu plasirati u dalju fazu ovog takmicenja.



                  "Sta ocekivati kad igrate protiv Ronalda? Pa samo probleme tokom utakmice. On je strasan igrac, fizicki neverovatno spreman, ima brzinu, igru s obe noge i sjajan je u vazduhu. Sto se tice pokrivanja, mladi Rafael stekao je ogromno iskustvo u prvoj utakmici, mislim da ce mu to sad biti od velike koristi" - otkrio je Ferguson ko ce najvise paziti na Ronalda.
                  I Rafael je svakako ove sezone pokazao veliki napredak, gde je vec sada jedan od najboljih desnih bekova u ligi, i svakako da ima dovoljan kvalitet da zaustavi Ronalda, ostaje da se vidi da li ce to mladi Brazilac i uciniti.
                  Fergie je jos dodao:

                  "Oba tima su u formi. Gledao sam Real u prvoj utakmici protiv Barcelone, bili su fantasticni. Opasni su iz kontra napada i tu moramo dobro pripaziti, ali i pokusati nametnuti svoju igru, pogotovo u napadackom delu. Vec sam pripremio motivaciju za ovaj dvoboj, a radi se o poverenju medju mojim igracima. To poverenje jednih u druge drzi ih na samom vrhu i nadam se da ce tako ostati nakon ove utakmice - zakljucio je Ferguson press konferenciju za medije uoci spektakla na Old Traffordu.
                  Svakako da Fergie zna motivisati svoje igrace i da je gotovo svakom igracu "ugradio" taj pobednicki mentalitet, te se ne treba brinuti oko tog dela.

                  Unitedov uspeh ove sezone se, moze reci lagano, zasniva na sjajnim partijama Robina Van Persie-a koji je ove sezone zabio 23 gola od kako se u avgustu pridruzio ekipi Manchestera. Holandjanin se ipak u poslednja cetiri susreta u crvenom dresu, nije upisao u listu strelaca, i utakmica sa Realom je ta u kojoj ce zeleti da potvrdi svoj kvalitet.U medjuvremenu, Rooney je takodje bio izuzetno efikasan, postigavsi 14 golova, njegov poslednji dosao u utakmici protiv Norwicha, koju je Utd vrlo ubedljivo dobio 4:0.
                  Sta je jos vaznije, jeste odbrana Utd-a, koja je bila izvanredna poslednjih par nedelja, posto su primili samo dva gola u sest meceva. David de Gea je takodje u spektakularnoj formi prethodnih nedelja, i Ferguson se nada da njegova odbrana itekako moze da se nosi sa vrlo potentnim napadom Los Blancosa. Kao sto je vec pominjano, Utd ima prednost domaceg terena, i nakon dobrog rezultata u prvom mecu, imaju sve preduslove da odu u TOP8 ekipa u najelitnijem klupskom takmicenju u Evropi.
                  Problem moze prestavljati povreda Phila Jonesa, koji je bio zaduzen za Ronalda u prvom mecu. On je taj mec takticki odradio vrlo dobro i zadatak je delimicno bio uspesan jer je Utd dobio ono sto je zeleo, a on je ako se to moze reci tako, sacuvao Ronalda da ne postigne vise golova. On se povredio u mecu FA Cupa protiv Readinga i sigurno nece biti spreman zbog povrede clanka.

                  Kada je u pitanju sastav tima, De Gea ce svakako biti prvi izbor za golmana, nakon sto je moze se reci zacementirao svoju poziciju u timu posle sjajnih partija, i Spanac je zaista u odlicnoj formi. Iskusni tandem Rio - Vidic bi trebao poceti na mestu stopera, iako bi Fergie mogao da se odluci za Evansa koji igra vrlo dobro ove sezone, i tesko ce biti izabrati izmedju trojice, jer su sva tri stopera u izvrsnoj formi. Rafael kao sto je Fergie na svojoj konferenciji najavio, ce poceti na uobicajenoj poziciji desnog beka, dok ce levo igrati Patrice Evra. Giggs bi svojim iskustvom u ovakvim utakmicama mogao doneti dosta, a s obzirom da bi njegov start u prvoj postavi znacio 1000-tu utakmicu u dresu Uniteda, sto protiv Reala cini jos vecim dostignucem, izgleda sigurno da ce Ryan poceti utakmicu u veznom redu, gde ce mu partner biti vrlo dobar Michael Carrick. A nakon sjajnog performansa i hat-tricka protiv Norwicha, Kagawa bi isto tako mogao poceti utakmicu kao krilni igrac, i to levo, dok bi desno trebao da bude Daniel Wellbeck. Rooney ce igrati svoju uobicajenu rolu poluspica i biti podrska prvom napadacu tima, Robinu Van Persiu, koji je imao malu povredu protiv Norwicha, ali nista ozbiljno.
                  Postoje price da bi Fergie cak i mogao da ispusti Rooneya iz prve, i da ubaci malo brze igrace u igru, poput pomalo zaboravljenog Nanija i Younga, ali ostaje da se vidi.

