Originally posted by skeptik
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Opste teniske diskusije,vijesti...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by Srkisa View PostNece,bice najtrofejniji igrac ikad,mada nije naustrb jos koji Ao cisto da potvrdi
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNece biti najtrofejniji, Federer ce imati vise GS, verovatno i Nadal, ali gledano sveobuhvatno bice GOAT. On mora do svoje 30 godine da osvoji bar 2 RG, za ostale GS moze i kasnije ali za sljaku treba fizicka snaga koja sa godinama opada. RG ove godine i Olimpijsko zlato u Riu je pod MUST BE ukoliko puca na GOAT tutulu.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNece biti najtrofejniji, Federer ce imati vise GS, verovatno i Nadal, ali gledano sveobuhvatno bice GOAT. On mora do svoje 30 godine da osvoji bar 2 RG, za ostale GS moze i kasnije ali za sljaku treba fizicka snaga koja sa godinama opada. RG ove godine i Olimpijsko zlato u Riu je pod MUST BE ukoliko puca na GOAT tutulu.Last edited by Srkisa; 07-04-15, 00:37.
Comment
-
Originally posted by maliajnstajn View PostDobro si rekao pricamo o Federeru, ne tamo nekom levatu. Kako onda Fed igra mec zivota protiv Noleta svaki put meni nije jasno?
Comment
-
Kvotovao si mi pitanje sa kojim sam poentirao kod malog fizičara, što i nije teško, dječak navija za Arsenal i hvali Wengera
Originally posted by shminka View PostNovak je bolji od Federera na sporom hardu, nema tu puno priče. Imao prvi 21, a drugi 27 il prvi 27, a drugi 33. U njihovim duelima na tvrdoj podlozi toliko znače te nijanse brzine podloge, nenormalno. Ovakva podloga je Novakova najbolja, a Federerova najlošija. Razliku ne čine godine, nego ih čini upravo ova nijansica brzine terena i stil igre koji igraju jedan i drugi. Hvat na Novakovom FHu, jačina tog FHa, teški spin na FHu, jačina BHa, vrijeme za namještanje na udarce, fantastična defanziva ga čine nepobjedivim u ovim uslovima.
Originally posted by shminka View PostŠto Federer igrao lošiji meč 2009?
1. Mislim da je 2009. Federeru Miami kao turnir bio zadnja stvar na pameti. Mononukleoza 2008, žestoko spremanje za 2009. i onako težak poraz na AOu su sigurno ostavili traga. Dominirao je i u Miamiu i u Rimu na početku mečeva, pa je pucao na kraju. U Rimu poslije kiše nije ni izašao na teren. U medjuvremenu se i oženio, vjerovatno saznao i da će postati otac. Sjetiti se komentara za sličnu Novakovu situaciju, kao i samih igara na većini turnira. Sa ove distance mu taj Miami 2009. znači još i manje.
Možemo samo nagađati, on je tu gubio i od punoglavca Nadala. Činjenice su da je Federer imao godina kao Novak sad (ovo se odnosi na malog fizičara) i da je Novak igrao najgori meč na sporom hardu turnir prije protiv Roddicka, najgori bar za mene. Odigrao je loše i taj meč i opet pobijedio, nakon toga bio sam siguran da nema šta tražiti u finalu protiv Murraya. Gle čuda, to je jedina pobjeda Murraya na ovoj podlozi od 11 odigranih mečeva.
Još jednom, Federer, Nadal i Murray vs Hardović na sporom hardu 2-22, ako im dodamo Ferrera 2-28
Originally posted by shminka View Post2. Masters u IWu Federeru #33 znači sasvim sigurno puno više nego što je značio Federeru #27. Baš kao što će i Novaku više značiti za 6 godina, nego danas. Isto važi i recimo za Dubai. Sa 27 u toj 2009. godini je poslije AOa u njegovoj glavi sasvim sigurno bio samo RG, baš kao što je i Novaku sada. Sa 27 gledaš kako ćeš spreman doći na GSove, jer ćeš na svakom imati šansu da ga osvojiš. Sa 33 baš i nisi u stanju birati gdje ćeš zapeti, nego gledaš da iskoristiš svaku situaciju koja ti se ukaže da osvojiš nešto, čisto da dokažeš da ne igraš bezveze. U svoj toj priči možeš igrati opuštenije nego sa 27, jer zaista nemaš šta izgubiti, pogotovo ako si do sada osvojio sve što se moglo osvojiti.
