Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bosna i Hercegovina - BH Telecom Premijer liga i Kup BiH

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pa eto bilo bi dobro da se rjesi pitanje trenera pa da se nastavi s radom i ekipom. Nadam se da ce i Skoro ispuniti ocekivanja i onda se mozemo i na prvom mjestu naci.

Comment

• Originally posted by AK47 View Post
      Odrijesili su kesu i doveli trenera,boljeg od njega dobiti nisu mogli,vidjet cemo sta ce uraditi

EDIT:Jos nesto,ako se desi slucajno da se Samir Bekric vrati u Zeljeznicar ova polusezona se ne mora ni igrati
      Jovic ce dobijati manje nego Plisek.
      Sto se tice Bekrica odlican igrac ali nemoj biti siguran u svoju izjavu.
      Obratiti paznju na sastav Zeljeznicara:
      http://www.youtube.com/watch?v=uCiDfBWbChM
      Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

Comment

• Danas je na jednom bh. portalu dao izjavu sportski direktor FK Sarajevo Edim Hadzijalagic

„Čuo sam se sa trenerom podgoričke Budućnosti, koji žele da nas ugoste 18. februara. Vjerovatno ćemo odigrati i test susret sa Olimpicom“, kazao je Hadžialagić.
        Njega navijaci Sarajeva nazivaju Senzacija, pa i ovo mi je nestvarno zvuci. Mada bi ja volio da dodje do ovog susreta, jer je Buducnost kvalitetna ekipa i potrebne su nam pripremne utakmice sa kvalitetnim protivnicima.

Comment

• Originally posted by soe View Post
          Ovo je po meni nas drugi najbolji poslijeratni tim,poslije onoga 2003. a.gif

Comment

• Originally posted by soe View Post
            Nisam siguran uopste,napisao sam "ako se slucajno desi" ,realno sanse su 20% da ce doci a 80% da nece

Ma ovo jeste jedan od najboljih igrackih kadrova koje je Zeljo imao,a nista nisu napravili...tim koji je prije dvije godine bio prvak u svom je sastavu imao Culuma,Radovanovica i Popovica koji danas ne mogu klub da nadju,mislim da to dovoljno govori koliko je bitan trener
            Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Originally posted by AK47 View Post
              Nisam siguran uopste,napisao sam "ako se slucajno desi" ,realno sanse su 20% da ce doci a 80% da nece

Ma ovo jeste jedan od najboljih igrackih kadrova koje je Zeljo imao,a nista nisu napravili...tim koji je prije dvije godine bio prvak u svom je sastavu imao Culuma,Radovanovica i Popovica koji danas ne mogu klub da nadju,mislim da to dovoljno govori koliko je bitan trener
              Mislio sam na izjavu da se liga ne mora igrati ako dode.
              Postoje indikacije da ce nas Vule pojacat'.

Comment

• Dnevni Avaz. Novi trener Sarajeva Jovic: Znam da su na Kosevu gladni titula

Zatekli smo ga u, kako kaže, najdražem okruženju. U rodnom Travniku, u krugu supruge Dženi, kćerke i sina, jučer u ranim poslijepodnevnim satima iščekivao je i zvanično imenovanje za šefa stručnog štaba Sarajeva. Ubrzo je iz glavnog grada BiH stigla potvrda - Upravni odbor kluba s Koševa postavio je Dragana Jovića za novog trenera.

Prozivka 11. januara

Jović u razgovoru za "Dnevni avaz" govori o razlozima dolaska na Koševo, ambicijama, dosadašnjoj karijeri, sadašnjem igračkom kadru bordo tima...

Zašto Sarajevo?

- Voditi najveći klub u zemlji izazov je za svakog trenera pa tako i za mene. Istovremeno, mislim da je, nakon rada u Travniku, Vitezu, Posušju, Zrinjskom i Zvijezdi, dolazak na Koševo logičan potez.

Izazov je velik i nisam mogao biti ravnodušan. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Također, Travnik je relativno blizu Sarajeva tako da ću često biti i sa porodicom.

Koliko poznajete sadašnji igrački kadar novog kluba?

