Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP - Rafael Nadal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Forma ide uzlaznom putanjom. Mentalna snaga je bila v finalu Rima odlična. Borio se ko lav i podigao nivo igre kad je spašavao break lopte (sa iznimkom on duple u 2.setu). Veliki problem ostaje servis, koji od US opena nikako ne proradi protiv Novaka, a protiv takvog reternera servis mora da služi na puno. Rafa treba, da se u sljedečim danima na treningu fokusira na servis i na intenzitet udaraca kad počne razmjena udaraca sa osnovne linije. Treba, da pojača riziko in agresivnost (što važi pre sve za BH) v tom periodu igre, da Novaku ne dozvoli, da preuzme iniciativu v ranoj fazi razmjene udaraca sa osnovne linije. Koji pun malo manje spina na BH ne bi bilo loše. Pod svaku cjenu Rafa treba preuzimati iniciativu sa FH sa razmjenama sa osnovne linije. Rafi mora da bude strategija "nadjačati opet Novaka" največi imperativ u njegovoj karieri u budučnosti. Ako Toni nije sposoban, da pripremi Rafu za taj izzazov onda treba pojačati stručni stožer. Agassi bi bio idealno rješenje za BH, a Ivaniševič ili McNroe za servis.

    Comment


    • Originally posted by jacques9 View Post
      Forma ide uzlaznom putanjom. Mentalna snaga je bila v finalu Rima odlična. Borio se ko lav i podigao nivo igre kad je spašavao break lopte (sa iznimkom on duple u 2.setu). Veliki problem ostaje servis, koji od US opena nikako ne proradi protiv Novaka, a protiv takvog reternera servis mora da služi na puno. Rafa treba, da se u sljedečim danima na treningu fokusira na servis i na intenzitet udaraca kad počne razmjena udaraca sa osnovne linije. Treba, da pojača riziko in agresivnost (što važi pre sve za BH) v tom periodu igre, da Novaku ne dozvoli, da preuzme iniciativu v ranoj fazi razmjene udaraca sa osnovne linije. Koji pun malo manje spina na BH ne bi bilo loše. Pod svaku cjenu Rafa treba preuzimati iniciativu sa FH sa razmjenama sa osnovne linije. Rafi mora da bude strategija "nadjačati opet Novaka" največi imperativ u njegovoj karieri u budučnosti. Ako Toni nije sposoban, da pripremi Rafu za taj izzazov onda treba pojačati stručni stožer. Agassi bi bio idealno rješenje za BH, a Ivaniševič ili McNroe za servis.
      Sve ovo Toni zna ali u poslednja 4 susreta jednostavno ne pomaze nista.

      SMS na 1003

      Comment


      • Bio bih srecan kad bi Rafa poceo da servira za pocetak bolje od Serene
        Servis mu je ocaj zivi. A pokzao je jos na USO protiv Novaka da moze!

        Comment


        • Originally posted by Jigsaw92 View Post
          Bio bih srecan kad bi Rafa poceo da servira za pocetak bolje od Serene
          Servis mu je ocaj zivi. A pokzao je jos na USO protiv Novaka da moze!
          V potpunosti se slažem. Da ima barem minimalne šanse protiv Novama mora da servira barem pristojno. Svakako ne može "kroz noč", da počne da udara "ravnjake" na Bh-u ali svakako može i mora, da servira puno bolje.

          Comment


          • http://www.story.rs/vesti/svet-pozna...a-poplava.html cestitke za Nadala
            Last edited by jovan; 21-05-14, 19:10.
            * Telo je slabo, ali je duh krepak, zato ga treba svakodnevno održavati. *

            Comment


            • Sa nestrpljenjem očekujem sutra žreb za glavni turnir. Samo da se izbegne Nishikori pre polufinala i Gulbis u 3.kolu. Tsonge se ne bojim. Nadalova forma je sve bolja, tako da ni Raonič, ni Ferrer neče predstavljati pretežku prepreku ka putu do finala. Za polufinale svakako bolje igrati protiv Rogera nego protiv Vawrinke.
              Razmišljam i o največem protivniku - Novaku i ko bi mogao biti največi problem za Novaka na putu do finala. Možda Nishikori i Murray, ako igraju meč života na šljaci. Pa naravno ni Roger ni Vawrinka nisu bezopasni po Novaka, iako od svih ovih je Vawrinka možna na papiru najopasniji za obojicu - tako za Novaka kao za Rafu.