                  Moguci sastav

                  (4-4-1-1): De Gea - Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra - Giggs, Carrick, Kagawa, Wellbeck - Rooney, Van Persie.



                  Od Reala se ocekivalo da dodje na Old Traford, pod velikim pritiskom posle suocavanja sa Barselonom dvaput u nedelju dana, ali nakon sjajnih i vrlo sigurnih pobeda nad njihovim arhi-rivalima, oni ce biti sigurni veceras da puni samopouzdanja da uniste Manchester United na svom terenu. Nakon prvog meca u Madridu 1/8 finala Lige Sampiona, Joes Mourinho je posmatrao kako njegov tim pobedjuje Rayo Vallecano, Deportivo i Barcelonu, ne racunajuci pobedu na Camp Nou u utakmici Copa del Reya. Real ce svakako gledati da odmah doda jos jedan gol u ukupnom rezultatu na Old Trafordu, a posle toga, naravno moze se i pobeda ocekivati, sto posle velike forme citavog Reala nikako nije nemoguce, cak stavise, vrlo je realna opcija.



                  "Ocekujem Utd da ce pristupiti defanzivno kada mi budemo imali loptu u posedu, i da ce snazno da napada kada je ne budemo imali. Iako smo po rezultatu za sada iza njih i gde cemo morati da napadamo, moracemo isto tako i da se branimo. Mi dolazimo ovde nakon dve vrlo bitne pobede, ali cak i da dolazimo ovde nakon dva poraza ne bi pravilo bitnu razliku. Dobro je imati igrace koji su srecni, sa moralom koji je visok nakon pobede rivala dvaput." - rekao je Mourinho na press konferenciji.
                  Nakon sto je bio par puta stavljan na stub srama posle losih rezultata u ligi, iako se rezultatski jos nije vratio u neku realnu borbu za titulu koja je verovatno izgubljena, sa dve pobede nad najvecim rivalima, i sjajnom formom u poslednjih nekoliko meceva, Mou je svakako umirio navijace, i povratio njihovo poverenje jos jednom. Izgleda da se nikad vise prica o njegovom mogucem ostanku na Santiago Bernabeu, iako se pre samo par nedelja pricala totalno druga prica, ali o svemu tome ce svakako odlucivati i vecerasnji mec, a i zelja Moua da ostane u klubu.

                  Bivsa zvezda Uniteda, Cristiano Ronaldo je u fantasticnoj formi, postigavsi neverovatnih 39 golova ove sezone u svim takmicenjima. U ovom takmicenju deli mesto najboljeg strelca sa Burakom Yilmazom, sto isto tako govori koliko je on bitan za Real. Portugalac je bio strelac u proslom mecu, i Mourinho se nada da ce njegov pulen ponoviti sjajnu igru i u drugom, sada vec bitnijem mecu. Gonzalo Higuain i Karim Benzema su takodje postigli po 10 golova obojica, tako da sa ovim statistikama, Mourinho poseduje jednu od najjacih napadackih sila u Evropi.
                  Kada je odbrana u pitanju, ona je bila u poprilicno dobroj formi ove sezone, gde nisu primili vise od jednog gola u 14 utakmica. Mourinho ima opciju da izvede svojih najboljih 11, gde je u tim ukljucen i ranije povredjeni Iker Casillas. Real nije uspeo da kapitalizuje svoje sanse kod kuce, i izvukli su samo neresen ishod na Santiago Bernabeu, ali nakon sto su pocistili Barsu na Camp Nou, oni ce svakako pristupiti daleko optimisticnije utakmici, nego sto je to bio slucaj u prvom mecu.

