Mescini da je nekima ovde najveci problem sto je selektor bivsi igrac KKP i sto je isti rekao da nece naturalizovane strance u reprezentaciji.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reprezentacija Srbije u košarci
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by Freshman View PostDvostruke aršine koristi mmajstor. Ne uzima uvek najkvalitetniji prvenstva, ali se zato kao argument konstantno navodi da smo drugi iza Amera jer smo na OI i SP bili u finalima. Zašto ne bi smo koristili tezu da ne završavaju uvek najkvalitetniji u finalima ? A to je valjda poenta koju Manny Calavera hoće da prikaže.
Zato kazem EP je pre svega merilo kad su u pitanju ekipe, jer smo tu samo mi. I da smo mi najkvalitetniji, u jednom od prethodna dva bi napravili rezultat. Mi to nismo. Razloga ima puno, ali i to sto je ovo generacija koja nema taj extra rezultat i mentalitet. To je to.
Comment
-
Originally posted by kronostime View PostMescini da je nekima ovde najveci problem sto je selektor bivsi igrac KKP i sto je isti rekao da nece naturalizovane strance u reprezentaciji.
A naturalizovani stranci, ne vidim da je bilo gde iko pomenuo to...
Comment
-
Originally posted by kronostime View PostMescini da je nekima ovde najveci problem sto je selektor bivsi igrac KKP i sto je isti rekao da nece naturalizovane strance u reprezentaciji.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostMescini da se izmišlja da bi se dezavuisao sagovornik. Što se tiče sadašnjeg selektora vrlo rado sam ga gledao i u reprezentaciji, čak i u Partizanu i u inostranim klubovima, ali kad je počeo sa trenerskim poslom, ostavio sam sve to po strani i racionalno gledam na njegove rezultate, a mnogi to ne uspevaju. A rezultati su 0 zlatnih medalja a mi smo valjda zemlja košarke, još uvek?
http://www.alo.rs/radmanovic-srbija-...kosarke/124315
Objasnio je čovek ovde.Last edited by Победа; 15-02-18, 18:59.
Comment
-
Originally posted by Победа View PostMi nismo zemlja košarke, niti smo zemlja sporta.
Objasnio je čovek ovde.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostSlažem se sa Radmanovom opservacijom.
Comment
-
Originally posted by Ica View PostMi unistavamo sport u Srbiji,vaterpolo ,rukomet ,odbojka ,,,,nemamo normalan klub kosarkaski klub van Beograda ...ne ulaze se nista ...u NS se pominje da se Spens koji je biser Srbije i sinonim za Evropska i svetks aprventva ,prodaje ....o cemu mi pricamo ...hale nam prokisnjavaju raspadaju se ...
Zašto bi mi ulagali u vaterpolo kada prosečno dolazi 20 ljudi na utakmice.
Comment
-
Originally posted by MannyCalavera View PostJa ti govorim da smo uzeli dva srebra jer su nam drugi ocistili put. Uzeli smo srebro jer smo pukli Australiju i Hrvatsku jel kapiras ti to? To je kao da dodjes u finale LS a usput izbacis recimo Leipzig i Porto. I onda si ti kao kurac drugi u Evropi/Svetu itd.
Originally posted by Freshman View PostOvo je nazalost prilicno luzerska generacija, kojoj ne nedostaje talenta. Nedostaje joj rezultata, i to je sustina. Nekada smo osvajali kad smo bili u egalu sa drugima, ili povremeno osvajali. Kad smo bili bolji od svih, osvajali smo lagano. Ova repka to nije nazalost. Jer da smo mi stvarno kvalitetniji od svih ostalih u Evropi, sada bi imali dva zlata sa 2015 i 2017. Ajde da kazemo pre toga da smo bili nezreli da se smatramo favoritima.
