Kakvo potcenjivanje Nadala na RG ...
Kakav sampion, kakav kontinuitet tokom citave karijere na ovom turniru. Ovo sto on radi ovde, je neverovatno.
Bravo Rafa, bravo sampione ...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
***Roland Garros 2020***
Collapse
X
-
Novak bi mogao biti prezadovoljan godinom da se nije desila ona diskvalifikacija. Vjerujem da mu je to nabilo tenziju da ovo mora uzeti kao rezervna varijanta.
Leave a comment:
-
Originally posted by Prle! View PostNovak može biti zadovoljan na kraju krajeva.
Možda nije prestigao Federera po broju sedmica (još ne), ali je bar uzeo više gemova nego on 2008. godine.
Šalu na stranu, Dino je lijepo i koncizno sumirao svu poentu onoga što smo gledali danas. I kako i zašto.
Bez korištenja fizičkih elemenata u nogama i energičnijeg udaranja loptice protiv Rafe se ne može ni set uzeti. A Nolo tehnički možda više zna danas nego ranije, ali ne može sprovoditi ono što je mogao recimo 2015. godine.
Igra mu se drugačije modifikovala, cilj mu je da se manje troši kako karijera odmiče, sve to utiče na cjelokupan mentalni aspekt onoga što ti u datom trenutku djeluje komforno igrati, a šta ne.
Budimo realni, i finale Wimbledon 2019. je u aspektu energičnosti i tehnike odigrao neuporedivo lošije nego 2014. i 2015. godine. Ali Federer na Wimbledonu je jedno, a ova budala na RG nešto sasvim drugo.
Sport ne pamti nešto slično ovome. Šta god da napišem o njemu i RG-u suvišno je, jer se fakat više ni riječi ni slova ne mogu poredati tako da i približno opišu osjećaj i spoznaju da je ovakvo nešto moguće.
Ali Novakov decline je najvidljivi na sljaci, to sam rekao i prije ovog turnira. Ali prica o uslovima, lopticama, Nadalova ispodprosjecna izadnja su to sve promijenila ali se na kraju ispostavilo da na sljaci nema sanse
Leave a comment:
-
Novak može biti zadovoljan na kraju krajeva.
Možda nije prestigao Federera po broju sedmica (još ne), ali je bar uzeo više gemova nego on 2008. godine.
Šalu na stranu, Dino je lijepo i koncizno sumirao svu poentu onoga što smo gledali danas. I kako i zašto.
Bez korištenja fizičkih elemenata u nogama i energičnijeg udaranja loptice protiv Rafe se ne može ni set uzeti. A Nolo tehnički možda više zna danas nego ranije, ali ne može sprovoditi ono što je mogao recimo 2015. godine.
Igra mu se drugačije modifikovala, cilj mu je da se manje troši kako karijera odmiče, sve to utiče na cjelokupan mentalni aspekt onoga što ti u datom trenutku djeluje komforno igrati, a šta ne.
Budimo realni, i finale Wimbledon 2019. je u aspektu energičnosti i tehnike odigrao neuporedivo lošije nego 2014. i 2015. godine. Ali Federer na Wimbledonu je jedno, a ova budala na RG nešto sasvim drugo.
Sport ne pamti nešto slično ovome. Šta god da napišem o njemu i RG-u suvišno je, jer se fakat više ni riječi ni slova ne mogu poredati tako da i približno opišu osjećaj i spoznaju da je ovakvo nešto moguće.
Leave a comment:
-
Originally posted by 147 View PostCestitke Kobe, Rafa je pokazao jos jednom da je ubedljivo najbolji na sljacu. Tako je to, kada se ocekuje neki spektakl, obicno ga ne bude. AO 2019. je takodje dobar primer. Napisao sam u Novakovoj temi nesto vise o tome.
Ja licno 2019 nisam ocekivao nista, al mozda opcenito su svi ocekivali jak mec, ne znam.
Novak na sljaci nema komfora, nema lakih poena, servis mu nije oruzje, ne moze probijati lako Nadala i tu nastaju problemi. Ovo sa novim uslovima je bio bas kao prevara neka, svi pricali kako loptice ne leze Nadalu, a ispade da ovaj spori teren ne odgovara Novaku jer ne moze nikako probiti on Nadala i naravno ne moze uspostaviti balans na terenu. Jbg, kad je na 100% Rafa Novak mu ne moze nista na sljaci, dokazalo se 100 000 puta vec.
Leave a comment:
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostDobro da, pricamo o obostran spektakl, tipa AO 2012, RG 2013.
Ko se nadao na ovakav nastup Nadala? Niko realno. Do zadnjeg gema drugog seta imao 3 UE6 na kraju drugog.
Leave a comment:
-
Originally posted by NI View PostZa mene je to bio spektakl. Spektakularana partija Rafaela Nadala.
Nadal dva puta bageluje Novaka na sljaci u dvije godine.Last edited by DinoFC; 11-10-20, 17:42.
Leave a comment:
-
Originally posted by NI View PostZa mene je to bio spektakl. Spektakularana partija Rafaela Nadala.
Ko se nadao na ovakav nastup Nadala? Niko realno. Do zadnjeg gema drugog seta imao 3 UE6 na kraju drugog.
Leave a comment:
Leave a comment: