Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opste teniske diskusije,vijesti...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Prle! View Post
    - Tenis ne čine samo TOP 4 igrača, već gledamo protivnike u cjelini. Rogerova prime konkurencija je jača od današnje u cjelini. Danas imamo 2-3 dominantna igrača, prije je bilo više extra kvalitetnih igrača. Nesreća za njih je što su preferirali stil kojim se Roger hranio.
    Iz ugla Murraya i Novaka je sigurno mnogo lakše dobiti Goaterera i Nadala na GS nego Gonzu, Roddicka, Hewitta, Blakea i sve te igračine u toj jačoj i kvalitetnijoj cjelini.
    Govoriš o tom periodu, pa nema crnjeg perioda tenisa od početka 2000 do pojave Goaterera i kasnije mladih snaga 86 i 87(mada snage nisu brojne ali dovoljne i dosta bolje i konstantnije, ne smijem zamisliti šta bi bilo da se nije pojavio Nadal a kasnije i Novak), biće jedan još crnji, ali kada se povuku prva 4. Tad će neko pokupiti kajmak, samo sad ni 20 Nostradamusa ne može ni pomisliti ko bi to mogao biti, ili će se pojavljivati razni Johanssoni u prelazu, a polufinala će nam igrati Clementine i slični.
    Spominješ Blakea, a ne spominješ npr. Tsongu, to je ovaj nešto kvalitetniji i uspješniji kao igrač? Del Potro? Još izbacuješ Murraya i možda još nekog, jer jelde danas imaju 2-3 dominantna, ne mogu biti ni 3 ili možda mogu, a tada ih je bilo više, iako niko od njih nije mogao da se sastavi, sistem umanjivanja na maksimumu.

    Originally posted by Prototype View Post
    Ni taj isti DJokovic ne bi osvojio AO 2008 da Federer nije imao mono. Ko zna kad bi posle sazreo i sa koliko bi pritiska igrao kasnije. Taj GS mu je mnogo pomogao kasnije u karijeri.
    Da Goaterer svoj prvi GS nije igrao protiv takve veličine, ko zna da li bi poslije sazreo i sa koliko pritiska bi igrao. Taj GS mu je mnogo pomogao kasnije u karijeri. Novak je imao ludu sreću da je svoje prvo finale odigrao protiv Goaterera.

    Originally posted by Prototype View Post
    Ajd da budemo malo zao. pa cu ti ovako reci. AO je osvojen spletom okolnosti. Kao sto ti vec rekoh Fed imao mono. Ne bi prosao SF ni u ludllu. Na svakom drugom slamu nakon toga, nije bilo takvih okolnosti i prolazio je kako je prolazio. Prime je dostigao 2011 i naosvajao se trofeja. Sad samo treba da nastavi tako.
    Ne bi prošao ni u ludilu? Pomogao mu turnir nakon koga se tražio sve do 2011, kontinuitet je uvijek imao, ali ja vjerujem da su njemu više pomogli neki porazi kao npr. onaj od Melzera ili Nadala na GS, i sam Vajda je to govorio. Da li je Goaterer osvojio RG spletom okolnosti? Goatererovci kako vi briljirate, kada neko od nas ovako slično napiše za vašeg miljenika ustanak se diže i svi se generalizujemo, pa će tako biti i s druge strane ali nije ovo ništa spektakl tek slijedi u ostalim postovima.