Originally posted by Freshman View PostDvostruke aršine koristi mmajstor. Ne uzima uvek najkvalitetniji prvenstva, ali se zato kao argument konstantno navodi da smo drugi iza Amera jer smo na OI i SP bili u finalima. Zašto ne bi smo koristili tezu da ne završavaju uvek najkvalitetniji u finalima ? A to je valjda poenta koju Manny Calavera hoće da prikaže.
Originally posted by MannyCalavera View PostMozda pre 40 godina. Klinac se brale sad od malena przi na NBA. Pikaju se igrice. S Lebronom se kuca od slobodnog na Joysticku.Pre ce tu da se loze, nego bila sta sto je domace. Kad su u pitanju domaci uzori i inspiracije, to ce uvek pre da ti bude cale koj te terao na basket, trener iz skole kosarke ili lik lokalni s basketa kog niko ne moze da dobije. To vide klinci, i tu je sustina. To da ce on da vidi na RTS-u Bogdana ili Tea kako daje koseve i da ga to inspirise i sl. Slaba vajda
Originally posted by MannyCalavera View PostUpravo. Kazem OI i SP predstavljaju situaciju gde jedna strana zreba je automatski mrtva. Ameri to ciste do kraja. I sad ti se nadas da si na konstra strani zreba a da ti oni tamo operu teske ekipe. Zato kazem EP je pre svega merilo kad su u pitanju ekipe, jer smo tu samo mi.
EP sa druge strane ima problem i sa organizacijom jer su dodali dodatni broj ekipa bez nekog respektabilnog kvaliteta, a sve to onda zbrzali da se u 5 dana odigraju 4 utakmice i onda dolazi do cestih povreda, pa se molis bogu da se pre povredi suparnicki a ne tvoj igrac. Tako i polufinalu Jovic iskrete zglob a znamo sta bi se desilo da se recimo to desilo Doncicu ili Prepelicu.
Originally posted by Победа View PostMi nismo zemlja košarke, niti smo zemlja sporta.
Objasnio je čovek ovde.
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostSad si već bezobrazan u nemoći da odbraniš svoje stanovište. U redu je to, i sasvim očekivano.
U Evropi u zemljama gde je kosarka popularna, su gledanije utakmice svojih nacionalnih selekcija od finala NBA gde nema njihovih igraca - ovo je vec moje uverenje, nije provereno.
Comment
-
Originally posted by mmajstor View Post
U Evropi u zemljama gde je kosarka popularna, su gledanije utakmice svojih nacionalnih selekcija od finala NBA gde nema njihovih igraca - ovo je vec moje uverenje, nije provereno.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostA ja sam ti pokazao da ti uverenje-verovanje nije ispravno.
Comment
-
Originally posted by mmajstor View PostNije problem ni da mi uverenje nije ispravno....nisam valjda lud pa da ga branim po svaku cenu samo zato sto je moje. Samo za tako nesto nam trebaju drugi podaci. Treba nam broj ljudi koji je pratio utakmice svoje reprezentacije, u odnosu na broj ljudi iz te zemlje koji je pratilo finale NBA lige ili F4. Spanci su to izbacili za Spaniju, a ti si postovao podatak koliko je medijskih kuca u svetu preuzelo prenos F4 takmicenja, sto je nesto potpuno drugacije.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Kada je Garbahosa digao glas protiv EL, izbacili su medijsko istrazivanje u Spaniji po kome su najgledaniji kosarkaski dogadjaji vezani za spansku reprezentaciju. Samo treba naci taj clanak.
Nije to ni nelogican podatak s obzirom da je Spanija celu deceniju harala u kosarci, a verujem da ce katalonci i andaluzijci i pored poltickih problema pre pratiti Spaniju gde igraju i njihovi igraci nego takmicenje u cijoj ce zavrsnici igrati Real Madrid... ili obrnuto Madridjani ga nece sa simpatijama gledati ako tamo igra Barselona. Drzava uvek ima veci broj navijaca nego bilo koji klub.
Comment
Comment