Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ucinak U20 igraca na profesionalnim turnirima u 2012.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Prvo, lepo je sto se interesujes, to cenim

Moze biti da sam ja to napisao, inace na ovoj temi ima bas puno postova od mnogo forumasa pa se tesko snaci

Ev' 'vako.. ja se bavim ovim rudarskim psolom od pcoetka 2011., tako da ne znam bas u sitna crevca kakva je situacija bila pre toga, u svakom slucaju je bila losa. Prosle godine igraci zigubljene generacija '91. odigrali su 55 meceva na ATP turnirima, uz drazesan skor 20-35. Dimitrov je uzeo 18 a Kuznjecov dve pobede, sto je bogu za plakati. Godinu su izvukli momci rodjeni '92. Oni su igrali 78 meceva uz podnosljivih 33-45. Tomic i Harison uzeli su po 14 pobeda a ostalih par ne vredi pominjati

Ove godine ta generacija je udarna i to su opravdali. Tomic i Harison su opet daleko najbolji, a pocetkom godine imali su pomoc i ostalih igraca.. kasnije je to stalo ali ce godina biti mnogo bolja od prethodne, iako najverovatnije opet nece biti titula. Problem su one mladje generacije. Zakljucno sa proslom nedeljom momci rodjeni '93., dakle koji pune 19 godina, odigrali su bedna dva ATP meca, srecom jedan su dobili. Mate Pavic je juce doneo jos jednu ali ako to uporedis sa ukupno 33 proslogodisnjih za generaciju '92. onda ti je jasno koliko stagniraju. Momci rodjeni '94. imaju dva ATP meca ove godine, bez ucinka

Jako me palsi sta ce biti dogodine kada ostanemo bez igraca rodjenih 1992. Glavna generacija ce dakle biti '93. ali nema teorije da izguraju bilo sta slicno onome vidjenom prosle i ove godine. Pomoc nemaju od koga dobiti, jer momci '94. godista nece uzeti vise od 3 ili 4 pobede, ako uzmu i toliko. One mladje i da ne pominjem, iako ce generacija '95. iduce godine napuniti ne bas malih 18 godina

Znaci, na kraju ove godine da se digne spomenik za ostvarenja Tomica i Harisona, iako su trebala biti veca.. a onda smo nadrljali sa sledecim generacijama
    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
      Prvo, lepo je sto se interesujes, to cenim

Moze biti da sam ja to napisao, inace na ovoj temi ima bas puno postova od mnogo forumasa pa se tesko snaci

Ev' 'vako.. ja se bavim ovim rudarskim psolom od pcoetka 2011., tako da ne znam bas u sitna crevca kakva je situacija bila pre toga, u svakom slucaju je bila losa. Prosle godine igraci zigubljene generacija '91. odigrali su 55 meceva na ATP turnirima, uz drazesan skor 20-35. Dimitrov je uzeo 18 a Kuznjecov dve pobede, sto je bogu za plakati. Godinu su izvukli momci rodjeni '92. Oni su igrali 78 meceva uz podnosljivih 33-45. Tomic i Harison uzeli su po 14 pobeda a ostalih par ne vredi pominjati

Ove godine ta generacija je udarna i to su opravdali. Tomic i Harison su opet daleko najbolji, a pocetkom godine imali su pomoc i ostalih igraca.. kasnije je to stalo ali ce godina biti mnogo bolja od prethodne, iako najverovatnije opet nece biti titula. Problem su one mladje generacije. Zakljucno sa proslom nedeljom momci rodjeni '93., dakle koji pune 19 godina, odigrali su bedna dva ATP meca, srecom jedan su dobili. Mate Pavic je juce doneo jos jednu ali ako to uporedis sa ukupno 33 proslogodisnjih za generaciju '92. onda ti je jasno koliko stagniraju. Momci rodjeni '94. imaju dva ATP meca ove godine, bez ucinka

Jako me palsi sta ce biti dogodine kada ostanemo bez igraca rodjenih 1992. Glavna generacija ce dakle biti '93. ali nema teorije da izguraju bilo sta slicno onome vidjenom prosle i ove godine. Pomoc nemaju od koga dobiti, jer momci '94. godista nece uzeti vise od 3 ili 4 pobede, ako uzmu i toliko. One mladje i da ne pominjem, iako ce generacija '95. iduce godine napuniti ne bas malih 18 godina