Originally posted by shminka View PostPominješ sinoć da će se uskoro početi pričati o lošoj Novakovoj konkurenciji. Samo tako i možeš nazvati Novakovo redanje titula, jer si istu stvar u Federerovom slučaju tako nazivao
Comment
-
Originally posted by shminka View PostNovak je bolji od Federera na sporom hardu, nema tu puno priče. Imao prvi 21, a drugi 27 il prvi 27, a drugi 33. U njihovim duelima na tvrdoj podlozi toliko znače te nijanse brzine podloge, nenormalno. Ovakva podloga je Novakova najbolja, a Federerova najlošija. Razliku ne čine godine, nego ih čini upravo ova nijansica brzine terena i stil igre koji igraju jedan i drugi. Hvat na Novakovom FHu, jačina tog FHa, teški spin na FHu, jačina BHa, vrijeme za namještanje na udarce, fantastična defanziva ga čine nepobjedivim u ovim uslovima.
Što Federer igrao lošiji meč 2009?
1. Mislim da je 2009. Federeru Miami kao turnir bio zadnja stvar na pameti. Mononukleoza 2008, žestoko spremanje za 2009. i onako težak poraz na AOu su sigurno ostavili traga. Dominirao je i u Miamiu i u Rimu na početku mečeva, pa je pucao na kraju. U Rimu poslije kiše nije ni izašao na teren. U medjuvremenu se i oženio, vjerovatno saznao i da će postati otac. Sjetiti se komentara za sličnu Novakovu situaciju, kao i samih igara na većini turnira. Sa ove distance mu taj Miami 2009. znači još i manje.
2. Masters u IWu Federeru #33 znači sasvim sigurno puno više nego što je značio Federeru #27. Baš kao što će i Novaku više značiti za 6 godina, nego danas. Isto važi i recimo za Dubai. Sa 27 u toj 2009. godini je poslije AOa u njegovoj glavi sasvim sigurno bio samo RG, baš kao što je i Novaku sada. Sa 27 gledaš kako ćeš spreman doći na GSove, jer ćeš na svakom imati šansu da ga osvojiš. Sa 33 baš i nisi u stanju birati gdje ćeš zapeti, nego gledaš da iskoristiš svaku situaciju koja ti se ukaže da osvojiš nešto, čisto da dokažeš da ne igraš bezveze. U svoj toj priči možeš igrati opuštenije nego sa 27, jer zaista nemaš šta izgubiti, pogotovo ako si do sada osvojio sve što se moglo osvojiti.
Po Novakovim mečevima ovdje u prvim kolima se da zaključiti da ni sam nije bio nešto specijalno raspoložen za trošenje energije u Miamiu. Stiče se dojam da ga je osvojio sa pola snage, a samo je u jednom meču morao sačekati da protivnik padne i prošetao se ostatkom meča. Osvojio je turnir jer na njemu nije bilo igrača koji ga može dobiti. Bruku takvih turnira je i sam Federer osvojio iz istog razloga. Pominješ sinoć da će se uskoro početi pričati o lošoj Novakovoj konkurenciji. Samo tako i možeš nazvati Novakovo redanje titula, jer si istu stvar u Federerovom slučaju tako nazivao (Jednom kad se maknu Nadal, Federer i Mari, konkurencija je kao u Federerovom prajmu.)
Nije to jedina ista stvar koja se naziva različitim imenima...ali dobro, nije se Federer pratio kao što se prati Novak (ne mislim na tebe). Federer se sada prati, pa će se valjda za 5-6 godina iste stvari nazivati jednakim imenima?
Bojana
I dao si mi ideju kako sa Bojanom:
SpoilerBojanaLast edited by NI; 07-04-15, 09:30.
Comment
-
NI, jedno je shminka, jedno si ti, on kad posalje cvet, mozda i upalihttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Vidite kako NI iskusno podvuce sve bitno i okrene opet pricu na svoju stranu, jer sve to sto je shminka napisao u stvari vuce vodu na Novakovu vodenicu.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
NI je najveci majstor spinovanja na forumu, tako da me ne cudi.
Ali cela prica je krenula oko toga da li je ili nije Fed odigrao mec karijere u Dubaiju ove godine, a doslo se do slabe ere, price oko GOAT-a itd
Spoilerdavno je nisam pilahttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
-
Originally posted by NI View PostPotcjenjujes Marija. On je izgubi dva finala i jedno polufinale od Novaka. Da nije bilo Novaka, moguce da bi dobio sva tri i sad bi o njemu pisali slavopojke.
Izgleda da svako vreme ima svog Rodikahttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostNI je najveci majstor spinovanja na forumu, tako da me ne cudi.
Ali cela prica je krenula oko toga da li je ili nije Fed odigrao mec karijere u Dubaiju ove godine, a doslo se do slabe ere, price oko GOAT-a itd
Spoilerdavno je nisam pilasigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
Comment