    Originally posted by Prle! View Post
    @Sandgup

    Naravno da ćemo sve staviti na vagu kada završe karijeru, ali Safin, Roddick, Agassi, Nalbandian, Hewit, Coria, Blake, Davydenko, Gonzalez itd su igrači sa kojima je Roger prije 2003 mahom imao negativan H2H. Ne svi, samo neki od njih. Kada su se kockice počele slagati, svi su batine počeli dobijati. Nisu oni krivi što su redovno gubili, kriv je Roger što ih je napravio takvima.
    Novakov prime je 2011 godina ?! Za konkurenciju imao 30-godišnjeg Rogera i Rafaela Nadala. Ako samo oni čine tu jaku konkurenciju, onda ne znam šta da kažem.
    Teža je konkurencija 30-godišnji Goat i Nadal od svih tih tvojih extra kvalitetnih igrača i to je dokazano, njih dvojica su ponizili taj kvalitet, cirkus je ako ti se to treba objašnjavati.
    Koji od tih nabrojanih igrača ima kontinuitet da se ganja s njim iz turnira u turnir? Nabroj mi bar 3 igrača, Murray ima Goaterera, Nadala i Novaka i ne može disati od njih, džaba mu da su ostali igrači Vladan, Mandušić, Maja, CW, Shminka, moja malenkost, kad od ovih ne može doći do GS, u tome je poenta. Ima 2 legende ovog sporta, i Goatereru bilo teže prelaziti preko Gonzaleza, Blakea, Hewitta, Roddicka, Nalbandiana, Davydenka i ekipe ali se potajno nadam da se šališ. Ako je Goaterer napravio njih takvim kao što kažeš, i da nisu krivi što su gubili, nije li logično da su mu se 2 igrača priključila u tome pa da ostali nisu krivi što su gubili i uglavnom su postali polupropali igrači i luzeri koji bljesnu s vremena na vrijeme, a džepovi su svakako puni bio 1 ili 10-15, i takvih je danas sve više i više.

    Originally posted by Prle! View Post
    Opet relativizuješ stvari kako tebi odgovara. Ja jedno napišem, ti se vratiš na drugo iako sam ti već replicirao na isto.
    Sama činjenica da je Federer dominirao u dvije ere govori da je imao jaču konkurenciju. Dosta Rogerovih prime konkurenata ima u najmanju ruku ravnomjeran H2H sa Nadalom i Novakom. Da je Roger dominirao samo 2004-2007 tvoja priča bi možda imala smisla, ali ovako nema. Igrač koji uzme 8 GS ova u eri Novaka i Nadala i 9 GS-ova u eri gore spomenutih igrača nikako ne može imati slabiju konkurenciju od njih dvojice, može u poređenju sa Petom, Lendlom ili Borgom, ali sa njima dvojicom ne.
    Kada jedan igrač dominira nad određenim konkurentima, ne mora značiti da bi svaki drugi igrač to radio. To je sva poenta.
    Blake je redovno držao lekcije Nadalu, Roddick Novaku, Nalbandian Nadalu, počesto i Federeru, Kolja Nadalu, Hewitt je često pobijeđivao Nadala, Safin Novaka itd. A svi nabrojani su bili Rogerovi konkurenti. Generalno, priča o lošijoj konkurenciji sada nego tada ne pije vode, slagao se neko sa tim ili ne. ;)
    Sva sreća pa ti ne pričaš kako tebi odgovara
    Kada je dobio Nadala zadnji put na GS? Nije li simptomatično da se 2x diže 2009 i sad baš kad njega nema? Gdje vidiš dominaciju u 2 ere? Više je to raspodjela sa ostalima već godinama. Maknemo taj tvoj prime 2004-2007 i dobijemo od 2008-2012 Goaterer 6 GS, Nadal 8 GS, Novak 5 GS, Delpu ostao neki kusur, Murrayu nažalost ni to sve zbog slabe konkurencije. Masterse ne računam, jer mi je mrsko ovako napamet, sa GS je bar lako ne izlaze iz glave I po tebi je to dominacija u ovih 5 nepunih sezona.
    Blake je redovno držao lekcije Nadalu, Nalbandian takođe, dobili su ga zajedno 5-6x izgubili najmanje 9-10x mrzi me gledati h2h
    Hewitt je često pobjeđivao Nadala Kada? Dobio ga 2-3x dok se ovaj nije ni brijao(17-18 godina) nije imao ni GS, sa 18 godina on je trebao da bije Hewitta u 4 seta na AO, AO na kojem je Hewitt prikazao tenis karijere, dueli nakon toga su istorija.
    Safin je često dobijao Novaka? Koliko često? Brojiš i ono kad je Safin odigrao turnir karijere protiv igrača koji je prvi put sa 17 nastupio na GS? To tebi neki argument?
    Davydenko redovno držao lekcije Nadalu, zaboravio si reći da ni1 lekcija nije na GS, jer znamo šta bi bilo da su odigrali bilo kad i bilo gdje na 3 dobijena seta, nećemo se praviti Englezi. Držao lekcije Nadalu na početku i kraju godine, kad je jelde Nadal najjači i opet je h2h tu negdje a ovaj mu redovno držao lekcije, neko može steći pogrešnu sliku.
    Možemo ovako do sutra, ali ću se zaustaviti, osim ako ne daš još neki ovakav argument iz perioda početka i sredine prošle decenije, i dokaz da je taj period jači i da je teže bilo Goatereru prelaziti preko takvih veličina nego npr. Škotu preko trojice smjehotresnih igrača Goaterera, Nadala i Novaka.
    E moj Murray, još si imao i sreće što si se sad rodio, kraj Blakea, Hewitta, Roddicka, Coriae, Ljube, Gonzaleza, vidio GS nikad ne bi, ovako se bar možeš nadati

