Announcement

Collapse
No announcement yet.

NBA Regular Season 2011/12 (opste diskusije, komentarisanje vesti, tracevi i ostalo)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• e zbog ovoga je meni shaq bolji od howarda
    "When I was young, I never wanted to leave the court until I got things exactly correct. My dream was to become a pro."-Larry Bird

"Da budale svijetle ja bi bio zvjezda danica".

Comment

• Shaq je jedan od najdominantnijih centara svih vremena, Howard ne moze nikako da bude bolji... Shaqa ne mozemo porediti sa Wiltom jer tada bilo drugo vreme, svako je bio dominantan u svom vremenu... Meni npr Abdul-Jabbar bio fascinantan jer je igrao 20 sezona, sa 40 godina igrati i jos biti dominantan je nesto sto se mora postovati.. Ali ipak najdrazi mi je Olajuwon, sigurno najkompletniji centar svih vremena...
      sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
      -Jürgen Klopp

Comment

• Kao sto je rekao Ernesto najdominantniji covek u kosarci ikad Shaq u prime-u mozda i u sportu ikada uz Sumahera i Tajsona takodje u prime-u. Dovoljno je pogledati prvu titulu Lejkersa sa Filom i ono sto je Shaq uradio u toj finalnoj seriji, to je najbolesnija predstava bilo kog sportiste ikada.

Comment

• Originally posted by ЕлБиЏеј View Post
          Cekaj, cekaj. Ako sam dobro shvatio ovo gore... Westbrick ima dobar sut?
          Nisi dobro shvatio. Rekao sam da westbrook ume da pogodi teske suteve za razliku od ronda koji ne moze da ubaci ni slobodno bacanje. Nije ni westbrook neki suter, ali za ronda je larry bird.

@tmac; ja jednostavno ne smatram da bi rondo bio bolje resenje za OKC zbog razloga koje sam ranije naveo. Uz to, oni su tim koji trenutno ima najbolji skor u ligi uz chicago tako da kolika god budala taj westbrook bio po vama, cini se da ipak radi nesto korisno zar ne?
          Last edited by Profesor Z; 13-01-12, 17:23.

Comment

• Originally posted by Captain Jack Sparrow View Post
            Nisi dobro shvatio. Rekao sam da westbrook ume da pogodi teske suteve za razliku od ronda koji ne moze da ubaci ni slobodno bacanje. Nije ni westbrook neki suter, ali za ronda je larry bird.
            Ni u ludilu... Pogotovo ako pogledamo procenat suta Ronda od 51%, naspram Russelovih 43%... Cak ima bolji procenat suta za tri, tako da statistika govori suprotno.. Niko ovde ne spori Russellov talenat, da decko ima sjajne fizicke predispozicije, cak i najbolje u ligi na njegovoj poziciji, ali ima problem s mozgom, a ego mu je ogroman... Takvi igraci ne doguraju daleko...;)
            sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Originally posted by FresHMaN91 View Post
              Ni u ludilu... Pogotovo ako pogledamo procenat suta Ronda od 51%, naspram Russelovih 43%... Cak ima bolji procenat suta za tri, tako da statistika govori suprotno.. Niko ovde ne spori Russellov talenat, da decko ima sjajne fizicke predispozicije, cak i najbolje u ligi na njegovoj poziciji, ali ima problem s mozgom, a ego mu je ogroman... Takvi igraci ne doguraju daleko...;)
              e ovo je jedan od najglupljih argumenata koje sam ikad cuo. rondo ima bolji procenat suta zbog toga sto su skoro svi njegovi sutevi iz reketa, dok wastbrook uzima neuporedivo vise suteva sa distance. da li si ti ikada pogledao ijedan mec ili si od onih sto samo citaju statistiku i misle da sve znaju...uporedi samo suteve koje uzima rondo i one koje uzima russel. sto se trojki tice rondo ih sutira samo kad je potpuno sam a i onda promasuje uglavnom. westbrook uzima mnogo teze suteve pa i vise promasuje, kad bi rondo uzimao te suteve njegov procenat bi bio bi ispod 10%. dakle fg% nema veze sa suterskim sposobnostima, da je tako onda bi centri bili najbolji suteri u ligi jer imaju najbolji %. osim toga uporedi procenat slobodnih bacanja ronda i westbrooka pa ce ti mozda neke stvari biti jasnije. sem toga, rondo ima bolji fg% i od bryanta, po tvojoj logici to znaci da je bolji suter i od njega??

