Announcement

Collapse
No announcement yet.

Filmovi - komentari, utisci,...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hvala Arnele
    sigpic

    Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

    Comment


    • Originally posted by Prototype View Post
      Odgledo Terminator Dark Fate... mater im feministicku, morao nakon toga odlgedat prva dva dela nebi li se malo povratio. Ko pravi ovakva sranja jbt zivot, das mu stotine miliona i on sjebe film. Eno gledam ljudi izgubili 120M
      ja sad odgledo. meni je bolji od prethodna tri.
      Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez

      Comment


      • Pogledao i ja 1917...film uradjen u jednom kadru, maestralan rad kamere...oskar za režiju nije upitan ali osim toga, mene nije nešto previše "dojmio"
        Last edited by Heartbreak; 19-01-20, 20:43.
        sigpic

        Comment


        • T3 i Genesys su sranja kao i ovaj, repetetivna sranja. Salvation mozda nije uspeo da sprovede u delo svoje ideje, ali barem nesto novo probalo tj nova ideja, ali i tu su zasrali sa kiborzima i manjkom intenziteta, nedostatak dobre muzike, pa i dijaloga/price... al makar nije bio repetetivan.

          Ovde ubijes jednog od glavnih likova, i zamenis ga nekom meksikankom i ono evo vam uzivajte... de more da se nosis u tri lijepe i sa filmom.

          Comment


          • Originally posted by Ljuba90 View Post
            Odgledah 1917. Neverovatan film

            Drugaciji od vecine ratnih, napet sve vreme...nerealno dobro snimljen. Mislim da ce dobiti oskara
            I ja sam ga danas odgledala, bas je dobar
            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

            Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

            sigpic

            Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
            with experience.

            Comment


            • Gledala sam nocas, recimo na CineStarPremiere kako je sniman. Sjajno.

              sigpic

              Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

              Comment


              • Rešio sam da po prvi put napravim moju top listu filmova iz prethodne godine. Sobzirom da sam većinu filmova pogledao (The Lighthouse i The Little Woman nisam), mogu reči da je godina za nama bila kud i kamo bolja od prethonih i da je imalo šta dobro i da se odgleda i izabere. I dalje smatram da je Holivud u velikom problemu gde već godinama unazad manjka inspiracija i originalnost.

                10. Piranhas – Na desetom mestu stavio sam italijanske „Pirane“, film koji potpisuje scenarista Gomore, Roberto Saviano, koji se nakon Gomore nalazi pod stalnom policijskom zaštitom. Prikaz omladine Napulja obrezlih u svetu kriminala na klasičan italijanski način. Roberto je bio šokiran što na ulicama grada vidja dečake od 10 do 15 godina sa oružjem koji polako preuzimaju kirminalnu "vlast". Možda pirane ne spadaju u sam vrh svetskog filma, ali je dovoljno dobar da ga uvrstim u najbolje protekle godine

                9. The Irishman – Skorseze mi je pojam za gangsterske filmove i možda omiljeni reditelj današnjice. Njegovog Irca sam iščekivao još od kada je i najavljen da će da se snima. Nije problem ni dužina filma (tempo mi je bio veći problem) koliko to digitalno podmladjivanje glumaca. Jednostavno smetalno mi je da vidim De Nira podmladjenog, sa pokretima stare osobe. Scenario je zadovoljavajuć i mislim da je Skorseze imao još materijala, tako da imam utisak da bi ovo možda bolje prošlo kao neka mini serija na Netflixu, radjena u 5-6 epizoda. Nije ovo film iz zlatnog doba Martina Skorsezea, ali naviknut na njegove prethodne, moja očekivanja su iskreno bila dosta veća.

