Originally posted by Prle!
View Post
Govoriš o tom periodu, pa nema crnjeg perioda tenisa od početka 2000 do pojave Goaterera i kasnije mladih snaga 86 i 87(mada snage nisu brojne ali dovoljne i dosta bolje i konstantnije, ne smijem zamisliti šta bi bilo da se nije pojavio Nadal a kasnije i Novak), biće jedan još crnji, ali kada se povuku prva 4. Tad će neko pokupiti kajmak, samo sad ni 20 Nostradamusa ne može ni pomisliti ko bi to mogao biti, ili će se pojavljivati razni Johanssoni u prelazu, a polufinala će nam igrati Clementine i slični.
Spominješ Blakea, a ne spominješ npr. Tsongu, to je ovaj nešto kvalitetniji i uspješniji kao igrač? Del Potro? Još izbacuješ Murraya i možda još nekog, jer jelde danas imaju 2-3 dominantna, ne mogu biti ni 3 ili možda mogu, a tada ih je bilo više, iako niko od njih nije mogao da se sastavi, sistem umanjivanja na maksimumu.
Originally posted by Prototype
View Post
Originally posted by Prototype
View Post
View Post
Koji od tih nabrojanih igrača ima kontinuitet da se ganja s njim iz turnira u turnir? Nabroj mi bar 3 igrača, Murray ima Goaterera, Nadala i Novaka i ne može disati od njih, džaba mu da su ostali igrači Vladan, Mandušić, Maja, CW, Shminka, moja malenkost, kad od ovih ne može doći do GS, u tome je poenta. Ima 2 legende ovog sporta, i Goatereru bilo teže prelaziti preko Gonzaleza, Blakea, Hewitta, Roddicka, Nalbandiana, Davydenka i ekipe ali se potajno nadam da se šališ. Ako je Goaterer napravio njih takvim kao što kažeš, i da nisu krivi što su gubili, nije li logično da su mu se 2 igrača priključila u tome pa da ostali nisu krivi što su gubili i uglavnom su postali polupropali igrači i luzeri koji bljesnu s vremena na vrijeme, a džepovi su svakako puni bio 1 ili 10-15, i takvih je danas sve više i više.
View Post
Kada je dobio Nadala zadnji put na GS? Nije li simptomatično da se 2x diže 2009 i sad baš kad njega nema? Gdje vidiš dominaciju u 2 ere? Više je to raspodjela sa ostalima već godinama. Maknemo taj tvoj prime 2004-2007 i dobijemo od 2008-2012 Goaterer 6 GS, Nadal 8 GS, Novak 5 GS, Delpu ostao neki kusur, Murrayu nažalost ni to sve zbog slabe konkurencije. Masterse ne računam, jer mi je mrsko ovako napamet, sa GS je bar lako ne izlaze iz glave I po tebi je to dominacija u ovih 5 nepunih sezona.
Blake je redovno držao lekcije Nadalu, Nalbandian takođe, dobili su ga zajedno 5-6x izgubili najmanje 9-10x mrzi me gledati h2h
Hewitt je često pobjeđivao Nadala Kada? Dobio ga 2-3x dok se ovaj nije ni brijao(17-18 godina) nije imao ni GS, sa 18 godina on je trebao da bije Hewitta u 4 seta na AO, AO na kojem je Hewitt prikazao tenis karijere, dueli nakon toga su istorija.
Safin je često dobijao Novaka? Koliko često? Brojiš i ono kad je Safin odigrao turnir karijere protiv igrača koji je prvi put sa 17 nastupio na GS? To tebi neki argument?
Davydenko redovno držao lekcije Nadalu, zaboravio si reći da ni1 lekcija nije na GS, jer znamo šta bi bilo da su odigrali bilo kad i bilo gdje na 3 dobijena seta, nećemo se praviti Englezi. Držao lekcije Nadalu na početku i kraju godine, kad je jelde Nadal najjači i opet je h2h tu negdje a ovaj mu redovno držao lekcije, neko može steći pogrešnu sliku.
Možemo ovako do sutra, ali ću se zaustaviti, osim ako ne daš još neki ovakav argument iz perioda početka i sredine prošle decenije, i dokaz da je taj period jači i da je teže bilo Goatereru prelaziti preko takvih veličina nego npr. Škotu preko trojice smjehotresnih igrača Goaterera, Nadala i Novaka.
E moj Murray, još si imao i sreće što si se sad rodio, kraj Blakea, Hewitta, Roddicka, Coriae, Ljube, Gonzaleza, vidio GS nikad ne bi, ovako se bar možeš nadati
Comment