Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opste teniske diskusije,vijesti...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by MiljanVR View Post
    Andy Murray Fans
    Odrecicu ga se preko sredstava javnog informisanja ako predje na Nike...

    A i taj Murray, vecito kupi Noeltove ostatke...

    Comment


    • Kakve veze ima Marej?
      On je u adidasu vec duze vreme
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

      Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

      sigpic

      Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

      Comment


      • To i ja pokusavam da shvatim,on je prvo lice Adidasa..

        Comment


        • DOVIDJENJA LJUBO!

          Ivan Ljubicic



          Datum rodjenja: 19. 03. 1979.
          Mjesto rodjenja: Banja Luka, Bosna i Hercegovina
          Mjesto boravka: Monte Karlo, Monako
          Visina: 193 cm
          Tezina: 90 kg
          Singl titule: 10
          Dubl titule: 0
          Skor u singlu: 429 : 296
          Skor u dublu: 111 : 128
          Zarada: 10 169 964 dolara

          Poceo da igra tenis sa devet godina. Otac Marko je elektricar, majka Hazira domacica. Ima i starijeg brata, Vlada.
          Govori hrvatski, italijanski i engleski. Pobjegao iz ratom zahvacene Bosne 1992. godine kada je imao 13 godina.
          1996. igrao finale juniorskog Vimbldona, izgubio od Vladimira Volckova. Osvojio bronzu na olimpijskim igrama u Atini 2004. godine u dublu sa Ancicem.
          Ozenio se u novembru iste godine, zena mu se zove Aida. 5. novembra 2008. dobio sina Leonarda, a 29. novembra prosle godine i cerkicu Zaru.
          Voli ronjenje i svake godine roni sa zenom. Najdraze mjesto su mu Maldivi i za njih kaze: “To je najbolje mjesto na svijetu. Koralni grebeni i ajkule su fantasticni”.
          2002. ulazi u vijece ATP igraca, od 2004. do 2006. je potpredsjednik, a od 2006. do 2008. predsjednik. U avgustu 2008. izabran kao predstavnik igraca u ATP odboru. 20. januara 2009. daje ostavku da bi se potpuno posvetio igranju. Bio je prvi aktivni igrac clan odbora jos od Pola Anakona i 1993. godine.
          2007. je prograsen za humanitarca godine.
          Od juna 1997. sa njim je radio Rikardo Pjati.

          1997. – Dolazi do finala celendzera u Zagrebu, gubi od 15. igraca Berasategija. U dublu osvaja dva satelit turnira u Hrvatskoj.

          1998. – Osvaja titulu na satelit turniru u Hrvatskoj. Sto se celendzera tice ima cetvrtfinale u Varsavi i Edinburgu. Debituje u Dejvis Kup reprezentaciji, skor 2:2

          1999. – Po prvi put godinu zavrsava u TOP 100, najvise zahvaljujuci polufinalu ATP turnira u Umagu. Ima i cetvrtfinale Singapura. U dublu osvaja celendzer u Zagrebu.

          2000. – Najbolji je hrvatski igrac po prvi put. Dolazi do polufinala Sidneja i Bastada. Igrao na olimpijskim igrama u Sidneju i izgubio od Kuertena u trecoj rundi.
          U dublu dolazi do prvog ATP finala u Umagu i Lionu.

          2001. – Godinu zavrsava u TOP 40 po prvi put, uvodi Hrvatsku u svjetsku grupu Dejvis Kupa. Igrao dobro u julu, ima vezana cetvrtfinala Gstada i Umaga. Kvalifikovao se za Masters u Sinsinatiju i dosao do cetvrtfinala, sedmog u sezoni. Pobijedio Moju, zaustavio ga Hjuit. U oktobru igrao finale celendzera u Grenoblu. Sledece nedelje u Lionu pobjedjuje u prvom kolu svjetskog broja jedan Kuertena, Safina u polufinalu posle tri taj brejka, spasivsi jednu mec loptu, a u finalu El Ajanuia za prvu ATP titulu u karijeri. Imao skor 24:21 u taj brejkovima.

