Announcement

Collapse
No announcement yet.

Winter is Coming (GoT)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aaaaaaa Tormund

sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Polako, komentarisacu ja sve, samo da se nakanim da napisem post.
      Mozda veceras kada odgledam na HBO jos jedared epizodu.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• S kim pricas?
        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.

Comment

• GoT

Spoiler
          Deneris postala bas teska smaracica. Toliko je odbojna da jedva cekam da umre.
          Arja takodje smara sa tim nekim opakim stavom u svakom jebenom trenutku. Nebitna mi skroz.

Sansa Da mi je neko rekao da cu je zgotiviti, ne bih mu verovao. Samo se userevaj laznoj kraljici

Ono sto sam bas siguran je to da ce Crv da pogine u sledeceoj epizodi. To je taj klise kad pocne lik da prica o tome sta bi mogli on i devojka da rade nakon sto se sranje zavrsi = nece preziveti.

Epizoda je onako, okej, mada se slazem da su prve dve epizode mogle u jednu od 80 minuta.

Kvalitet dijaloga je u padu.

Lyanna Mormont
          Last edited by Mr. Wolf; 22-04-19, 18:53.
          Dayman (a-a-ah...)
          Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
          Champion of the sun (a-a-ah...)
          You're a master of karate and friendship
          For everyone

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
            A nesto sto niko nije prokomentarisao, a sigurno svima upalo u oci...

Spoiler

Spoiler
            "Omrsio" se i Dzejmi pred bitku?
            "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
            Meša Selimović

Comment

• Odgledala, slazem se sa svima da bi bilo savrseno da su prve 2 epizode stavili u jednu od 80 minuta.

Tormund je apsolutni kralj, samo da njega ne ubiju.

Spoiler
              A u sledecoj epizodi mora neki bitniji lik da pogine, moj pik je Arja
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
                Meša Selimović

Comment

• E, da....

Spoiler
                  setili se Duha
                  Dayman (a-a-ah...)
                  Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                  Champion of the sun (a-a-ah...)
                  You're a master of karate and friendship
                  For everyone

Comment

• Comment

• Originally posted by Princoni. View Post
                      Nikad nisam kapirao to ludilo u vezi te serije GOT. Odgledao sam prvu epizodu i bas me nista nije privuklo da nastavim i dalje da gledam. Jedino mi je neko logicno objasnjenje da su ljudi kvarljiva roba, pa da tako i vole ove formate sodome i gomore umotane kroz seriju ili film gde se ne zna ko to koga...

Evo zato predlog za jednu stvarno dobru seriju

Ovo sam gledao dve epizodei izgasio..smesna serija po mojim standardima
                      3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                      6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                      3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                      2× German League champion (2018, 2019)
                      6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                      4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                      2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Epizoda dva:

Spoiler
                        Pocinje neki bi to nazvali sudjenjem Djemiju. Deneris malo sere sta bi sve radila ubici svoga oca, a u stvari zna i sama kakav joj je otac bio, pa i brat, koji se nije mnogo razlikovao. Povedena nekim Viserisovim pricama preterano kaki. Znamo svi vrlo dobro da je Dzejmijevo ubistvo Ludog Kralja Erisa u stvari bilo junacko delo - cin spasenja stotina hiljada ljudi. Sve u svemu dobro se zavrsava po Dzejmija, najvise zahvaljujuci Brijeni. Stitio me je i zbog toga izgubio desnicu; Sansa ne bi ni bila ziva da nije bilo njega... Dzejmija ne doticu mnogo lose price o njemu samom, samo mu je bitno da ga prihvate da se bori na njihovoj strani. I primetno je ogromno olaksanje kada se to zaista desi.
                        Zbog Serseinog izvrgavanja obecanja Tirion je na tapetu, a Deneris i Sansa su i dalje zategnutih odnosa. To se dobro vidi u Denerisinom pogledu, kada Sansa dozvoli da Dzejmi ostane i bori se sa njima.
                        Medjutim i te kako ga pogadjaju Brenove reci "Sta sve radim zbog ljubavi" kojima ga citira. Slicno je citirao i Maloprstica. Oni koje Bren citira ne prodju dobro - DRZ SE DZEJMI! Jedino se Brenu izvinio ... i to odmah na samom startu njihovog razgovora nesto kasnije. Tu Bren ima jebenu recenicu u kojoj na neki nacin predvidja (mada neodredjeno, pa se nadam da se ipak tako nesto nece dogoditi) kako Dzejmi nece ni docekati da snosi posledice za pokusaj ubistva nekada mladog Starka, sada Trooke Vrane. Zanimljivo je i zapazanje da obojica ne bi postali to sto sada jesu da nije bilo tog nemilog dogadjaja.
                        Dok sa Brijenom razgovara o Podriku u stvari pricaju o njemu samom. Prosao je dalek put i napredovao dosta - odnosi se na Dzejmijevu transformaciju; ali mu Brijena lagano spusti kako mora jos dosta da uci - da jos radi na sebi dok totalno ne zasluzi iskupljenje.
                        Dosta o Starijem bratu Lanisteru.

