Originally posted by Vladan
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
***Roland Garros 2020***
Collapse
X
-
Kralj sljake protiv kralja tenisa. Kralj Majorke protiv princa Monte Karla. Kralj spina protiv kralja defanzive. Kralj mreze protiv princa dropa. Jednom kosa uveliko opada, drugom jaka kao cetka. Jedan od njih dvojice nikad nije diskvalifikovan. Jedan ima 12 titula na RG, drugi jednu. I opet ovaj prvi nije favorit.
Leave a comment:
-
Originally posted by Kilo soli View Postja mislim da je on to radio namerno...plan za budućnost
Leave a comment:
-
Originally posted by Kilo soli View Postnemojte podcenjivati rafu...
nemojte NIKAD podcenjivati čoveka koji je uzeo 12 komada ovoga
Od pandemije na ovamo Tour je prilično lošeg kvaliteta. Zato je Rafa tako lako došao do finala. On uistinu nije u dobroj formi ali ovo je finale Garosa i jedan meč. Rafa itekako ima znanja, iskustva a mislim da ima i snage za toliko. Novaku je bolje da računa da je Rafa na 100%.
Ako Novak u prva dva seta uzme barem jedan a po mogućstvu prvi, to će biti veliki korak. Mats je u pravu. Novaku treba da silovit start.
Leave a comment:
-
Nego gde je Bojana? Nema je da se oglasava. Najgore finale za nju, za koga ce sada da navija?
Leave a comment:
-
nemojte podcenjivati rafu...
nemojte NIKAD podcenjivati čoveka koji je uzeo 12 komada ovoga
Leave a comment:
-
Ono što mene raduje je to da Novak uvek najbolje partije pruža u Pekingu koji se uvke igra u ovo doba godine.
Srećom pa se ove godine RG igra baš u Oktobru.
Sve ide na Novakovu vodenicu:
Forma, više mečeva na šljaci, više mečeva od početka povratka na tur, iako je razlika godinu dana između njih Novak deluje kao mladić naspram Rafe (fizički je nikad veća razlika između njih)
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
Leave a comment:
-
^Nadalov najveći problem jeste nedostatak pravog testa ne samo ovaj turnir nego i skoro cijelu sezonu.
Ovaj put će biti i bez publike što je u Parizu za njega pravi hendikep.
60-40 u Rafinu korist. Novaku se ovakva šansa neće skoro ukazati na RG
Leave a comment:
-
Meni Nadal izgleda debel (previse misicne mase). To se vidi po kretanju spor je... Covjek nije imo pravi test na turniru,sve Miki maus protivnici
Sent from my vivo Xplay5S using Tapatalk
Leave a comment:
-
Ovakvi oktobarski uslovi više odgovaraju Novaku nego Rafaelu, i sam Rafael je to priznao.
Već spore lopte, su još sporije i nemaju takvu rotaciju kao u maju/junu.
Leave a comment:
-
Originally posted by NI View PostZa Novaka su bitne jos dvije stvari:
1.
Hoce li biti vjetra bez kise? Ako bude kise zatvorice krov, pa je vjetar manje bitan.
Novak je jedan od najosijh igraca po vjetru a Nadal jedan od najboljih. (Medju prvih 10.)
2.
Hoce li se klizati na sljaci?
Dva, za mene najbolnija poraza na RG-u, onaj od Federerea 2011. i onaj od Nadala 2013. su dijelom uzrokovani Novakovim proklizavanjem, iako iz razlicitih razloga. Protiv Federera je teren previse bio natopljen vodom. To ne bi trebao da bude problem sutra. Protiv Nadala, u petom setu je teren bio previse suh. Novak nije bio stabilan. Nesto slicno, iako u manoj mjeri, se desilo sinoc i moze se desiti u nedjelju. Orzanizatori skoro sigurno nece prskati teren, a ako temperatura bude nesto visa i ako bude vjetra, mozemo imati istu situaciju u nedjelju.
Ostalo se slazem sa tobom.Last edited by 147; 10-10-20, 09:12.
Leave a comment:
-
Originally posted by Sandugp View PostSto se Djokovica tice, bitne su dve stvari:
- njegovo fizicko stanje, stamina
- potencijalna povreda, od koje izgleda nema nista, jer je odigrao polufinale bez tegoba
Za Nadala:
- ritern
- fh dtl ....
Iz prilozenog se vidi sta mislim o sutrasnjem finalu.
1.
Hoce li biti vjetra bez kise? Ako bude kise zatvorice krov, pa je vjetar manje bitan.
Novak je jedan od najosijh igraca po vjetru a Nadal jedan od najboljih. (Medju prvih 10.)
2.
Hoce li se klizati na sljaci?
Dva, za mene najbolnija poraza na RG-u, onaj od Federerea 2011. i onaj od Nadala 2013. su dijelom uzrokovani Novakovim proklizavanjem, iako iz razlicitih razloga. Protiv Federera je teren previse bio natopljen vodom. To ne bi trebao da bude problem sutra. Protiv Nadala, u petom setu je teren bio previse suh. Novak nije bio stabilan. Nesto slicno, iako u manoj mjeri, se desilo sinoc i moze se desiti u nedjelju. Orzanizatori skoro sigurno nece prskati teren, a ako temperatura bude nesto visa i ako bude vjetra, mozemo imati istu situaciju u nedjelju.
Ostalo se slazem sa tobom.
Leave a comment:
-
Originally posted by Marija81 View PostNe i u nedelju...
Ako navijaju za Rafu to znači da žele da se Rafa izjednačio sa Federerom...
Da sam na njihovom mestu dobro bih razmislila..
Mada svakako je neizbežno , ako zdravlje posluži, da neko od ovog dvojca nadmaši Rodžera kao GOAT-a , ali za početak da se izjednači po broju GS...
Ali šalu na stranu, u nedelju se piše istorija- ovako ili onako...
A što se Novaka tiče neka uzme 25 Slemova pa u penziju
Sa druge strane Novak i te kako moze. Da ga prestigne po broju nedelja na vrhu, po broju zavrsenih godina kao N1, po broju slemova .... Da ne govorim sto bi osvajanjem ovog RG postao tek treci covek u istoriji koji ima sva cetiri slema najmanje dva puta osvojena. To dostignuce je Rodzeru svakako nemoguce (usudicu se da kazem da nikada nece uzeti drugi RG).
Tako da svaki iole pametan Rodzerov navijac sutradan navija za Rafaela. Logicno i normalno.
Sto dalje znaci da smo sutra sami protiv celog sveta. Fer, posteno, ravnopravan odnos snaga - idealno - tako najvise volim!!! Idemo!
Leave a comment:
Leave a comment: