Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Srbije u košarci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vidim da se spominje neki materijalni dug koji on naravno da nema pa shodno tome nije duzan da igra za reprezentaciju.

Ne radi se o tome. Radi se o nasledju. Da se on rodio 100 km na sever ili na istok, u Madjarskoj ili u Rumuniji mogu da potpisem da danas ne bi igrao profesionalnu kosarku vec bi se bavio konjima. Upravo to nasledje, kosarkasko nasledje ove zemlje, ga je dovelo na put da zavrsi u kosarkaskim vodama i da bude ono sto jeste danas. To nasledje je stvorilo sijaset nasih kosarkasa koji su igrali na ovim prostorima i ostvarivali ogromne uspehe....od Popovica na pocetku pa do Teodosica danas. Osim sto to nasledje talenti treba da iskoriste kroz svoje individualne karijere, trebalo bi ga gajiti i prenositi na nove klince...iz zahvalnosti sto im je ono uopste pruzeno, i iz zelje i ljubavi da oni to prenesu dalje nekom drugom. A nasledje se prenosi samo zeljom za igranjem i ostvarivanjem uspeha. Ako se ne kvalifikujes na neko takmicenje ili budes postao marginalan nasledje se gubi, i sve ce biti manje novih Jokica i Teodosica.

E sada nama ce on igracki naravno faliti ali problem je dosta veci. S obzirom da je on najbolji nas igrac ili bar najveca zvezda, problem je kakav odnos on ima prema celoj ovoj prici....jer on kao najvece ime sluzi i kao primer ostalima. Dosli smo cak i do toga da niko ne sme da ga pita nista o reprezentaciji, kao da mu se gadi cela ta prica. To je uzasan primer. Ali kao i cesto sto se desava, postoje familije koje generacijama nesto stvaraju i onda dodje jedan samozivi sin koji ce sve to raspickati i potrositi na sebe....a nova pokoljenja ce morati da stvaraju iz pocetka, ako uopste budu sposobni da to urade.
    Trebalo bi gledati da se to nekako spreci....a najmanje sto mozemo jeste da se kontinuirano goovri kako takvo ponasanje nije dobro za nasu kosarku da bi ono sto teze posluzilo kao primer i ostalima.

Comment

• Apsolutno niko nije duzan da se odazove, niti da igra ove sulude kvalifikacije, jos dva meca, i neka radi svako kako misli, jer tesko da taj osecaj pripadnosti, zelje, sta god da je moze da se nametne nekome... ili jesi ili nisi
      A ako ga selektor ne zove ni posle kvalifijacija, kao sto nije zvao ni Bobija onomad, boze moj, svakome na volju, razum i cast. A zivot je kratak za nerviranja, karijera jos kraca.
      sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Vidite, ja bih to pojednostavio i iskoristio reči arhineprijatelja KK CZv:
        Neko je Garbahosa a neko Jokić
        (ili bilo koje drugo basket SRB ime, po želji)..
        Spoiler
        Ako mi časi smrti postanu bliski,
        I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
        Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
        Nije umio da odstupi,
        Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
        Pao unapred, a ne unazad,
        I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
        Uračunato i u moj pad.

Comment

• podrzavam Jokica i svakog igraca koji nece da nastupi ..razlog je nebitan ..treba da postujemo njihovo vreme i zddravlje ...samo onaj ko dodje dobrovoljno je dobrodosao ....

Comment

• Originally posted by darko pancev View Post
            podrzavam Jokica i svakog igraca koji nece da nastupi ..razlog je nebitan ..treba da postujemo njihovo vreme i zddravlje ...samo onaj ko dodje dobrovoljno je dobrodosao ....
            Onda podrzavaj i svaki los nastup i rezultat reprezentacije i na kraci i na duzi rok. Razlog je nebitan.

Comment

• Ne podržavam Jokića, niti bilo kog igrača koji je zdrav/prav a da neće da igra za repku (pogledati pod Espana)!

..ovo ^ ne važi za Simona, Birču, Pena, Štimaru

Jokaro, Mega-Srbija_nikad-(La)Jugoslavija!

