Announcement

Collapse
No announcement yet.

SHELL ADVANCE MALAYSIAN MOTORCYCLE GRAND PRIX

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: SHELL ADVANCE MALAYSIAN MOTORCYCLE GRAND PRIX

[quote author=vesna8.11 link=topic=2909.msg175936#msg175936 date=1286460576]
    Lorenco je potpisao ugovor sa Yamahom na dve godine, tako da nece moci nikuda da prelazi, cak i ako bi to zeleo.
    Mada ja licno mislim da je njegova zelja da bude u Yamahi, i da ce tu ostati, bez obzira kakav mu je motor.
    Sigurno ce zeleti da se dokaze i na tom polju, u razvijanju te masine, jer je do sada to uglavnom radio Rosi.
    [/quote]
    Ili Bridžis.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2909.msg175936#msg175936 date=1286460576]
      Lorenco je potpisao ugovor sa Yamahom na dve godine, tako da nece moci nikuda da prelazi, cak i ako bi to zeleo.
      Mada ja licno mislim da je njegova zelja da bude u Yamahi, i da ce tu ostati, bez obzira kakav mu je motor.
      Sigurno ce zeleti da se dokaze i na tom polju, u razvijanju te masine, jer je do sada to uglavnom radio Rosi.
      [/quote]
      Zelje su jedno,a mogucnosti drugo.On je i sam izjavio da su mu bitne titule,a mislim da nece hteti da mozda izgubi koju godinu dok razvije Yamahu.Ja bi licno voleo da on sam razvije Yamahu ali ako ne bude to uradio u kracem vremenskom periodu,ne verujem da ce istrajati u tome.On zna da su njegov domet titule i htece da ih osvaja.Onda je moguc prelazak 2013.[quote author=3006 link=topic=2909.msg175937#msg175937 date=1286460695]
      I opet se ne slažem da je Lorenco taktizirao samo zbog padova, mašine su tu bile presudne. U prvih 5-6 trka je otvorio tri agregata, onda mu je jedan prs'o, normalno da ih je štedeo. I opet tvrdim da bi imao još neku pobedu da nije čuvao mašine. Dok je uništavao protivnike (a u tome i Rosija) uništavao je i agregate.
      A u duel igri, Pedrosa je, čini mi se, među 3 najslabija u MotoGP trenutno, zajedno sa Doviciozom (kakva brilijantna selekcija Honde) i Kaliom. Što je bilo u 250 - bilo, nema ga više.
      [/quote]
      I tu si upravu.Zato je i Stoner doveden u Hondu jer gube svaki moguci duel.Ako nesto drasticno ne uradi nece se ni Dani tu jos dugo zadrzati.Dovi je jaci od Danija u duelu po meni ali nema nikad skoro ritam krugova i vozi sam svoju trku.Naravno ni on nije nista specijalno u duelu.Kad se setim samo u Doningtonu prosle godine sta je De Puniet radio Daniju i na kojim ga mestima obilazio. &*#GI(] &*#GI(] &*#GI(] &*#GI(] Koliko je samo Randyjev motor slabiji.Na kraju ga je ostavio i to sa dosta velikom razlikom.
      sigpic

Comment

Ne zaboravi sto je De Puniet radio Doviju na pocetku sezone.

Nego Dania nece nko da izbaci iz Honde pa za njega se ulazu ogromne pare, sto iz Honde sto Spanski Lobi. Jedino gdje vidim da bi Dani mogao da izgubi jeste da spanci pocnu da ulazu u Lorenca i Yamahu. Mozda neka ta kombinacija bi ishla Yamahi u prilog mozda zato i forsiraju Lorenca.
        [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Naravno da nije sam Rosi razvijao motore, mislim da je to svima jasno, ali ako treba da se crta, evo, crtacu.
          Bridzis i ostali iz garaze , zajedno sa Rosijem, napravili su tu Yamahu da bude tako konkurentna.
          Zato kazemo da je Rosi razvio Yamahu?
          Zato sto mnogo zavisi od samog vozaca i njegovog umeca da na pravi nacin kaze sve ono sto je bitno inzenjerima i mehanicarima.
          Moze neko da bude vrhunski vozac, ali ako ne ume da objasni, jednostavno i lako, ako ne moze da oseti sve sto nije kako treba dok testira masinu,
          onda mehanicari rade po nekom svom vidjenju kako bi to trebalo da izgleda.A posto oni nisu na stazi, ne mogu ni da znaju kako ce se ta masina pokazati.
          Mislim da malo ljudi zna, koliko su bitni pravi podaci, sasvim razumljivi, ekipi u garazi, za napredak motora.

