Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koronavirus

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ne trazim revolucionarno resenje, bilo koje...

Ja smem da potpisem da bi se kod nas nasao neki pametan Losmi sa 10 kartica koje bi menjao i slao SMS poruke kako bi mogao da bude napolju jer mu je ugrozena "sloboda" kretanja.

Comment

• Naravno da i u Engleskoj ima idiota, svuda ima.

Zapravo sad sam proverio, cak i nije sat vremena tamo. Dozvoljeno ti je jednom dnevno da izadjes napolje da vezbas, neodredjeno, ali policija redovno zaustavlja ljude i raspituje se kuda si krenuo, i tako dalje.

Ja volim da setam, neretko odem do Kalemegdana i nazad peske, to je nekih 10km u oba smera... tako da i meni smeta ova restrikcija. Samo razmisljam ako ce moje sedenje kuci da olaksa posao lekarima onda je bolje da odsedim to sto moram.

Meni je mnogo veci problem sto ce terati ljude na posao a sta cemo sa decom, ponovo kod bake i deke?

Comment

• Sova voli ove restriktivne mere, ko bi rekao za takvog liberala. Sutra eto radi sve, nagrnuce ljudi u prodavnice i svuda i tad virus nece postojati, onda virus ceka cetvrtak da bi izasao napolje a m usli unutra.

vucic je ovo vreme bio na tvu u razmeri tipa 250 na 1 na sve ostale, mogu zamisliti kako ce iskoristiti sve ove ostale dane...

Jos je liku kao sin bio zarazen i on seta svuda bez maski i rukavica a mi budale se cuvamo i sedimo kuci.....

Najbedniji politicki marketing ikada, totalno besmileno je sve ovo, posebno za nas koji zivimo u stanovima.Ozbiljne posledice ovo moze imati na psihu ljudi,ali koga briga...Sto bi se drzava mucila i razmisljala, lepo sve pod kljuc i uzivajte...

Dok smo mi pod kljucem,oni nastavljaju da zidaju zgrade, nece virus na lopatu, ni na dostavu hrane a jos manje na predsednika koji leti po celoj Srbiji..

Bukvalno Trumanov show na srpski nacin.

Sta rade Hrvati? Kakve su njihove mere protiv Korone?
        3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
        6× Montenegrin League champion (2007–2012)
        3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
        2× German League champion (2018, 2019)
        6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
        4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
        2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Za sledeci vikend, policijski cas u ovakvom obliku je apsolutno nepotreban. Moglo je da se nadje bolje resenje. Naredni vikend uopste nije bilo potrebe za celim policijskim casom. U petak jedino nema policijskog casa od 8 do 2, vikendom od 5 do 2.

Mi smo nas vrhunac prosli, dok to nismo prosli nisam imao protiv policijskog casa vikendom.

Comment

• Originally posted by Ricma View Post
            Za sledeci vikend, policijski cas u ovakvom obliku je apsolutno nepotreban. Moglo je da se nadje bolje resenje. Naredni vikend uopste nije bilo potrebe za celim policijskim casom. U petak jedino nema policijskog casa od 8 do 2, vikendom od 5 do 2.

Mi smo nas vrhunac prosli, dok to nismo prosli nisam imao protiv policijskog casa vikendom.
            Problemi su psihopatološke prirode kod onih koji odlučuju. Za razliku od korone, oni se ne leče tako lako.
            sigpic

Comment

• E cuj "terati" ljude na posao. Mozes ti da zatvoris drzavu i 24/7 ocigledno, ali moras da imas neki racionalan period, ne mozes ti mesecima da drzis sve ljude u kucama. Lako je sada kuckati, dok jos uvek hvala Bogu skoro svi mi imamo sasvim dovoljno da prezivimo i da zivimo finansijski koliko toliko normalno. Niko ni ne pomislja u tom smeru, jer jos uvek nije realna pretnja. Ali u jednom trenutku ako sve stoji bi dosao i taj momenat, na sta trenutno mnogi nisu svesni, kao sto nisu bili ni za koronu, a kada bi to udarilo, bilo bi prekasno. Tako da cim se ostvare prvi realni uslovi, treba pokusavati vracati se sto pre i efikasnije u normalu, kontrolisano i pazljivo i reagovati sto brze na prve lose znake, izolovati zarista testiranjem i gasiti ih ako ih bude. Ja ne pricam za 1.maj, nego ovo za posao sto si rekao. Aj za ovaj talas cemo pregurati, ali ako opet udari na jesen ili zimu, mislis da ce moci da drze karantine od po 2 meseca u celom svetu, kada su ljudi ostali bez steka, a drzavne kase se ispraznile. Lako je biti u javnom sektoru trenutno, primati platu kao i do sada, i pametovati kako je bolje produziti dok se potpuno ne ugasi, a ne rizikovati da krene uzbrdo. Da vidis kada ne bi imali para za egzistenciju, kako bi se svima misljenje i racionalnost izmenili.
              Last edited by colchonero; 26-04-20, 18:55.