Comment

• @ salelesa
                Ma batali to, Vuelta pred vratima ... udri neki uvod
                Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
                biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
                  Onda podrzavaj i svaki los nastup i rezultat reprezentacije i na kraci i na duzi rok. Razlog je nebitan.
                  i bez Jokica se moze uzeti medalja tako da ....podrzavam uvek reprezentaciju ali sam misljenja da nam treba mnogo bolji selektor ..znanjem potkovaniji koji je negde nesto osvojio kao trener...

Comment

i bez Jokica se moze uzeti medalja tako da ....podrzavam uvek reprezentaciju ali sam misljenja da nam treba mnogo bolji selektor ..znanjem potkovaniji koji je negde nesto osvojio kao trener...
                    Ko ti kaze da u tom slucaju ce svi sem Jokica igrati? Rekao si da ces podrzati svakog igraca koji ne bude igrao zbog vremena ili zdravlja (razlog nebitan). A to smo videli na proslom EP kad smo igrali bez 7 od prvih 12....prema tome tebi je i rezultat nebitan pa treba da podrzis svaki, kad vec podrzavas da igramo sa drugim ili trecim sastavom.

Comment

• Originally posted by kankkunen View Post
                      @ salelesa
                      Ma batali to, Vuelta pred vratima ... udri neki uvod
                      Done .. and will be done!

Comment

podrzavam Jokica i svakog igraca koji nece da nastupi ..razlog je nebitan ..treba da postujemo njihovo vreme i zddravlje ...samo onaj ko dodje dobrovoljno je dobrodosao ....
                        Onda je OK da podrzavamo i one koje pljuju Jokice (ma kako se prezivali), jer je to njihovo pravo i pogled na reprezentaciju...
                        Pri tome delim tvoje misljenje, ali je onda i suprotno misljenje sasvim legitimno i mladjahni Joka ne bi trebalo da se ljuti sto ga prozivaju.

Comment

• Sve treba da podrzimo, i da kosarka u Srbiji dozivi ono sto je Madjarska u fudbalu svojevremeno.

A mozda treba praviti razliku izmedju `prihvatanja`i `podrzavanja'.

Comment

• Originally posted by Grof View Post
                            Onda je OK da podrzavamo i one koje pljuju Jokice (ma kako se prezivali), jer je to njihovo pravo i pogled na reprezentaciju...
                            Pri tome delim tvoje misljenje, ali je onda i suprotno misljenje sasvim legitimno i mladjahni Joka ne bi trebalo da se ljuti sto ga prozivaju.
                            Kao da si rekao pravo je svakoga da želi da živi i nekog drugog ko želi da ubije.
                            Ništa on ne duguje ovoj državi, država Srbija ga je formirala kao pika druge runde na draftu sa 41pozicije i sa krajnje neizvesnom budućnošću u NBA, a sve što je postao postao je sopstvenim radom u Americi.
                            Da ne pričamo da treba što više i na svakom koraku bojkotovati parazitsku organizaciju kao što je FIBA.
                            Last edited by dekkard; 23-08-18, 16:26.
                            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
                              Sve treba da podrzimo, i da kosarka u Srbiji dozivi ono sto je Madjarska u fudbalu svojevremeno.

A mozda treba praviti razliku izmedju `prihvatanja`i `podrzavanja'.
                              prihvatam tvoju ispravku

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                                Kao da si rekao pravo je svakoga da želi da živi i nekog drugog ko želi da ubije.
                                Ništa on ne duguje ovoj državi, država Srbija ga je formirala kao pika druge runde na draftu sa 41pozicije i sa krajnje neizvesnom budućnošću u NBA, a sve što je postao postao je sopstvenim radom u Americi.
                                Da ne pričamo da treba što više i na svakom koraku bojkotovati parazitsku organizaciju kao što je FIBA.
                                za prvu recenicu. Nemoj da izmisljas kontekste kojih nema ni u naznakama, a pogotovo da ides u pitanja zivota i smrti.
                                Decko je izabrao da bira kada ce da igra i da li ce da igra iz njemu znanih razloga. Njegovo pravo. Oni koji se ne slazu sa tim iz njima znanih razloga takodje imaju pravo na to... Nista manje i nista vise od toga. Svako postupak javne licnosti je izlozen oceni javnosti.

Comment

Working...
                                X