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2909.msg175944#msg175944 date=1286462890]
            Ne zaboravi sto je De Puniet radio Doviju na pocetku sezone.

Nego Dania nece nko da izbaci iz Honde pa za njega se ulazu ogromne pare, sto iz Honde sto Spanski Lobi. Jedino gdje vidim da bi Dani mogao da izgubi jeste da spanci pocnu da ulazu u Lorenca i Yamahu. Mozda neka ta kombinacija bi ishla Yamahi u prilog mozda zato i forsiraju Lorenca.
            [/quote]
            Naravno da ne zaboravljam,samo nisam napisao.Pa ono je bruka za fabricki tim koji je toliko jaci.LCR nema toliku podrsku kao Gresini.
            Pa kad ne znaju da ulazu ko im kriv.Ako odluce da uloze u Lorenza bolje za njih.Vrlo je i to moguce jer sad kad imaju jos jednog jaceg Spanca u njega ce verovatno i uloziti.Svi gledaju sebi bolje,naravno.Videcemo i Danija dogodine sta ce uraditi,pa ako ne uradi nista onda mozda odluce da Lorenza dovedu u Hondu i u njega ulazu,ali problem je ugovor.Videcemo!
            sigpic

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2909.msg175947#msg175947 date=1286463152]
              Naravno da nije sam Rosi razvijao motore, mislim da je to svima jasno, ali ako treba da se crta, evo, crtacu.
              Bridzis i ostali iz garaze , zajedno sa Rosijem, napravili su tu Yamahu da bude tako konkurentna.
              Zato kazemo da je Rosi razvio Yamahu?
              Zato sto mnogo zavisi od samog vozaca i njegovog umeca da na pravi nacin kaze sve ono sto je bitno inzenjerima i mehanicarima.
              Moze neko da bude vrhunski vozac, ali ako ne ume da objasni, jednostavno i lako, ako ne moze da oseti sve sto nije kako treba dok testira masinu,
              onda mehanicari rade po nekom svom vidjenju kako bi to trebalo da izgleda.A posto oni nisu na stazi, ne mogu ni da znaju kako ce se ta masina pokazati.
              Mislim da malo ljudi zna, koliko su bitni pravi podaci, sasvim razumljivi, ekipi u garazi, za napredak motora.
              [/quote]
              Rossi je stvorio taj tim to je cinjenica.Ovu masinu na kojoj Jorge kida je njegova zasluga.Kako ce to Jorge raditi dalje ne znam.Nekako imam osecaj da nece imati dovoljno strpljenja za to.Tada je mnogo vise zavisilo od samog vozaca nego sad i sad nekako ako nemas masinu nisi u konkurenciji,a Lorenzo nece trpeti da bude van konkurencije nego ce gledati sebi da stvori bolje sto je i u redu.
              sigpic

Comment

Lorenco definitivno nema toliko iskustva kao Rosi,ali mislim da ce nastaviti tamo gde je Rosi stao,da unapredjuje tu Yamahu i da ce biti konkurentni i u narednim sezonama.

Comment

[quote author=Djuka99gp link=topic=2909.msg175961#msg175961 date=1286464164]
                  Lorenco definitivno nema toliko iskustva kao Rosi,ali mislim da ce nastaviti tamo gde je Rosi stao,da unapredjuje tu Yamahu i da ce biti konkurentni u u narednim sezonama.
                  [/quote]
                  Pa ne moze ga ni imati,ali kolika je njegova zelja da razvija tu Yamahu.Rekao je da su mu titule najveca zelja a ako Yamaha ne bude mogla da mu stvori masinu on ce verovatno da ih napusti.Nadam se da ce ipak dati sve od sebe da nastavi gde je Rossi stao.
                  sigpic