          2002. – Izgubio dosta tijesnih meceva, tri meca na Slemovima u petom setu i sedam u taj brejkovima treceg seta na ostalim turnirima. Najbolji rezultati su mu polufinala Roterdama i Gstada. Igrao i cetvrtfinala Adelaide, Dubaija, Umaga i Taskenta. Najvecu pobjedu u sezoni ostvario protiv treceg igraca svijeta u tom trenutku, Ferera i to u Rimu.
          Sezonu zavrsio kao drugi sto se asova tice na tru, imao je 716.

          2003. – Zavrsava sezonu u TOP 50. Ima polufinala Milana i Dubaija na pocetku sezone. Vodi Hrvatsku do pobjede nad Amerikancima u prvom kolu od 4:1. Na Roland Garosu ostvaruje najbolji rezultat u karijeri,dolazi do trece runde, gubi od Novaka. Pri kraju sezone dolazi do polufinala Bangkoka i Bazela. Sesti je na turu po asovima i osvojenih servis gemova. Ima skor 10:4 na tepihu, 10:12 na betonu, 7:7 na sljaci i 2:2 na travi. 14:8 u zatvorenom i 15:17 na otvorenom.

          2004. – Po prvi put u karijeri sezonu zavrsio u TOP 25 i stigao do cetvrtfinala ili bolje na sedam turnira. Imao skor 6:1 u odlucujucim setovima u taj brejku. Na pocetku sezone u Dohi stigao do finala, pobijedio Henmana u polufinali, izgubio od Eskudea. Igrao dobro na Mastersima, u Hamburgu i Madridu isao do polufinala. U Hamburgu ga zaustavio Korija, u Madridu Nalbandijan, pobijedio na tom turniru opet Henmana. U Majamiju i Monte karlo dolazio do treceg kola. Na kraju sezone dosao do cetvrtfinala Meca i polufinala Bazela. Imao skor 22:12 na betonu, 10:6 na sljaci i 5:4 na tepihu. 3:6 protiv TOP 10 igraca.
          U dublu dosao do bronze na olimpijskim igrama u Atini sa Ancicem. Sezonu zavrsio na petom mjestu sto se as udaraca tice i osmom kad se radi o osvojenim servis gemovima.

          2005. – Imao skor 11:1 u Dejvis Kupu, najbolji posle Mekenroa koji je imao 12:0 1982. godine. Donio salataru Hrvatskoj, u finalu pobijedili Slovacku 3:2. Pridruzio se Ivanisevicu kao jedini hrvatski teniser koji je dosao do TOP 10 drustva. U prva tri mjeseca imao skor 26:8, polovina od ovih poraza dosla je od Federera, najboljeg na svijetu u tom trenutku. Dosao do finala na cetiri od sest turnira koja je igrao na pocetku sezone. Izgubio od Federera u finalima Dohe, Roterdama i Dubaija, izgubio cetvrto od Johansona u Marseju.
          U martu donio tri poena Hrvatskoj protiv Amerike u Los Andjelesu. Pobijedio Agasija koji je bio deveti igrac svijeta i Rodika tadasnjeg treceg igraca svijeta. U dublu sa Ancicem pobijedio bracu Brajan.
          U Indijan Velsu ispao u cetvrtoj rundi od Federera, u Majamiju isto zavrsio takmicenje u cetvrtom kolu, zaustavio ga Nadal ovoga puta.
          Tokom evropske sezone dvorana imao skor 20:3, uljucujuci i najbolji niz u karijeri od 16 uzastopnih pobjeda. Dosao do finala na cetiri od pet turnira. Niz zapoceo pobjedama nad Juznim i Davidenkom u polufinalu Dejvis Kupa. Potom osvojio dvije vezane titule. U finalu Meca bolji od Monfilsa, u finalu Beca bolji od Ferera. Nije izgubio servis u 57 gemova. Niz gemova mu je prekinut u Madridu od Gonzaleza u cetvrtfinalu, 81 uzastopni servis gem je osvojio do tog meca. U Madridu je dosao i do prvog finala Mastersa u karijeri, izgubio u finalu od Nadala. Uzeo je prva dva seta i vodio 2:0 u petom setu ali je izgubio odlucujuci taj brejk. Na Mastersu u Parizu pobijedio treceg reketa svijeta Rodika u polufinalu, zaustavio ga Berdih u finalu posle pet setova.
          Kvalifikovao se i za Masters Kup i imao skor 1:2 u grupi. Najbolji igrac na turu te sezone u dvoranama, skor 35:9. 8:7 protiv TOP 10 igraca. Prvi po broju spasenih brejk lopti, drugi po broju aseva, treci po osvojenim servis gemovima i cetvrti po osvojenim poenima posle drugog servisa.
          40:12 na betonu, 12:5 na tepihu, 4:5 na sljaci i 1:2 na travi.