    Comment


    • Nisu problem samo igraci. U poslednje 4 godine izgubili smo citavu jednu podlogu, sva finala na tri dobijena seta van Mejdzora i dosli do Miki Maus turnira sa 28 igraca u zrebu, koji nisu postojali u prethodnih 18 sezona ATP Tura
      Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

      sigpic

      Comment


      • Ja bih dao sve da i danas mozemo gledati majstore tipa Blake, Hewitt, Gonzo, Roddick iz najboljih dana...tenis bi bio itekako zanimljiviji i kvalitetniji

        Novak je na GSu gubio od Safina, Haasa, Roddicka...Murrayju su se takvi kiksevi takodjer desavali, cesce

        CW, Prle,
        Borg i Mekinro u dublu

        http://www.youtube.com/watch?v=DRAX6...ature=youtu.be
        Last edited by shminka; 20-08-12, 10:47.

        Comment


        • Notorius,objasnio.Sve sto bi i ja rekao samo nema sanse da bi pisao ovoliko

          Comment


          • Danas je tenis za 3 klase jaci nego onaj u periodu 2000-2006. Agassi je u 33 godini (2003) bio prvi igrac svijeta. Ok, ima i RF i 31, ali danas ne igra nista losije nego li u svom primeu. Kod Agassija to nije bio slucaj. Samo pogledajte protivnike koje je imao na putu do titule na Oziju .

            Comment


            • Sve to stoji noto sto si napisao. Nit imam vremena, nit argumenata da uopste pokusam pobiti nesto od svega toga. Tezak zadatak
              Problem vidim u drugoj stvari. Do 2003. godine on nije uspijevao doci ni do 1/2 GS. Znaci 5 godina mu je trebalo da se probije do samog vrha. Do tada su ga sutali i "kojekakvi" Hewitti, Kuerteni na zemlji, Haasi, Nalbandiani, Safini, Corretje, Rafteri, Henmani i ostali. Talenat tada nije pomagao. Ili je konkurencija bila jaka
              A onda je konkurencija naglo, 2003. godine, odlucila da postane smijesna
              Negira se njegov zestoki napor koji je ulozio u tih godina kako bi se izdigao iznad svojih vrsnjaka!! Na njegove osvojene titule se gleda kao na neki dar s neba
              Takav razvoj situacije doduse ne cudi. Uvijek je lakse bilo za nekog odlicnog ucenika u razredu reci: "Ma hebo njega, da prostite, on uci. Lako mu je znat sve, kad uci!"
              Rijetko cete kada za istog tog ucenika cuti pohvale i divljenje, sto je odlucio da zeli biti bolji od ostalih;)

              To sto ostali nisu imala snage, volje, zelje...cega li vec, nebitno...da ga prate...nije Rogerov problem! Nego njihov, a i nas, kada su u pitanju zaludjenici u ovaj prelijepi sport!! Toliko talenta, a tako malo rada na sebi. Toliko protracenih igraca! Pa nek neko napise da je danas situacija nesto bolja;)

              Vremenom su dolazili Rafa, Nole, Murray. I ostali "tezi" protivnici. Uslovi na terenima drugaciji. On nastavlja da radi na sebi. Radi cak i sa 31 ljetom u djepu. Ali ne, idalje ne zasluzuje pohvale za svoj zestoki rad. Idalje je samo najsretniji teniser ikad;)
              Last edited by shminka; 20-08-12, 13:32.