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2909.msg175914#msg175914 date=1286458549]
                    AKo nije marketinski trik Yamaha ostaje bez para.
                    I nekako sumnjam da ce napraviti dobru masinu za iducu godinu.
                    Ductai dobija pare tako da bi po svim pravilima trebalo da naprave dobru masinu e sad jedno je teorija
                    drugo je praksa
                    [/quote]
                    Ne mora znaci, verovatno ce Petronas ili Telefonica biti sponzor Yamahe za nagodinu. A nije sve ni u novcima ( ovo mi je prvi put u zivotu da to kazem ) Red Bull je u f1 imao tek 5 najveci budzet pa su napravili najbolji bolid.
                    JUST PUNK

NO NATIONS
                    NO RELIGION
                    NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

[quote author=Lorenzo-fan link=topic=2909.msg175997#msg175997 date=1286468624]
                      Ne mora znaci, verovatno ce Petronas ili Telefokica biti sponzor Yamahe za nagodinu. A nije sve ni u novcima ( ovo mi je prvi put u zivotu da to kazem ) Red Bull je u f1 imao tek 5 najveci budzet pa su napravili najbolji bolid.
                      [/quote]
                      E daj boze da govoris istinu. &8@^J &8@^J &8@^J
                      sigpic

Comment

Pare cine ogromnu razliku u GP mozes da forsiras svoja pravila, imas vise para da ulazes u motor i drugo za razliku od GP-a Formula 1 nema traction control sto cini veliku tj ogormnu razliku pa se vozac vishe pita. U situaciji kad elektronika radi motor i njegova jacina, ulaganje u sve to pravi ogormnu razliku. Vidi za koliko Pedrosa ne postade sampion na akonto tih malverzacija pa sad ti reci da u GP-u ne trebaju pare. Zashto mislis da su Ducati povukli fabricki team iz Superbike? Jer nemaju da isplate Valentinu njegov dohodak? A razvoj motora?
                        [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2909.msg176020#msg176020 date=1286471519]
                          Pare cine ogromnu razliku u GP mozes da forsiras svoja pravila, imas vise para da ulazes u motor i drugo za razliku od GP-a Formula 1 nema traction control sto cini veliku tj ogormnu razliku pa se vozac vishe pita. U situaciji kad elektronika radi motor i njegova jacina, ulaganje u sve to pravi ogormnu razliku. Vidi za koliko Pedrosa ne postade sampion na akonto tih malverzacija pa sad ti reci da u GP-u ne trebaju pare. Zashto mislis da su Ducati povukli fabricki team iz Superbike? Jer nemaju da isplate Valentinu njegov dohodak? A razvoj motora?
                          [/quote]
                          Znam da su pare najvaznije u moto gp. Ali ko kaze da Yamaha nece imati dobrog sponzora i vec imaju dobro razvijen motor samo sto ga treba jos razvijati.
                          JUST PUNK

NO NATIONS
                          NO RELIGION
                          NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

Pare ljude kvare. &+I}\ Pa vidimo sta rade pare u fudbalu i ostalim sportovima.Svako ima svoje misljenje o vozacima.Za mene su i Lorenco i Pedrosa tu negde ali po meni je bolji Pedrosa ali realno uvek u najbitnijim situacijama se nesto desi.Ispadne,povredi se,padne.Ako zeli da bude sampion mora da se sabere i jednostavno konstantno vozi tokom cele sezone.Lorenco je to iskoristio na najbolji nacin i eto ga uzeo je prvu titulu u karijeri ali mislim da dok se Rossi ne povuce on nece vise osvajati titulu.Mozda eventualno 1 ili 2 &+I}\
                            Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Izvinjavam se svim Lorencovim fanovima, ali ovu recenicu jednog novinara, prosto moram da postavim.

Lorenco is going to go down in history as the most unpopular world champion that there ever was.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2909.msg176027#msg176027 date=1286471952]
                                Izvinjavam se svim Lorencovim fanovima, ali ovu recenicu jednog novinara, prosto moram da postavim.

Lorenco is going to go down in history as the most unpopular world champion that there ever was.
                                [/quote]
                                Smem se kladiti da je taj novinar Italijan.
                                JUST PUNK

NO NATIONS
                                NO RELIGION
                                NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

Working...
                                X