Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ucinak U20 igraca na profesionalnim turnirima u 2012.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Djordje ce dobiti WC za Bangok, Dubai, Tokio qualies ili tako nesto. Sredice bata
    A sto se tice starijeg taj je konacno poceo prolaziti kvalifikacije, mozda i udje u prvih 300, aj da budemo skromni.
    Last edited by Indigo; 06-01-13, 23:53.
    There's something wrong with me chemically
    Something wrong with me inherently
    The wrong mix in the wrong genes
    I reached the wrong ends by the wrong means
    It was the wrong plan
    In the wrong hands
    With the wrong theory for the wrong man
    The wrong lies, on the wrong vibes
    The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Krajinovic je uzeo jedan gem najboljem tinejdzeru sveta (zbog titule koju je osvojio prosle godine Veseli je pao za par mesta iza Daniela ali ce se brzo vratiti) na Fjucersu u Izraelu, bas se proslavio. Bilo bi dobro da Vesely donese prvu titulu U20 igracima ove godine
      Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• CW ko je ovaj klinac, trenirao je sa Fedom

IMG_5445_zps7bf6d736.jpg

trebao je ponovo Savil, ali nije
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Cekaj da vidim na slikama, samo ih po tome i mogu znati kad ih pre 20. godine ne mogu videti na terenu

sigpic

Comment

• To je Dzejms Dakvort, video sam da mi je poznat

sigpic

Comment

• Kristian Harison plasirao se u svoje prvo finale na profesionalnim turnirima, dobru je odluku napravio sto nije ostao kod kuce na sljaci vec se odlucio za Veliku Britaniju i dvoranu

Nadam se da moze i do titule, to bi mu bas znacilo

sigpic

Comment

• Jiri Vesely (CZE, 1993) potvrdjuje naslov najboljeg tinejdzera i U20 igraca sveta, ponovio je uspeh od prosle nedelje i osvojio novi Fjucers u Izraelu. Nagrada ce doci vec sledeceg vikenda kada ce biti u timu (ne dakle kao rezerva) za duel svoje zemlje sa Svajcarskom, mozda ga i vidimo na terenu u nekom mrtvom mecu ako ga bude

sigpic

Comment

• Neki novi klinci.
                  Prvi junior Evrope Miomir Kecmanovic.

This year’s boys final was a see-saw battle that saw third seed Samuele Ramazzotti of Italy overcome top seed and European #1 Miomir Kecmanovic of Serbia. After scoring an early break, Ramazzotti was forced to a tie-break in the first set, eventually winning it 10-8. Fired up, Kecmanovic fought back to win six consecutive games to level at one set all. He failed to keep the momentum though, and the Italian player fought back in a similar fashion, winning all six games of the third set to take the championships and his fourth Tennis Europe Junior Tour title.

Kecmanovic will hold on the top spot in the rankings for now, but with the win Ramazzotti will move into second place. Just 40 points separate the two from the winners of the doubles event in Tarbes, Artem Dubrivnyy (RUS) and Ergi Kirkin (TUR), with the four players likely to battle it out for the top spot throughout the next few weeks and months.

Russian players dominated at the Category 2 Cosmos Cup in Mogiliev, Belarus. Alen Avidzba has been quick to make an impact on the 14 & Under circuit this season, winning his first doubles title a fortnight ago, and wasted no time in following up with a singles win. Seeded #1, he blasted through the main draw without the loss of a set, beating third seeded compatriot Dimitriy Voronin 7-6(1) 6-4 in the final.
                  It was the wrong plan
                  In the wrong hands

Comment

• Ostaju jos petorica igraca da se bore za titule na Fjucersima ove nedelje... Christian Hirschmueller (GER, 1993) igrace 1/4 kod kuce danas, njemu kao visokom momku i dobrom serveru odgovara ovaj dvoranski tepih i vec je imao jedan dobar rezultat ove godine. Christian Harrison (USA, 1994) je po treci put za redom u 1/2 u Velikoj Britaniji, pre dve nedelje ispao je u 1/2, prosle u finalu a ove nadam se ide stepenik dalje. Spencer Papa (USA, 1995) i Bjorn Fratangelo (USA, 1993) igrace danas svoje meceve 1/4 kod kuce u Sjedinjenim Drzavama, nakon titule prosle nedelje Bjorn se izgleda konacno ustalio i do leta ce valjda imati ranking za redovno igranje na nizu domacih Celindzera, mozda i na ATP turnirima uz WC. Papa je na ovom turniru dosao do svoje prve Pro pobede, a posle nje usledila je jos jedna. Ernesto Escobedo (USA, 1996) napravio je veliko iznenadjenje u Meksiku i najbolji rezultat za svoju generaciju od pocetka sezone. Prosao je kvalifikacije i sinoc se plasirao u 1/2, posto je ovo turnir od 15000$ ima zagarantovanih 8 bodova i cim skupi jos jedan ulazi u prvih 1000, svakako vec ovde ako veceras ponovo slavi i plasira se u finale. Da sve bude jos impresivnije, ovo mu je tek drugi profesionalni turnir u karijeri, u septembru je takodje prosao kvalifikacije u Meksiku i dobio jedan mec
                    Last edited by ClayWarrior; 01-02-13, 11:10.