Znaci, na kraju ove godine da se digne spomenik za ostvarenja Tomica i Harisona, iako su trebala biti veca.. a onda smo nadrljali sa sledecim generacijama
      Užas. Kad bi sad napravili listu generacija u posljednjih 10 godina i učinak dok su bili U20, vjerujem da bi došli do zastrašujućeg podatka i da poslije generacije 1988 tj Del Potra imamo poražavajući učinak. Bojim se da će biti sve gore i gore, a nadam se da se varam.
      Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Dzabe se nadas, jednostavno generacije ne mogu da prate jedna drugu. Lepo deluje ovoliki broj pobeda za generaciju '92. ali nije tesko provaliti da bar 90% odlazi na dvojicu igraca. Oni su vec napunili ili polako pune 20 godina a ni za koga osim njih dvojice ja ne mogu da tvrdim da ce pre 2014. doci do ATP trofeja.. problem je sto ne mogu ni za njih dvojicu ali se bar nadam

Recimo, ako stavimo na papir ucinak druge najstarije generacije :

2011 (1992) - 33 pobede na ATP turnirima
        2012 (1993) - do sredine jula bice dve a mozda bude i treca, sve jednog igraca
        2013 (1994) - ?? bice dobro ako izvuku neku, tj. prvo da im neko da sansu da igraju

Momci rodjeni '93. kojima se sve vise posvecujem jer ce za manje od 5 meseci postati predvodnici U20 igraca, imaju u ovom trenutku u zajednickoj karijeri dve ATP pobede i jedno finale na Celindzerima!! Stvarno ne verujem da su pre 2011. uspeli da dobiju neki ATP mec ili da udju u finale Celindzera i ove brojke su stvarno porazavajuce. Oni ce iduce godine napuniti 20, bez ikakvog iskustva na velikoj sceni i bez ikakve predstave sta je sampionski mentalni sklop i kako ga izgraditi

Oni rodjeni '94. jedva da su odigrali neki ATP mec i dobili par meceva na Celindzerima.. Filip Pelivo ima 1/2 ali to je izuzetak. Na Fjucersima imaju 3 titule

Mladje od njih da i ne pominjem, oni ce jos dugo biti zakovani za Fjucerse, a ni tu nece imati mnogo uspeha

Uskoro planiram dva velika projekta vezana za mlade igrace. Prvi je manji, da napravim analizu osvajaca ATP titula od 1990. po generacijama i na osnovu nje cemo u buducnosti moci da se rukovodimo. Mislim da Raonic jedini igrac rodjen 1990. ili kasnije koji ima ATP titulu, ko ce mu se u skorije vreme pridruziti u ovom sve starijem trendu ne znam. Dobro sam uocio da dvojica polufinalista Rolan Garosa imaju 30 godina, pa sam isao unazad trazeci kada se to u Open eri desilo na tom turniru.. stigao sam do 1968. i 1969.

Drugi je monumentalan, da napravim analizu ucinka U20 igraca na ATP turnirima od 1990., dakle na nekih 1500 turnira. Kada to zavrsim nepogresivo cemo moci da vidimo kada je sve otislo do djavola, koje su generacije bile uspesne, koje su dale tek po nekog igraca, a koje su, kao 1991., potpuno izgubljene (vec sada znam da se 1983. i 1984. nije rodilo mnogo teniskih sampiona, tacnije nije nijedan)

sigpic

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
          Uskoro planiram dva velika projekta vezana za mlade igrace. Prvi je manji, da napravim analizu osvajaca ATP titula od 1990. po generacijama i na osnovu nje cemo u buducnosti moci da se rukovodimo. Mislim da Raonic jedini igrac rodjen 1990. ili kasnije koji ima ATP titulu, ko ce mu se u skorije vreme pridruziti u ovom sve starijem trendu ne znam. Dobro sam uocio da dvojica polufinalista Rolan Garosa imaju 30 godina, pa sam isao unazad trazeci kada se to u Open eri desilo na tom turniru.. stigao sam do 1968. i 1969.

Drugi je monumentalan, da napravim analizu ucinka U20 igraca na ATP turnirima od 1990., dakle na nekih 1500 turnira. Kada to zavrsim nepogresivo cemo moci da vidimo kada je sve otislo do djavola, koje su generacije bile uspesne, koje su dale tek po nekog igraca, a koje su, kao 1991., potpuno izgubljene (vec sada znam da se 1983. i 1984. nije rodilo mnogo teniskih sampiona, tacnije nije nijedan)
          Da ti dam ideju. Lista GS finala 0d 1990 i generacije koje su osvojile GS turnire i bile u finalima (i vrlo bitno - kojim GS turnirima). Mislio sam ja to da odradim kad ugrabim vremena, ali ukoliko ti se poklapa sa tvojim projektom ne bih želio da nešto pokvarim.
          Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• To za Slemove moze brzo da se odradi, moci cu za nekih 10 dana kad zavrsim ispite. Analizu ucinka od 1/8 u Open eri samo vec odradio tako da je ovo mnogo manji posao, mogu da ga zavrsim za dan

sigpic

Comment

• Jel bi mogao neko da napise koliko su do sada u20 igraci osvojili futursa i challengera i koliko imaju pobeda na atp turnirima?

