Malo sam zabrinut za Cicijevu psihu. Decko izgleda upada u slicne muke sa slemovima kao i Zverev. Isto je psiha glavni problem, doduse iz potpuno suprotnih uzroka. Zveki je uglavnom (bio) bolimurac jedan, dok je Cici susta suprotnost i biva porazen od strane sopstvenih ambicija i (pre)jakog rada na sebi. Imao je jedan intervju u kom kaze da mora malo manje ozbiljno da shvata tenis, da proba vise da uziva u njemu. Decko zaista zeli da bude sampion, radi puno i demonstrira vanserijsku klasu, ali kad sa takvom igrom izadjes sa terena kao porazeni, moras to da prihvatis i da ides dalje. To je zivot. Njega je tako bio totalno srusio onaj poraz od Wawrinke na RG prosle godine. Igrao odlicno, ali to je ipak Stan i izgubio 8-6 u petom. Posle toga gubi i na W i na USO u prvom kolu. Srozano samopouzdanje. Stan to umije da napravi. Od tog poraza na RG do danas ima nekih 6-5 skor na slemovima. Katastrofa. Jeste da nije imao bas ni srece sa zrijebom (izuzev Fabiana na W, odmah posle tog epskog poraza od Vavca), ali npr Rublev definitivno nije igrac kojeg zelite da vidite u prvom kolu. Pa onda prespremni Raonic na AO ove godine, vec u trecem kolu.. I sada mu se protiv Borne vidjelo koliko te rupice u glavi jos uvijek nisu zakrpljene kako treba. Ili nisu uopste. I pored odlicne igre Corica, vidjelo se da je Cici jednostavno za klasu iznad, prosto kvalitetniji igrac sa nekim premocnim oruzjima (prvenstveno forhend i pravovremeni izlasci na mrezu i voleji). Ali psiha, mozak.. tu je jos uvijek tanak.
A i onaj otac mu, kakva je ono budaletina. Kako ga ostavi onako.. Tacno od tog momenta Cici vise nije bio isti igrac do kraja meca. I svaki osvojeni poen bi izvristao put svog boksa. Greote.. Nekako mi ga zao sad posle svega. Narocito sto znam, tj. vidi se da je krvavi radnik i da bas zeli da bude sampion.
Comment