Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Šta reći ...?
    http://www.novosti.rs/vesti/sport.29...elazi-17200-km
    sigpic

    Comment


    • Hehe pa....citiracu samo jedan komentar
      Novaku je jasno da Srbija ne moze da mu plati za sve ono sto on indirektno i direktno pruza Srbiji i Srbima svojim licnim uspesima. Srbija je siromasna zemlja sa jos siromasnijim narodom. Ali, kao sto Novak zna, taj siromasan i cestit narod Srbije ga nagradjuje ljubavlju i postovanjem, kojim se skoro ni jedan drugi sportista ne moze da pohvali. Za Novaka ta ljubav naroda je vaznija od novca u ovommaterijalnom svetu. Ukratko, i Novak i narod su u ovom slucaju u dobitku. I Bogu je sve ugodno
      ;)

      Inace, between us, nije to nista za naseg brrrrrrummmm brrrrrrrruuuummmmmmmmmmmmmmm ;)
      "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

      Comment


      • Stigao u Charleroi.

        sigpic

        Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

        Comment


        • Radovan Djajic: Novak
          Jednostavan naslov

          Igra

          Podseća me na ribare kada navlače ribice u svoju mrežu. Ili Kao Dalmoši as svićom na osti. Ili kako pauk hvata mušice. Ili bokser nokauter-polako krene DA se protivnik otvara I onda počne DA melje. Drop šot koji služi sličnoj svrsi, DA melje I izmori protivnika. Da nema bazu na kojoj se sve ovo zasniva NE bi in mogao to DA primenjuje. Šta je at baza?

          Telo

          Za tenisera, in previsok, in prenizak, rezime idealan. Mišići vretenasto dugački, bez međumasnog tkiva, rezime idealan. Raspoređenost mišića, idealna. Podlaktica Kao Popaj, butni mišići Kao biciklista, grudni koš Kao plivač a ukupna masa Kao ultralajt avion. Elastičnost Kao ženske ritmičarke, rezime idealan.

          Kondicija

          Kad već pomenuh bicikliste, stekao je obe vrste kondicije, onu kratku u okviru jednog relija, I onu dugu za peti set bez obzira koliko traje. I Muster treba DA mu pozavidi. Kaže Novak DA mu vrućina više NE smeta. Pa DA, sve je to iz istog kazana izašlo as dodatkom mentalnog prekidača na kome piše “vruće- hladno”.

          Disanje

          Ko o čemu, baba o uštipcima! Opet biciklisti. Ranijih godina je Novak imao katastrofalno pogrešno disanje tako DA MI je dolazilo DA skočim kroz ekran do njega! Sada, to je druga priča as malim ostacima lošeg. To je veoma važna I specifična stvar-sportsko disanje najbolje izraženo kod pedalista.

          Kretanje

          Da li ste posmatrali gledaoce stonoteniskog meča koji sede as boka? Glave lete levo desno Kao na kineskom sletu. Kada gledamo teniski meč, pratimo let lopte tako DA retko vidimo šta to radi Novak kada Ga NE gledamo. Pogledajte, videćete. Trenutna reakcija as uvodnim poskokom, pravi mungos! Nameštanje na loptu as ankerisanom stajnom nogom Kao krucijalna stvar u tenisu. U okviru kretanja je I namensko proklizavanje. Ekstremna čvrstina skočnog zgloba ili članka Kao rezultat skijaškog gena I oca I majke.

          Trema

          U okviru ove kategorije se krije svašta. Skraćena ruka, pomanjkanje borbenosti, strah do velikog imena preko mreže, zebnja zbog ogromnog uloga koji je u pitanju I još koješta, svašta nešto! Skraćena ruka je u suštini skraćen zamah I još više skraćen izmah što rezultira pomanjkanje kinetičke energije prenešene na loptu. Važnost izmaha je prikrivena, baš zbog kočenja ruke pre udarca.“Pusti ruku”, čućemo često do trenera, pa eto I Novak samom sebi. Prvi set u finalu AO je bio rezultat dve stvari, klizavih patika I straha do istog. Tremaroš, zentara, sve su to izrazi kojima je recimo Ana Ivanović nabijena, dok je to kod Novaka obrnuto, mada, Po mom ličnom ukusu, dobiberio bih malko “KasiusKlejovskog” u čorbu.

          Udarci

          As četiri osnovna udarca- servisom, forhendom, bekhendom I volejima, I as svim ostalim njihovim rođacima Kao varijantama, Novak raspolaže izvrsno. Da Ga NE bismo preterano hvalili, DA se osvrnemo upravo na manjkavosti koji su u suštini resursi. Koliko smo puta uzviknuli gledajući Novakovu igru- “jooooj, što NE priđe mreži”!!!! Izbaci van terena protivnika I sedi pozadi. Dušan Vemić, Kao novi član tima upravo radi na tome as Novakom I već se vide rezultati. Štop voleju se priključuje I zabijeni volej koji nije ranije upražnjavo. Izvrsno za Vimbldon, pa čak I za Rolan Garos. Tod Martin, nemojmo DA Ga spominjemo, liči MI na Trojanskog konja. Servis koji nije bio na visini zadatka broja jedan, formira se, stabilizuje se, NE prejak Ali precizan, nezgodan, nepredvidiv I na kraju efikasan. Smeč Kao servisov polubrat stabilizovan. Psssst, nećemo o forhendu I bekhendu DA NE kvarimo!