Epizoda je dobra, nakon drugog gledanja mogu da kazem i vise nego dobra - odlicna. Priprema nas polako ali sigurno na grandioznu bitku koja sledi. Cak vrlo moguce i oprasta nas od nekih likova. Sansa ima opasno dobar autfit. U njenoj sceni sa Deneris vidimo malo i planiranja: Sta nakon svega ovoga? Opet dolazi do razdora izmedju dve gospodarice. Bitno je da veruju da ce pregrmeti Bele Hodace i razmisljaju i te kako i jedna i druga o buducnosti.
                        Stize Teon koji zeli da brani mesto u kom je odrastao iza koje ga vezu i dobre i lose uspomene. Zbog dobrih je tu, a za lose zeli da se iskupi. Odlican je u ovoj epizodi.
                        Nasi junaci od Eda, Tormunda i Berika dobijaju vesti o kretnji mrtvih. I o tome da su Amberi propali .... pa cak otprilike znaju kada ce se sva ta undead sila sruciti na Zimovrel.
                        Pravi se ratni plan, od Brena saznaju da Night King zeli vecnu noc. Da zbrise covecanstvo, u svakom pogledu. Ali glavna meta mu je sam Bren - Trooka Vrana. Njega zeli najvise upravo zbog toga sto predstavlja i sto moze. Bren prica kako je NK oduvek jurio i pokusavao da unisti sve Trooke Vrane. Na osnovu toga i zahvaljujuci Dzonovom zapazanju da u koliko ubiju Kralja, ostali mrtvi bi trebalo da budu unisteni, oni prave plan da ga namame u Boziju Sumu. Koristeci Brena kao mamac. I da ga tu pokusaju unistiti. Da li ce im to poci za rukom videcemo u sledecoj epizodi. Da li ce se NK uopste pojaviti u istoj .... Da li on ima neki drugi plan .... Da li ce se pokazati kao odlican takticar ... do sada jeste ..... Da li ce ih sve iznenaditi???
                        U toj sceni dominiraju Teon i Sem. Teon koji ce braniti Brena sa svojim ljudima - vrlo verovatno i poginuti i Sem koji objasnjava sta smrt zapravo jeste. Biti zaboravljen - znaci biti mrtav .... stvarno mrtav. Dokle god ima onih koji se te se secaju, i pricaju, pisu o tebi ... ti zivis. Kroz svoja dela, svoja dostignuca .... kroz ljude koji te pamte i spominju. Kada nicega od toga ne bude ..... Sta ostaje?
                        Ima bas dosta scena kroz koje fino pripremaju teren za predstojeci spektakl: Davosovo prisecanje na Sirin kroz malu u redu za hranu; trojica brace Nocne Straze koji stoje na zidu i secaju se onih kojih vise nema sa njima; Dzorin razgovor sa svojom rodjakom malom Mormontovom, pa kasnije i sa Semom - dobio je novi mac ; Pseto, Arja i Donderion dok piju.
                        Kad smo kod Arje - oruzje joj je gotovo. Cini se da je zadovoljna njime. Toliko zadovoljna da je zahvalila Gendriju tako sto ga je pojebala. Moze da se posmatra i kroz prizmu: Sta ako veceras umrem a jebala se u zivotu nisam..... Sve u svemu meni nekako Arja i dalje vuce na dete pa mi je ta scena bila pomalo nastrana. A oni posto poto zele da je prikazu kao zenu ...
                        Cuveni osmeh Tiriona i Podrikov smesak u odgovor dok mu ovaj sipa pice je realno scena epizode. Tormund rob pokusava, ali mu nekako ne ide od ruke da privuce Brijeninu paznju - mozda da je zgrozi .... Vrh je. Dok Dzejmiju koji kao da se ne trudi uopste to polazi za rukom. Dobijamo novog viteza Sedam Kraljevstava u jednoj zanimljivoj pa i emotivnoj sceni.