                  Sto se tice sastava, on bi trebao da bude najjaci moguci, bez naravno povredjenog Casillasa koji se vratio treninzima, ali ipak jos nije spreman za utakmicu. Tako da ce Diego Lopez, zimsko pojacanje nastaviti da bude medju stativama. Raphael Varane ce verovatno nastaviti da igra na poziciji stopera nakon sjajnih partija, dok bi mu partner bio ili Ramos ili Pepe. Ako Ramos, bude bio njegov partner, onda je za ocekivati da ce mesto desnog beka popuniti Arbeloa koji je jedina slaba tacka tima. A ako Pepe bude poceo, onda ce Ramos najverovatnije poceti umesto Arbeloe. Posto Marcelo jos nije spreman, na levom beku ce igrati Fabio Coentrao. Alonso ce se vratiti u startnu postavu nakon sto je dobio odmor u utakmici protiv Barse za vikend, a sa njim bi tandem na sredini cinio i Khedira. Ozil ce biti napred i bice glavni playmaker tima i klasicna 10-ka, dok ce Di Maria posle par dobrih utakmica poceti na desnom krilu, levo ce naravno biti i najbolji igrac, Cristiano Ronaldo. Mesto napadaca je uvek misterija, Benzema ili Higuain, postavlja se pitanje. Posto je Benzema pokazao malo slabiju formu u poslednjih par kola, Higuain ce verovatno imati prednost u odnosu na Francuza.

                  Moguci sastav

                  (4-2-3-1): Lopez - Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Ozil, Di Maria, Ronaldo - Higuain.


                  O utakmici, igraci u fokusu...


                  Posto je rezultat takav, treba ocekivati, malo defanzivniji Manchester United, ali ne u tolikoj meri da bi se to nazvalo bunkerom. Fergie ce morati da pazi da svoju prednost koju je stekao na Santiago Bernabeu ne prokocka, ali isto tako se ne moze drzati po strani i cekati kraj utakmice i 0-0 rezultat, sto je opet jedna od opcija.
                  Utd je taj koji je u povlascenoj poziciji sada i oni nuzno ne moraju da imaju preteran posed lopte, sto ce svakako sigurno taj parametar prevladati u korist Los Blancosa. United ce pre svega koristiti svoje najbrze igrace, pre svega preko brzonogog Wellbecka, da preko munjevitih kontri uspeju da nadvladaju Real, sanse koje budu imali ne smeju prokockati, jer Real to surovo kaznjava. Fabio ce biti jedna od centralnih figura meca kada je u pitanju odbrana, njegov zadatak ce biti jasan, a to je zaustavljanje Ronalda, za ovog mladog ali ipak vrlo kvalitetnog igraca, tezak zadatak. U ispomoc ce svakako dolaziti Wellbeck koji je pokazao zavidan nivo kondicije, jer je vrlo sposoban da pretrci velike razdaljine, tako da ce i on u tom defanzivnom delu biti bitan. Carrick i Giggs ce svojim iskustvom pokusati da uspostave red u veznom redu i gledati da nemacki maestro ne pravi previse haosa. Obojica ce biti zaduzeni za defanzivu, dok ce Giggs vise biti u oganzivi prisutniji.
                  Rooney i Kagawa ce biti glavni playmaker-i igre, gde ce se dvojac dosta rotirati na terenu i tako zbuniti protivnicku odbranu. Rooney je u proslom mecu bio prisutniji vise u defanzivi nego u ofanzivi, pa se postavlja pitanje da li ce isti slucaj biti i sada. Pokazao se dobrim tada, ali je njegov doprinos u napadu bio slab.
                  Kagawa nije defanzivan tip, i nije jedan od onih koji vole da se vracaju nazad i igraju odbranu, sto moze biti kljucno u ovoj utakmici, pa se zbog toga dovodi u pitanje njegov nastup. Ipak, njegov performans za vikend se ne moze zaboraviti, ali ce morati da odigra odbranu na visokom nivou, ako ce Utd da iznese pozitivan rezultat sa Old Traforda.



                  A ovaj covek ce svakako biti glavna pretnja po gol Madridjana. Iako nije skoro dao gol, izgleda da je vreme da tome dodje kraj, i treba ocekivati dobru utakmicu od Holadnjanina koji je bio pod upitnikom nakon lakse povrede. Ako Rooney ne bude previse defanzivan, i ako Utd ne bude inace previse defanzivan, ovaj duo moze resiti pitanje prolaska dalje.