Comment

• Odes lepo na ovu temu pa ti nama ovde prepisi sve osvajace titula iz ove godine zakljucno sa proslom nedeljom http://www.sportklub.info/forum/thre...-u-2012-godini

sigpic

Comment

• FUTURES:

OSVAJACI TURNIRA:

Jiri Vesely (CZE, 1993)- China F1
                  Jack Sock (USA, 1992)- USA F1
                  Jason Kubler (AUS, 1993)- USA F4, Australia F4
                  Damir Dzumhur (BIH, 1992)- Turkey F4, Italy F2, Bosnia & Herzegovina F1, Bosnia & Herzegovina F3,Bosnia & Herzegovina F5
                  Renzo Olivo (ARG, 1992)- Chile F4, Argentina F5, Peru F1
                  Yasutaka Uchiyama (JPN, 1992)- Japan F1, Japan F4
                  Roberto Carballes Baena (ESP, 1993)- Spain F6, Croatia F5
                  Marco Cecchinato (ITA, 1992)- Croatia F3
                  Kevin Krawietz (GER, 1992)- Croatia F4, Romania F2
                  Agustin Velotti (ARG, 1992)- Argentina F4
                  Alexey Vatutin (RUS, 1992)- Kazakhstan F2
                  Juan Ignacio Londero (ARG, 1993)- Argentina F7
                  Oliver Golding (GBR, 1993)- Great Britain F6, Great Britain F8
                  Federico Coria (ARG, 1992)- Argentina F8
                  David Souto (VEN, 1992)- Spain F10
                  Luke Saville (AUS, 1994)- Thailand F1
                  Robin Kern (GER, 1993)- Turkey F18
                  Dominic Thiem (AUT, 1993)- Czech Republic F1
                  Peter Heller (GER, 1992)- Turkey F20
                  Thiago Monteiro (BRA, 1994)- Brazil F11
                  Diego Sebastian Schwartzman (ARG, 1992)- Peru F2, Argentina F11,Argentina F14
                  Taro Daniel (JPN, 1993)- Spain F15
                  Ji Sung Nam (KOR, 1993)- Japan F5
                  Andrea Collarini (USA, 1992)- Argentina F12
                  Duje Kekez (CRO, 1993)- Serbia F1
                  Nikoloz Basilashvili (RUS, 1992)- Russia F8
                  Duilio Beretta (PER, 1992)- Peru F6
                  Jozef Kovalik (SVK, 1992)- Italy F15
                  Danilo Petrovic (SRB, 1992)- Serbia F3
                  Arthur De Greef (BEL, 1992)- Armenia F1

Comment

• CW....sta mislis za ovog Iliju Vucica...znam da je pre 5,6 godina bio proglasavan za velikog talenta...nije igrao citavu proslu sezonu, a sad ga evo vidim u polufinalu fjucersa u BG-u(dobio je Cirica).
                    http://www.avangarda.in/forum/viewforum.php?f=56

Comment

• Iskreno, nikad cuo za njega

Nisam jos stigao do Srbije ali sam samo bacio letimican pogled na zreb da vidim sta je uradio Djokovic i da li su mozda igrali Djere i Jankovic. Vidim da nije bio los pre 18. rodjendana, ali je posle negde nestao. I dalje je mlad, moze da se vrati

sigpic

Comment

• Na njegovom ATP profilu :

Height:
                        4'9" (145 cm)

Comment

• Hurbert Hurkacz(1997) ce igrati u kvalifikacijama za celendzer Tretorn serije u Poznanju.Imace sjajnu sansu da dobije prvi mec kvalifikacija, ali nazalost on nista, ali bas nista ne donosi sem nekog iskustva.

Comment

• evo profil ilije vucica sa svim rezultatima:

http://www.coretennis.net/majic/page...ayer-Info.html

Comment

• Originally posted by nemanja97 View Post
                              evo profil ilije vucica sa svim rezultatima:

http://www.coretennis.net/majic/page...ayer-Info.html
                              Ladno je Dimitrov igrao u mom Pancevu

Comment

• Veseli je dobio Tiema u finalu Fjucersa u Ceskoj, bice jako vazno da svi momci rodjeni '93. do kraja sezone uzmu sto vise trofeja, kako bi sledecu godinu poceli u dobroj poziciji da nesto naprave, iako ce biti jako tesko

sigpic

Comment

Working...