Ako ne mrzi nekoga neka baci par preporuka za filmove iz 2014, nisam ih pregledao 2-3
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Filmovi - komentari, utisci,...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
На данашњи дан 1926. године родио се један од највећих српских и европских глумаца свих времена.
ПАВЛЕ „ПАЈА“ ВУИСИЋ (Београд, 10. јул 1926 — Београд, 1. октобар 1988) је био познати српски глумац. Студирао је право и све до почетка педесетих огледао се у новинарству (Радио Београд). Непуну сезону глумио је у Панчевачком позоришту, истовремено је статирао на филму Чудотворни мач (1950) Воје Нановића и безуспешно покушао да се упише на Академију. Филмску каријеру отпочиње 1955. епизодном улогом у филму „Шолаја“ Воје Нановића. Убрзо након те улоге добија главну улогу у Нановићевом филму „Три корака у празно“ (1958). За ту улогу добија Златну арену на фестивалу у Пули. Сарађивао је са бројним редитељима, а иако није имао формално глумачко образовање, био је глумац широког дијапазона и глумио је у разне улоге. Без сумње, најпознатији је по улози у ТВ серији "Камионџије" из 1972. године, где је глумио заједно са комичарем и великим српским глумцем Миодрагом Петровићем Чкаљом. Награда за животно дело која се додељује глумцима на Филмском фестивалу у Нишу носи његово име. Познати глумац Орсон Велс једном приликом је изјавио у интервјуу за телевизију РТЗ да Павла Вуисића сматра најбољим глумцем на свету.
Тестамент Павла Вуисића, рођеног од мајке Радмиле и оца Миша, који дана првог новембра 1982. године, при чистој свести и здравога ума саставља ову поруку. Мирјани, жени ми, све што имам за случај да одапнем, остављам, с тим да разумно распрода или отуђи имовину моју, односно своју, а ако не буде у стању да имовином располаже, да то само суд може урадити. Мирјана, ако после мене остане, има да ме сахрани са свим адетима и честима цркве православне, са шест попова да се пред мојим телом виде и чују.
Сахранити ме има у гробницу нашу, говор посмртни или слично да се чуо није. Ових шест попова, које за инат хоћу, да се оно што се око гроба ради, раде и ћуте.
Нека у себи певају. Пошто мислим мрети, што бих и онако све ово писао, још да вас замолим да ми нико никакав говора ,нити једне речи не проговори, јер ћу се у гробу преврнути и не само преврнути, већ и устати из гроба да га ноћу морим и да му, њему и свима, колико их је на свету, јебем матер.Arise, Serbia!
You fell asleep long ago,
And have lain in the dark.
Now wake up
And rouse the Serbs!
sigpic
Comment
-
http://www.imdb.com/title/tt3089778/?ref_=nv_sr_1
Ljudi, nadjite mi normalan torrent za ovaj film. Znaci bez prevoda koji ne moze da se makne
Comment
-
Probaj ovaj:
https://thepiratebay.se/torrent/1041...p_x264_AAC-JYK
ili cekaj 5 minuta da vidim da li je bez hard-suba.
EDIT: OK je. Bez hard-suba.Last edited by Mr. Wolf; 12-07-14, 20:29.Dayman (a-a-ah...)
Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
Champion of the sun (a-a-ah...)
You're a master of karate and friendship
For everyone
Comment
-
Noah
Meh. Mislim ono.... solidna verzija bajke, efekti, muzika i sve to. Rasel, ocekivano, izdominirao. Film sam gledao samo da bih ispostovao Emu i Rasela. Od filma sam dobio ono sto sam i ocekivao, vidi se da je Aronofski ubacivao i neke svoje ideje/shvatanja u film, ali zbog same tematike verovatno nije smeo da preteruje sa tim. Sve u svemu, Noah je prosecan i nepotreban film, ali moze da prodje ako niste raspolozeni za nesto drugo.
S druge strane, ako uzmemo da je sve ovo istina (ili se na kraju ispostavi da jeste ), malo je cudan osecaj kada pomislis da...Spoiler...smo nastali iz incesta
6/10
Transcendence
Sta radi Johnny sebi Da hoce vise da batali ova sranja i da bolje bira uloge. Stvarno je steta na sta traci svoj talenat. Tuga.
0/10Last edited by Mr. Wolf; 12-07-14, 23:39.Dayman (a-a-ah...)
For everyone
Comment
-
Originally posted by Ljuba90 View PostKoji bre talenat? Johnny Depp je uvek Johnny Depp, on ne glumi
A kad ti bogotac Marlon Brando kaze da si jedan od najtalentovanijih glumaca svoje generacije, to ima tezinu.Dayman (a-a-ah...)
For everyone
Comment
Comment