          2006. – Zavrsio u TOP 5 po prvi put u karijeri i ostvario 61 pobjedu, najvise u karijeri takodje. Isao do cetvrtfinala ili bolja na cak trinaest turnira.
          U januaru stigao do titule u Cenaiju, bolji u finalu od Moje. U februaru u Zagrebu stigao do jos jednog trofeja, pobijedio Kubeka. Prije toga dosao do najboljeg rezultata na Slemovima, dosao do prvog cetvrtfinala u karijeri, na Australijan Openu. Izgubio od Bagdatisa posle pet setova. Kasnije ce popraviti i taj rezultat, na Rolan Garosu stize do polufinala, zaustavlja ga Nadal.
          U cetvrtfinalu Marseja ga pobjedjuje Ancic, u Indijan Velsu ga zaustavlja Federer koji ce i doci do titule. Nakon toga stize do prvog finala na americkom tlu. U finalu Majamija ga pobjedjuje Federer posle tri taj brejka.
          Nakon Majamija igra Dejvis Kup i dobija oba singl meca i protiv Kalerija i protiv Nalbandijana ali Hrvatska gubi 3:2 od Argentine. Dolazi do najboljeg rezultata u Monte Karlu u karijeri, do cetvrtfinala gdje ga zaustavlja Gonzalez. Sa Hrvatskom osvaja ATP World Team Championship, pobjedjuje Kifera u finalu. Nakon toga dolazi do pomenutog polufinala Rolan Garosa. Na Vimbldonu takodje stize do najboljeg rezultata u karijeri, do trece runde, gubi od Tursunova posle pet setova. Tokom ljeta ima cetvrtfinala Gstada, gubi od Lopeza i Sinsinatija, zaustavlja ga Robredo.
          Nakon iznenadjujuceg poraza u prvom kolu US Opena od Lopeza igra dobro u Pekingu i stize do cetvrtfinala, gubi od Lija. Potom dolazi do finala Bangkoka, gubi od Blejka i brani titulu u Becu, bolji u finalu od Gonzaleza. Ne gubi servis 52 gema, drugu godinu uzastopno. Ima najvise pobjeda u dvorani drugu godinu uzastopno, skor 20:5. Predvodi tur po broju as udaraca, ima 929 i posle ubacenog prvog servisa. Treci je po broju osvojenih servis gemova, sedmi po spasenim brejk loptama. 6:7 protiv TOP 10 igraca, 36:12 na betonu, 15:6 na sljaci, 7:0 na tepihu i 3:2 na travi. Dolazi do najvece zarade u karijeri od 1 713 167 dolara.

