Lijepo je to ali znamo obojica ko je uspio da nadjaca Rogera FHom, Delpo onomad na USOu, Novak u Dubaiju i AOu, Sod na RGu, a za Tsongu na Wu ni to ne mogu reci, on je bio u nekom transu i igrao strasan tenis, puno miksovao. E Novak najvise od svih to pokusava a ne ide. Ima drugaciju igru sa kojom itekako moze da ga pobijedi ali kad zapne za nesto nema popustanja. Treba se pomiriti sa tim da se tako ne moze pobijediti Roger, smao u nekim situacijama, stalno nikako. Spanac im je svima pokazao kako treba i ima njih koji imaju takvu igru. Jer znamo kako Kolja, David, Misa i ostali prolaze sa Rogerom, kako se on lako izbori sa tim njihovim ravnim udarcima. Znam ja da je ovo trava i da spin ne moze odraditi posao kao na ostalim podlogama ali mu se ne smiju slati niske lopte koje Roger sa BHom lagano izvlaci, baloncine pa sta bude, bar da taktika bude prava.
Jos Novak u sebi sigurno ima taj plan B, ali dzaba kad je tvrdoglav
Jos Novak u sebi sigurno ima taj plan B, ali dzaba kad je tvrdoglav
Ja prvi ne smatram da je smak sveta sto on izgubi neki mec tu i tamo i da sad treba da krene lavina kritika ili ne daj boze pljuvacina. Potpuno bi idiotski bilo ocekivati da non-stop pobedjuje ili da drzi visok nivo tokom cele godine. Igrao je lose USA Masterse, svi smo rekli nema veze vazna je sljaka. Treba rasporediti kako fizicku tako i mentalnu snagu jer je sezona duga i zahtevna. I na sljaci je krenuo lose, ajde bilo je i objektivnih okolnosti, ali svi smo ocekivali prebrodice to i bice pravi kada je najvaznije: za RG. Taj cilj nisu navijaci postavili, vec je on sam istakao vise puta da mu je to prioritet i da se forma tempira za taj period, a taj turnir je odigrao najlosije od svih. Onda na W krene odlicno i taman nas igrom podseti na proslogodisnja izdanja i podigne ocekivanja, a onda pravo niotkuda kolaps u polufinalu. To je sigurno najlosiji mec na celom turniru. Nacin na koji je odigrao dva najvaznija meca sezone zaista zasluzuje kriticki osvrt. Da je odigrao najbolje sto moze i opet izgubio, sve ovo sto pisem ne bi imalo nikakvog smisla, niti bi bilo razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Ima za sada jedan Slem i jedan Masters, nekoliko finala i polufinala, i ne moze se reci da je sezona losa, daleko od toga, ali mislim da smo svi, pa i on sam, ma sta govorio u medijima, ocekivali vise. Da li su ta ocekivanja bila realna ili nisu, moze se diskutovati. Sve zavisi koliko visoko postavis ciljeve i cime se zadovoljavas, a ja mislim da Novak nema mentalni sklop da bi se zadovoljio porazima u polufinalima i finalima Slemova, bez obzira sto su ti porazi dosli od igraca koji se zovu Federer I Nadal. Njegov sklop je drugaciji, njegov sklop je Sampionski i u skladu sa tim se treba i postaviti. ;)

Comment