Ne znam kakvo je vaše mišljenje oko prekomandovanja Salihovića na zadnjeg veznog.
Mislim da bi mogao korektno odrađivati posao. Medunjanin ipak nije za tako povučenog igrača, on može isturenije malo da igra, ali time se stvara gužva i guši se Pjanić. Zahirović mi se čini najbolji kada uđe zadnjih 20-25 minuta i tada može odraditi dobro svoj posao. Kolašinac bi se svakako trebao izboriti za mjesto na beku, ispred njega Lulić i imamo sasvim dobro pokrivenu lijevu stranu. Eh, desna je malo kritična, Mujdža previše "mekan" i sklon povredama, tako da je potrebna solidna zamjena, a Avdija to nije. Može on da igra protiv konobara, ali čim dođe iole jača ekipa postoji mogućnost da nas unište preko te strane. Opet za desno krilo više opcija se nameće, Hajrović svakako jedna od njih. Pjanića ne bih dirao iza Džeke je njemu najbolje i tu je najefikasniji. Ako ne budemo igrali sa 2 napadača (a mislim da su jako dobre šanse za to), onda sa 2 zadnja vezna i sa zgusnutijom sredinom probati zatvoriti ove jače repke, jer ako krenemo da se nadigravamo to može biti katastrofalno. Samo ne vidim koja 2 dobra zadnja vezna bi mogla zaigrati, na to se posebno treba obratiti pažnja. General je protiv Latvije pokidao, sa onakvom igrom bi mogao zasigurno konkurisati za to mjesto, ali je evidentno da ne može odigrati svih 90 minuta. Mali Bešić isto nije loša opcija, budući da dobro igra, istini za volju u Mađarskoj ligi, ali evo posljednjih dana se pominje interes engleskih timova za njega. On samo da sredi neke stvari u glavi, izvinjenje Jagodiću i da ostvari konstantnost i mislim da će biti konkurentan za SP. Sad opet to je do njega, ako skonta koliko bi ovo prvenstvo moglo donijeti dobroga za njega možda se i opameti.

Comment