          2007. – Zavrsava u TOP 20 trecu godinu uzastopno. Osvojio dvije titule, u Dohi i Hertogenbosu. Ima i dva finala, u Zagrebu i Roterdamu.
          U martu dolazi do cetvrtfinala Indijan Velsa, gubi od Rodika i polufinala Majamija, zaustavlja ga Kanjas. U junu dolazi do prve titule na travi, u finalu Hertogenbosa bolji od Veselsa. Sezonu zakljucuje polufinalem Pekinga i cetvrtfinalima Beca i Liona.
          25:13 na betonu, 8:2 na travi, 6:2 na tepihu i 5:6 na sljaci. 32:17 mu je skor u taj brejkovima. Drugi je po broju asova, 944 te sezone, treci po broju osvojenih poena posle prvog servisa i cetvrti po osvojenim servis gemovima.

          2008. – Clan je TOP 50 drustva osmu godinu uzastopno, najbolji rezultat mu je finale na domacem terenu u Zagrebu. Sezonu zapoceo polufinalem Dohe, gubi od Vavrinke. Nakon toga osvaja titulu na celendzeru u Londonu, pobjeduje Kubeka u finalu.
          U martu stize do tog pomenutog finala Zagreba, pobjeduje Ancica, gubi u finalu od Stakhovskog. U Indijan Velsu ga zaustavlja Federer u trecoj rundi.
          U maju stize do polufinala Poreca, zaustavlja ga Monako. Nakon toga na Rolan Garosu dolazi do cetvrte runde, dobija Davidenka, gubi od Monfilsa.
          Do kraja sezone ne dolazi do dvije vezane pobjede, ima problema sa ledjima. Od sredine jula do septembra uopste ne igra zbog povrede.
          1:4 protiv TOP 10 igraca, 9:5 na sljaci i 9:9 na betonu.

          2009. – Zavrsava u TOP 50 devetu godinu uzastopno. Osvaja titulu u Lionu 1. novembra bez izgubljenog seta, u finalu bolji od Lodre. Bila mu je to deveta titula u karijeri i jedan je od tri igraca preko 30 godina koji su uzeli titule. Pridruzio se Stenapeku i Hasu, Radek uzeo dvije.
          Igrao dobro na Mastersima, imao skor 17:7. Pobijedio pet igraca iz TOP 10 i stigao do cetvrtfinala Indijan Velsa, Monte Karla, Madrida i Sangaja. U Indijan Velsu pobijedio 8. reketa svijeta Simona, izgubio od Mareja, u Monte Karlu bolji od 5. reketa Del Potra, gubi od Nadala, u Madridu dobija 9. i 7. igraca svijeta, Congu, odnosno Simona, gubi od Djokovica, a u Sangaju dobija 9. igraca na ATP listi Verdaska, predaje zbog povrede kuka Nadalu.
          Imao skor 5:8 protiv TOP 10 igraca, 19:15 na betonu, 10:6 na sljaci i 3:2 na travi.

          2010. – Hrvatski reket broj 2 dolazi do najvece titule u karijeri, jubilarne desete. Osvojio je Masters u Indijan Velsu, napokon dosao do Masters titule koju je jurio toliko godina. U cetvrtom kolu izbacio drugog reketa svijeta Djokovica, u polufinalu treceg Nadala, a u finalu bolji od osmog, Rodika. Nakon te titule vraca se nadomak TOP 10 drustva, sa 26. dolazi na 13. mjesto ATP liste.
          U Monpeljeu igrao finale, pobijedio ga Monfils, u Pekingu i Stokholmu polufinale, zaustavio ga Ferer, odnosno Federer. Dosao do jubilarne 400. pobjede u karijeri 29. oktobra u Monpeljeu.
          5:4 protiv TOP 10 igraca, 20:14 na betonu, 6:3 na sljaci.

          2011. – I ovu godinu zavrsio u TOP 50, jedanaestu uzastopnu. Najbolji rezultat mu je finale Meca, izgubio od Conge. Sezonu zavrsio kao drugi najstariji igrac u TOP 50 sa 32 godine i 9 mjeseci, odmah iza Radeka Stepaneka.
          15:12 na betonu, 7:5 na sljaci i 3:2 na travi.