              Comment


              • Originally posted by notorious View Post
                Iz ugla Murraya i Novaka je sigurno mnogo lakše dobiti Goaterera i Nadala na GS nego Gonzu, Roddicka, Hewitta, Blakea i sve te igračine u toj jačoj i kvalitetnijoj cjelini.
                Federer je o tim igračima stvorio sliku kakvu je stvorio. Pitanje je da li bi istu stvorili Novak i Murray u to vrijeme. Držim da nebi.

                Originally posted by notorious View Post
                Spominješ Blakea, a ne spominješ npr. Tsongu, to je ovaj nešto kvalitetniji i uspješniji kao igrač? Del Potro? Još izbacuješ Murraya i možda još nekog, jer jelde danas imaju 2-3 dominantna, ne mogu biti ni 3 ili možda mogu, a tada ih je bilo više, iako niko od njih nije mogao da se sastavi, sistem umanjivanja na maksimumu.
                Blake je po meni kvalitetniji igrač od Tsonge. Možda bi i više napravio da nije bilo one neugodne povrede.
                Delpotro je samo ove sezone 6 puta izgubio od Federera. Da nije bilo povrede, mogli bismo o nećemu pričati.
                Da li je Murray Federeru na GS-ovima bio išta veča konkurencija od jednog Roddicka ?! Nije.
                Safin, Nalbandian, Davydenko, Blake, Hewitt, Coria, Ljubičić, Roddick u cjelini nisu ništa lošija konkurencija od današnje. Vi imate stvoreno mišljenje o njima na osnovu Rogerove dominacije i pretpostavljam da mislite da bi Novak i Nadal tako dominirao nad pomenutim. Ja baš i ne mislim tako.


                Originally posted by notorious View Post
                Da Goaterer svoj prvi GS nije igrao protiv takve veličine, ko zna da li bi poslije sazreo i sa koliko pritiska bi igrao. Taj GS mu je mnogo pomogao kasnije u karijeri. Novak je imao ludu sreću da je svoje prvo finale odigrao protiv Goaterera.

                Federer ima šampionski karakter. Rođen je sa tim. Meč protiv Samprasa na Wimbledonu je jasno dao do znanja da je samo pitanje vremena kada će uzeti svoj prvi GS. Takav kvalitet bi došao do izražaja u bilo kojoj vremenskoj eri.


                Originally posted by notorious View Post
                Teža je konkurencija 30-godišnji Goat i Nadal od svih tih tvojih extra kvalitetnih igrača i to je dokazano, njih dvojica su ponizili taj kvalitet, cirkus je ako ti se to treba objašnjavati.
                Ponizili su ga na Plexicushionu i ostalim sporijim i usporenim podlogama. Ko garantuje da bi Nadal Rogera dobio na Rebound Aceu ili bržoj travi ?! Na brzim podlogama i dvoranskim turnirima Roger je i dan danas favorit protiv obojice. Da se nije desila ta homogenizacija podloga držim da bi sada imao oko 20GS, iako ni njemu to u jednu ruku ne bi odgovaralo zbog drugih igrača koji bi imali veču šansu za neko iznenađenje.
                Ponizili su ga nakon pune 4 godine Rogerove dominacije. Raja očigledno nije svjesna da je smjena generacija sasvim normalna stvar i da je normalno da mlađi pobjeđuju starije. Nije normalno da Federer u 4-oj deceniji mlati Novaka kao beba zvečku, a ne radi to neki mladi igrač. Nije normalno da povredama izmučeni Haas stiže do završnica turnira na sve 3 različite podloge, a to ne radi neki mlađi igrač. Nije normalno da Haas u 34. godini drži lekcije Tsongi, Novaku (pogledati meč u Torontu) i raznim indiijancima iz TOP 20, a to ne radi neka mlada snaga. Nije normalno da im 31ogodišnji i dugo osporavani Federer bude glavna konkurencija bez obzira na njegov kvalitet itd.

                Originally posted by notorious View Post
                Murray ima Goaterera, Nadala i Novaka i ne može disati od njih, džaba mu da su ostali igrači Vladan, Mandušić, Maja, CW, Shminka, moja malenkost, kad od ovih ne može doći do GS
                Murray ne može doći do GS-a zbog slabe glave, a ne zbog previše kvalitetnih glavnih konkurenata. Preciznije, niti je on toliko slabiji od njih da im ne može prismrditi na glavnim turnirima, niti su oni previše kvalitetniji od njega. Problem je samo u njegovoj glavi, znao je on i Novaka i Rogera dobijati na manjim turnirima.

