;)Ne mogu da verujem, da posle skoro 100 godina, nije se pojavio inventivan sportski (fudbalski) komentator koji se nije setio da, bar u svom 'repertoaru', "ukine" ofucanu i otrcanu frazu STOPROCENTNA ŠANSA (?!). Nepravilno se ta fraza koristi(la) i za polu ili prosečnu šansu, iz kakvih se veoma retko postižu golovi. Ako je šansa "stoprocentna", onda je ishod akcije obavezno - postizanje gola, osim usled neke više sile. Isto kao i kod neopravdano često olako nazvane "stoprocentne šanse", gol može biti postignut više igrom slučaja ili nakon grube greške odbrane.
Dakle, KOMENTATORI (!), da vidimo ko će od vas ovo prvi da shvati i "primeni"?! Mislim, da prestane za "neizvesnu šansu" da govori da je - STOPROCENTNA. Ne znam da li će taj komentator ući u istoriju, ali bilo bi korisno i - inteligentno.
Dakle, KOMENTATORI (!), da vidimo ko će od vas ovo prvi da shvati i "primeni"?! Mislim, da prestane za "neizvesnu šansu" da govori da je - STOPROCENTNA. Ne znam da li će taj komentator ući u istoriju, ali bilo bi korisno i - inteligentno.
Comment