Pesma ..... O Dzeni iz Starkamena .... Opasno su je dobro uradili. Naravno kao i sve u Martinovom svetu ima pozadinu. Verujem da niste upuceni ni malo, pa da vas uputim:

High in the halls of the kings who are gone
                        Jenny would dance with her ghosts.
                        The ones she had lost and the ones she had found.
                        And the ones who had loved her the most.
                        The ones who’d been gone for so very long
                        She couldn’t remember their names
                        They spun her around on the damp, cold stone
                        Spun away her sorrow and pain
                        And she never wanted to leave

Bio jednom jedan Targerijan .... Dankan Targerijen koji se zaljubio u neku tamo Dzeni iz Starkamena - komonerku - obicnu devojku - devojku niskog porekla. To naravno nije odgovaralo njegovoj porodici koja je planirala politicki brak za njega. Medjutim on nije mario, ocaran njome odrekao se prestola, koji je pripao njegovom mladjem bratu Dzaherisu II ocu Erisa II (Ludog Kralja) koji je otac Regara, Viserisa i Deneris .... Ima tu jos dosta zanimljivih stvari, najzanimljivija je vezana za cuveni pozar u Letnjim Dvorima .... gde je Dankan i izgubio zivot .... ali da vas ne davim sada. Bitno je da Dzeni plese sa duhovima .... duhovima njenog voljenog Dankana i njegovih rodjaka koji su izgoreli u Letnjim Dvorima.
                        Nije sada ni vreme ni mesto da odlazim bas ovoliko predaleko, ali ajde .... mozda nekom bilo zanimljivo. U sustini da nije bilo te Dzeni, ne bi bilo ni Erisovog kraljevanja, pa vrlo verovatno ni sveg kasnijeg sranja ..... Mislite o tome.

Pesma se zavrsava pocetkom scene u kojoj Dzon saopstava Deneris saznanje o svom poreklu. Jos uvek ne znamo kako ce sve to ona prihvatiti jer naravno u odlucujucem trenutku cujemo poziv na uzbunu ..... Ali zato znamo sta sledi...
                        Last edited by Sandugp; 22-04-19, 22:38.
                        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Mr. Wolf View Post
                          E, da....

Spoiler
                          setili se Duha
                          Spoiler
                          Pa da cekamo i Najmeriju sa svitom

Spoiler
                          Nema dileme da Crv gine, najvise zbog toga sto je u prvim borbenim linijama, pored toga sto se orostio od drage, ali ne verujem da ce Arja sada, ipak ima specijalan stap-koplje i mnoge dobre vestine, a i Sersei joj je jos na spisku, ima ona dakle svrhu.
                          Pored Crva ginu Tion, Dzora, Davos, ti neki ratnici, ali od ovih glavnih ne mogu da se odlucim i presecem jos
                          sigpic

Comment

• Spoiler
                            Ono sto sam ja do sada naucila, uglavnom nas sokiraju, a gde ces veci sok nego da neko od glavnih likova pogine na pola sezone.
                            Najverovatnije ovo nema veze sa mozgom, ali javilo mi se
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

Comment

• Nego ja sam mislio da ce Semov mac biti mnogo bitan u poslednjoj sezoni ali me je malo zbunilo sto ga je Dzora dobio...
                              sigpic

Comment

• Sandu kad ga izdetaljise

Nego...

Spoiler
                                Kako misle da sacuvaju, odbrane Brena i ucmekaju NK kada ce on da jase Viseriona i to na relativno otvorenom jelte, sta je Bogosuma za onu nekrstu zver
                                sigpic

Comment

Working...
                                X