                  Kada je u pitanju Real, oni svakako imaju minus, i samo gol im moze doneti prolaz dalje, a gol se ne moze postici defanzivom, tako da ce Mou svim silama krenuti u napad. To ce biti vrlo brz i atraktivan fudbal, vrlo brz tempo se ocekuje, i takodje visoka kontrola lopte.
                  Coentrao je vec inace jako ofanzivan, i on ce ici napred vrlo cesto, tako da ce ta leva strana sa Ronaldom biti izuzetno aktivan, i preko te strane ce ici veci deo napada Reala. Khedira i Alonso ce biti igraci koji ce lomiti taj vezni red, i kidati konekciju izmedju veze i napada, s tim sto ce Xabi svojim snajperskim dugim pasovima terorisati stavljati na muku nekada najstrasniji stoperski duo Vidic - Rio, iako su oni u vazdusnim duelima vrlo snazni. Di Maria ce biti opasnost po desnoj strani, gde ce svojim centar sutevima biti trn u oku odbrane, a njegova meta ce biti Higuain/Benzema, i Evrin je zadatak Argentinca da zaustavi. Angel ce takodje biti jedan od ofanzivnih igraca koji ce vrsiti konstantan i visok presing na zadnju liniju i tako pokusati da iznudi greske odbrane Utd-a.
                  Ozil ce biti glavni play u ekipi, i njegove lopte su neverovatno ubitacne, svaka rupa koja bude vidljiva, on ce je pronaci, a posto je njegov radijus kretanja u napadu dosta veliki, njegovo markiranje ce biti izuzetno tesko, pogotovo sto je daleko brzi od Carricka i malo manje od Giggsa.



                  Bez sumnje, jedan od najboljih igraca na planeti i igrac koji je u neverovatnoj formi, bice najveca opasnost po odbranu Utd-a. On ce takodje vrsiti jak presing na zadnju liniju, dok ce u napadu biti daleko blize golu od na primer Di Marie koji ce vise ostajati na krilu. U strasnoj je formi, i njegov povratak na teren na kojem se oformio kao igrac ce biti i malo emocionalno tezak, ipak, to je nesto sto veliki igrac kao on mora da izdrzi.

                  Sama utakmica ce biti spektakl, gde su obe ekipe bez poraza u poslednjih par utakmica, i gde su odbrane jake kao zidovi, a napadi izuzetno snazni, sve ukazuje na vrlo neizvestan duel izmedju dva titana, derbi koji ce sigurno obeleziti ovu fazu takmicenja.

                  Ostaje jos samo da se kaze da ce glavni sudija na mecu biti Cüneyt Çakır iz Turske.
                  Last edited by Freshman; 05-03-13, 18:24.
                  sigpic

                  “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                  -Jürgen Klopp

                  Comment


                  • Kada vidite Junajtedov sastav odusevicete se
                    sigpic

                    Comment


                    • Rooney na klupi

                      Opet je drmno stari jednu prije utakmice
                      TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                      "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                      LFC:18+5=THE GREATEST

                      Comment


                      • svuda razlicito pise ....
                        Originally posted by Vladan
                        SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                        :vinjaksmajli:

                        Comment


                        • Dakle, da ne drzim ljude u neizvesnosti.

                          #Mufc XI: De Gea; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Cleverley; Nani, Welbeck, Giggs; RvP.

                          #Mufc bench: Lindegaard, Rooney, Evans, Valencia, Young, Kagawa, Hernandez
                          Last edited by ExEric; 05-03-13, 18:46.
                          sigpic

                          Comment


                          • Diego López; Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; e Higuaín.
                            Očekivan sastav, mačka Varane istisnu Pepe-a iz prvih jedanaest

                            Comment


                            • Ja sam ovo delimicno ocekivao, kao sto i pise u najavi, da ce Rooney ostati na klupi, a da ce brzi igraci na krilu dobiti sansu, upravo zbog kontra napada. Nije Fergie lud, ovo moze biti dobitna kombinacija.
                              sigpic

                              “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                              -Jürgen Klopp

                              Comment


                              • Originally posted by KingEric7 View Post
                                Dakle, da ne drzim ljude u neizvesnosti.

                                #Mufc XI: De Gea; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Cleverley; Nani, Welbeck, Giggs; RvP.

                                Ja na skaju vidim, De Hea, Rafael, Vidic, Evans, Valencia, Anderson, Kerik, Kagava, Runi, RVP
                                Originally posted by Vladan
                                SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                                :vinjaksmajli:

                                Comment

                                Working...
                                X