- Imam sasvim solidan uvid u snagu ekipe, koju čine kvalitetni pojedinci. No, za potpunu sliku trebat će vremena. Zbog toga namjeravam da nakon prozivke, planirane za 11. januar, barem sedam dana iskoristim za snimanje tima i pojedinačne razgovore s igračima. Treba nam mir, predan rad bez nervoze.

Imate li listu pojačanja?

- Volio bih da u periodu upoznavanja ekipe ne bude dolazaka novih fudbalera, jer prvo želim odrediti pozicije gdje trebamo pojačanja. Znam da smo jedno već dobili. Povratak Alena Škore mnogo znači.

Ko će Vam biti saradnici?

- Ne bi bilo uredu da to saopćavam putem medija. Sačekajmo da budem i zvanično imenovan za trenera.

Nema odustajanja

Bordo tim je pet bodova iza mjesta koje vodi u Evropu, šest iza vodećeg Željezničara. Može li se u drugom dijelu nadoknaditi taj minus?

- Sarajevo je klub u kojem je permanentni pritisak da se ekipa uvijek mora boriti za vrh. Pobjede i trofeji su imperativ. Spreman sam na to iskušenje. Drago mi je da su na Koševu gladni titula, znači, imamo iste ambicije.

Uprkos bodovnom minusu, nema odustajanja od Evrope. Idemo u potjeru za vodećima. Kada sam 2009. godine najavljivao da Zrinjski može do naslova, smijali su mi se. Na kraju sam bio prvak.

Na koliko ćete potpisati ugovor?

- Dogovorili smo se da to bude na godinu i po. Svidjela mi se vizija rukovodstva kluba i čvrsto vjerujem u projekt evropskog Sarajeva. Volio bih da budem dio tog uspješnog tima.

Comment

• Inace, Plisek nam je vec sredio da idemo na pripreme u Cesku. Na nama je da odlucimo.

Comment

• Nadam se da ce Plisek uskoro ponovo doci u klub, ali da obavlja neku drugu funkciju. Mislim da to sadasnja Uprava ima u planu i svaka mu cast na ovom potezu.

Comment

• Zvonko Zivkovic novi treber NK Zvijezda

Nakon sto je Dragan Jovic preuzeo FK Sarajevo, novi trener NK Zvijezda Gradacac je dosta poznato ime Zvonko Zivkovic bivsi reprezentativac Jugoslavije. Zvonko Zivkovic je u svojoj igrackoj karijeri igrao za Partizan, Benficu, Fortunu i Dijon.

"Živković je novi trener Zvijezde. U četvrtak je prozivka i mislim da smo izabrali najbolje rješenje. Radi se o nekada sjajnom fudbaleru, koji je ostavio dubok trag u Partizanu, s kojim ćemo u budućnosti uspostaviti saradnju. Zvijezda je organizovan klub, ništa ne radimo bez plana i programa i tako će biti u budućnosti. Novi šef struke imat će našu punu podršku, uostalom kao i svi treneri koji su radili u Gradačcu", istakao je Peštalić.

Comment

• Ponajbolji igrac Zvijezde Emir Halilovic ce najvjerovatnije preci u Sarajevo,a u Zvijezdu bi mogao doci neki igrac Sarajeva,tako da je ovo jos jedno pojacanje za Sarajevo zajedno sa trenerom Jovicem...
                        Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Ljudi koji su ga gledali kazu da je dobar igrac. Igra sa obje noge dobro, ali pozicija koju sad igra je lijevo krilo (prije toga je igrao lijevog beka). Samo kad potpise onda cu biti siguran da je nas igrac, opeko sam se za Skoru, tako da i ovo mi je sumljivo.

Comment

• Ma ovo za Halilovica je obicna patka sportsport-a,nije nemoguc njegov dolazak al' to je jos uvjek na dugom stapu.

Comment

• http://sportsport.ba/ino_fudbal/skor...agenfurt/71959

Comment

• Hamza ne dodaji so na ranu.

Majke mi sad bi sve razbio, toliko ga volim a on ovo uradi. Nek se ne vraca vise u Sarajevo.

Comment

Working...
                                X