              Comment




              • Comment


                • Originally posted by jacques9 View Post
                  Sa nestrpljenjem očekujem sutra žreb za glavni turnir. Samo da se izbegne Nishikori pre polufinala i Gulbis u 3.kolu. Tsonge se ne bojim. Nadalova forma je sve bolja, tako da ni Raonič, ni Ferrer neče predstavljati pretežku prepreku ka putu do finala. Za polufinale svakako bolje igrati protiv Rogera nego protiv Vawrinke.
                  Razmišljam i o največem protivniku - Novaku i ko bi mogao biti največi problem za Novaka na putu do finala. Možda Nishikori i Murray, ako igraju meč života na šljaci. Pa naravno ni Roger ni Vawrinka nisu bezopasni po Novaka, iako od svih ovih je Vawrinka možna na papiru najopasniji za obojicu - tako za Novaka kao za Rafu.
                  Nisikori ne moze ni Nadalu a ni Djokovicu kao ni trecem ni cetvrtom nosiocu (Vavrinka, Federer) da dodje pre 1/4 .... A i tada samo ako Nisi dobije jednog od 5-og do 8-og nosioca, sa kojima moze da se sastane u cetvrtom kolu... Tako da posto je i njegovo fizicko stanje pod znakom pitanja, ne treba se nesto preterano plasiti Japanca .... Videcemo zreb pa ce biti znatno jasnije ...
                  sigpic

                  Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                  U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                  Comment


                  • Nisi tesko da ce 1/8 ...

                    SMS na 1003

                    Comment


                    • Zreb Rafa nije baš tako lagan. Poslije laganog 1.kola (GInepri), čeka nas težko 2.kolo (ako Thiem dobije Mathieja), a 3.kolo opet lagano.
                      V 8-finala želim Almagra (osveta za Barcelonu), a 4-finale super težka prepreka ako dođe do utaknice sa Ferrerom (osveta za MC). Pobeda protiv Almagra in Ferrera bi mu dala novu dozu samopouzdanja. Za polufinale nisam baš siguran, da če Wawrinka dogurati do tamo. Naravno očekujem finale Rafa - Nole.

                      Comment


                      • Zelim da ovaj turnir bude pun osvjeta Recimo da pocnemo od Almagra, pa Ferera, pa Vavrinka, pa onda Djokovic. Ali sve je to lepo napisati, trenutna forma i ne kaze da ce da bude bas tako Naravno ocekujem Rafa znatno bolje da servira, jer bez taj udarac nema on sta da trazi na sljaci, nije vise 20 godisnjak pa da trci 100 sati bez ikakvih problema, ipak mora da cuva svoje telo, a i nov nacin igre mu nije defanzivan!
                        OVAKO

                        Comment


                        • Originally posted by Stefan-kobe View Post
                          Zelim da ovaj turnir bude pun osvjeta Recimo da pocnemo od Almagra, pa Ferera, pa Vavrinka, pa onda Djokovic. Ali sve je to lepo napisati, trenutna forma i ne kaze da ce da bude bas tako Naravno ocekujem Rafa znatno bolje da servira, jer bez taj udarac nema on sta da trazi na sljaci, nije vise 20 godisnjak pa da trci 100 sati bez ikakvih problema, ipak mora da cuva svoje telo, a i nov nacin igre mu nije defanzivan!
                          Forma koju je pokazao u Romi je dovoljna, da se dobije Almagra, Ferrera in Wawrinku (ako ovaj ne poludi i odigra utakmicu života na šljaci) ali svakako nije dovoljno dobra, da se dobije Novaka. Očekujem Rafa u još puno boljem izdanju kao u Romi sa boljim servisom i Bh-om, tako da ovaj put očekujem ravnopravnu borbu sa Novakom, ako dođe do tog očekivanog finala.

                          Comment




                          • Comment


                            • Originally posted by SonjaFan View Post


                              DOBRA !
                              SignaturE se cheka ...sigpic

                              Comment


                              • World No.1 Rafael Nadal left his fans in jeopardy ahead of the prestigious French Open by revealing that his knee is still bothering him.

                                The 27-year-old Spaniard, who will be defending his Roland Garros title this year, spoke to TIME ahead of the tournament.

                                "I’m still having pain a lot of days," Nadal exclaimed, when asked about the state of his knee that has been a cause of concern from a long while.

                                "The only thing I wish is that the pain is only minding me when I’m competing, because I really like to enjoy the rest of the time of my life."

                                Baš loša vijest. Za Wimbledon ne možemo očekivati baš dobre rezultate.

                                Comment

                                Working...
                                X