sigpic

Comment

• Christian Hirschmueller porazen je u 1/4 7-6 7-6 tako da se nije izborio za svoje drugo polufinale na Fjucersima. Njegov imenjak Harrison imao je vise srece i plasirao se u svoje drugo vezano finale na Fjcuersima.. tamo ga ceka isti rival koji ga je dobio prosle subote, vreme je za osvetu i prvu Pro titulu

Bjorn Fratangelo odlicno igra ove nedelje i lako bi mogao da poveze dve titule. Spencer Papa vise nije imao snage i lako je porazen u 1/4, ali sa turnira nosi svoja prva dva Pro boda

Eskobedo je lako dobio prvi set u polufinalu protiv Benetoa i ponadao sam se da ce ici do kraja sa iznenadjenjima i postati tek drugi igrac posle Kvinzija koji je rodjen 1996. a zaigrao je u finalu Fjucersa, no stao je i uzeo 3 gema u nastavku. Nadam se da cemo ga videti u Mekisku i sledece nedelje, jedna pobeda bi ga sigurno uvela u prvih 1000 a mozda udje i sa ovih 9 koliko ce imati kad mu za dve nedelje upisu ovaj lep rezultat

sigpic

Comment

• 5. februara moze se videti dosta U20 igraca, neki igraju veoma vazne meceve a imamo i jedan veliki milestone

Prvo ce na teren igraci na Celindzeru u Adelejdu, Luke Saville (1994), Sean Berman (1993), Nick Kyrgios (1995), Alex Bolt (1993).. svi osim Bermana su domaci igrac i igrace na glavnom terenu, samim tim i na Stream-u. Saville je predvodnik svoje generacije i od njega ocekujem da ove godine postigne nesto vise i na Celindzerima, konstantnost na Fjucersima je apsolvirao prosle godine. Videcemo moze li novopeceni prvi junior sveta i osvajac Australian Opena da donese prvu Celindzer pobedu svojoj generaciji

Na Celindzeru u Bergamu Djordje Djokovic (1995) ne samo da je upao umesto talentovanih domacih igraca, nego je dobio i prime time na centralnom terenu pred kamerama od pola 9 uvece.. ako Nick ne uspe tu je njegova generacija da ga eventualno ispravi

Sutra od 6 posle podne, na zalost bez prenosa (bar ih jos nisu stavili), Christian Garin (1996) odigrace prvi mec na ATP turnirima za svoju generaciju, cime preskacu godinu dana starije igrace rodjene 1995. koji jos nisu debitovali u najvisem rangu takmicenja. Protivnik ce mu biti Lajovic koji je u prethodna dva dana proveo pet i po sati na terenu i sigurno je umoran. Eventualna pobeda ovde bila bi rezultat sezone za U20 igrace, bez sumnje

U Zagrebu ce oko 3 posle podne, bez kamera, na teren izaci Mate Pavic (1993), koji je jedini igrac iz te generacije sa dve ATP pobede u 2012... to je podatak za plakanje a ne za neki ponos ali sta je tu je. Ne znam samo koliko ce moci da ocekuje protiv Pecnera, koji je prosao kvalifikacije ali je izuzetno opasan igrac. Steta je sto mec necemo videti jer ce sigurno biti puno lepih poteza, od obojice. Ono sto cemo moci da vidimo je duel Lusasa Rosola i Filipa Vegera (1994), izmedju pola 8 i 8, u zavisnosti koliko Karlovic bude mogao da muci Grisu. Filip je danas postao prvi igrac svoje generacije koji se kvalifikovao za neki ATP turnir, a protiv umornog Ceha mozda moze da se nada i prvoj pobedi na ATP turnirima za momke rodjene 1994... nisam ocekivao da je on donese ali se sigurno necu buniti ako se dogodi

sigpic

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post

Sutra od 6 posle podne, na zalost bez prenosa (bar ih jos nisu stavili), Christian Garin (1996) odigrace prvi mec na ATP turnirima za svoju generaciju, cime preskacu godinu dana starije igrace rodjene 1995. koji jos nisu debitovali u najvisem rangu takmicenja. Protivnik ce mu biti Lajovic koji je u prethodna dva dana proveo pet i po sati na terenu i sigurno je umoran. Eventualna pobeda ovde bila bi rezultat sezone za U20 igrace, bez sumnje