          Transformacije

          Dolazi mladi novinar do Novaka, mislim DA je bio Italijan, DA malo proćaskaju u vidu intervjua. Složi Novak ozbiljnu facu I as velikom pažnjom (Kao) sluša Ga. Nedugo zatim drmne Ga drškom reketa, NE bih baš pisao gde I prsne u smeh. Naravno I Italijan. Zna gde sme a gde NE. Uvodna pričica je Kao dopuna za šoumena, šaljivdžiju, imitatora, što bi šatrovci rekli zezator. Ozbiljniji pisci bi možda rekli, razdragani veseli mladić. Kako sklapa u istu ličnost najvećeg zezatora I najfokusiranijeg, najozbilnijeg I najodgovornijeg profesionalca???!!! Neviđena transformacija! I to neviđenom brzinom, neočekivano, Kao DA ima prekidač pored onog pomenutog “vruće-hladno“, na kome piše: “ozbiljno-neozbiljno”. To je verovatno sakrivena potreba za Ono “ozbiljno”, Kao balans, odnosno protivteža DA se lakše nosi to “ozbiljno”.

          Srpski tenis

          Postoji u Americi stručni teniski časopis koji isto nosi ime Tenis, samo as jednim N viška. Cenjeni doajen teniskog pera, Piter Bodo, toliko lepo piše DA mislim DA je promašio temu pisanja. Beletristika bi mu baš legla. Napisa jednom I ostade živ: “Srbija bez teniske tradicije”! Pa eto, kad smo već kod toga, NE mogu DA odolim a DA NE spomenem Jelenu Genčić, Acu Simića, Gorana Bubnja, Caleta Nigrinovića, ( učio Vemića), Dragana Savića, Matu Jašovića, Romana I DA NE nabrajam dalje koji su zajedno as njihovim učenicima “krivi” za Srpski Tennis. Pitere, Petre, Pero, Bodo, bode MI oči to što napisa! Rećiće it naši čitaoci koliko Gren Slem titula imaju momci I devojke rođeni u Serbi-I: Monika Seleš, Danijel Nestorović, Ana Ivanović, Novak Đoković i Jelena Janković, a ako sam nekog zaboravio, i to će ti reći naš čitaoci, svi u zoni kao od Misisage do Pikeringa.

          Tim

          Svako u okviru svog zanata u timu našeg heroja ubacuje svoje elemente. Shvatajući njohov značaj, nije stedeo ništa po tom pitanju (kao npr. Jelena Janković) već naprotiv, tu je iskazao galantnu izdašnost. Što bi rekli Jevreji, isplativa investicija. Implementiranje svoje struke u jednog pulena je ovo što sada imamo. Kada kažem “imamo”, naš je brate od glave do pete. Zamalo da nam ga ukradu pre 6-7 godina nudeći nekakav pasoš. Danas putuje sa svojim avionom i ne treba mu pasoš, carinici se utrkuju da viknu: “Ooooo, Novak, Serbia”!!
          Izgleda da nije više samo naš!
          sigpic

          Comment


          • Šampion napravio haos među decom u Belgiji, mališani 15 minuta skandirali "Novak"!

            Najbolji teniser sveta Novak Đoković odmah po dolasku u Šarlrou, u kojoj će se sastati Dejvis Kup reprezentacije Belgije i Srbije, odradio je prvi trening u sali Spiroudome.



            Pre početka treninga, Novaka je dočekalo nekoliko stotina mališana koji su petnaestak minuta skandirali njegovo ime.

            Ni najbolji teniser planete nije, razume se, ostao ravnodušan, te je pre treninga strpljivo delio autograme i fotografisao se sa svima, a onda je otišao na zagrevanje.



            Belgijski mediji naglašavaju da se ne pamti kada je jedan inostrani sportista svojom pojavom izazvao ovoliko pažnje u javnosti.
            ....
            sigpic

            Comment


            • Na prvoj slici izgleda kao da je upravo izbacen iz ves masine, ali opet iskren osmeh - za svaku pohvalu.
              A sabila su ga ova deca fino, svaka im cast
              sigpic

              Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

              U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

              Comment


              • Originally posted by Larisa View Post
                Pa kad ces?
                Zeljno iscekujem
                Evo Larisa radim punom parom,uradicu i highlightse svih Novakovih meceva sa AO,samo da mi ne sklone sa kanala kao prosle god.Klip ce biti nadam se za nedelju dana
                Last edited by Zile90; 30-01-13, 17:56.