Comment

@tmac; ja jednostavno ne smatram da bi rondo bio bolje resenje za OKC zbog razloga koje sam ranije naveo. Uz to, oni su tim koji trenutno ima najbolji skor u ligi uz chicago tako da kolika god budala taj westbrook bio po vama, cini se da ipak radi nesto korisno zar ne?
                Rekao sam ja vec da im to nije nikakav problem u regularnoj gde oni dosta meceva zavrsavaju vec u prvoj poluvremenu, pa ne dolazi do onih situacija kao recimo protiv Minnesota-e o kojoj smo toliko pricali (iako su i taj mec dobili, ali cisto zahvaljujuci nesposobnosti Wolves-a), ali u PO-u kad ga je Brooks izveo u zadnjoj cetvrtini kako ne bi kvario igru sve je jasno i ne cini mi se da je on to shvatio previse ozbiljno jer nastavlja po starom.
                Opusteno, ne moramo se slagati, forum je onda i lepsi, bolje su diskusije. ;)
                sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by Ernesto View Post
                  Old school vs Modern basketball... neuporedivo.

Ono sto je medved u zivotinjskom carstvu (najkompletnija zivotinja), zivotinja od 600kg, koja trci 60 kmh, ume da pliva, da se penje uz drvo i da te nanjusi na 4 km, to je Shaq u ljudskom.
                  Brdo od 160 kg misica koje je trcalo kao bek, skakalo kao Wilt i branilo reket kao Dwight. Dizel je Dizel. Niko kao on.
                  Zbog tog brda su ojacavane konstrukcije, table i obruci... zbog tog brda je uvedeno pravilo tri sekunde u odbrani... izmisljeno Hack-a-Shaq pravilo jer je bio nezaustavljiva zver pustena iz kaveza.

EDIT: Shaq iz Lakers-a bi se igrao s Wilt-om kao beba sa zveckom. Isterao bi ga napolje sa 6 faulova pre kraja prve cetvrtine.
                  Pogresno si me shvatio. Svaka budala zna da je Shaq znatno kompletniji i bolji igrac u svakom aspektu od Wilta. Ja samo pokusavam da poredim dominaciju jednog sa dominacijom drugog. Ako se ja pitam, dominantnije od 50 ppg i 18 rpg ne moze...

Comment

Shaq je jedan od najdominantnijih centara svih vremena, Howard ne moze nikako da bude bolji... Shaqa ne mozemo porediti sa Wiltom jer tada bilo drugo vreme, svako je bio dominantan u svom vremenu... Meni npr Abdul-Jabbar bio fascinantan jer je igrao 20 sezona, sa 40 godina igrati i jos biti dominantan je nesto sto se mora postovati.. Ali ipak najdrazi mi je Olajuwon, sigurno najkompletniji centar svih vremena...
                    Ovde govorimo samo o Shaq-ove 3 godine iz Lakers-a kad je bio u svom prime-u, ne pricamo o legacy-u i overall karijerama ovih igraca. Ako vec gledas celokupne karijere na toj nekoj vecnoj listi najboljih centara ikada Shaq je tek negde 5. na listi. Prva 3 su Bill, Kareem i Wilt (nemam predstavu kojim redosledom bih ih poredjao), 4. je Hakeem, a tek peti je Shaq.

Btw, nemam ja problema da uporedim Shaq u prime-u sa prime-om ovih igraca. Ubacis svakog od ova 4 igraca da igra po jednu cetvrtinu protiv Shaq-a i ovaj ce sve da ih izbaci napolje sa 6 faulova. Sto bi rekao Skip "That was beyond stoppable", just sick... On je menjao kosarkaske kriterijume.