                8. Once Upon a Time in Hollywood – Odmah da kažem, nisam neki preterani Tarantinov fan, kod njega mi je do sad bilo ili mi se svidi ili mi je katastrofa. Once upon a time mi je nekako čudno prijao i to naročito u prvih sat i po vremena gde je izašao van onog "Tarantinovskog"...uživanje u svakom kadru. Posle toga kreće ono klasično njegovo, ali može se reći da je ovoga puta odradio sve onako umerenije, baš kako treba, dovoljno da zadovolji kriterijume i ne predje tu granicu...Bred je odličan, Leo kao i uvek, dobar

                7. 1917 – Poslednje što sam pogledao je upravo 1917. Ratna priča po istinitom dogadjaju. Sa tehničke strane gledišta film je besprekoran, način na koji je sniman odaje utisak da si tamo, unutra uvučen sa njima. Inače sam ljubitelj filmova radjenih u jednom kadru tako da sam jedva čekao da pogledam. Ipak i pored svega ovog falilo mi je ono nešto da me impresionira u potpunosti, da mislim o njemu nakon gledanja, da me raspameti i baš zbog tog dojma ne mogu da ga stavim koje mesto iznad.

                6. Marrige Story – Najbolje iz Holivuda što dolazi iz 2019 mi je priča o razvodu. Maestralni Adam i Skarlet, a ne treba zaboraviti ni Lauru Dern koja ima šansu da uzme oskara za sporednu ulogu. Odličan scenario i razvod prikazan na jedan drugačiji način, gde su izašli iz klišea i prikazali priču iz jednog potpunog drugog ugla. Ne mogu da im nadjem ni jednu zamerku.

                5. Synonymes
                – Film Izraelskog reditelja Nadava Lapida, za koji je nagradjen zlatnim medvedom na filmskom festivalu u Berlinu, radjen u francusko-izraelskoj koprodukciji. Sinonimi se bave mladim Izraelcem koji se seli u Pariz, intenzivno uči francuski i odlučan je u nameri da se distancira od domovine i maternjeg jezika. Mnogi ovaj film smatraju politički i nekorektnim, ja sam ovo doživeo kao otpor prema nacionalizmu i netrpeljivost prema drugačijem. Reditelj je i sam pobegao iz Izraela jer se ne slaže sa stavovima države u kojoj je rodjen. U svakom slučaju ostavlja utisak, bio on dobar ili loš.

                4. I Lost my Body – „Izgubio sam svoje telo“ je animirano ostavrenje radjen na francuskom jeziku. Od samog početka stvara se jedna melanholično-mračno-moćna atmovera koja te uvuče unutra. Priča o gubitku, nestajanu, nadi, sa neobičnim konceptom, napisana sa puno ljubavi i sa maestralnim soundtrackom u pozadini. Animacija je tako jednostavna a opet tako lepa da izaziva divljenje. Jedan tako mali film i jedno pravo malo remek delo.

                3. Portrait of a Lady on Fire
                - Film o kojem se ne priča toliko puno, a zaista mislim da bi trebalo. Ovaj film je jednostavno umetnost, od vizuelnog do gluačkog aspekta, sa sjajnim dijalozima, muzikom, scenografijom i scenarijom. Ovde se vide sve lepote filma u jednom. Film je osvojio i nagradu za scenario u Kanu i na evropskim oskarima, a glavne glumice Adel i Noemi nominacije. Ljubavne scene izmedju njih dve i sam odnos je zaista za divljenje, sličan kao onaj koje glumice imaju u "Blue is the Warmest Color".

                2. Pain and Glory
                – Razmišljao sam se dosta da li mi je bolji "Bol i slava" ili "Portret devojke u plamenu", ali sam prevagnuo na Almodovarovu stranu. Pedro je napravio film o samom sebi, priča o detinjstvu, odrastanju, otkirvanju seksualnosti, borbi sa heroinom u zrelim danima, požrtvovanoj majci... Jednostavno sve o Almodovaru kako neki i nazivaju ovaj film...Uloge je poverio glumcima koje je i sam stvorio, Antoniu Banderasu i Penelope Kruz. Uz dužno poštovanje Hoakina Finiksa za Jokera, meni je uloga Banerasa u ovom filmu nešto najbolje što sam video poslednjih godina...jednostavno genijalan i dočarao je sve ovo na jedan potpuno drugačiji način, kakav do sad nismo videli