                Originally posted by notorious View Post
                Ima 2 legende ovog sporta, i Goatereru bilo teže prelaziti preko Gonzaleza, Blakea, Hewitta, Roddicka, Nalbandiana, Davydenka i ekipe ali se potajno nadam da se šališ.
                Zašto je sa nekim od spomenutih prije 2004 Federer imao negativan skor, i zašto su se stvari tako promijenile tokom te godine ?! Da li je moguće da su ti igrači odjednom postali pušiona, a Federer šampion zahvaljujući njihovom padu ili tu ima nešto više ?! Moja poenta je jasna, čovjek koji dominira u dvije ere, na brzim i sporim podlogama, nad više generacija igrača ima težu konkurenciju od Novaka i Rafe. Dakle ne govorim samo za taj period, iako mislim da u cjelini nije ništa slabiji, već generalno. Pogledaj koliko Hewitt namuči Novaka na OI, Nalbandian Rafu na IW-u, Haas Novaka u Torrontu itd. Misliš da ih ne bi bili u stanju pobjeđivati u svom primeu ?! Ma daj. Poštujem tvoje mišljenje, ali se ne slažem sa istim. Previše olako se podcjenjuju kvaliteti te generacije.

                Originally posted by notorious View Post
                Kada je dobio Nadala zadnji put na GS? Nije li simptomatično da se 2x diže 2009 i sad baš kad njega nema?
                Zašto bi Nadal bio mjerilo po kojem određujemo kvalitet nekog igrača ?! Ko je kriv Nadalu što ga izbacuju Gonzalez, Murray na AO-u, Rosol na Wimbledonu, Soderling na RG-u, Murray I Ferrer na USO-u itd.
                Federer? - Nikako. To bi bilo jednako tome da osporavam Novakov Wimbledon 2011 zato što nije igrao protiv Rogera u polufinalu. Ima li smisla ?! Ako Federer izdominira igrače koji su izbacili Novaka ili Nadala u trenucima kada su obojica spadali u sami vrh svjetskog tenisa, onda se kaže da je dominirao u njihovoj eri, bez obzira što se direktno nije susretao sa jednim od njih dvojice u završnici turnira.

                Originally posted by notorious View Post
                Maknemo taj tvoj prime 2004-2007 i dobijemo od 2008-2012 Goaterer 6 GS, Nadal 8 GS, Novak 5 GS, Delpu ostao neki kusur, Murrayu nažalost ni to sve zbog slabe konkurencije. Masterse ne računam, jer mi je mrsko ovako napamet, sa GS je bar lako ne izlaze iz glave I po tebi je to dominacija u ovih 5 nepunih sezona.
                Nadal je TOP 2 postao još 2006. Novak je u TOP 10 ušao sredinom 2007 (koliko se sjećam). Računajući od te godine Roger je uzeo 8 GS titula. Čovjek koji uzme 8 GS-ova u tom "zlatnom teniskom dobu" ima slabiju konkurenciju od njih dvojice ?! Nije izdominirao taj period kao prije, što zbog godina, što zbog mlađih igrača koji su pucali na vrh, što zbog podloga, sve ima svoje zašto.