                Comment


                • Zanimljiv prikaz Novakove uspesnosti u TB-ovima tokom godina. Stats: The Strange Tale of Novak Djokovic and Tiebreakers

                  Spoiler





                  Last edited by Navras 16950; 31-01-13, 00:35.
                  Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

                  Comment


                  • Navras,

                    Clanak je temeljit i baziran na faktima. Taj pad u postotku dobijeni TB-ova je ocigledan i mnogo me mucilo sto je po srijedi. Za mene se radi o kombinaciji dva medjusobno povezna faktora:

                    1.
                    U pocetku je Novak igrao protiv losijih 'match playera', igraca koji nisu u dusi sampioni. Kasnije je sve vise igrao sa igracima koji i sami igraju dobro pod pritiskom.

                    2.
                    Mnogo vaznije, za njega je TB postajao sve manje bitan. To je na odredjeni nacin set u kome nije postigao cilj. Kako je Novakovo uvjerenje da moze da rijesi set prije TB raslo, tako mu je potreba da dobije TB padala. Po sistemu: "Necu se muciti u TB kad cu dobiti naredni set."

                    -To 2011. apsolutno potvrdje! Godina kada je igrao najbolje a ima najlosije TB rezultate.

                    -To potvrdjuje i cinjenica da Novak igra bolje TB-ove odlucujucih setova.

                    -To potvrdjuje rezultat protiv Federera. Federer je najbolji TB igaca a Novak je 50%:50% sa njim. TB protiv Federera su jako vazni jer Federer dobro servira.

                    Jedini nedostatak analize je sto ne daje tabelu znacaja TB. Nije svaki TB jednako zanacajan. Ako si izgubio TB i u isto vrijeme izgubio mec onda je TB znacajan. Ako si izgubio TB a dobio mec onda TB nije znacajan. Nemam vremena da napravim tu analizu za sve meceve ali sam je napravio za veliku cetvorku:

                    Federer
                    TB-ovi ---------------------- 7/7
                    Mecevi u kojima su igrani TB--- 6/5

                    Novak je jednom dobio mec u kojem je izgubio TB (USO 2011) i Federer je jednom mec u kojem je izgubuio TB (Dubai 2007)

                    Mari
                    TB-ovi ---------------------- 4/6
                    Mecevi u kojima su igrani TB--- 5/3 ---- ovo je znacajan paradoks

                    Novak je dva puta dobio mec u kojem je izgubio TB (AO 2012 i 2013). Mari nikada nije dobio mec u kojem je izgubio TB.

                    Nadal
                    TB-ovi ---------------------- 2/7
                    Mecevi u kojima su igrani TB--- 4/4 ---- ovo je znacajan paradoks

                    Novak je dva puta dobio mec u kojem je izgubio TB (USO 2011 i AO 2012) . Nadal nikada nije dobio mec u kojem je izgubio TB.

                    Konacno Nadal je poveo 5:0 u TB-ovima, zakljucno sa Madridom 2009. Od tada je 2:2 u TB-kovima ali 4:0 za Novaka u mecevima u kojima su igrani TB-ovi.
                    Last edited by NI; 31-01-13, 08:17.

                    Comment




                    • Ovo šljaka?

                      sigpic

                      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                      Comment


                      • Pa da, Novak je pocetkom svoje karijere imao toliko uspesnosti u TB jer ih je vecinu igrao protiv losijih igraca, gde bi lako dobio TB. Kasnije kako je njegova igra-samim tim i pozicija na listi napredovala, njega takvi ("losiji igraci") nisu ni mogli da odvedu u TB-u vecini slucajeva. Pa je tako tada veliku vecinu TB igrao protiv mnogo boljih-opasnijih protivnika. Samim tim mu je bilo teze i da ih osvoji, a i sto kaze NI u njegovom slucaju nije bio ni smak sveta ukoliko ne uzme TB, jer je lako mogao da se vrati u mec. Onda se gleda TB u odlucujucem setu, a sto se te kategorije tice Novak je odlican.
                        Sve u svemu, mogao bi malo cesce da ih dobija, cisto da svojim navijacima, ne otezava zivot
                        sigpic

                        Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                        U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                        Comment


                        • Ono nije sljaka, nego blato
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                          Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                          sigpic

                          Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

                          Comment


                          • Gore nego "sljaka" koju su nasi napravili za mec sa USA 2010. u Areni...

                            NI, hteo sam da potrazim te podatke jutros kad sam video Navrsaov post, ali nisam imao vremena, hvala ti. To je ono sto sam pretpostavljao, da Novak na TB pocinje da gleda kao mali licni neupseh. istovremeno je i deo slagalice koji se izuzetno uklapa u neocekivano veliki pad njegove igre u TB 1. seta u finalu AO, a dupla greska je bila samo ulje na vatru...

                            Comment

                            Working...
                            X