Meni je jos uvek fasinantno kako neki ovde odobravaju nacin na koji se obraca koleginici, brane tezama "usla je u kola" i tako dalje...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nova Pričaonica 1.2 patch
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by belgrade_owl View PostMeni je jos uvek fasinantno kako neki ovde odobravaju nacin na koji se obraca koleginici, brane tezama "usla je u kola" i tako dalje...
Ako jesi - pravac u tuzilastvo da das izjavu.
Ako nisi - tvoje misljenje formiraju mediji, a ne sagledavanje onoga sto u istima pise - iz vise izvora.
"Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Nema uopšte dvojbe šta se dogodilo, samo je pitanje zašto to nekoj populaciji nije prihvatljivo nego se hvataju za slamku prezumpcije nevinosti.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostNema uopšte dvojbe šta se dogodilo, samo je pitanje zašto to nekoj populaciji nije prihvatljivo nego se hvataju za slamku prezumpcije nevinosti.
Kako bi postupio u tom slucaju?
PS. Samo bez: Nisam ja Lecic - pred Zakonom ste obojica isti."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostNema uopšte dvojbe šta se dogodilo, samo je pitanje zašto to nekoj populaciji nije prihvatljivo nego se hvataju za slamku prezumpcije nevinosti.
Uostalom, lep sažetak su juče dali "Evropljani"....
Zakon rulje out....
Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока
Comment
-
Originally posted by kronostime View PostZamisli da te devojka od pre n godina optuzi da si je silovao i da izadje tvoja slika po svim novinama, teliviziji, drustvenim mrezama..... - da li bi neko sa strane, ko te poznaje, trebao iimati dvojbe da li si ili nisi to uradio?
Kako bi postupio u tom slucaju?
PS. Samo bez: Nisam ja Lecic - pred Zakonom ste obojica isti.
Ono što je bitno reći - ne je NE, pogotovo ako se ponovi više puta. I da, razlikuje se "ne" izrečeno u šoku kao čvrsta negacija pristanka na odnos i "ne" izrečeno u strasti koje je deo seksualne igre.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostU psihologiji je poznato da žrtvi treba vremena da se suoči sa traumom koju je doživela, ima tu nekoliko faza poricanje, preuzimanje krivice, depresija to već psiholozi bolje znaju, i traje različito od žrtve do žrtve pre nego što je sposobna da se suoči sa onim što joj se desilo.
Ono što je bitno reći - ne je NE, pogotovo ako se ponovi više puta. I da, razlikuje se "ne" izrečeno u šoku kao čvrsta negacija pristanka na odnos i "ne" izrečeno u strasti koje je deo seksualne igre.
Te faze su popularisane u medijima, ali u udzbenicima buducih psihologa ne postoje!
Ne je NE, tu se slazemo - ali kako da budemo svedoci tom NE ako nismo gledali sa prozora i kao ocevici bili svedok tome?
Spoznaja iz medija i dozivljaj licno nisu isto i ne ravnaju se isto u postupku: ako si toliko ubedjen da je ono sto se po medijima pise istina - prijavi se kao svedok silovanja ostecene Danijele Stajnfeld od strane osumnjicenog Branislava Lecica.
Kad te pitaju da li si bio prisutan inkriminisanom cinu, sta ces odgovoriti?
Nisam bio, al` novine valjda ne lazu....
Ne ide to tako, Dekkarde - dokaze na sud, a ne u medije."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Originally posted by E1_PG View PostU 3 ujutro ga na 4 pomjeras."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Originally posted by kronostime View PostNego, gospondame, a i vi prepodobni:
Ako se sudi muskarcima na osnovu odnosa prema pisanju medija o Lecicu (optuzba i sudski proces jos nije poceo) - da li to znaci da je prihvatljivo i sudjenje o slabijem polu na osnovu primera Severine, Ave Karabatic, Miljane, Mimi Oro i inih pripadnica zenskog roda cije zitije mozemo videti svakodnevno po medijima?
I koji tacno mediji??
Jel ovi?
Drugo, koji vam je vise sa tom pretpostavkom nevinosti? Jel to na meni, na vama ili na sudu da utvrdi?
U raspalom drustvu gde je moral na najnizim granama verovatno od njegovog nastanka, gde pravne drzave nema odavno (ono sto je u naznakama bar bilo nekada), gde tuzilastvo zrtvi otvoreno kaze da ne moze da je zastititi od pisanja tabloida, sto znaci da ih samo potura gde treba, vi drobite o nekoj prezumciji nevinosti, i moralistete sve u 16, boze me sacuvaj i sakloni!
Javnost se svuda i uvek stvalja na jednu stranu, tako je u svim drustvima i mnogo sredjenijim pravnim sistemima nego sto je nase, apsolutno ne znam o cemu dodjavola pricate vise. Sta je sa onima na zapadu kada demonstriraju za ili protiv nekog na optuzenickoj klupi, pisu peticje i sl? Sta oni rade??
Pretpostavka nevinosti kaze da niko ne moze biti OSUDJEN dok se ne dokaze da je pocinio ono za sta je optuzen. A ko presudjuje i osudjuje? Sud i drzavni organi valjda majkovicu, a ne narood po kafanama, forumima i raznim kuloarima.
A bilo bi veoma zamimljivo da vase zene, sestre, majke, devojke mogu i da zele pre svega da vam ispricaju sta su sve dozivele u svojim zivotima do sada. Nazalost to necemo nikad saznati. Verovatno ni vi sami, jer sigurno da velika vecina vas nema pojma. U suprotnom biste drugacije piskarali ovuda.
Covek koji otvoreno kaze da NE ZNACI DA i da njoj treba da BUDE CAST STO JE ON STAVIO U NJU SVOJ KURAC, u svakom od vas treba da probudi zgrazavanje i bar saosecanje prema osobi koja je pripadnica grupe koja je prilicno nezasticena u ovom drustvu.
Apsolutno me boli dupe sta ce sud da odluci, nisam nakakav organ niti odlucujem o ovome, ja sam izabala da stanem na njenu stranu, jer sam sigurna da prvo niko ne upropascava svoj mlad zivot zbog neke matore drtine eto tek tako, niti iznosi sve u javnost da bi se Srbija nasladjivala njenom intimom, i prolazila ovaj pakao, dakle za mene ce on zauvek biti govno. I silovatelj.
A vi sad nastavite o prezumpciji nevinosti.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
JeR ti znas da je ovo samo fora da se skrene tma sa psiha? Vidis li da mu podrsku daje cak i onaj nesretni Krstic, to je sve montirano ....upecate se kao i uvek...onda se pitas zasto ovaj vlada 100g?
Izadji napolje i nacrtaj na kartonu gde je Cvijan? Krusik? itd...ovo je zamajavanje naroda3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
Nemoj samo ti o pismenosti leba ti!!
Nemoj!!
Izadji daj primer prvo.
I skini mi se vise.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
Comment