Announcement

Collapse
No announcement yet.

bwin GRANDE PREMIO DE PORTUGAL 2010

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: bwin GRANDE PREMIO DE PORTUGAL 2010

[quote author=bronza link=topic=2952.msg187083#msg187083 date=1288548520]
    Naravno, ti imas svoje misljenje i ubedjenja i mozes da verujes u sta zelis. Ja sam samo izneo moje vidjenje stvari. Iako nemam simpatija prema Lorencu i za sledecu sezonu ga vidim kao jedinog ozbiljnog koji ce da bude kandidat za titulu uz Valentina. Stoner je dobar ali nema dovoljno stabilnu licnost da moze da pregura kroz tezak period bez velike stete, a sto se Pedrose tice tu sam takodje izneo svoje misljenje, on je jedan od onih "a mogao je biti..." (nazalost). Spiesa dosta hvale (i zasluzio je donekle) ,ali ne vidim ga kao sampiona. Simoncelia vec mogu da vidim kao prvaka, ali njegov stil voznje (iako nekima atraktivan) moze biti poguban za njegovu karijeru, jer rizikuje prekomerno, a takvi rizici vode do padova, a i povreda...ali kao sto rekoh mogu da ga vidim sa titulom u nekoj od narednih sezona.
    [/quote]
    Ja takodje za titulu vidim samo Lorenza i Rossija.Spiesa vidim kao sampiona,sto zbog vozackih kvaliteta,sto zbog stabilnosti i pobednickog mentaliteta.Ne verujem naravno u mnogo titula ni za njega ni za Simoncellija jer idu i jedan i drugi na sve ili nista i ne znaju da kalkulisu nimalo.Po meni je Spies bolji vozac od Simoncellija a i od Stonera samo sto tek to treba da dokaze.
    sigpic

Comment

Iz ove sadasnje perspektive tesko mi je da komentarisem sledecu sezonu, bice mnogo lakse kad krenu testiranja posle trke u Valensiji. Bas me interesuje kako ce se Kejsi snaci na Hondi i koliko ce biti brz, zdrav razum nalaze da je ona verovatno laksi motor za voznju od Ducatija, ali postoji mogucnost da Stonerovom stilu voznje odgovara Ducati sa svojim postavkama, narocito elektronikom. Ne znam zasto ali verujem da taj prelaz nece da ide bas glatko u njegovom slucaju. Lorenzo ostaje objektivno gledano u najboljem polozaju, na mozda trenutno najboljem motoru, koji ce sigurno biti i vise nego konkurentan sledece sezone.
      http://www.ebike-ridingtips.co.uk/vi...file=rossi.flv

Comment

[quote author=bronza link=topic=2952.msg187115#msg187115 date=1288549902]
        Iz ove sadasnje perspektive tesko mi je da komentarisem sledecu sezonu, bice mnogo lakse kad krenu testiranja posle trke u Valensiji. Bas me interesuje kako ce se Kejsi snaci na Hondi i koliko ce biti brz, zdrav razum nalaze da je ona verovatno laksi motor za voznju od Ducatija, ali postoji mogucnost da Stonerovom stilu voznje odgovara Ducati sa svojim postavkama, narocito elektronikom. Ne znam zasto ali verujem da taj prelaz nece da ide bas glatko u njegovom slucaju. Lorenzo ostaje objektivno gledano u najboljem polozaju, na mozda trenutno najboljem motoru, koji ce sigurno biti i vise nego konkurentan sledece sezone.
        [/quote]
        Ne znam ja to nekako ne gledam po tim testovima,jer ima jos mnogo vremena do sezone a i na samoj trci je najbolja slika.Svaki pocetak je tezak,tako da nece biti lako ni Stoneru ni Rossiju a ni Benu Spiesu,sto bi Lorenzo mogao da iskoristi na pocetku sezone.Yamaha ce naredne godine biti konkurentna,a na Lorenzu je pre svega,a i na Spiesu da svojim voznjama privuku jako sponzore.Jarvis igra takodje veliku ulogu.Lorenzo i Spies su veliki borci i mislim da mogu da izvuku Yamahu iz finansijske krize.Verujem da ce Yamaha ipak ostati tu ge jeste,ako ostane to ce biti najvise zahvaljujuci jednom coveku-Jorgeu Lorenzu.
        sigpic

Comment

Zvanicno potvrdjeno
          Toni Elías will ride in MotoGP in 2011 with Lucio Cecchinello’s LCR Honda team after both parties agreed a deal to join forces in the premier class next season.

The deal between LCR and Elías, who rode in the MotoGP category for five seasons between 2005 and 2009, was announced at Estoril on Sunday as well as the team’s continued partnership with HRC.

“I’m very happy to be able to confirm I’ll be back in MotoGP with LCR and Lucio Cecchinello and am also delighted Lucio has given me this opportunity, I think together we can have very good results,” said Elías, who also confirmed he would test in Valencia with the team next week.

“I’m very motivated. I think together we can have a very good season. I will start in Valencia after the last race and I am eager to get the job with the team underway as soon as possible!”

Team Manager Cecchinello said: “First of all I want to thank Randy (De Puniet) for his valuable cooperation and for the several successes we have shared in the 250cc class and in the MotoGP class in the last five years together.”

“The chance to work with Toni Elías is a big incentive for us because this is a very important moment for presenting a new project to our sponsors and partners. The nice thing is that Toni and I raced together in the 125cc class; I was at the end of my career and he was at the beginning of his. I remember he was a very hard rider and very determined. As time goes by he has improved very much and I think he is a very talented rider with a lot of experience. All the staff and I give him our warmest welcome!”

Comment

Drago mi je da se Elias vraca,jer je njemu i mesto u najjacoj klasi,ali ne znam zasto sut karta De Punietu?Covek je imao dobru sezonu i bio konkurentan i za podijume sve do one povrede,Dovija je naucio nekim stvarima.Jel ima on neki angazman za narednu sezonu i ako nema da li ima nekih pregovora?
            sigpic

Comment

MotoGP je sampionat koji fabrike koriste kao vid reklamiranja, a samim tim i sticanja popularnosti kod potencijalnih musterija. to uzrocno-posledicno dovodi do pada ili porasta u prodaji komercijalnih motocikala, kao i proizvoda te kompanije uopste. Na taj nacin Ekipe u motoGP-u uticu na finansijsko stanje u fabrici. Yamaha trpi posledice krize u svetskoj ekonomiji koja se oporavlja jako sporo. Cak ni ova sezona im nije pomogla u meri kojoj im to treba, a ova je sezona iz snova za jednu fabriku. Poenta price je da sami vozaci mogu samo u odredjenoj meri sa rezultatima da uticu na poboljsanje ekonomske krize. U najboljem slucaju mogu da privuku sponzore pa da ih sam motogp projekat manje kosta. Samo sto tu postoji mali problem sponzori se privlace u predsezoni a ne tokom sezone, sto ce reci da Jamaha mnogo gubi odlaskom Rosija. A to nas vraca na testiranje, tokom testiranja svaka ekipa ce pokusati da pokaze sto bolje rezultate ne bi li svoj paket ucinili sto primamljivijim, zato su rezultati bitni i na komercijalnom nivou. Lorencov ucinak u ovoj sezoni je maksimalan, ali kolicina novca iz sponzorstva koju ce njegova titula doneti je zasigurno manja nego kolicina novca koju Rosi vuce za sobom. Sledece sezone je na Horheu i Benu da privuku sponzore za 2012 za koju se ocekuje da ce finansijski biti teska za Yamahu.

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=2952.msg187135#msg187135 date=1288551499]
                Drago mi je da se Elias vraca,jer je njemu i mesto u najjacoj klasi,ali ne znam zasto sut karta De Punietu?Covek je imao dobru sezonu i bio konkurentan i za podijume sve do one povrede,Dovija je naucio nekim stvarima.Jel ima on neki angazman za narednu sezonu i ako nema da li ima nekih pregovora?
                [/quote]
                Nije sut karta, Randy odlazi, ima nekoliko ponuda, ali suska se da ce biti u Pramacu sa Kapirosijem.