                Originally posted by notorious View Post
                Blake je redovno držao lekcije Nadalu, Nalbandian takođe, dobili su ga zajedno 5-6x izgubili najmanje 9-10x mrzi me gledati h2h
                Hewitt je često pobjeđivao Nadala Kada? Dobio ga 2-3x dok se ovaj nije ni brijao(17-18 godina) nije imao ni GS, sa 18 godina on je trebao da bije Hewitta u 4 seta na AO, AO na kojem je Hewitt prikazao tenis karijere, dueli nakon toga su istorija.
                Safin je često dobijao Novaka? Koliko često? Brojiš i ono kad je Safin odigrao turnir karijere protiv igrača koji je prvi put sa 17 nastupio na GS? To tebi neki argument?
                Davydenko redovno držao lekcije Nadalu, zaboravio si reći da ni1 lekcija nije na GS, jer znamo šta bi bilo da su odigrali bilo kad i bilo gdje na 3 dobijena seta, nećemo se praviti Englezi. Držao lekcije Nadalu na početku i kraju godine, kad je jelde Nadal najjači i opet je h2h tu negdje a ovaj mu redovno držao lekcije, neko može steći pogrešnu sliku.
                Dobijali ga u svom primeu, gubili onda kada su bili izmučeni povredama. Sam Nadal nakon IW-a i spašenih 5 meč lopti kaže da jednostavno ne zna šta da radi protiv Nalbandiana, nema lijeka za njegovu igru i da je sretan što je prošao dalje itd. Blake je kasnije gubio od Rafe, ali ga je dobijao onda kada ga je Roger Amerikanca šamarao kako je htio.
                Nadal je 5 od 6 pobjeda nad Hewittom ostvario na šljaci. Nisu puno relevantnije ni njegove pobjede protiv tinejđera Nadala, al otom potom.
                Ne mogu ubrajati taj meč iz 2005, ali mogu Wimbledon 2009, koliko god teško bilo donositi zaključke na osnovu jednog meča. I to ga čovjek razvali u 3 seta, kada je Novak rekao da je konačno spreman da osvoji Wimbledon.
                Šta ćemo za Roddicka i njegove pobjede nad Novakom u periodu poslije osvojenog AO-a
                Kolja je sve mečeve protiv Rafe gubio na šljaci, ali dok je Kolja primao batine od Federera i na masters i na GS turnirima, protiv Rafe nije bilo tako. Navodim H2H samo zbog činjenice da ih na drugi način ne mogu upoređivati, kao i zbog još jedne stvari a to je da je u tenisu sve relativno i da ako jedan igrač dominira nad drugim igračem, ne znači da bi to bio u stanju bilo ko.
                Ko garantuje da bi Murray osvojio GStitulu pored Nalbandiana, Corie, Hewitta, Roddicka, Safina ?!

                Ako ti nisam replicirao na nešto, onda je to zato što nemam vremena. Navedi mi još samo Rafinu konkurenciju na šljaci gdje je pokupio najveći broj trofeja, pa da završimo s pričom. Oko 70%+ njegovih trofeja čine šljakaste podloge, gdje nije imao nikakvu konkurenciju, ali malo ko će to spomenuti, lakše je protiv Rogera, valjda prsti navikli, šta li ?!
                “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                Comment


                • Rafa je drugi igrac sveta postao u julu 2005. i ostao u toj grupi vise od 4 godine ;)


                  Lako je sad gledati Rodika i Hjuita pa govoriti da pre 10 godina tenis nije bio kvalitetan. Za takve izjave trebaju nam analize meceva sa vaznih turnira iz tih godina, pa da uporedimo sa ovim jadom koji smo recimo gledali u prethodne dve nedelje.. gde su stvari ponovo vadili ljudi koji imaju preko 30 godina


                  Mnogo se toga promenilo u tenisu, ne na bolje. Marej je sve do juce bio fenomen Open ere sa preko 20 titula od kojih nijedna nije osvojena u muskom finalu na tri dobijena seta. Momci mladji od njega iskusice takve meceve samo na snimvima, ili ce ih i sami igrati u nevaznim Davis Cup duelima

                  Ovo je mnogo velika tema da bi se tek tako donosili zakljucci.. znaci, trebamo se posvetiti kvalitetu igre vidjenim u tim mecevima (makar ih igrao i Vins Spejdia) a ne da se iz danasnje perspektive vracamo na njih
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                  sigpic

                  Comment


                  • Ne znam za vas, ali meni ovaj momak itekako nedostaje

                    http://www.youtube.com/watch?v=We-zxyxbfPI
                    http://www.youtube.com/watch?v=jBOeQayp26A

                    Dosta njih nedostaje Indigo, Soderling je bas tuzna prica
                    Last edited by shminka; 20-08-12, 13:45.

                    Comment


                    • MIslis ova dva momka nedostaju.
                      There's something wrong with me chemically
                      Something wrong with me inherently
                      The wrong mix in the wrong genes
                      I reached the wrong ends by the wrong means
                      It was the wrong plan
                      In the wrong hands
                      With the wrong theory for the wrong man
                      The wrong lies, on the wrong vibes
                      The wrong questions with the wrong replies

                      Comment


                      • Ne mogu shvatiti kako neko moze porediti onu konkurenciju s ovom danasnjom.