U Zagrebu ce oko 3 posle podne, bez kamera, na teren izaci Mate Pavic (1993), koji je jedini igrac iz te generacije sa dve ATP pobede u 2012... to je podatak za plakanje a ne za neki ponos ali sta je tu je. Ne znam samo koliko ce moci da ocekuje protiv Pecnera, koji je prosao kvalifikacije ali je izuzetno opasan igrac. Steta je sto mec necemo videti jer ce sigurno biti puno lepih poteza, od obojice. Ono sto cemo moci da vidimo je duel Lusasa Rosola i Filipa Vegera (1994), izmedju pola 8 i 8, u zavisnosti koliko Karlovic bude mogao da muci Grisu. Filip je danas postao prvi igrac svoje generacije koji se kvalifikovao za neki ATP turnir, a protiv umornog Ceha mozda moze da se nada i prvoj pobedi na ATP turnirima za momke rodjene 1994... nisam ocekivao da je on donese ali se sigurno necu buniti ako se dogodi
                          Prosto je neverovatno kolika je razlika između muškog i ženskog tenisa. Dok se mladići jedva probiju do glavnog žreba nekog ATP turnira, devojke već uveliko igraju WTA turnire. Na danas objavljenoj listi je 11 njih nema punih 20 godina, od toga šest njih 1993. godište a ostale mlađe. Uz to, eto Stephens je igrala i GS polufinale, Babos ima titulu (kakva, takva ali je opet titula)...

Comment

• Pročitah na jednom forumu da je Gianluigi Quinzi odlučio da ove godine od juniorskih turnira igra samo GS a ostalo fjučerse i čelindžere.

Eto Nikoli konkurenta manje na ostalim turnirima

Comment

• Niko od njih nece igrati skoro nista van Slemova, nema svrhe

Nemam pojma ko je ta Babos ali prihvatio bih ja bilo kakvu titulu.. slavim i kad 5 puta godisnje neko Celindzer uzme

Nemam podatke o najmladjim igracicama u zavrsnicama Grand Slam turnira ili medju prvih 100 na kraju sezone ali uvek im je bilo lakse da se probiju nego muskarcima.. pocevsi od cuda Trejsi Ostin pa na dalje. U samo 4 godine rodjene su Dzenifer Kapriati, Martina Hingis i Venus Viliams, koje su redom pomerale granice u juniorskom tenisu i terale WTA da uvede restrikcije u broju igranih turnira u dobi mladjoj od 15. Za onu prvu je na zalost bilo kasno, Martina i Venus su dobro prosle

Bas me zanima koliko je bilo tinejdzerki u prvih 250 na kraju 2012., muskarci po prvi put od 1973. nisu imali nijednog!! Ovo sto je Filip napravio je uspeh, bez WC-a necemo ih se nagledati ove godine. 2011. i 2012. ce mi jos delovati i dobro kad na kraju ove svedem racune. Krenuo sam sa velikim projektom analize U20 igraca na ATP turnirima od 1990., dakle na nekih 1750 turnira u ove 24 sezone. Odmah sam se slatko nasmejao jer smo samo na Australian Openu 1990. imali 18 U20 igraca.. u citavoj 2012. bilo ih je 20

Sve sto sam naveo u prethodnom postu su pojedinacni slucajevi ciji uspesi stvarno nece imati preveliku vrednost dok ostali igraci te dobi ne krenu njihovim stopama, ali meni je sve to zanimljivo
                              Last edited by ClayWarrior; 04-02-13, 23:39.

sigpic

Comment

• Nemaju klinci snage pre svega CW, to je najveci problem.
                                Pre je tenis bio vise tehnicki sport ali kako je tehnologija napredovala i igraci su morali da napreduju u skladu sa tim i da postanu fizicke zveri.

Sta ce jadan Quinzi da radi sa Di Maurom? Beckera vise necemo imati, nerealno je skroz i meni je to ok.
                                Svaka pobeda je bitna, titulu mozes dobiti samo od nekog ko je fizicki donekle stasao.
                                It was the wrong plan
                                In the wrong hands

Comment

Working...
                                X