Comment

[quote author=bronza link=topic=2952.msg187137#msg187137 date=1288551734]
                  MotoGP je sampionat koji fabrike koriste kao vid reklamiranja, a samim tim i sticanja popularnosti kod potencijalnih musterija. to uzrocno-posledicno dovodi do pada ili porasta u prodaji komercijalnih motocikala, kao i proizvoda te kompanije uopste. Na taj nacin Ekipe u motoGP-u uticu na finansijsko stanje u fabrici. Yamaha trpi posledice krize u svetskoj ekonomiji koja se oporavlja jako sporo. Cak ni ova sezona im nije pomogla u meri kojoj im to treba, a ova je sezona iz snova za jednu fabriku. Poenta price je da sami vozaci mogu samo u odredjenoj meri sa rezultatima da uticu na poboljsanje ekonomske krize. U najboljem slucaju mogu da privuku sponzore pa da ih sam motogp projekat manje kosta. Samo sto tu postoji mali problem sponzori se privlace u predsezoni a ne tokom sezone, sto ce reci da Jamaha mnogo gubi odlaskom Rosija. A to nas vraca na testiranje, tokom testiranja svaka ekipa ce pokusati da pokaze sto bolje rezultate ne bi li svoj paket ucinili sto primamljivijim, zato su rezultati bitni i na komercijalnom nivou. Lorencov ucinak u ovoj sezoni je maksimalan, ali kolicina novca iz sponzorstva koju ce njegova titula doneti je zasigurno manja nego kolicina novca koju Rosi vuce za sobom. Sledece sezone je na Horheu i Benu da privuku sponzore za 2012 za koju se ocekuje da ce finansijski biti teska za Yamahu.
                  [/quote]
                  Mogu to Jorge i Ben sigurno.2 zmaja od vozaca.Dogodine ce biti konkurentni i to treba iskoristiti.
                  sigpic

Comment

[quote author=bronza link=topic=2952.msg187138#msg187138 date=1288551825]
                    Nije sut karta, Randy odlazi, ima nekoliko ponuda, ali suska se da ce biti u Pramacu sa Kapirosijem.
                    [/quote]
                    Dobro je onda steta za takvog vozaca da ostane bez angazmana u najjacoj klasi.A ako ode u Pramac,gde ce Alex Espargaro?
                    sigpic

Comment

pa verovatno moto2, ali to je samo nezvanicno tracaranje nekih izvora bliskim motogp-u. Doduse za Randy-a znam sigurno da ce biti u GP-u, juce sam slusao intervju u kom je rekao da pregovara sa par ekipa, a Italijanski moto-sprint prenosi da ce verovatno biti Pramac. Randy je rekao da jeste Pramac u igri ,ali da ce sa menadzerom na kraju da odluci koja je ponuda bolja. Sad, ako oni lazu i ja lazem tebe @(*6sd$%

Comment

Caniggija, nemoj sve da shvatas tragicno.Yamaha nece tek tako propasti, cak i da nemaju Lorenca.
                        Cinjenica je da je Rosi, sam po sebi, jedan veliki brend, i van staze, i tu je on u prednosti odnosu na sve druge, ali to ne znaci da ce sada Yamaha propasti.
                        Kada je Rosi stigao u Yamahu, ona je bila na gorem nivou od Suzukija sada. Ono sto je bitno, je da je on uspeo da Yamahu potpuno reorganizuje. I ta Yamaha je sada takva, jaka.
                        I nece se vratiti unazad, mozda ce samo malo zastati, ali ce i dalje biti itekako prisutna.

Comment

Ben Spies finds interesting.

"Casey on a Honda could be a very scary situation," the American said. "The Honda's working quite well now. When Casey's on, there's been nobody on a Ducati that can touch him. Those are just facts. So it's going to be scary to see what he does on a Honda. Again, it's one of those things that could go really bad for everybody. We'll have to see.

"We're going to know how good that Ducati was in a little bit, when everybody swaps around and starts riding other people's bikes. But from the outside, as a fan, I think what's about to happen this off-season is the biggest shakeup for MotoGP in recent years, and it's good for it," Spies continued. "All the major guys are moving around. It's going to be an exciting season next season, and then the season after that it's going to be 1000cc, and that's going to take it to another level. So the next couple of years, I think MotoGP will have more flair and excitement than it's had the last few years."

