Originally posted by bojanaBG
View Post
Roland Garos nije isto sto i Monte Carlo, Rim i Madrid. Rim cesto nije osvajao i Madrid je umeo da izgubi. Monte Carlo od kad ga je Nole prekinuo 2013te, nije tako ubedljiv.
Na RG za celu karijeru ima 2 poraza... Koliko god da je Novak bio dobar 2015/2016, mislim da bi 2016 jos jednom izgubio od Rafe da se ovaj nije povukao. Bice izuzetno zanimljvo sledece godine na sljaci, tj. na RG. Daj Boze da svi budu zdravi i u top formi pa da vidimo ko je bolji.
Po mom najiskrenijem misljenju, mislim da su njih trojica ujednaceni, iako RF i RN imaju vise Slemova. Rafa ima 11 RG a Roger svoje Slemove koje je uzimao sa TOP 20 igracima, gledano po danasnjem kvalitetu. Ispeglace se i to. Ali njih trojica su zajedno ispisali istoriju.
Najgrublje gledano, broje se samo GS titule ali pravi teniski znalci znaju da nije samo to. Novak je oborio mnoge znacajne rekorde. Pravi su majstori.
Federerova jedina sansa je Wimbledon. Pod uslovom da Novak ispadne. To znaci da njegove sanse nisu male. Ne mozemo bas garantovati da ce Novak svaki GS da bude u polufinalu ili finalu... Rogerov problem je sto on ne moze da veze 2 ozbiljna turnira, to se pokazalo tokom cele ove godine. Mislim, moze. Odigra on ali ne uzme titulu. Konkurentan jeste naravno.
Comment