Moj covek Skip. Prvih 40-ak sekundi klipa...

"Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
                    odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
                    fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."

Comment

• Skip objasnio he miss 6005 free throw-s je najjace
                      "When I was young, I never wanted to leave the court until I got things exactly correct. My dream was to become a pro."-Larry Bird

"Da budale svijetle ja bi bio zvjezda danica".

Comment

e ovo je jedan od najglupljih argumenata koje sam ikad cuo. rondo ima bolji procenat suta zbog toga sto su skoro svi njegovi sutevi iz reketa, dok wastbrook uzima neuporedivo vise suteva sa distance. da li si ti ikada pogledao ijedan mec ili si od onih sto samo citaju statistiku i misle da sve znaju...uporedi samo suteve koje uzima rondo i one koje uzima russel. sto se trojki tice rondo ih sutira samo kad je potpuno sam a i onda promasuje uglavnom. westbrook uzima mnogo teze suteve pa i vise promasuje, kad bi rondo uzimao te suteve njegov procenat bi bio bi ispod 10%. dakle fg% nema veze sa suterskim sposobnostima, da je tako onda bi centri bili najbolji suteri u ligi jer imaju najbolji %. osim toga uporedi procenat slobodnih bacanja ronda i westbrooka pa ce ti mozda neke stvari biti jasnije. sem toga, rondo ima bolji fg% i od bryanta, po tvojoj logici to znaci da je bolji suter i od njega??
                        Ne, ja sam samo izneo taj podatak cisto radi reda, jer Westbrook nije nista bolji suter od Rondoa i stalno gledam tekme kad imam vremena... To sto Westbrook uzima vise suteva je zato sto ima probelm sa samim sobom, a isto tako govori koliko trosi lopte u napadu, dok je Rondo daleko pametniji igrac i daleko bi bio korisniji u OKC nego Westbrick, i o tome ovde svi pricaju.. Bas sam gledao par utakmica Bostona, i znatno se vidi napredak Rondoa, bas pogadja suteve sa distance, ali onoliko koliko je potrebno, a ne kao Russell koji sili ko konj...

@Ernesto Ma rekoh cisto da ipak ne mozemo porediti te igrace, svako je bio kralj svog doba, i svako je igrao drugaciju kosarku... Ne znam da li bi Shaq pobacao sve, verovatno bi, ali i to je diskutabilno...
                        Last edited by Freshman; 13-01-12, 21:23.
                        sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Btw, pojavila se vest da bi Sheed mogao da se vrati iz penzije.
                          sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Sad ce Ainge da ga vrati u Boston 100%

Comment

• Nisu Celtics-i zainteresovani za njega bar za sad ali sa Ainge-om se nikada ne zna covek je poznat da voli penzionere

Comment

Ne, ja sam samo izneo taj podatak cisto radi reda, jer Westbrook nije nista bolji suter od Rondoa i stalno gledam tekme kad imam vremena... To sto Westbrook uzima vise suteva je zato sto ima probelm sa samim sobom, a isto tako govori koliko trosi lopte u napadu, dok je Rondo daleko pametniji igrac i daleko bi bio korisniji u OKC nego Westbrick, i o tome ovde svi pricaju.. Bas sam gledao par utakmica Bostona, i znatno se vidi napredak Rondoa, bas pogadja suteve sa distance, ali onoliko koliko je potrebno, a ne kao Russell koji sili ko konj...

@Ernesto Ma rekoh cisto da ipak ne mozemo porediti te igrace, svako je bio kralj svog doba, i svako je igrao drugaciju kosarku... Ne znam da li bi Shaq pobacao sve, verovatno bi, ali i to je diskutabilno...
                                westbrook uzima TEZE suteve u tome je poenta. rondo ima daleko bolji shot selection i zato mu je i veci fg%. Ali to sto ima pametniji izbor suteva ne znaci da je talentovaniji igrac ili bolji suter. rondo ima procenat slobodnih bacanja 58%, znas li sta je to za pleja?? kriminal

Comment

Working...
                                X