"I wouldn't say it's been dull racing, but there's been some boring races. About 12 of the last 15 races, there really hasn't been a whole lot going on until me and Dovizioso in Spain, and then Jorge and Valentino had a great race in Japan. Other than that, there haven't been too many exciting races. But I think the next couple of years, there's a lot of stuff that'll be changing, that's going to keep it really exciting to watch."

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2952.msg187146#msg187146 date=1288552554]
                            Caniggija, nemoj sve da shvatas tragicno.Yamaha nece tek tako propasti, cak i da nemaju Lorenca.
                            Cinjenica je da je Rosi, sam po sebi, jedan veliki brend, i van staze, i tu je on u prednosti odnosu na sve druge, ali to ne znaci da ce sada Yamaha propasti.
                            Kada je Rosi stigao u Yamahu, ona je bila na gorem nivou od Suzukija sada. Ono sto je bitno, je da je on uspeo da Yamahu potpuno reorganizuje. I ta Yamaha je sada takva, jaka.
                            I nece se vratiti unazad, mozda ce samo malo zastati, ali ce i dalje biti itekako prisutna.
                            [/quote]
                            Nece propasti ali mogli bi da izgube jedno 2 sezone zbog te krize a to bi znacilo da se u te 2 Lorenzo nece boriti za titulu.Nije meni do Yamahe vec do Lorenza,mada s takvim Lorenzom tesko da ce propasti.U slucaju odbrane titule dogodine sto ce biti mnogo teze nego sto je ove godine bilo,sigurno ce privuci sponzore sto je u tom slucaju i logicno.
                            sigpic

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=2952.msg187141#msg187141 date=1288551961]
                              [quote author=bronza link=topic=2952.msg187138#msg187138 date=1288551825]
                              [/quote]
                              Dobro je onda steta za takvog vozaca da ostane bez angazmana u najjacoj klasi.A ako ode u Pramac,gde ce Alex Espargaro?
                              [/quote]Aleix Espargaró to join Sito Pons' Moto2 set-up for 2011
                              Sunday, 31 October 2010
                              The Spanish rider, currently competing in the premier class, will switch to the intermediate category next year to ride alongside Axel Pons.

The Pons Racing team has announced that it has reached an agreement with rider Aleix Espargaró to ride one of its Pons Kalex prototypes in the Moto2 class next season. Espargaró will join the team structure led by two-time World Champion Sito Pons, riding alongside Axel Pons on board the bike developed by German engineering firm Kalex and the Pons team throughout the 2010 season.
                              Espargaró said: “If I had to go to Moto2 I'd have to have the best guarantees and I know that Sito Pons can give me them. I'm delighted and very excited at the new challenge and at the prospect of being able to work with Sito, Santi Mulero and the whole team.”
                              He continued: “I know what they are capable of and I know what I'm capable of too, and together we have the potential to fight at the highest level from the very beginning. I take this on with great respect too because I know I'll be riding amongst great riders and teams, which gives me even more of an incentive to face this new challenge.”
                              Team boss Sito Pons said: “We have been looking for a rider who can give us the best chances of success in 2011. We've always admired Aleix. The moment he decided not to continue in the MotoGP category we were clear that he was the rider we wanted to lead our project.”
                              “Aleix is a rider who has done very well in MotoGP and who also knows the Moto2 category. Combined with his enormous talent and youth it all fits in perfectly with the philosophy of our team. Aleix will have the full support of our manufacturer, Kalex, and along with the experience of our technical team directed by Santi Mulero I am convinced he can be a main contender in Moto2 next season.”
                              FORZA DANI PEDROSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sigpicFORZA BAYERN MUNCHEN

Comment

Bice tu Alex u borbi za titulu,sad ne znam sa kim jer ko zna ko ce gde jos prelaziti.Dobro je sto nema vise Eliasa jer e sad biti zanimljivije sto se borbe za titulu tice.Drago mi je sto se vratio i nije ni trebao da ide.Njemu je apsolutno mesto u najjacoj klasi.to je i dokazao,a verujem da ce opet dokazati.
                                sigpic

Comment

Working...