Comment

• Ne Losmi ne volim ja ove mere. Samo bi mi bilo glupo da medicinske sestre i medicinski tehnicari rade duple smene zbog rostiljanja.

Sebicnom coveku kao sto si ti to nije jasno, jer ti samo mislis na svoju "slobodu".

Niko tebi ne brani da ides napolje... samo se cuvaj da te ne uhvate.

Ti si Losmi zapravo licemeran po pitanju restrikcija, smetaju ti vernici, ali nemas nista protiv rostilja na kosutanju?

Ja se slazem da ljudi treba da krenu na posao, samo mi reci gde ce da ostave decu od 7 i 10 godina? Skole ne rade.
                Last edited by belgrade_owl; 26-04-20, 19:00.

Comment

• To je pitanje za nekog ko ima podatke, ja ih nemam da bih dao tacan odgovor na to pitanje, niti imam takvu situaciju u licnom slucaju. Ja ne znam ni gde ih u normalnim godinama leti za vreme raspusta npr. ostave, nikad nisam o tome ni razmisljao, pa se ne smatram kompetentnim da diskutujem o toj temi. Ne mislim sarkasticno, nego stvarno ne znam nista o tome, ali ne sumnjam da ima ljudi koji znaju, i koji znaju koje je najbolje resenje.
                  Last edited by colchonero; 26-04-20, 19:04.

Comment

• Pokusacu nesto sto nije moguce, ali...

Ne Losmi ne volim ja ove mere. Samo bi mi bilo glupo da medicinske sestre i medicinski tehnicari rade duple smene zbog rostiljanja.
                    Niko nije rekao da sme biti rostiljanja,uopste ne pratis fabulu. Pisao sam da puste ljude bar par sati napolje. Ah sto mislis na medicinske sestre i tehnicare, sto je jedno pa isto...

Sebicnom coveku kao sto si ti to nije jasno, jer ti samo mislis na svoju "slobodu".
                    Hvala ti sto znas da sam sebican lepo si to procenio i napisao. Druze, mene ko zna, zna da sam ja u izoaciji zadnjih 7-8 godina nije meni problem,vec mi ovo nije normalno...

Niko tebi ne brani da ides napolje... samo se cuvaj da te ne uhvate.
                    Hvala Sovo!

Ti si Losmi zapravo licemeran po pitanju restrikcija, smetaju ti vernici, ali nemas nista protiv rostilja na kosutanju?
                    Sad sam i licemeran i opet ti o rostijanju, vidi dogovor pod jedan niko nije zvao nikog za rostiljanje...Treba drzava da uspostavi sistem gde ce joj se verovati i gde ce svako raditi svoj posao pa i policija, sudstvo i smao zakonodavstvo..

a se slazem da ljudi treba da krenu na posao, samo mi reci gde ce da ostave decu od 7 i 10 godina? Skole ne rade.
                    Sovice, ovo je forum, niko ovde nije premijer,ministar za socijalna pitanja itd...ubedjen sam da jednacina nije nepoznata i da se takva stvar moze resiti
                    3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                    6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                    3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                    2× German League champion (2018, 2019)
                    6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                    4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                    2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• U normalnim okolnostima moja sestra tokom leta ostavi kod bake. Sada se potencira da deca ne treba da idu kod bake i deke uz to moraju da prate i nastavu pa je sve dodatno konfuzno.

Losmi, svi znamo da je najlakse sedeti i cvileti kako nista ne valja, a kad te neko pita za potencijalno resenje da kazes "nisam ja premijer"... genijalno!!

Rostiljanje ti navodim kao primer za Prvi maj, pustis ljude napolje i imas puna izletista.

Ja sam ubedjen da ce olabaviti vec od narednog vikenda tako da ces moci da iskoristis svoju slobodu kretanja u punom smislu te reci.

Evo sutra ti krecu sa radom i kladionice po Srbiji pa ces moci da se bavis i preprodajom gde je to moguce.
                      Last edited by belgrade_owl; 26-04-20, 19:19.

Comment

• Nije nikakva teorije zavjere vec jednostavno jedan fenomen preuvelicavanja.

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
                          Nije nikakva teorije zavjere vec jednostavno jedan fenomen preuvelicavanja.

I zataškavanja same prirode bolesti od samog početka, od strane SZO-a. Sve zbog politike.
                          Last edited by Crni Đorđe; 26-04-20, 20:41.
                          sigpic

Comment

• Treba odbit bez pretjerivanja od zvanicnog broja umrlih od korone bar 50% ako ne i vise ljudi koji su umrli sa koronom a ne od korone.

Comment

• Danas sam dobio video snimak na viber od jedne prijateljice gde je šetalište pored Majne krcato, ono nije normalno koliko ljudi ima, sede na travi, cugaju, kao da je sve najnormalnije i sve je danas snimljeno.

Comment

• a kod nas-seci

Wizard

Comment

Working...