Announcement

Collapse
No announcement yet.

ARAGON, Velika nagrada Spanije

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Meni nije jasno kako to da ove sezone svi vozaci imaju velikih problema sa pneumaticima?
    Ima ih Rosi, koji koliko je poznato, ume odlicno da ih cuva, imao ih je Lorenco, takodje jedan od vozaca poznatih po cuvanju guma,
    ma imaju ih svi, u zavisnosti od trka. To ipak govori mnogo.

Comment

• Jos je vidljivije jer i Moto2 vozaci (koji koriste Dunlop) takodje neretko prijavljuju probleme, a u MotoGp takodje. I u F1 ima takvih "problema", ali to je do novog proizvodjaca i do njegove zelje da se gume cesce menjaju tokom trke, kako bi se unela jos jedna promenljiva u trku. Medjutim, ponekad se i te gume preterano degradiraju, to postane vrlo vidljivo i vremena padaju drasticno... Da nije mozda neka svetska odluka da se u gume stavlja manje nafte ili neceg drugog, mada mislim da je nafta, jer vidimo da gumama fale veliki parcici - nedostatak vezivnog materijala...

Comment

• Ima više faktora koji utiču; set up, stil vožnje, vremenski uslovi a i kako ti zapadne koji komad, nisu svi pneumatici isti - odnosno ne ponašaju se isto iako su komponente indentične.

http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...eltabox-frame/
        Last edited by YAMAHAY; 20-09-11, 14:00.

Comment

• Originally posted by YAMAHAY View Post
          Ima više faktora koji utiču; set up, stil vožnje, vremenski uslovi a i kako ti zapadne koji komad, nisu svi pneumatici isti - odnosno ne ponašaju se isto iako su komponente indentične.

http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...eltabox-frame/
          To je zbog procesa vulkanizacije, jel? Cuo sam da nema sanse da se naprave dve identicne gume po ponasanju (iako su sve komponente iste) bas zato sto sam proces nije uvek identican, iako se izvodi identicno, ima neke veze sa prirodom procesa, tj. hemijske reakcije koje se pritom dogadjaju...

Ne znam zasto, trebalo je 3 minuta linku da se otvori, ali ovo me vrlo raduje... kako zla muka na dobro nacera, a i videlo se u toku samog vikenda da mu prija i ova mala izmena, samo nije to dovoljno... Dobro su se opametili, a ne moze se tvrdoglavo protiv Japanaca, ljudi ce da menjaju sve sto mogu kako bi pronasli nesto sto ce im dati prednost nad konkurencijom, a ti hoces tvrdoglavo da tvrdis kako ne zelis da pravis motor poput njihovog, ne ide to tako... Ovo me vrlo raduje, nadam se da nije kasno, jos nekih mesec i po do kraja sezone sa ovim krsom, treba se fokusirati potom na voznju sa normalnom sasijom... Ako neko moze, to je sigurno Rossi!
          Last edited by Vanja #66; 20-09-11, 14:11.

Comment

• Pa kad koriste te neke bridgestone, umesto tigar ili sava.
            http://diehipster.wordpress.com<!-- google_ad_section_end -->

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
              To je zbog procesa vulkanizacije, jel? Cuo sam da nema sanse da se naprave dve identicne gume po ponasanju (iako su sve komponente iste) bas zato sto sam proces nije uvek identican, iako se izvodi identicno, ima neke veze sa prirodom procesa, tj. hemijske reakcije koje se pritom dogadjaju...
              Tako nekako, guma je čudo!

Comment

• Tu postoji jedan ''mali'' problem...

ducatialuminiumframe646[1] - Copy.jpg

Kod dukatija ne postoji klasican ram kao celina, vec se on sastoji iz 2 dela izmedju kojih se nalazi agregat. Oni su sada promenili samo prednji deo i umesto karbonskog stavili aluminijum. To je nedovoljno i zbog toga su i pomaci minorni. Cak i da zadnji deo zamene sa aluminijumom napredak ce biti nikakav jer problem nece biti resen. Resenje moze biti samo pun aluminijumski deltabox ram (dakle iz jednog dela) za koji se agregat samo pricvrsti. Takvo resenje znaci kopirati japance, odn. pocetak od nule, zbog toga sto to povlaci potpuno novu konstrukciju bloka postojeceg agregata, jer je sadasnji projektovan za postojeci (dvodelni) karbonski ram...
                Na kraju kada se sve sabere ispada da je nuzno sve promeniti... i ram i agregat, a na kraju mozda i vozace!