          2012. – Svega tri pobjede u prva tri mjeseca sezone. Najbolji rezultat u Marseju, stigao do cetvrtfinala gdje ga je zaustavio Tipsarevic. Bilo je jasno da ne moze vise i odlucio je da mu Monte Karlo bude psolednja stanica, nije zelio da igra do kraja sezone. U Monte Karlu je odigrao poslednji mec u karijeri, izgubio od Dodiga posle dva seta.
          Tenisu ce faliti Ljubicic, prije svega veliki covjek, veliki humanitarac, izuzetno voljen i postovan od strane ostalih igraca.
          Dodig na kraju rece: “Ovo je vjerovatno prvi put da sam nesrecan sto sam dobio mec”

          Dovidjenja Ljubo, uzivaj u penziji!



          sigpic

          Comment


          • http://www.mondo.rs/s241165/Sport/Te...u_je_sica.html
            Jaoo glupe li devojke..

            Comment


            • Prema istraživanju američkog magazina "Sport Ilustrejted" golferi, Tajger Vuds i Fil Mičelson, prošlu godinu su završili sa ukupnom sumom od 123 miliona dolara.

              Posle ovoga nije bilo svrhe dalje citati.
              sigpic


              "The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

              Comment


              • Ma te cifre nisu normalne..kako je tako je..ali govoriti kako je taj sport krvav...pa lepo nemoj da se bavis tenisom ako ti ne odgovara..zamisli ti kad je njoj 21mil malo...21 godina devojka...

                Comment


                • Vaistinu sica Ma, vise se tu radi o prestizu nego o realnoj potrebi za parama. Biti medju najpacenijima donosi pripadnost visoj kasti, jednom uskom krugu sportske avangarde. To sto jos uvek nije njen deo najvise i zulja Karolinu cini mi se Btw, teniserke su debelo preplacene po mom misljenju.
                  Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

                  Comment


                  • Originally posted by Vule_89 View Post
                    Ovo je bas u njenom stilu, njena izjava me uopste nije iznenadlia. Kaze malo zaradjuje... Nek pogleda neke vojnike npr, americki Ranger u Afghanistan-u zaradi manje novca za vojni rok od tri mjeseca, od nje, koja taj novac zaradi na dva jaca turnira. Ovome svakog dana zivot visi o koncu. Nasla se ona da prica o novcu...

                    Meni je ona u pocetku bila simpaticna, ali ubrzo je postala suprotno. Vidjet' je ocima ne mogu...
                    Everything you want is on the other side of fear.

                    Comment


                    • Izgleda da nije gulila dupe za 200 e mesecno.

                      Comment


                      • Da ne uvlacimo sad bas Avganistan, istini za volju rekla je u poredjenju samo sa ostalim sportistima, mada i tu je omanula ja bih rekla, pogotovo ako se gleda zenski sport, msm da je veci problem sto su neki drugi sportovi (citaj fudbal ) preplaceni, nego sto su neki ostali malo placeni..



                        Saga o kolenu continues...


                        I'm a little bit scared, but seems like today I am able to practice with no (problems)
                        The worst surface for the players is the hard,'' Nadal said. ''I believe we are wrong in the tournament(s) to play more and more on hard (courts), and less and less on clay and grass

                        Comment


                        • Nadal

                          Za travu je u pravu, ali mislim da sljake ima taman koliko treba.

                          Comment


                          • Caroline Wozniacki ‏
                            Reports that I said tennis players are underpaid is completely untrue. I am very fortunate to make a great living from something I love!

                            Comment


                            • U pravu je ona,ne treba je napadati.Stakhovsky rece 100. fudbaler Ukrajine i ne igra za svoj klub,a zaradjuje vise od njega.Vrhunski teniseri su placeni izvanredno medjutim u poredjenju sa fudbalom ili pak golfom njihove zarade su smijesne
                              sigpic

                              Comment


                              • Ali su zarade nekih drugih sportista tragikomicne u odnosu na ono sto dobijaju teniseri.. i ne prestaju pri tom da se spustaju niz brdo i stavljaju glavu u torbu po kisi dok su teniseri trenutno na suvom
                                Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X