                        Pa RF se jedno vrijeme za trofeje borio s Ljubicicem. Svaka cast Ljubi, ali on nije nista bolji igrac od Tsonge, Berdycha i sl. Razlika je samo sto je Ljubo bio treci igrac svijeta, a ova dvojica o tome ne mogu ni sanjati.

                        Kada spominjete Haasa kako uspjesno bije bitku u 34 na manjim turnirama (plus Toronto), zasto ne spomenuti i finale US Opena, gdje 35 godina star Agassi igra 3 seta egal s RF-om, i taj mec gubi sa 3-1. Koliko je Haas danas blizu finala jednog takvog turniru?

                        O mastersima je najblaze receno glupo raspravljati. Federer je 2005. do istih dolazio tako sto je u ½ finalu imao Gineprija, Canasa, opet 35 godina star Agassi, a dva finala je uzeo gdje su mu protivnici bili Gasquet i Nadal, koji su tad imali 18, 19 godina.

                        U 2006. finale Ozija igra s Baghdatisom, koji tad ima 21 godinu, Kiefer u ½ finalu, WTF!? Simpaticni Paradorn u ½ finalu IW, Bjorkman ½ finale Wimbledona, a finale s Nadalom (koji tad ima 20 godina). U Torontu opet Gasquet u finalu. Ovo su samo neki turniri, a danas Novak kad uzme Toronto bez glavnih konkurenta prakticno ispade kao bonus turnir, sto realno i jeste. Federer je po sezoni imao takva bar 4-5 „bonus“ turnira, pri tome mislim samo na masterse i slam-ove.

                        Po cemu je npr. Safin veci konkurent Federeru od danasnjeg Del Potra? I jedan i drugi dobili su Federera dva puta, po jednom u jako bitnom mecu, a u ostalim mecevima pruzali otpor, ako cemo realno Del Potro je imao i vise neizvjesnih meceva, istina vise ih je i gubio. Za mene je i Del Potro ozbiljniji konkurent, zato sto tokom cijele sezone drzi jednu konstantu, sto se za Safina i Nalbandiana ne moze reci.

                        Ne zelim ovim umanjiti uspjeh RF-a, sve i da hocu to je nemoguce, ali je realnost da je danasnja konkurencija mnogo jaca od one prije 7-8 godina.

                        Comment


                        • I opet prica o pukim imenima, bez meceva

                          Neko ce za 10 godina reci kako je Pariz 2010. bio kanta od turnira, sa trojicom igraca koji nikakav trag u tenisu nece ostaviti (steta za klovna Gaela jer je mlad) + Federer.. a u stvari smo imali najbolji polufinalni dan u istoriji Masters 1000 turnira kojih je do danas igrano 205


                          Jadnog Berdiha i iza njega Fisa, Tipsarevica i ostatak povorke koja se setila da igra tenis sa 28 ili 30 godina svako bi zeleo kao svoju konkurenciju
                          Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                          sigpic

                          Comment


                          • Ne svidja se ni meni takva analiza turnira. Naslo bi se lagano osvojenih mastersa i GSova i ostalima;)
                            Problem je sto se takvi turniri traze iskljucivo Federeru. Na kraju krajeva, i on igra u ovoj 3 puta jacoj generaciji, a drzi se poprilicno dobro;)

                            Comment


                            • Pa evo ti mecevi, Baghdatis i Kiefer su u 1/2 finalu i finalu Ozija u zadnja dva seta uzeli po dva gejma, Paradorn 5 ukupno u mecu, itd itd. Mali milion tih laganih meceva u zavrsnicama najvecih turnira, nesto kao Novak u Torontu, samo sto je RF imao mnogo vise takvih turnira.

                              Comment


                              • I ti se prohvatio tih meceva.Bagy je tada igrao odlican tenis. Kiefer je majstor, kog bih vrlo rado danas vidio u ovom sivilu. Sto ne spomenes 2 teska meca sa Haasom i Davydenkom u 1/4 i 4. kolu

                                Comment

                                Working...
                                X