Sada je sve svima jasno, samo ostaje nedoumica kako je Stoner na ovom Dukatiju prosle godine pobedio u Aragonu, a Hejden bio treci?! I jos interesantnije pitanje: ''Zasto je Hejden ovde prosle godine bio brzi za 25 sek.''
                Izgleda da su V.R. i J.B. uspeli potpuno da batale pobednicki Dukati. Hejden se tu nista nije pitao. Njegovo je da cuti i vozi ono sto mu daju...
                http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

• Iako pocnu ispocetka, bolje je da to urade, jer od ovoga nema nista ,sustina je da su probali sve sto su mogli sa ovim konceptom rama (tvrdoglavi Italijani, ali sta ces), ne ide, slabo je upravljiv motor na taj nacin, tesko je balansirati kad nemas cime... Balansira se ramom, ne motorom, a koncept im je (kao sto se vidi na slici nnebojse) ram oko motora... Ne mogu da se setim, ali cini mi se da je Stoner uzeo titulu na alu ramu, iako je bio ovakav dvodelni... Cini mi se da su pred kraj 2007. objavili da prelaze na karbonski ram... Tako nesto?

Comment

• Ti nnebojsa kada ne bi podkacio Rosija, preseo bi ti dan.
                    Sam Rosi je izjavio da se uopste ne oseca dobro na tom Dukatiju i da se lepo sve to vidi.Jednostavno, njegova voznja sada i prosle godine su potpuno razlicite.
                    Isto je kazao da on ne moze voziti kao Stoner, jer su oni potpuno razliciti, bar kada je fizicka gradja u pitanju.
                    Ako nista drugo, bar je iskren kada je kazao da ne zna kako ce naci resenje.
                    Hejden je sam odlucio da koristi ovaj Dukati, a veliki zaostatak je zbog pneumatika.A taj problem su imali mnogi, kao sto vec i sam znas.

Zaboravila sam da dodam da Rosiju nije jasno kako i na pravcu ne mogu da postignu vecu brzinu, ako su vec u krivinama spori.
                    Last edited by vesna8.11; 20-09-11, 16:19.

Comment

• Originally posted by vesna8.11 View Post
                      Sam Rosi je izjavio da se uopste ne oseca dobro na tom Dukatiju i da se lepo sve to vidi...
                      Ali ja sam lepo videla da se zato dobro osećao kada je za takav Dukati potpisao ugovor težak 20 miliona eura (Aj em veri veri epi )
                      Ipak volim ja mog Rosija
                      http://www.youtube.com/watch?v=RgtEU...layer_embedded

Comment

• Originally posted by vesna8.11 View Post
                        Ti nnebojsa kada ne bi podkacio Rosija, preseo bi ti dan.
                        Sam Rosi je izjavio da se uopste ne oseca dobro na tom Dukatiju i da se lepo sve to vidi.Jednostavno, njegova voznja sada i prosle godine su potpuno razlicite.
                        Isto je kazao da on ne moze voziti kao Stoner, jer su oni potpuno razliciti, bar kada je fizicka gradja u pitanju.
                        Ako nista drugo, bar je iskren kada je kazao da ne zna kako ce naci resenje.
                        Hejden je sam odlucio da koristi ovaj Dukati, a veliki zaostatak je zbog pneumatika.A taj problem su imali mnogi, kao sto vec i sam znas.

Zaboravila sam da dodam da Rosiju nije jasno kako i na pravcu ne mogu da postignu vecu brzinu, ako su vec u krivinama spori.
                        Pa sto brze prodjes krivinu to ces biti brzi na pravcu. Ako se recimo krivina prodje 100km/h onda ce na pravcu brze stici do nekih 300km/h, nego kad bi krivinu prosao 90km/h. Nije u pitanju nauka, vec samo logika...
                        sigpic

Comment

• Originally posted by djurdjina View Post
                          Ali ja sam lepo videla da se zato dobro osećao kada je za takav Dukati potpisao ugovor težak 20 miliona eura (Aj em veri veri epi )
                          Ipak volim ja mog Rosija
                          hahahha
                          kako mu odoleti
                          don't be scared homie
                          sigpic

Comment

• Originally posted by denia_el View Post
                            hahahha
                            kako mu odoleti
                            Ma divan je.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Tony_G View Post
                              Pa sto brze prodjes krivinu to ces biti brzi na pravcu. Ako se recimo krivina prodje 100km/h onda ce na pravcu brze stici do nekih 300km/h, nego kad bi krivinu prosao 90km/h. Nije u pitanju nauka, vec samo logika...
                              .
                              we are a lot slower on the straights, with the same bike as we had from the first test.
                              "I don't feel very comfortable on the bike, so we've already thought of something to move the weight and if you look at me on the television, I don't ride like in the past," he said. "It's quite clear from outside."

Comment

• Rosi nam je u velikim problemima, to se jasno vidi. Nema sta nije pokusao ove sezone, a rezultati sve gori. Iskreno se nadam da ipak ima nekog keca u rukavu za 2012. Bez obzira na sve, sta god da bude, uvek cu navijati za njega iz vrlo prostog razloga- jedinstven vozac, takav kakav je, nikad nece pokusavati da bude neko drugi!

Comment

Working...
                                X