                1. Parasite
                – Toliko puta sam ga ovde hvalio i pisao o njemu, toliko da sam postao više dosadan sa komplimentima koje imam za ovaj film.Jeste, ovo je najboji film godine, ali moram da priznam da film ozbiljno konkuriše za najbolji u deceniji za nama. Mislio sam da je možda u pitanju neko trenutno oduševljenje nakon odgledanog filma, ali sada sam siguran da nije tako. Žanrovski besprekoran, sa svim mogućim elementima, film kojem već sad slobodno stavljam etiketu „masterpiece“.
                Last edited by Heartbreak; 19-01-20, 23:38.
                sigpic

                Comment


                • https://www.imdb.com/title/tt8579674/

                  Odgledao 1917. Sa tehnicke strane film je odlican, Roger Deakins je jos jednom pokazao kakav je majstor i sve to izgleda vrh, ali osim toga ovaj film ne nudi pa......skoro nista vise, niti jedna scena koja ostaje u glavi. Sve je nekako ravno i praznjikavo, na momente razvuceno.
                  Na kraju filma sam imao utisak da je Sam Mendes snimio ovo da bi se posle hvalio ljudima "Ej, uradio sam ceo film na foru jednog kadra, mnogo sam kul". Ako Roger uzme Oskara za cinematography bice to skroz zasluzeno, sto se ostalog tice, 1917 je daleko od najboljeg filma iz prosle godine, bas daleko.

                  6.5/10
                  Dayman (a-a-ah...)
                  Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                  Champion of the sun (a-a-ah...)
                  You're a master of karate and friendship
                  For everyone

                  Comment


                  • sigpic

                    Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                    Comment


                    • Ubicete me sto UPORNO recenzije one ozbiljnije, koje sadrze vise od opisa tipa "preporucujem" pisete ovde, a ne ovde >>>> http://www.sportklub.info/forum/show...ecenzije-liste

                      Ionako ne mogu da stignem nikako da prebacim sve ono sto sam htela i sto bi trebalo od ranije
                      sigpic

                      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                      Comment


                      • Originally posted by miloolja View Post
                        sigpic

                        Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                        Comment


                        • Kad skidate filmove i serije, da li to radite opusteno, neregularnim putem ili pronalazite neke druge metode, okolo, naokolo, neregularne takodje, ali neuhvatljive?
                          sigpic

                          Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                          Comment


                          • Opusteno, popijem sok, pojedem bananicu i tako.

                            Lazem filmove i serije vise ne skidam, koristim samo Elementum addon na Kodiju, nema potrebe nista vise, dodas titlovi.com Kodi plugin i to je to, pokriveno sve
                            sigpic

                            Comment


                            • Originally posted by miloolja View Post
                              Kad skidate filmove i serije, da li to radite opusteno, neregularnim putem ili pronalazite neke druge metode, okolo, naokolo, neregularne takodje, ali neuhvatljive?
                              UEFA Champions League (13) - RECORD, La Liga (34) – RECORD, Copa del Rey (19), Supercopa de España (11).

                              Comment


                              • Ides preko VPN ili sta sve postoji, nije valjda da pricam kineski Tarantula

                                Juce je bila zanimljiva situacija, neke dve sa kojima se pratim na tw napisu : gledale smo film, preporuka, bla, bla...ja odg: eee bas sam ga skinula gledacu ovih dana.

                                I jedna od njih mi posalje dm da obrisem poruku, da su joj rekli da postoji ekipa na tw, nasa koja navodno ganja pirate da ne kazem pirateriju.
                                Znam da zakon postoji, ali da li je na ovim prostorima ikome stigla tuzba?
                                Da ne budem prva
                                sigpic

                                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                                Comment

                                Working...
                                X